Dodaj do ulubionych

Brak okresu ;/

09.03.07, 07:59
Jak w temacie, okres spoznia mi sie juz 9 dni ;( na bank nie jestem w ciazy i
to nie jest spowodowane jakąś ostrą dietą itp. tylko czym?????? Co może być
powodem ????
Obserwuj wątek
    • ygra Lenistwo okresowe. 09.03.07, 08:02
      Byc moze to ma zwiazek ze zbieraniem surowcow wtornych?
    • his_girl Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 08:10
      Stresem?
    • avital84 Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 08:14
      Wszystko może być powodem. To reakcja hormonów np. na stres, na nieodpowiednią
      dietę, odchudzanie, czasem na jakieś leki, jeśli często podróżujesz to też na
      zmianę klimatu. Narazie nie ma co panikować. 9 dni to jeszcze nie tragedia, mi
      też się tak czasami zdarza. Jeśli nie będziesz miała okresu dłużej to idź do
      ginekologa.
      O i zapomniałabym...intensywne ćwiczenia też opóźniają czasem okres, dlatego na
      przykład niektóre kobiety uprawiające zawodowo sport tracą czasem okres na
      dobre.
    • reniatoja Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 08:18
      jesli przekonanie "na bank" opierasz na tym, ze nie wspolzylas w tym miesiacu,
      to ok, ale jesli na bank, bo np stosowalas antykoncepcje lub wspolzylas w dni
      nieplodne - to zanim podejmiesz jakiekolwiek dzialania zmierzajace do wywolania
      miesiaczki, lepiej zrob test, tak just in case.
      • foty.foty Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 10:50
        ja ostatni raz dostalam 14stycznia i dopiero dostalam go wczoraj, tez wiedzialm
        ze w ciazy nie jestem..
        zrobilam test negatyw-poszlam do ginekolog.,..powiedziala ze moze sie zdarzyc w
        ciagu roku taki cykl bezowulacyjny do tego stres itd...wiec nie martw sie
        dostaniesz!:)
    • izabellaz1 Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 11:32
      eli1234 napisała:

> Jak w temacie, okres spoznia mi sie juz 9 dni ;( na bank nie jestem w ciazy i
      > to nie jest spowodowane jakąś ostrą dietą itp. tylko czym?????? Co może być
      > powodem ????

Spoko mi się w zeszłym miesiący spóźniła dwa tygodnie. Byłam u lekarza wszystko
      było ok. Tak sobie chyba stwierdził, że się przesunie;)))
    • renatar8 Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 13:56
      mam ten sam problem. Ostatnia miesiączka 2 luty robiłam test ciążowy, wyszedł
      negtywny. Troszke się martwie. Nic mnie nie boli, ale nie wiem co maże to
      oznaczać. Chyba w przyszłym tygodniu wybiore się do lekarza, ale nie lubie
      chodzić do ginekologów.Jeszcze mam nadzieje,że samo sie ureguluje. Pozdrawiam
      • eli1234 Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 18:56
        Dzięki za odp, na bank nie jestem bo nie wspołzyłam ;) Poczekam jeszcze tydzien
        i pojde do lekarza, nie bede juz sie stresowac dzieki Wam :*
    • mroofka2 Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 19:17
      www.resmedica.pl/zdart50111.html
      • eli1234 Re: Brak okresu ;/ 09.03.07, 19:29
        mroofka2 czytalam to juz ;/ i dlatego sie zmartwilam i zapytalam jak to jest u
        Was??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka