Dodaj do ulubionych

Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod nim 75

31.03.07, 14:48
to biust duży czy mały?
Mam kompleks małych piersi, a potocznie mówi się, że 90 jest ok.

Ile Wy macie w obwodzie i czy to Was zadowala?
Obserwuj wątek
    • euforyjka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 14:50
      a jaką masz miseczke? ja jestem bardzo zadowolona ze swojego biustu, choc
      czasem mnie wkurza bo jest dosc ciężki :(
      • einsteinka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 14:56
        Z miseczką bywa różnie. Dlatego podałam cm. Zależy od firmy. Mieszczę się i w B
        i w C. Mam piersi. Ci, którzy ich nie widzieli uważają, że całkiem spore. Ale ja
        jak na nie patrzę w lustrze mam wrażenie, że są one małe.
        Wydaje mi się, że myśląc o 75C ludzie mają inne wyobrażenie w głowie.
        • euforyjka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 20:28
          ja mam 75c i są dosc duze. w miseczke b raczej mi sie nie zmieszczą :)nie
          wydaje mi sie, ze to zalezy od firmy, zreszta ja nie kupuję firmowek, tylko
          normalne staniki i C pasują zawsze jak ulał.
        • rusa2002 Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:16
          jak byś założyła 70D, to byś lepiej wyglądała
    • enith Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 17:09
      Nosisz za małe biustonosze. Masz 15 cm różnicy i nosisz B/C, ja mam 13 cm i
      noszę C w porywach do D. Miseczka B zgniotłaby tylko moje piersi na placek ;)
      Jeśli nosisz 75 C, spróbuj stanika z mniejszym obwodem pod biustem i
      automatycznie większą miseczką. W to, że jesteś mniej niż D nie uwierzę.
      • einsteinka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 17:16
        W biuście mam dokładnie 92cm, a pod nim 73.
        Jednak wydaje mi się, że moje piersi (bez stanika) nie wyglądają na duże.
        Dla mnie tak na oko to miseczka B i takie też kupuję.
        Ostatnio kupiłam trzy staniki w H&M właśnie rozmiaru 75C i były w sumie dobre.
        Nigdy nie przymierzałam miseczki D. Boję się, że bym się w niej utopiła.
        Moje koleżanki, które noszą D mają naprawdę duże piersi.
        Wiem, że to dziwne, ale naprawdę tak jest, że mimo centymetrów moje piersi
        wyglądają jak duże B.:)
        • reniatoja Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 01.04.07, 13:56
          jeśli masz 73 pod biustem, to stanik powinnaś kupować 70, a nie 75 - zawsze
          zaokragla się w dół, a nie w górę. I w cycach masz 92, a nie 90, wiec to prawie
          20 cm różnicy, kup sobie 70 D i zobaczysz, że będzie ok.
          • bajgla Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:18
            z 90 w biuście noszę 70D (chociaż wolałabym 65E/F) więc 92 to będzie 70E raczej
          • rusa2002 Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:21
            raczej niech spróbuje 70E, bo różnicę obwodu powinno się liczyć nie od
            odejmując własny obwód, ale ten dopasowany obwód z rozmiarówki, czyli tutaj to
            92-70=22
            przy obwodzie 73 pod biustem dobrze byłoby spróbować obwód z rozmiarówki 65, a
            wtedy miseczka G
            • bajgla Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:32
              wypada się tylko podpisać :D
    • walutka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 17:27
      Spory,spory tak w cm. Może wydaje ci się nieduży bo jest typu gruszkowego i
      jest bardziej wąski niż okrągły a na dodatek odstający (stąd te cm)i dlatego
      innym wygląda,że duży.
    • aquira Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 17:48
      Mój biust ma jakieś 95cm w obwodzie a pod nim mam 73 cm. Więc mamy tylko 2 cm.
      różnicy... A ja się w C nie mieszczę..:P To chyba zależy od kształtu. Mi się np:
      wydaje że moje piersi ładniej wyglądają w biustonoszu niż bez... Niestety:/
      • rusa2002 Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:26
        przy twoich wymiarach powinnas nosic 70E-F
        nic dziwnego, że się w C nie mieścisz, bo C to ok 17cm roznicy
        • aquira Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 05.06.07, 02:51
          No weź mi nie mów ;p Gdzie ja w moim małym mieście takie staniki znajdę?
    • poopka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 18:01
      ja mam 97 biust i 75 pod biustem i jest ok.. mnie to zadowala mysle ze nie
      powinnas miec zadnego kompleksu bo "90" to przeciez tzw modelowy rozmiar :)
      • 83kimi Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 18:21
        Przepraszam, ale Twój post jest śmieszny - masz normalny biust i na siłę
        wynajdujesz problemy. Ja np. mam rozmiar stanika A i nie narzekam -
        najważniejsze, aby piersi były zdrowe. Co mają powiedzieć kobiety, które
        przeszły amputację piersi?
        15 cm różnicy to sporo, także naprawdę nie wymyślaj problemów, gdy ich nie
        masz. Tylko ciesz się życiem.
        • rolling_stone Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 18:39
          Zapraszam do nastepnej edycji naszego forumowego konkursu na najladniejszy
          biust. Na zwyciezczynie czekają cenne nagrody.:)
          • euforyjka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 20:30
            i tak bym wygrala ;D
            • hholy Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 20:32
              ja i tak mam najlepsze cycki,wiec nie macie sie o co klocic ;) lol
              • euforyjka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 20:32
                tak ci sie tylko wydaje bo moich nie widzialas :]
              • a.g9910 Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 20:36
                Witam,
                HMMMM, to ja chyba mam.... za duże... pod biustem 95 a w biuście 120:(:( są
                niestety duże.
                • rusa2002 Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:28
                  czyli rozmiar w okolicach 90J
                  • bajgla Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:35
                    tak, tylko przy takim dużym obwodzie występuje zazwyczaj dość dużo tłuszczu, który daje się scisnąć obwodem - więc może 85K/L ?
    • avital84 Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 20:32
      Ja myślę, że to normalny, średniej wielkości biust. Mam dokładnie te same wymiary.
      Też uważam, że nie można takiego biustu nazwać specjalnie dużym. Po prostu taki
      złoty środek.;)
      Z większym jest więcej problemów, więc nie przesadzaj.;)
      • kforum Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 21:33
        Nie ważne czy jest mały czy duży ale czy biust jest ładny, co z tego że wielki
        jak sutek jest gdzieś na końcu cycka i ma wielką otoczkę wokół siebie, błeeee
        .... :/ Typowym przykładem jest E.Sonet - biust ma wielki ale fujjj ...
    • yagiennka Ja :) 31.03.07, 21:51
      I jestem absolutnie zadowolona. To takie duże B. Wg mnie świetny rozmair, też
      keidyś chciałam miec większe ale z wiekiem doceniłam zalety niezbyt dużego
      biustu. Dziś mój facet powiedział mi że jest piękny i jak u 20latki ;) Bo mi nic
      nie obwisa, mięśnie i skóra doskonale trzymają taki biust latami.
      • konrado80 nie wierze, pokaz :))) n/t 02.06.07, 20:50

• lim25 Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 31.03.07, 22:01
      o rany ,,,ja mam takie B maleńkie .70 pod biustem ..w obwodzie w porywach 77 ...
      • normalna.kobieta Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 01.04.07, 10:15
        ej kochana wcale nie masz małego biustu, jest średni:). Ja mam miseczkę zaledwie
        nieduże A. W biuście 82cm pod biustem 70cm, kiedyś miałam kompleksy, chciałam
        mieć B ale już się z nich wyleczyłam:).
        • 30_letni Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 01.04.07, 12:24
          Boze, te wszystkie pomiary... jak Wy sie w tym lapiecie?
          Pozdrowienia dla wszystkich rozmiarow :)
        • suziliu do normalna.kobieta 04.06.07, 22:30
          Z takich wymairów wynika wprost że powinnaś nosić nie B ale 65C. Pozdrawiam
      • rusa2002 Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:15
        powinnaś nosić rozmiar 65A albo może lepiej 60C
    • grogreg Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 01.04.07, 13:10
      A problemow z rownowaga nie masz?
    • anahella Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 02.06.07, 20:32
      A czy to wazne czy duze czy male?
      Wiesz jaka to niewygoda miec duze piersi?

Pokochaj swoje piersi takimi jakie sa - masz je tylko jedne.
    • marta.uparta Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 03.06.07, 00:34
      to taki sredni cyc. Mam dokładnie takie same wymiary i zawsze lubiłam swoje
      piersi. Uwazam, że dobrze wyglądam w kazdym ciuchu, bo nie trzeba z nimi
      kombinować żeby optycznie powiększyć, czy pomniejszyc.
      Chociaż odkąd jestem w ciąży i obwód w cycach doszedł do 96 (reszta na razie
      bez zmian, bo to pierwszy trymestr), to doszłam do wniosku, że faceci bardziej
      się gapią:)
      • amforka1 a ja mam 74/97 03.06.07, 10:17
        to znaczy, ze nie C tylko DD co najmniej????
        • rusa2002 Re: a ja mam 74/97 03.06.07, 20:28
          to zależy jaki obwód dla ciebie będzie wygodniejszy.
          Jeśli 70, to różnica między tym obwodem, a twoim obwodem w biuście wynosi 27cm
          (tak się to powinno liczyć), a to oznacza rozmiar 70G
          o obwodzie 75 zapomnij, bo on nie podtrzymuje twoich piersi odpowiednio.
          Zajrzyj do wątku
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=62494567
          tam dziewczyny pomagają dobrać właściwy rozmiar
          A oto przykłady staników w rozmiarze 32F - angielskim odpowiedniku polskiego 70G
          www.figleaves.com/uk/nsf/qwiser.asp?term=Women's&size=32F
    • pradka Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 03.06.07, 20:16
      70 E F to jest to ja tak mam.
      • sympatyk.biustow Pomiar wizualny i manualny. 03.06.07, 20:35
        Tylko te oba pomiary sie licza. Z sympatia pozdrawiam wszystkie biusty.
    • zbanowany-fiutek-maly Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 04.06.07, 22:36
      einsteinka napisała:

> to biust duży czy mały?
      > Mam kompleks małych piersi, a potocznie mówi się, że 90 jest ok.
      >
      > Ile Wy macie w obwodzie i czy to Was zadowala?

hmmm by udzielić odpowiedzi poprosze jednego do buzi a drugiego do reki
    • bitch.with.a.brain Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 04.06.07, 22:38
      ja mam w obwodzie niewiele więcej niz ty pod biustem:) 79 cm.Kiedyś strasznie
      cierpiałam z tego powodu.A teraz już mi nie przeszkadza.Tylko wkurza mnie jak
      sprzedawczyni w sklepie z bielizną drze się na pół centrum handlowego:70a za
      małe?? A to nie mamy nic dla pani;)
      • suziliu Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 04.06.07, 22:58
        A nie powinnaś brać może staników o mniejszym obwodzie pod biustem?. Cos mi sie
        tak widzi, że pewnie nie masz pod więcej niż mx 65-70 ciasno zmierzone na
        wydechu.

W takim przypadku zakładając że masz pod biustem między 67-60 to powinnaś brać
        60 pod biustem, i wtedy miseczka C lub D, a przy wymiarze pod biustem od 67 -
        74 rozmiar 65 B.

Od razu powiem - nie jest to dziwna rozmiarówka - po prostu mamy tendencje do
        noszenia za luźnych obwodów.I od razu - sa takie staniki.
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MH-FIG-100-01&mci=&size=28c&colour=&image=r476302-p476304-p00002-style

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FRA-AA3411A&mci=&size=28d&colour=&image=r3420-p483785-style

A tu juz mnóstwo wyników dla 65B - czyli angielskie 30B

www.figleaves.com/uk/nsf/qwiser.asp?term=Women's&size=30B
        • bitch.with.a.brain Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 04.06.07, 23:02
          nosze to co jest dostepne w sklepach czyli zawsze pod biustem 70.Jeżeli mam pod
          biustem 67 to nie mogę założyć stanika 60 (zresztą w życiu takiego nie
          widzialam)bo bedzie mi się wbijał. Natomaist z miseczkami pełna dowolność - od A
          do C:) Dzięki za dobre rady,ale nie wyobrażam sobie kupienia stanika przez
          net,bez mierzenia.
          • suziliu Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 04.06.07, 23:11
            Ja mam dokładnie przeciwny 'problem' (maly obwód, duża miseczka) i kupuje tylko
            w necie. mam w sklepach angielskich 30 dni na zwrot... Zamawiam np. 3 często
            zwracam 1 lub 2 z nich - wszystko bez problemu. Ach polski producent Mellissa
            wprowadził staniki od 65 w obwodzie.
            tu link do ich strony www.melissa.nazwa.pl/melissa/rozmiarowka.php

To tak tylko w ramach popularyzowania wiedzy stanikowej - może któraś z
            dziewczyn skorzysta.
            • bitch.with.a.brain Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 04.06.07, 23:12
              a dzieki bardzo,z tej melissy skorzystam:)
            • bitch.with.a.brain Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 04.06.07, 23:13
              ale nie przewiduja obwodu 79 w biuście:(
              • suziliu Re: Czy biust, który ma w obwodzie 90 cm, a pod n 04.06.07, 23:28
                Kurczę, rzeczywiście wprowadzilam Cię w bład. Juz sie rehabilituję:
                www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1319&kategoria=ae
                www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1322&kategoria=ae
                www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1327&kategoria=

Co prawda sklep głownie netowy, ale maja chyba swój stacjonarny oddział

polecam też
                www.intimo4you.com/
                U nich zawsze można wyszukać - no i jesli z nimi zagadać, to umówia sie na
                mierzenie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka