Gość: viki IP: 80.48.119.* 04.06.03, 21:35 mozesz ktos ma juz szczegolowy plan ?? zapraszam do dyskusji !! co by sie w waszym zyciu zmenilo ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniorek1 Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 04.06.03, 22:34 Co by sie zmienilo? Wszystko.Oczywiscie zalezy jeszcze jak duza bylaby ta wygrana.Gdybym ja trafila szostke to wygrana liczylaby sie w mlionach dolarow :) Co bym zrobila z takimi pieniedzmi? Zwiedzilabym swiat,pomogla najblizszej rodzinie a reszte zainwestowala. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 04.06.03, 23:06 Najpierw przez tydzień wychodzę z szoku. Potem kupuję dom, samochód, obdarowuję najbliższą rodzinę i kuzynkę, ktoej się nie przelewa, potem zakładam własną firmę. A jakby jeszcze duzo zostało, to się zastanawim: na dom dziecka, czy na hospicjum? Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 06:58 Wyprowadzam sie na Karaiby Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 08:12 Staram sie o tym nie mowic i nie swiecic bogactwem, zeby nie przyciagnac bandytow. A na zbozne cele dawalabym anonimowo rowniez z powyzszych wzgledow. Pewnie bym sobie kupila domek w ladnej dzielnicy Wawy - wiem nawet ktory:))) To przedwojenna willa, troche zrujnowana, ale w przepieknym miejscu. Oczywiscie nie wiem czy obecni wlasciciele chcieli by sprzedac, ale pomarzyc wolno. Tym bradziej ze zeby wygrac szostke to trzeba obstawiac, a ja pod tym wzgledem nie dale fortunie szansy:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 08:20 A ja kupilabym sobie samolot i wraz z najblizszymi latala i zwiedzala caly swiat. Cos bym musiala zainwestowac. A jakby mi odwagi i pieniedzy starczylo to polecialabym w Kosmos :))) Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 08:19 a ja bym wreszcie kupił zimówki do mojego cczinkieczento 700. i jeszcze olej wymienił, bo czarny. i poduszki pod silnikiem. i łożyska. i tłumik. a tak w ogóle to bym mu zrobił kapitalny przegląd. Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 08:59 muszek0 napisał: > a ja bym wreszcie kupił zimówki do mojego cczinkieczento 700. > i jeszcze olej wymienił, bo czarny. i poduszki pod silnikiem. i łożyska. i > tłumik. > a tak w ogóle to bym mu zrobił kapitalny przegląd. A moze lepiej kupic od razu nowego cieniaska lub BMW? :-)) (choc tez mam cieniaska i wiem jak mozna go kochac miloscia nieodwzajemniona:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uasiczka Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: 212.244.209.* 05.06.03, 08:23 a ja bym dała mojemu bratu, żeby mógł sobie kupić działkę bez kredytu i domek postawić i jeszcze wysłałbym mame na upragnioną wycieczkę do ziemi świętej. o! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: *.amg.gda.pl 05.06.03, 08:53 1/ najpierw wysłałabym mojego brata do Bostonu na leczenie 2/ podróż dookoła świata dla Rodziców 3/ nowy samochód dla Ojca 4/ resztą pieniążków podzieliłabym się z moim rodzeństwem tylko jak tu wygrać tę szóstkę? jak na razie udało mi się wygrać tylko 10 PLN :((( Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 08:59 To i tak jestes niezła. Mnie się jeszcze nic nie udało wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 09:05 niedzwiedziczka napisała: > To i tak jestes niezła. Mnie się jeszcze nic nie udało > wygrać. A grasz? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 15:35 Raz na dwa miesiące daję sznsę losowi, ale jeszcze z niej nie skorzystał :( Odpowiedz Link Zgłoś
mellinda Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 09:26 Rzucam moją robotę i wracam do domu. Kończę remontować dom, a później się zastanawiam co zrobić z resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
wierzba_b Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 09:50 Kupujemy dom w Wawie albo - jeszcze lepiej - działkę tamże, bo jak już dom, to najlepiej wg własnego projektu. Nie za duży, nie za mały, drewniany koniecznie i z kominkiem, a działka duża i z drzewami. Na pewno część kasy przeznaczam dla rodziny, i na pewno część też na jakieś hospicjum czy inną Wielką Orkiestrę. Po czym ja biorę dziekankę, mąż urlop i jedziemy do ćwierć koła świata... A jak coś zostanie, to niech sobie w banku czeka aż będzie potrzebne. A może bym własną firmę budowlaną założyła? Nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 09:59 Najpierw bym sie upila, potem bym wytrzezwiala, a dopiero na koncu myslalabym co zrobic z pieniedzmi. Ale kilka pomyslow juz mam. Ech, pomarzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: *.chello.pl 05.06.03, 10:01 ach, ostatnio o tym rozmawialismy, :-) wplacamy kase na konto odczekujemy co najmniej tydzien i zastanawiamy sie dokladnie, co i jak, wypisujemy wszystkie potrzeby funduje mojej mamie wszelkie mozliwe badania (reumatyzm), masaze, itd. wszystko, co jej potrzebne, zeby sie lepiej czula na pewno - kupuje dom (+jego umeblowanie, wystroj), samochod, sprzet (np. monitor LCD, itd.) tak jak anahella napisala - mysle, ze dobrze jest sie nie obnosic i chwalic wygrana kiedy bym wydala na wszystkie potrzeby, reszte bym zainwestowala. jezeli to by byla duza kasa, podzielilabym sie z potrzebujacymi (np. sprzet do szpitali) - do konca zycia zajmowalabym sie rodzina, domem, soba, swoimi rozrywkami, hobby, edukacja (nauka jezykow obcych, rozne kursy), podrozami, odnowe biologiczna, codziennie masaze, :-))) jak marzyc, to marzyc!!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 10:11 Ha ha fajne pytanie.Tylko faktycznie wszystko zalezy od tego jaka to by byla kwota.Ale zakladajac wariant optymistyczny czyli tak ok.6,000,000,-.No to kupuje dom,mamie daje tak z 1/6 ,lece sobie na jakas fajna wycieczke oooo na przyklad do Irlandii. No i co dalej ,kurcze nie mam takich wygorowanych marzen.A z pracy bym poszla sobie od razu i to z jezorem na brodzie wywalonym na moja pania prezes.I jeszcze bym jej takiego jednego palca pokazala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: *.chello.pl 05.06.03, 10:13 mysle, ze lepiej nie palic za soba mostow i pozostac przy zamiarach nie do zrealizowania (chodzi mi o ten jezyk), nigdy nie wiesz, czy np. w samolocie do Irlandii Twoje miejsce nie przypadnie akurat u jej boku, :-) nie wiesz tez, czy z jakichs przyczyn, nie bedziesz potrzebowala pracy w przyszlosci, itd., :-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 10:18 Hmm sadze,ze przy takiej wygranej i przy rozsadnym wydawaniu tej kasy nie musialabym juz szukac pracy.I uchowaj Boze takiej sasiadki w samolocie:) zreszta ona i tak lata klasa bussines he he . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: *.chello.pl 05.06.03, 10:38 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 10:41 1) ustawiłabym rodziców do końca zycia, aby nie musieli pracować 2) kupiłam mieszkanie w Warszawie i domek na Jamajce (Haiti) i krążyłabym między jednym a drugim 3) motocykl dla narzeczonego 4) poswięciłabym się wyłącznie studiom i badaniom 5)oddałabym cześć pieniędzy na cele charytatywne podoba mi się ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: 62.233.250.* 05.06.03, 10:31 1. najpierw musieliby mnie ocucic, bo pewnie bym padła z wrażenia 2. potem bym się upiła razem z moją paczką przyjaciół (oj, a my potrafimy balować - zeszłyby ze dwa tygodnie) 3. kupiłabym mieszkanie tu we Wrocławiu i jakis mały samochodzik (toyota yaris na przykład) 4. siałabym spustoszenie w moich ukochanych księgarniach 5. bratu kupiłabym motocykl 6. dałabym trochę kasy mamie 7. zrobiłabym specjalizację neurologopedyczną 8. otworzyłabym własny gabinet logopedyczny 9. obowiązkowo wyjazd do pragi:) 10. a jak cos zostanie to jakieś inwestycje by się poczyniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Nic IP: *.za.digi.pl 05.06.03, 10:35 Po prostu juz w zyciu nic nie zrobie. No moze oprocz kupienia domku nad jeziorem i dobrego sprzetu wedkarskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Nic IP: *.za.digi.pl 05.06.03, 11:34 To jest cos, gdzie NIC nie trzeba robic :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Nic 05.06.03, 11:46 Wlasnie ,NIC nie robic nie miec zmartwien,chlodne piwko w cieniu pic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Nic IP: *.za.digi.pl 05.06.03, 11:55 kurde zimne piffko :((( przydaloby sie dzis , nie? :) a pomarzyc przeciez mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: 62.233.250.* 05.06.03, 11:56 aneks do poprzedniego posta: kupiłabym dom z ogrodem a nie mieszkanie. ogród - to w prezencie dla mojej psinki. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 18:11 Też najpierw pomyślałam o mieszkanku (och, wyprowadzić sie od rodziców!!) A potem przypomniałam sobie o takim prze-pięk-nym domu w moim mieście. Jest wprawdzie przy drodze wojewódzkiej Łódź-Bełchatów, ale co tam!! Pomarzyć o nim lubię :)) Pomogłabym chrzestnemu i rodzinie wyjść na finansową prostą A potem to pewnie te chore dzieci, kościoły i żebracy ;)) hmmm.... nie mam bladego pojęcia, jaki to rząd wielkości, taka szóstka w totka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 05.06.03, 21:51 Tak Was co niektorych czytam i nie wiem czy dokonca rozumiem. Rozumiem kupowanie domkow nad woda itp. Wszystko ma swoja cene oczywiscie. Nie jest moze sztuka kupic drogi dom gdy sie wygrywa pieniadze, ale moze byc trudna sprawa ten dom pozniej utrzymac, skoro sie bylo np. na zasilku w zyciu do czasu wygrania forsy. Z realnego zycia tych, ktorzy wygrali duze pieniadze w 6/49 (trafili szostke) statystyka mowi (biore to z programu TV), ze tylko 3% ludzi ktorzy wygrali, potrafilo powiekszyc te wygrana sume w swym dalszym zyciu. Wiekszosc zas potrafila zyc (przezyc) z tych "darmowych" pieniedzy. Byli tez i tacy, ktorzy w krotkim czasie na zebry zeszli. Tak wiec roznie z tymi pieniedzmi u roznych bywa. Ja tam wole miec je "naturalnie" i w swojej naturze. Dlaczego? Otoz dlatego, ze to co osiagnalem czy osiagne w zyciu bedzie moja wlasna zasluga,co mnie cieszy - nie dobrym trafem. Nie powiem, ze nie chcialbym wygrac, ale..........czy bym sie tym az tak mocno cieszyl? Raczej tylko troche i to chwilowo. Napewno te pieniedze nie zmienilyby mnie i mojego zycia (moze troszeczke, w niektorych jego przypadkach). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 22:11 brutalny jesteś, wiesz ;(( puścić wodze fantazji..... a tu mi nagle ktoś wrzuca racjonalne argumenty na głowę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufka. Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 05.06.03, 21:57 A ja bym tam nie chciala wygrac fortuny w Totka, bo wtedy moj maz przestalby chodzic do pracy i mialabym go przez caly bozy dzien na glowie ;)) Mrufka. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 05.06.03, 22:05 Gość portalu: Mrufka. napisał(a): > A ja bym tam nie chciala wygrac fortuny w Totka, bo wtedy moj maz przestalby > chodzic do pracy i mialabym go przez caly bozy dzien na glowie ;)) Co ty? Kupilabys jakas firme i zatrudnilabys go jako dyrektora;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 05.06.03, 22:39 Wtedy moglabys go miec jak psa na smyczy. Mialabys wtedy upewnienie, ze na inne nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: hey trafiacie 6 w totolotka i co dalej robice 06.06.03, 00:36 Zalozylabym bank i korporacje finansowa. Latwo takie pieniadze jednorazowo skonsumowac. Drugich takich sie raczej nie dostanie. Chcialabym je tak je zainwestowac, by dla prawnukow wystarczylo. Odpowiedz Link Zgłoś