tygrysek27 13.04.07, 16:16 cnie za granicą? A może do tego np w Belgii? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:19 ja z Londynu, a w belgii mam znajoma ktora pisala kiedys na FT a co trzeba?? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:23 kontaktu polskiego soczystego "k.........ć" pracy i zimnego piwa bo dziś tu strasznie gorąco ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:25 a to Ty w Belgii siedzisz?? :) ja tez chwilowo bez pracy, piwo jest w sklepie, zimne i Polskie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:05 sorry konrad, ale dla mnie zupelnie niezrozumiale jest jak mozna w kraju o takiej obfitosci swietnych piw rożnego rodzaju jak zjednoczone krolestwo, wlewać w siebie nasze polskie siki! Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 22:28 rzecz gustu, ja tam wole nasze rodzime pic Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 22:55 oj, chyba jednak przyzwyczajenia... Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 23:03 rozne piwa pilem, nawet te z serii "Alee" czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 23:04 o 'ale' chyba chodzi. ten typ akurat specjalne ciekawy moim zdaniem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 23:07 no i innych niestety, ale Anglia nie ma za bardzo czym sie pochwalic bo niby kronenberg czy curling to takie super piwa?? reszta to albo jakies tanie sikacze, albo zagraniczne Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:26 a w jakim miescie jestes?? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:29 Gent bardzo tu ładnie, miło i w ogóle ale drugi miesiąc siedze i tylko języka się uczę zatem nie dziw sie ze dostaję o.cipienia szukam nowych kontaktów, im więcej ludzi znasz tym łatwiej o nowe kontakty, informacje itp itd a o polskie pifko nie tak łatwo tu :( Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:32 a tyle polakow tam wyjechalo i jeszcze nie pomysleli nad sprowadzaniem naszych rodzimych produktow tak jak to jest tutaj w Londynie znam tylko jedna, ale ostatnio cos nie odzywa sie... a dlugo juz tam jestes?? sama czy z kims?? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:39 ze swoim łosiem :) on nas utrzymuje na razie najgorsze jest to że flamacy lubią swoje za przeproszeniem g.ófniane piwa i równie g.fniane wędliny mój łosiu robi kurs prowadzenie wlasnej działalności (coby sam a nie w spółce z belgiem) i wtedy się zobaczy ale ja juz tęsknię za pracą - jakąkolwiek w Gencie nie ma wielu Polakow - to Bruksela jest mekką, Gent-choć milion razy piękniejszy- nie jest wśród krajanów popularny a co ciebie zawiało az tam??? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 piwo 13.04.07, 16:42 Ta! Pomyslec ze jak mieszkalam w Lille (Francja) to do Belgii jezdzilam kupowac polskie piwo. W przygranicznych wioskach sprzedają. Ale przeciez belgijskie piwo nie jest zle! Leffe zdaje sie jest belgijskie. Dobrze mowie? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: piwo 13.04.07, 16:44 tak, prawda :) ja tęsknie jednak za smakiem WarkiStrong czy mocnego Żubra całe szczęście że jestem bardziej "winna" a tu już jest w czym przebierac nawet jak się nie ma dużo pieniązków :) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: piwo 13.04.07, 16:47 I Hoegarden chyba tez jest belgijskie. To moje ulubione. :) Bo ja "piwna" jestem, eheheh :) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: piwo 14.04.07, 02:52 przeciez w Belgii jest mnostwo mocnych piw, poszukaj dobrze:-) takiego wyboru piw chyba nigdzie nie ma i mysle, ze z czasem znajdziesz tam swoje ulubione:-) mieszkam w Niemczech i czesto wlasnie do Belgii jezdzimy po ich piwa, a w Niemczech najczesciej kupujemy czeskie. pomimo, ze sa mozliwosci kupna polskiego piwa nie kupuje go. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: piwo 13.04.07, 16:49 probowalem go, bo mozna tutaj nabyc ale nie lubie takich wynalazkow wole nasze :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: piwo 13.04.07, 16:52 to ulubione piwko mego M :) ale ja tak jak konrado - polskie piwo i polska kiełabasa sa niepowtarzalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: piwo 13.04.07, 17:00 dlatego miedzy innymi chce wrocic do kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:47 aha mnie, ucieczka przed wojskiem :) a ze tutaj mialem znajoma, to jakos tak sie zaczelo i juz rok tu siedze z polrocznymi wojazami po Irlandii :) a co Ciebie wygnalo tam?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:50 beznadziejna nieuleczlna miłość.... :D Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:50 hehe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 chyba wiekszosc 13.04.07, 16:39 Chyba wiekszosc. Poki mieszkalam w Polsce to nie czulam zadnej potrzeby udzielania sie w internecie. Jesli teraz to robie to dlatego ze mi troche brakuje jezyka polskiego a przez forum mam latwy kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: chyba wiekszosc 13.04.07, 16:42 a gdzie jesteś? i co tam porabiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: chyba wiekszosc 13.04.07, 16:44 Nie wiem czy tak powinnam sie publicznie przedstawiac... ... Mieszkam w poludn. francji, moj maz jest francuzem. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: chyba wiekszosc 13.04.07, 16:47 dyc mu tu jak jedna wielka rodzina ;) kraj piekny lecz języka nie trawię :) już wolę niderlandzkiego się uczyć niż francuskiego Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: chyba wiekszosc 13.04.07, 16:48 No tmy bardziej ze uczyc sie francuskiego w Belgii to chyba nie najlepszy pomysl. Bedziesz mowic z bardzo smiesznym akcentem. A niektore slowa to w ogole zupelnie przekrecaja. Odpowiedz Link Zgłoś
burkinafaso2 Re: Tak. 13.04.07, 16:54 Nie. W burkinafaso nie nosi się burek/ów. U nas niektórzy lubią chodzić bez niczego nawet.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: Tak. 13.04.07, 17:09 co sie glupio pytasz ;) w tym "mmmmm..." tez czuje nutkę zainteresowania ... ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Tak. 13.04.07, 17:16 no wiesz, jak mowisz ze chcesz pojechac tam gdzie mozna pochodzic bez niczego, to hmm, moge zaprosic do siebie, u mnie po pokoju tez hmm bez niczego mozesz polazic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: Tak. 13.04.07, 17:23 urzekły mie inne walory owego kraju ...... ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: Tak. 13.04.07, 17:26 ale skoro juz ten wątek poruszasz to co Ty na wymianę barterową? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
burkinafaso2 Re: Tak. 13.04.07, 17:10 Jak to po co? Burkinafaso to przepiękny kraj, a co najważniejsze ludzie są bardzo mili. Różni się nieco od Twojej Anglii Konradzie, ale zapewniam Cię, że nie żałuję mojego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 16:57 Anglia Odpowiedz Link Zgłoś
wimx Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 17:00 Ja z Wloch. Troche teskni mi sie czasem za Polska...A tak narzekalam kiedys na nasz durny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 17:06 bo jest durny :( Italia...mmmm..... piekny kraj, pamietam - bardzo dobrze mi tam było :) ciesz się pogodą i jedzeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 17:00 Korea Północna. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 17:04 hihhihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 17:06 Tylko wiesz, nie mów nikomu. Sprawuję tam dość poważną funkcję. Ale skoro pytacie to dałam prawdziwą odpowiedź. ( jak zawsze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:06 nawet tak nie żartuj! Odpowiedz Link Zgłoś
mandi.ole Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 17:21 Ano Szkocja piwsko u nas polskie jest, no i k****a maci tez sporo, calkiem ostatnio zauwazylam, wiec za tym sie nie teskni ale Gyrosa bym zjadla :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandolinka24 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 20:37 a ja mieszkam w Egipcie od 3 lat i jest fajnie,sloneczko caly rok,cieplutkie morze czerwone ogolnie cool... Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 20:40 A chroboki nie gryzom??? Odpowiedz Link Zgłoś
pandolinka24 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 13.04.07, 20:52 nie zauwazylam tu zadnych robakow poza powszechnie popularnymi jak na calym swiecie,dzieki Bogu nic nie gryzie oprocz komarow ktore z tego co wiem istnieja tez w Pl:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sara8519 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 01:27 Kilcock, Irlandia Odpowiedz Link Zgłoś
marholl Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 02:13 ja w holandii i przypomnial mi sie wierszyk ''kto ty jestes?POLAK maly'.i bardzo wierze w moj kraj i ufam ze bedzie lepiej bo w Polske wierze Odpowiedz Link Zgłoś
ilums Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 03:45 Floryda-na miejsce nie narzekam-ale na brak Polskiego piwa to baaaaaaaaaaardzo!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
crunch4 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 06:04 USA a piwa nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
stella.polaris25 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 06:22 I tak wszyscy wiedz,gdzie przebywam to po co mam sie powtarzac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasianorwegia Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 11:24 no i ja tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 11:40 ja tam np nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasianorwegia Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 12:45 tygrysek27 napisała: > ja tam np nie wiem :) ps.musisz czytac uwazniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:01 nie no - to do Stelki było :) Odpowiedz Link Zgłoś
stella.polaris25 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 22:20 tygrysku Ja za wielka woda:))przebywam obecnie...niestety:) Odpowiedz Link Zgłoś
crunch4 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 22:44 dlaczego niestety? Odpowiedz Link Zgłoś
stella.polaris25 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 23:21 Bo wole eu:) Ale tutaj mam rodzine ,wiec mimo woli...yhhh Na szczescie wkrotce to sie zmieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 12:50 nie wiesz i nie odpowiedzialas mi na moje pytanie :P Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:02 a jakie było pytanko bo zapomniałam ;) (jak będe grała nierozgarniętą i zapominalska to może uda mi sie uniknac odpowiedzi....;-p) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:10 tygrysek27 napisała: > a jakie było pytanko bo zapomniałam ;) jest wyzej :)) > (jak będe grała nierozgarniętą i zapominalska to może uda mi sie uniknac > odpowiedzi....;-p) a ja czepialskiego i takiego co wszystko musi wiedziec :) kurcze, ale ja taki jestem naprawde :PP Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:13 zapomniałam ze to FK a nie FM i mozna sobie pofolgować - a juz przez chwile wydawało mi się że czuję na plecach nożycorękiego.... ;) o barter pytasz chłopcze.... hmmm a tak swoją drogą: ciekawe jak jest "barter" we flamandzkim, pójdę sprawdzę ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:19 hmmm, chcialas siakiejs wymiany, wiec zapytalem niesmialo jakiej?? ;)) PS. nie orientujesz sie jakie sa koszta zycia w Holandii?? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:26 no toz piszę - barterowej no :) i juz tam od razu -chciałam, napomknełam nieśmiało li tylko ;) wydaje mi się że ciut wyższe niz w belgii musisz się liczyc z wydatkiem około 300-500 EUR za wynajęcie apartamentu/pokoju z opłatami i jakieś 400 EUR na życie (wydając w granicach rozsądku) przypuszczam że za 1000 eur/mies będziesz spokojnie żył Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 15:29 no ale ja teraz niesmialo zapytuje co bys chciala wymienic?? ;) mieszkanie podobno jest zapewnione i koszt to 35€ tyg, chodzi tylko o jedzenie, telefon itp. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? PS 14.04.07, 15:34 troche drogo to wszystko, a zarobki nedzne wychodza... bo 11€ brutto na godz, to miesiecznie wychodzi ok 1500€ pracuje sie 6-8 tyg i potem 2 tyg urlopu dostaje 150€ zwrotu za koszty podrozy (za przepracowane 6 tyg) to nie wychodzi tak super... Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Czy ktos wie jakie sa koszty zycia w Holandii??? 14.04.07, 12:53 bo zastanawiam sie nad przeprowadzka, tylko nie wiem czy zarobki 11€ brutto na godz, to czy warto probowac... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: Czy ktos wie jakie sa koszty zycia w Holandii 14.04.07, 15:28 zalezy czy praca stała, czy na czarno czy nie, czy drastyczne róznice w ilości godzin w miesiącu itd bo ta stawka troszke poniżej średniej jest z tego co sie orientuję Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czy ktos wie jakie sa koszty zycia w Holandii 14.04.07, 15:35 napisalem wyzej, praca raczej legalna i przez agencje z Polski wiec nie wiem, chyba dam sobie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: Czy ktos wie jakie sa koszty zycia w Holandii 14.04.07, 15:36 no, kokosów nie oferują :/ Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czy ktos wie jakie sa koszty zycia w Holandii 14.04.07, 15:38 i tak chyba teraz zmienili, bo wczesniej widzialem to samo ogloszenie i wydaje mi sie, bo nie pamietam teraz, ze wtedy byly jeszcze gorsze warunki, tak ze w ogole nie oplacalo sie wyjezdzac, bo wychodzilo prawie to samo co w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
grizli25 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 17:03 ja mieszkam w brukseli juz od ponad 4 lat Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek27 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 19:38 ooo - a może masz kontakty lub znajomych w Gencie ? Odpowiedz Link Zgłoś
grizli25 Re: czy ktoś z Was pisze zza granicy? tzn przebyw 14.04.07, 23:55 nie,nie mam tam znajomych tylko tu w brukseli Odpowiedz Link Zgłoś