lama344 24.02.07, 11:12 czy jest na to jakis sposob bo milosc bez wzajemnosci to udreka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e1982 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:15 mhm...też cierpię - po zostawieniu przez mężczyznę.. ale staram się spotykać ze znajomymi..-wychodzić gdzieś może postaraj się czas czymś zająć, wyjść..etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:18 no to masz lepiej bo ja musze z nim mieszkac bo to moj maz i mamy dziecko, niestety oswidczyl ze mnie zdradza, gdybym go nie kochala to bylo by latwiej to przelknac Odpowiedz Link Zgłoś
e1982 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:19 mhm...wiesz,myślę, że musisz sama przemyśleć,czy warto być z kimś takim..? :-/ zapewne łatwe to nie jest... a co on po tym wszystkim - jak Ci to "oznajmił"..? przeprosił..?obiecał zmianę..? Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:22 niestety nie.. zrzucil to na barki wieku sredniego, ciezkiej pracy i nudy w naszym zwiazku. on nie jst wart mojej uwagi ja martwie sie o dziecko, nie chce aby mialo niepelna rodzine. musze sie jakos zdystansowac od meza i nie wiem jak Odpowiedz Link Zgłoś
wimx Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:24 Dawno temu bylam zakochana w facecie, ktory byl poza moim zasiegiem. Oj, cierpialam, cierpialam. Moja kolezanka zalecila mi wtedy, zebym wyobrazala sobie, jak obiekt moich udrek siedzi na kiblu. Albo w innych podobnych sytuacjach. Ale nie probowalam tego, wiec nie moge polecac dalej. Czas wyleczyl mnie z wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia257 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:25 a moze nie odkochuj sie...... a sprobuj go rozkochac w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:32 tez o tym myslalam, ale stracilam zaufanie kompletnie, co myslicie na to: uzbroic sie w cierpliwosc,milczec i sie usmiechac, a czas wyleczy mnie z milosci Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:49 Nie da się. Nie pomoże, jak tu czasem radzą, wyobrażanie sobie, że jak go nikt nie widzi dłubie w nosie i zjada smarki. Ale może rzeczywiście spróbuj uciec, chociaż to może na dłuższą metę nie działa, ma raczej znaczenie doraźne. Ja uciekam w studia, ale przedwczoraj np. byłam na imprezie karaoke i po raz pierwszy od dawna nie myślałam o nim, ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:54 wiem ...imprezy, spotkania jest ok, jestem osoba bardzo otwarta, mam fajna prace i spokoj finansowy. to wszystko mam, ale jakis psychologiczny sposob, moze znacie jakas ksiazke gdzie jest wytlumaczone jak poprostu bronic sie przed cierpieniem ktore jest zadawane przez innych Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 11:59 "W co grają ludzie" - nie pamiętam autora, ale nie wiem, na ile ci się to przyda, bo tam jest raczej o tym, jeżeli ktoś tobą manipuluje, celowo to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:05 dzieki, a jednak faceci to swinki co? myslalam tez nd nowym tata dla mojego dziecka, ale jak go szukac, raczej bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:07 Niestety, mój nie jest świnką ;) Gdyby był, byłoby dużo prościej. A on jest kochany... i to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:10 jesli jest kochany to nie zrobi ci krzywdy, w czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:12 że jest kochany, ale nie kocha... mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:15 ale kiedys kochal i przestal czy nigdy w nim nic sie nie urodzilo do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:19 Nawet nie zaczął. Chociaż ja mu też nigdy nie zasugerowałam niczego. No, ale dość o tym, bo miałam dziś ambitny plan o nim nie gadać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:28 ok sorka.. myslisz ze kobieta moze zyc bez milosci mezczyzny i bedzie szczesliwa Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:30 Chcę w to wierzyć. W sumie to tak jest. Od zawsze jestem singlem i skłamałabym i bluźniłabym gdybym powiedziała, że jestem nieszczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:32 no a czy kobieta moze zyc bez milosci? i jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:34 czyli czy nie czuje sie gorsza w srod tylu zakochanych par Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:35 Powiem ci tak, lamo. Miłości się nie szuka, na miłość się czeka - tak mi się wydaje. I jeżeli ona nie przychodzi, to ja nie będę się z tego powodu zabijać. Trudno. Poczekam. A w międzyczasie mam studia które kocham, mam mnóstwo znajomych i kilku przyjaciół, którzy nie zostawiają mnie samej. I jasne, są dni, kiedy nie jest OK, kiedy chce mi się ryczeć. Ale to są chwile. I nie warto rozdzierać szat. Odpowiedz Link Zgłoś
lama344 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 12:44 ja tez sobie poczekam, moze przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kreska333 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 14:25 ja nie potrafie.zostalam sama.najpierw przez 20 godzin lezalam w lozku.przez 8h w kurtce i butach.teraz siedzie i nie potrafie zebrac mysli.bylam naprawde szczesliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.c Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 16:58 no wiec ja jestem zywym przykladem na to, ze moze sie udac. Zostawil mnie ktos, kogo kochalam nad zycie,nie myslalam wtedy, ze mozna bardziej kochac. Powiedzial, ze nigdy mnie nie kochal, zadzwonil i skonczyl wszystko. No i swiat mi sie zawalil... doslownie czulam jakbym byla na kolanach w jakims dole... Ipierwsze dni byly okropne. Co ja mowie dni - tygodnie. Nie umialam podniesc glowy wyzej, zeby spojrzec na ludzi. Wszystko mnie bolalo, wrecz fizycznie - kazda sekunda to byla proba przetrwania, przezycia po prostu. Chcialam sie rozplynac w powietrzu, nawet nie umrzec, ale po prostu przestac istniec. Nie wiem, co mnie wtedy trzymalo przy zyciu... Ale ta kazda przzyta sekunda to byl krok naprzod i ja to czulam. Oczywiscie wszyscy dawali mi rady w stlu - wyjdz gdzies, spotkaj sie z ludzmi, zrob cos. A ja liczylam minuty do konca spotkania, usmiechalam sie i udawalam, ze jest ok, a w srodku po prostu wylam z bolu. Ale pomoglo. Zaczelam na sile zapraszac ludzi do domu, gotowac dla nich. Zauwzylam, ze mi to sprawia przyjemnosc. Kupowalam droge wina, najlepsze jedzenie. No i zaczelam zyc dla siebie, egoistycznie, wyzwolilam sie ze wspomnien. Wyrzucilam zdjecia, pamiatki, wykasowalam numery, smsy, maile - nie bylo to latwe, bo czulam, ze to ostatczne pozegnanie z nim. No i dalam sobie czas. Bylam cierpliwa. Po pol roku poczulam, ze jestem juz taka, jak dawniej - tylko mocniejsza o te doswiadczenia. Poszlam wreszce na prawdziwa imprez, dalam sie podrywac ;) wyjechalam s siostra na wakacje do Portugalii i tam juz po prostu myslalam tylko o sobie. No i wreszcie narawde uwolnilam sie od tego koszmaru. A terazjestem tak zakochana, ze bardziej nie moge. Poznalam kogos (prawie poltora roku od rozstania) i jestem najszczesliwsza na swiecie. I juz wiem, ze on che ze mna byc i ze sie oboje kochamy i jest to milosc naszego zycia. I bedziemy ze soba. Mam nadzieje, ze zawsze ;) I wiecie co, jesli mi sie udalo, to kazdemu moze sie udac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kreska333 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 17:27 niby juz przez to przechodzilam,a jednak.tym razem boli bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.c Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 17:30 ja wyciagnelam wnioski i z tego, dlczego sie roztawalam i z tego dlaczego mnie tak bolalo i zmienilam sie. ja doskonale rozumiem, ze to boli - ale to przechodzi. Zawsze wstaje si zkolan. Oczywisce nie jest to latwe, ale naprawde, jelsi mnie sie udalo, to wszystkim si uda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kreska333 Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 20:48 myslalam ze wyciagnelam wnioski i trafilam na faceta swoich marzen.tymczasem dostalam kolejnego kopa. ciagle zapominam ze pocalunki to nie obietnice... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.c Re: jak sie odkochac? 24.02.07, 20:49 ale facec, ktorych szukamy istnieja. Moj istnieje i wlasnie go znalazlam. Dzisiaj mi powiedzial, ze ciezy sie, ze mnie znalazl :) Ty tez swojego znajdziesz i nie zapominaj o swoim instynkcie! Odpowiedz Link Zgłoś