lyche1 02.06.03, 18:54 Słuchaj młody człowieku. Możesz mi powiedzieć, gdzie w Powsinie rosną świerki węzowate ???? Niby znalazłam coś co je przypomina :)))) ale żeby mieć jakiś pogląd na ten temat - trzeba zobaczyć okaz w Lublinie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koaa Re: Putanie do Koaa :)) 02.06.03, 22:07 <. Możesz mi powiedzieć, gdzie w Powsinie rosną <świerki węzowate ???? Ogród jest podzielony tematycznie Drzewa iglaste(arboretum) mieszczą się w zachodniej stronie ogrodu a świerki wężowate znajdują się blisko alejki tuż przy zachodnim wejściu do ogrodu (wejście od strony parku) może nie są jakieś ogromne ale 5 metrów też nie mają. Kilka świerków wężowatych można też spotkać na miejscowych podwórzach. (a zmierzyłaś je?) <Niby znalazłam coś co je przypomina :)))) ale żeby <mieć jakiś pogląd na ten temat - trzeba zobaczyć okaz w Lublinie :)))) Wspominałaś że świerki w lublinie mają 15 m – to mniej więcej tyle co blok 4- ro piętrowy (3m na poziom) może są wyższe ? Ale rododendrony chyba Ci się podobały? PS Odwiedzanie botanika w weekend nie jest najlepszym pomysłem straszne tłumy (szczególnie w niedziele) :)))))))) A wpadłaś przy okazji na tężnie w Konstancinie or do pałacu I ogrodu w Wilanowie. Pewnie zrobiłaś ładne zdjęcia- czekam:)))))) aha chyba nie wpadłaś na tą lipną wystawe “rafa koralowa”:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Irysy :)) 02.06.03, 22:22 Były naprawdę ciekawie przedstawione :)) No i w pełni kwitnienia :)) Rododendrony mogliby przeciąć - ma się wrażenie, ze włażą jeden na drugiego. Dobrze wyeksponowane rododendrony widziałam w szkole ogrodniczej niedaleko Chłopieńca ( G. Śląsk) I nie było ani jenej piwoni ( zwanych przez miją babcię majakami :)) Nie zdecydowanie Koaa musisz pojechać do Lublina :)) Odpowiedz Link Zgłoś