lyche1 18.05.03, 07:00 Czy któraś z Was spotkała się z tym terminem albo wrecz - sama stosuje ?? Mam okazję uczestniczyć w spotkaniu na temat optymalnego żywienia; pewnie pójdę; ale chciałabym się najpierw dowiedzieć coś więcej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snow.white Re: Optymalne żywienie 18.05.03, 10:18 Tu chyba chodzi o tzw diete optymalna,moj wujek na niej jest.Tak ogolnie-nie je sie weglowodanow,slodyczy,owocow,warzyw tez,tylko w wiekszosci tluste mieso,wedliny i specjalnie pieczony chleb.Jesli warzywa,to plywajace w masle... Ta dieta ma powodowac utrate wagi i ogolna poprawe zdrowia.Wujek rzeczywiscie schudl i mowi,ze czuje sie lepiej.Ale ja tej diecie nie wierze,mysle,ze to sie musi odbic na zdrowiu.Zreszta chyba juz zaczyna,bo on wyglada ostatnio coraz gorzej. to tak w skrocie,jesli o takie zywienie optymalne chodzi,to pewnie dostaniesz na spotkaniu ksiazki na ten temat,bardziej szczegolowo mowiace,co to za dieta. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
summa Re: Optymalne żywienie 18.05.03, 21:06 Na forum Dietetyka było kiedyś (nie wiem jak teraz, bo dawno nie byłam) sporo dyskusji o tej diecie, można tez było trafić na ciekawe linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropeczka Re: Optymalne żywienie ODRADZAM !! IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.03, 21:16 Moj wujek chorowal i przeszedl na te diete. Stan jego zdrowia na poczatku sie poprawil, (podobno dzieje sie tak z przyczyny odstawienia cukrow, ktore skutecznie wyniszczaja nasz organizm) ale juz po 3 miesiacach zaczelo sie dziac.. Niemal w grobie nie wyladowal, ale na szczescie kuzynka z zawodu dietetyk wziela wuja w swoje rece i teraz stosuje diete wegetarianska, nie je za wiele smazonego, unika kawy i alkoholu, je duzo warzyw owocow i olei roslinnych, mniej sie denerwuje i pije jakies zielone herbatki, ziolka. Faktycznie, odwiedzilam wuja i nie dosc ze nie jest juz otyly, ale ma calkiem niezla figure jak na 55 lat, no i zaczal jezdzic na rowerze, mowi, ze jest jak nowo narodzony, choc narzeka, ze trudno mu odmowic sobie piwka czy steka. Sama jestem w szoku, ze tak sie zmienil. Kiedys rozmawialam z lekarka, ktora opowiadala o bylych pacjentach Kwasniewskiego ktorych musiala doprowadzac do porzadku, podobno strasznie cuchnelo im z buzi (zakwaszenie organizmu i zla praca jelit) i byli o krok od zawalu. Sama na pewno nie sprobuje, poza tym popatrzcie jak wyglada ten Kwasniewski, gruby, lysy, czerwony, sapie, okulary o grubosci szkla od butelki, ledwo sie na nogach trzyma, ma podkrazone oczy i napuchnieta buzie. Chyba okazem zdrowia nie jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka45 Re: Optymalne żywienie ODRADZAM !! IP: *.nasze.pl / 192.168.31.* 19.05.03, 09:36 Jem optymalnie od 4 lat i jest super. Schudłam i wyzdrowiałam z chorób związanych ze złą przemianą materii. Jem głównie żółtka jaj,tłustą smietanę, tłuste sery i podroby. Mięso jadam bardzo rzadko (raz na tydzień wieprzowinę).Otymalnie odżywia się prawie cała moja rodzina i nikomu nie zaszkodziło. Wręcz przeciwnie przesalismy odwiedzać "chorą" służbę zdrowia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Optymalne żywienie ODRADZAM !! IP: *.athens.access.acn.gr 19.05.03, 09:43 I unikasz warzyw i owoców? wspolczuje - nie wierz co tracisz, nie ma to jak dobra sałatka ze swiezych warzywek, pomidore, ogorecek, salata, papryczka, oreganko, kawalek etki, pare oliwek, ocet winny i oliwa plus kawalek chleba - nie ma nic lepszego na lato :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia legenda do powyższego galopu literówek :))) IP: *.athens.access.acn.gr 19.05.03, 09:46 wierz = wiesz pomidore = pomidorek ogorecek = ogoreczek etki = fetki (sera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka45 Re: Optymalne żywienie ODRADZAM !! IP: *.nasze.pl / 192.168.31.* 19.05.03, 11:03 Gość portalu: renia napisał(a): > I unikasz warzyw i owoców? wspolczuje - nie wierz co tracisz, Wiem co straciłam jedząc głównie warzywa, chude mięsko i owoce przez 10 lat. Zdrowie straciłam a zyskałam cukier we krwi, cholesterol, trójglicerydy i nadwagę. Owszem jem te rzeczy ale jako dekorację do potraw, które mi służą. Zdrowia i odzyskanej figury mogą mi pozazdroscić nastolatki. Ale widocznie mój organizm został stworzony do dobrych rzeczy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Optymalne żywienie ODRADZAM !! IP: *.athens.access.acn.gr 19.05.03, 11:24 Gość portalu: kotka45 napisał(a): > Gość portalu: renia napisał(a): > > > I unikasz warzyw i owoców? wspolczuje - nie wierz co tracisz, > > Wiem co straciłam jedząc głównie warzywa, chude mięsko i owoce przez 10 lat. > Zdrowie straciłam a zyskałam cukier we krwi, cholesterol, trójglicerydy i > nadwagę. Nie mow mi, ze od warzyw, owocow i chudego miesa zyskałaś nadwage - chyba jestes niepoważna. NAdwage zyskuje sie od obzarstwa, weglowodanow, tluszczy i zlego laczenia produktow.,Nie jestem dietetykiem ale wydaje mi sie, ze jak ktos mowi, ze warzywa i chude mieso zaprowadzily o w nadwage to zastanawiam sie, czy to nie amway jest przypadkiem. Mialam okazje pare lat temu wysluchac kilku wykladow amwayowych i zastanawiam sie jak to jest ze do pewnego czasu rozsadni ludzie daja sie omamic takim bzdurom. Ty widze tez uwierzylas w jakies pierdoly. Poza tym skoro uwazasz, ze dzieki warzywom zyskuje sie nadwage to po jaka cholere stosujesz je chocby jako dekoracje do potraw skoro to taki syf? Wspolczuje braku zdrowego rozsadku i zdolnosci samodzielego myslenia. r >Owszem jem te rzeczy ale jako dekorację do potraw, które mi służą. > Zdrowia i odzyskanej figury mogą mi pozazdroscić nastolatki. > Ale widocznie mój organizm został stworzony do dobrych rzeczy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: Optymalne żywienie - czysta głupota!!!! 19.05.03, 10:49 Moja rodzina jest na tej koszmarnej diecie od roku. Moja matka niedługo się wykończy, ale nie zwraca na to uwagi, tylko brnie dalej w jedzenie tylko i wyłącznie tłuszczy i nabiału. Mój brat jest młodym i silnym chłopakiem, więc niewiele mu może zaszkodzić, ale już się martwię. Oboje śmierdzą - pot im śmierdzi tłuszczem, z ust im jedzie przeokropnie, brat schudł koszmarnie, matka w ogóle (a o to jej chodziło), za to nawalają jej stawy. Wszyscy lekarze z którymi rozmawiałam mówią jedno - prosta droga do piramidalnej miażdżycy. Niestety, nie ma możliwości dotarcia do nich. Zachowują się jak po praniu mózgów. "Spisek chorej służby zdrowia", "optymalne żywienie uratuje i ciebie", "ci głupi trawożercy" ... i takie bzdurne gadanie, bez żadnych rozsądnych argumentów. Na jakiejś stronie Kwaśniewskiego wyczytałam, że optymalne żywienie wyleczy nawet z AIDS!!!!!! No przepraszam, ale to strach się bać. To jakaś sekta! NIe dajcie się w to wciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
rose2 Re: Optymalne żywienie - czysta głupota!!!! 19.05.03, 11:46 Dieta optymalna pod nazwiskiem pana Kwasniewskiego gdzie indziej jest znana jako dieta pana/pani X. Dla mnie to belkot i nic wiecej. Do czasu kiedy w Japonii mieso bylo zabronione - nie bylo grubasow (nie wliczajac zawodnikow sumo). Teraz natomiast McDonald i inne fast foody oraz zaadoptowane potrawy miesne goruja i niestety efekt prawie natychmiastowy. W Indiach prawie kazdy jest wegetarianinem i co? Sa zdrowi i dlugo zyja. Bajki pan Kwasniewski opowiada jak i inni. Czlowiek potrzebuje weglowodanow, protein i tluszczow tylko w odpowiednich proporcjach. Z tym nie laczeniem potraw to tez bajka, bo mleko matki to najlepszy pokarm i zawiera w sobie wszystkie wyzej wymienione elementy. Niestety ale trzeba jesc mniej, aby schudnac i tyle. Z wiekiem coraz mniej i ostrzozniej. Nalezy zmienic nawyki zywieniowe jakie mamy w Polsce typu salata ze smietana, smazenie na masle lub smalcu, trzy lyzeczki cukru do kawy czy herbaty, wysoko slodzode dzemy itd itp Ale przede wszystkim mniej jesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś