dziabak 15.06.07, 15:54 jestem w 4 tygodniu ciazy musze ja przerwac pytanie moje , to pierwsza moja ciaza czy jak przerwe to bedę mogla miec dzieci bardzo prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butterflymk Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 15:55 stuknij się w czoło przerwij swoją głupotę lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
princessa29 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 15:58 ja bym sie w zyciu nie odwazyła, ale to Twoja sprawa, oby Cie los kiedys za to nie ukarał. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkie_pomarancze Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:00 ja tez bym sie nie odwazyla, moze pomysl nad tym jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 15:55 czy bedziesz mogla miec dzieci to tego Ci nikt nie powie, chyba ze sam Pan Bog, ryzyko - ze nie bedziesz ich miala jest w kazdym razie bardzo duze. Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 15:59 co Wy sie wściekłyście dzisiaj z tymi ciążami???aż sie słabo robi jak sie czyta takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:00 raczej sie wściekły z usuwaniem ciąż... skąd sie biorą takie wstrętne dziwne kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:02 a sama nie wiem...przeraza mnie ta głupota!!!ratujcie!!!przed glupota chyba nikogo sie nie da uratować... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:01 ja juz pisalam w innym watku, jesli chodzi o aborcje jestem na nie, sa wyjatkowe sytuacje - gwalt czy ciezka choroba - kiedy kobieta powinna miec prawo wyboru, ale inne..kasa, kariera, nie ten partner..to dla mnie stek bzdur i na pewno nie powod by przerywac ciaze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
obca1 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:04 > jestem w 4 tygodniu ciazy musze ja przerwac jakiś nagły wyjazd nad morze i mdłości przeszkadzają? :0 Odpowiedz Link Zgłoś
princessa29 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:06 Ojciec tego nienarodzonego tez jest za tym?? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:08 Jesli jeszcze w ogole sie pokazuje ten ojciec. Po przerwaniu ciazy u lekarza a nie konowala, prawdopodobienstwo, ze nie bedziesz mogla miec nastepnych jest minimalne. Kiedys faktycznie bylo duze zagrozenie, ale w dzisiejszych czasach wyglada to juz calkiem inaczej. Jelsi chcesz to zrobic to rob to szybko, im wczesniej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:10 serio uwazasz, ze taka ingerencja w cialo, w okolice narzadow rodnych stwarza minimalne niebezpieczebnstwo? bo ja mysle, ze nie do tego dochodzi ewentualna pozniejsza blokada psychiczna Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:12 Wierz mi wiem co mowie i to nie z ksiazek Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:23 ale musisz przyznac, ze aborcja to nie jest takie hop ciup.. a szczegolnie ostatnia Twoja wypowiedz w tym watku - ponizej, wskazuje, ze to jak wyrwanie zeba - ktore na marginesie, tez nie zawsze konczy sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:24 Aborcja jest zabiegiem ambulatoryjnym.. i nie prowadzi do lezenia w szpitalu przez miesiac, niezdolnosci do pracy itp... Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:13 Nie naszym zadaniem jest jej wmawiac aby zrodzila.. dzieweczyna zadaje pytanie wiec sie odpowieada i koniec.. Odpowiedz Link Zgłoś
dziabak Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:09 ojciec jest w wiezieniu a zrobil to celowo Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:10 celowo w wiezieniu czy celowo zaplodnil? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:11 Dziecko zrobil celowo czy do wiezienia poszedl celowo? Odpowiedz Link Zgłoś
beata34 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:16 Nieee, pewnie się w kostium kąpielowy nie mieści i musi usunąć Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: ratujcie - ciaza 18.06.07, 12:53 nie rob tego!!!!!!!!!!!!jak mozesz nawet tak pytac?????????? tyle osob daloby sie pociac zeby byc w ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9969 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:08 nie przerywaj ! nawet jak ci sie wydaje ze jest zle i nie dasz sobie rady !. Dasz sobie rade !. Wejdz na forum samodzielna i zobacz jak tamte dziewczyny sobie radza moze nie zawsze jest lekko ale jestem pewna ze gdy zapytasz je czy ktoras zaluje ze nie przerwala napewno zadna ci nie odpowie ze tak. Wejdz na forum aborcja tam tez mozesz sie duzo dowiedziec , nie jedna dziewczyna bo wejsciu tam zmienila zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:10 ale tutaj moherowe berety ale czego mozna sie spodziewac po starych tłustych głupich babach ps milony kobiet przerywa ciaze a potem znow przerywa i przerywa jest tam oczywiscie jakis procent ze nie bedziesz mogła miec dzieci ale stosunkowo mały Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:20 > ale tutaj moherowe berety > ale czego mozna sie spodziewac po starych tłustych głupich babach > ps > milony kobiet przerywa ciaze a potem znow przerywa i przerywa > jest tam oczywiscie jakis procent ze nie bedziesz mogła miec dzieci ale > stosunkowo mały CO????????? no chyba zaraz padne!!!aleś dowaliła!!!!wypisuje sie chyba z tego świata jak chodzą po nim takie zimne wyrachowane babsztyle!!!!!!dziecko to nie pryszcz co sie go usuwa jak sie pojawia!!!!!!! no nie!!!zamurowało mnie po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:35 sam jesteś idiotą a jak nas nie widzisz to nie pisz że jesteśmy tłuste baby. ale kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:46 no dobra jestescie zideeoligizowane baby to chyba nawet gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: ratujcie - ciaza 18.06.07, 15:32 ale z tym, że to tylko płód a nie dziecko ma rację trzeba mu przyznać!!! ja osobiście bym się nie zdecydowała na aborcję, ale świętego prawa do wyrażania swojej słusznej opinii nie mogę nikomu odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:45 Ty sie licz ze słowami!!!widziałam film o aborcji...tylko ze ten "płód"ma rączki,nózki,a Ty tez kiedys takim płodem byłes!!!co za kretynizm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:47 I to jest wlasnie manipulacja.. tam nie ma nozek, raczek, ani nic co byloby jakkolwiek podobne do istoty zywej o czlowieku nie mowiac Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 17:35 w Twojej głowie chyba tez nie ma nic co byłoby choć trochę podobne do mózgu, co????nie uważasz????nie wiem w którym tygodniu ciązy jest ta dziewczyna,ale to w tej chwili nie ma znaczenia.nie manipuluje tutaj nikim, po prostu widzialam kiedys zdjęcia zrobione podczas aborcji i zapewniam Cie, ze "to"przypominało istotę ludzką, jak najbardziej.Wiec proszę Cie uchyl sie od swoich głupkowatych wypowiedzi,dobrze???a jeśli juz taki doświadczony jesteś i "wiesz o czym mówisz" to obejrzyj sobie "krzyk", nagranie USG w trakcie wykonywania zabiegu.Zapewniam Cie ze były nóżki,jeśli juz Ci sie tak o to rozchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:21 wiesz, w poczekalni u mojego gina jest plakat zasponsorowany przez jedną z firm produkujących suplementy dla ciężarnych. Przejdź się może do swojego gina, może tam też będzie i obejrzyj sobie to "dziecko" w czterotygodniowej ciąży, a potem puknij się w czółko i przyznaj do bycia zmanipulowaną przez KK. Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:48 CO???? zmanipulowaną?? sama sie puknij w czoło!a wypowiadałam sie o konkretnym filmie moja droga, więc daj sobie na wstrzymanie.forum jest po to by wyrazić swoje zdanie-co ja właśnie robie. Jestem przeciwniczką od chwili kiedy zobaczyłam jak sie taki zabieg wykonuje i nią bede, KK nie ma nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 amy, 16.06.07, 19:35 takie filmy/plakaty robi się właśnie po to, zeby manipulować. zestawia się ze sobą rózne obrazy - najlepiej darstyczne,niekoniecznie prawdziwe, pochodzące z różnych etapów ciązy, często z nietypowych ciąż i przypadków - po to, zeby osiagnąć taki właśnie efekt. Żebyś nie myślała za duzó i nie analizowała, tylko "żebyś była na nie i koniec". Dałaś się zmanipulować. KK może i nie ma nic do tego, nie wiem. ALe i KK takie metody stosuje. KK lubi manipulować... Dobrze któs niżej napisał - rączki i nóżki pojawaiją się w 3 miesiącu dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:49 co do rączek czy nóżek - są dopiero w ósmym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:15 też będziesz stara, a sądząc po tym co piszesz głupia pewnie też już zostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9969 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:11 najwyzej oddasz do adopcji do jakis dobrych ludzi ktorzy strasznie pragna dziecka a nie moga miec i zapewnia twojemu wszystko co najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowaona Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:13 ale dzis obrodziło w ciąże ;)to jakis prima aprilis moze? i wszystkie przerywaja...matko jedyna, co za swiat okropny Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:14 a stare dewoty krzycza nie przerywac hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:15 szkoda że Ciebie nie przerwali :p Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:18 a ja nie załuje ze ty zyjesz - zapier--dalasz rowno na moja emeryture i tak trzymaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9969 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:17 ani ze mnie dewota (he he dobre) a i stara sobie tez wypraszam , ale swoje poglady mam i tego sie trzymam , a ktos na forum zadaje pytanie po to zeby sie wszyscy mogli wypowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:18 To po to aby dostac odpowiedz a nie upominania i dawke czyis przekonan Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9969 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:34 no wiesz stara zalezy jak dla kogo , np 15 czy nawet 20 letni szczyl , moze mnie kobiete 33 letnia ( a niech ci bedzie)uwazac za stara , dla 50 latka ja sama jestem szczylem (czy jest zenska odmiana szczyla?) A tak na przyszlosc dobra rada , nie pytaj nigdy kobiety o wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:39 20letni szczyl?? ja mam 19 lat, czyli jestem 19letnia szczylką?? no sory.. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:39 czyli dla nastolatki jestes stara a niechciane ciaze to wystepuja u nich a nie u kobiet po 30ce dla 50latka jestes młoda ciiii.. Odpowiedz Link Zgłoś
hurricaine Trollu 15.06.07, 16:11 o rozmów o zdrowiu jest forum zdrowie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
elka993 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:16 mam nadzieje, ze to tylko widomośc podpucha, jeśli piszesz serio to zastanów się czy na pewno chcesz zabić swoje dziecko????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:17 jakie dziecko? Dziennie tacisz wiecej komorek niz ona ma teraz w macicy... Nie wmawiajcie innym swoich wlasnych przekonan Odpowiedz Link Zgłoś
elka993 Re: ratujcie - ciaza 18.06.07, 12:33 ja nie wmawiam moich przekonań, tylko stwierdzam fakty i nazywam sprawy po imieniu, do jasnej cholery...a Ty człowieku, nawet jesli byłes przy 2 aborcjach to po pierwsze nie ma sie czym chwalić, po drugie Ci współczuje, a po trzecie jeśli pozwoliłeś swojej kobiecie na taki czyn to nie jesteś nikim, odwołuje to wszystko jesli były jakies przyczyny zdrowotne przyszłej matki czy inna koniecznośc medyczna, ale i tak w większości przypadków dochodzi do naturalnego poronienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dziabak Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:18 to nie jest podpucha tylko czy ja jeszcze bede mogla miec dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:19 Tak bedziesz mogla miec dzieci... bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:25 Bo bylem przy dwoch aborcjach rok po roku.. i po odpowiednich rozmowach z lekarzami Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:30 niektóre kobiety nie mogą zajść w ciążę po aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:33 Niektore ni emoga tez zajsc po upadku ze schodow.. prawdopodobiensto jest podobne (przyklad uslyszany od lekarza) Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:38 nie ma reguły - można czy nie. to zależy od człowieka i jego organizmu a także od lekarza wykonującego aborcję. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:41 Powtarzacie bzdury, ktore byly aktualne 40 lat temu lub 20 lat temu w socjalistycznym spitalu... Dziewczyna nawet w Polscemoze isc do normalego gabinetu z lekarzem i wszystkim czego trzeba do takiego zabiegu (bo to nawet operacja nie jest) Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:42 a czy ja napisałam że nie może?? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:43 Fakt nie napisalas, ale sens Twoich i innych wypowiedzi jest taki, ze aborcja jest ruletka.. a nia nie jest... Jak juz ponizej napisalem, mozesz spasc ze schodow i tez byc bezplodna... Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:47 pewnie że tak. każda utrata ciąży czy jej usunięcie wiąże się z ryzykiem. takie jest moje zdanie. zarówno aborcja, jak i upadek, może się do tego przyczynić Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:31 pieprzysz bzudy nie mozna byc tego pewnym na 100% ale na 90% tak Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:20 biednego kontika 2 razy wyskrobali, a jakie to było przyjemne, no no... idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
beata34 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:54 Nikt ci takiej pewności nie da. Żaden normalny lekarz nie powie ci, że po usunięciu dziecka bez problemu zajdziesz w ciążę. Niektóre kobiety zachodzą, inne nie. Znam taki przypadek, że dziewczyna miała jeszcze czwórkę dzieci po usunięciu, a z kolei moja koleżanka z liceum, która usunęła na pierwszym roku studiów, nie zaszła już w ciążę, chociaż bardzo się z mężem starali Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:22 dzieci moze bedziesz mogła mieć.....za to mózg chyba nie jest odnawialny????? Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:23 ide stąd bo chyba zaraz wywale ten monitor przez okno...żenada!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:25 A jej zycie jest odnawialne? Skad wiesz jakie ma warunki, jakie ma otoczenie, czy nie zostanie wywalona z drzwi bo sie "puscila".. latwo innych oceniac prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:29 a Ty skąd wiesz?????ze nie ma warunków???napisala to?przecież nie!ja nikogo nie oceniam, wyrażam tylko swoje zdanie!!przed czym mamy ją uratować???przed glupotą?przed wyrzutami sumienia później???przed zastanawianiem sie do końca zycia jakby jej dziecko teraz wyglądało???? uratujesz ją od tego??? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:34 Nie wiem tego i dlatego odpowiadam na jej pytania a nie probuje do czegokolwiek przekonac.. to jest jej decyzja i nam nic do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
wzr1 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:45 > A jej zycie jest odnawialne? Skad wiesz jakie ma warunki, jakie ma otoczenie, > czy nie zostanie wywalona z drzwi bo sie "puscila".. latwo innych oceniac > prawda? Bo jest XXI wiek a przedtem był XX, wiek obozów koncentracyjnych i łagrów, i wtych ciężkich warunkach kobiety rodziły i wychowywały dzieci. Jej warunki obiektywnie są o wiele lepsze, tylko ona nie dorównuje kobietom z tamtego pokolenia Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:27 na to pytanie nikt Ci tu nie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
angie27 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 16:34 Szanse są bardzo duże. Aborcja nie pociąga za soba automatycznej bezpłodności potem. Odpowiedz Link Zgłoś
betty88 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 17:28 Ja z kolei słyszałam,że ryzyko późniejszej bezpłodności przy aborcji przy pierwszym dziecku jest dość duże.Aczkolwiek powiedziały mi to 2 starsze kobiety(ok60),a wiadomo jak za ich czasów owe skrobanki robiono(wieszaki,szprychy zaredzewiałe itd:/).Myślę,że nawet lekarze na to pytanie odpowiedzieli by różnie. Jednak chciałam się zapytać-czy nie przeraża Cię myśl,że kiedyś,kiedy będzie Ci się już dobrze powodzić,będziesz miała ustabilizowaną sytuację życiową,zdasz sobie sprawę,że owo niepoczęte dziecie mogłoby mieć w tym momencie X lat..i czy nie będziesz żałować?Właściwie,owszem,dzieckiem to jeszcze nie jest,ale za 8miesięcy mogłoby być..moim zdaniem,choć może to głupie, powinny istnieć jakieś kwestionariusze/ankiety dotyczące tego czy jest się na tyle silnym psychicznie,aby ciążę przerwać.A z tym moim pytaniem-wiem z życia,że wiele kobiet sobie zwyczajnie czasem wyrzuca-pyt.tylko-czy nie będziesz jedną z nich. Powodzenia niemniej jednak,bez względu na to,jaką decyzję podejmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
angie27 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:35 Ja nie jestem w ciąży :) Oczywiście,że trzeba być pewnym decyzji, bo jeśli są rozterki, to zdecydowanie lepiej urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 19:15 Wiekszosc z was niestety ma blade pojecie na czym polega aborcja. Ja mialam usunieta martwa ciaze(poronienie zatrzymane) i jest to dokladnie ten sam zabieg. Bedeac w siodmym tygoniu ciazy - nie widzialam zadnych raczek i nozek dziecka, a przez zabieg ten przechodza tysiace kobiet, ktore ronia ciaze i nie jest on zwiazany z ryzykiem bezplodnosci lub wiekszych komplikacji, jesli ma sie normalnego lekarza a nie jakiegos patalacha. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ja chce miec dziecko i troche mi zal, ze ktos inny chce je usunac, ale niektore z was, to chyba osto przegiely z wyrazaniem swojej opini. Obrzucajac kogos blotem, na pewno nie zmienicie czyjegos nastawienia. Chcecie lasce pomoc, to podajcie jej jakies logiczne argumenty, a nie jakis maryjny belkot... Odpowiedz Link Zgłoś
news21 Re: do betty 16.06.07, 19:33 Kobieto jesteś głupia jak but powtarzasz największe kretyństwa bez elementarnego zastanowienia. Te 60 letnie panie tak doskonale zorientowane w skrobankach robiły je w normalnych szpitalach pod narkozą, bowiem w ich czasach aborcja byla dostępna. Szprychy to były modne do tych celow przed wojną, kiedy tych pań nie było jeszcze na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_olera Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 17:36 4 tydień ciazy? a skąd Ty juz o niej wiesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
iloona4 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:04 Czytam Wasze posty i nie rozumiem dlaczego z gory potepiacie dziewczyne, o ktorej tak naprawde nic nie wiecie.Obrona zycia poczetego za wszelka cene niczym w naszym sejmie.Ciekawa jestem ile z Was bierze tabletki albo ma wkladki? To tez morderstwo nienarodzonych dzieci.A nie wiem czy fanatycy zycia poczetego wiedza, ze w wielu przypadkach dochodzi do samoistnego poronienia zaraz po zaplodnieniu? Wkurza mnie ten fanatyzm albo dobre rady typu oddaj do adopcji. A gdzie uczucia i emocje autorki watku? Czasami wydaje mi sie, ze mniej oburzenia wzbudzaja osoby katujace swoje dzieci, niz kobiety, ktore usunely ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:10 antykoncepcja to nie jest morderstwo nienarodzonych dzieci tylko zpobieganie poczęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
amy_21 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:22 Iloona bardzo Cie przepraszam ale nie zauwazyłam żadnych emocji w poście autorki watku.To nie jest fanatyzm - ale gadanie ze płód można po prostu usunąć mnie wkurzają. Spójrz na sam tytuł wątku- mnie po prostu razi głupota, nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:24 aborcja to niest SAMOISTNE poronienie Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 18:22 ja wiedziałam, jak byłam w 2. tygodniu, więc nie rozumiem, co Cię tak dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
wzr1 oczywiście że możesz nie nieć nigdy dzieci 15.06.07, 18:41 ale jeżeli będziesz miala to na pewno przyszłe dzieci odczują negatywnie skutki zabićia przez ciebie ich starszego brata Odpowiedz Link Zgłoś
obca1 Re: oczywiście że możesz nie nieć nigdy dzieci 15.06.07, 19:09 > ale jeżeli będziesz miala to na pewno przyszłe dzieci odczują negatywnie skutki > zabićia przez ciebie ich starszego brata jakie skutki? jakiego brata? Odpowiedz Link Zgłoś
iloona4 Re: oczywiście że możesz nie nieć nigdy dzieci 15.06.07, 19:19 Kto powiedzial, ze po aborcji nie mozna miec dzieci? Owszem jezeli zabieg wykona jakis znachor w piwnicy to takie ryzyko istnieje. Aborcja generalnie polega na lyzeczkowaniu macicy i wiele kobiet taki zabieg ma przeprowadzony ze wzgledow leczniczych np. w przypadku obfitych i bolesnych miesiaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
angie27 Re: oczywiście że możesz nie nieć nigdy dzieci 15.06.07, 20:01 A co ty facet, wiesz o usuwaniu ? ;) Oczywiscie, ze będzie mogla mieć dzieci. Jakie niby skutki, jeśli za wszelką cenę chce usunąc i nie ma wątpliwości co do tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyczekk Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 19:25 Jeśli pójdziesz do dobrego lekarza to prawdopodobieństwo że nie będziesz mogła mieć dzieci jest małe. Jeśli masz taką możliwość to wyjedź na zabieg z tego kraju, tam gdzie jest to legalne. Większe prawdopodobieństwo trafienia na lepszego lekarza. Dziewczyny ( i nie tylko) wyluzujcie. Kobieta ma problem, chce go rozwiązać w taki a nie inny sposób i jest to jej indywidualna decyzja. Każdy ma prawo do własnych poglądów, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
obca1 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 19:38 mała uwaga..w naszym kraju jest to przestępstwo..więc zachęcanie do tego na publicznym forum..jest jakby mało rozsądne Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 20:48 zaje*****ty dylemat. ja pierdzielę.... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: ratujcie - ciaza 15.06.07, 21:06 Jesli jest to przypadkowa, nieplanowana ciaza, i - jestes wewnetrznie przekonana, ze powinnas usunac ciaze: usun ja. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 14:01 jak rodzice do końca planowaliby ciążę, niejednej i niejednego z nas nie byłoby tu dziś........A co do komórek, które się codziennie traci, to niektórzy w czaszce już nic nie maja.Do autorki: decyzja zawsze będzie Twoja. KAŻDY zabieg obarczony jest ryzykiem, wyłyżeczkowanie macicy również, nikt Ci nie odpowie, jak będzie w Twoim przypadku. Pozdrawiam i życzę dobrej decyzji, chociaż teraz wydaje Ci się pewnie, że każda będzie zła Odpowiedz Link Zgłoś
frutinka Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 16:02 Czytałam odpowiedzi i niestety nie znalazłam pytania - dlaczego "musisz" usunąć? Jak można kogoś bluzgać, oczerniać czy zwyczajnie krytykować nie znając pobudek jego działania??? Naprawdę beznadziejnie się zachowują tu niektórzy. Widać jak odgrywają się na anonimowym forum za brak odwagi w rzeczywistości... Bo mi sie wydaje, że te najbardziej wrzeszczące na forum są zupełnie bezbarwne i mdłe w rzeczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-paula Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 16:47 Witaj, Jesli jestes w ciazy, a bylas na usg? najpierw sprawdz czy reczywiscie pecherzyk ciazowy sie rozwina i serduszko bije... Czesto sie zdarza tak ze nie bije;-( Nie dzialaj emocjami, teraz tego dziecka nie chcesz, a kiedys moze byc za pozno. Nawet jak bedziesz samotna matka, to Mops ci pomoze. Mam tez sporo ubranek po swoim synku, wiec moge ci odstapic. Trzymaj sie, zawsze jest jakies wyjscie. Moj syn urodzil sie w29 tyg(owinal sie pepowina 2,5 razy i mialam cc bo by sie udusil. Po porodzie walczyl o zycie i 4 dni byl pod respiratorem. Napatrzylam sie na wczesniaki dzielnie walczace o zycie. Nie moglabym zabic dziecka. Pomysl o tym prosze cie! Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 16:48 Jakie serce w 4 tygodniowym plodzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-paula Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 16:49 A skad my wiemy w ktorym tygodniu ciazy jest naprawde autorka postu. Jej moze sie wydawac ze w 4. Usg najlepiej potwierdza wiek ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 16:54 Napisala, ze jest w 4 tygodniu z tego co pamietam. I sorry, ale zalatwiajac jej wozek i ubranka nie pomozesz... Jesli chce usunac to niech to zrobi to jest jej sprawy, jej decyzja i jej zycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-paula Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 17:00 Kontik_71. w sumie masz racje, jak bedzie chciala to i tak nie zatrzyma ciaży. ps- Ten kocur w wizytówce to Twój? Czy to nie jest przypadkiem rosyjski? Jakie one sa z charakteru? Sama zastanawiam sie nad kupnem kocura, ale nie wiem czy to dobry pomysl.Bo bedzie walka o przetrwanie albo synek albo kotek. <a href="www.bobasy.pl/michaszek" Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 17:13 Tak kocur jest moj, ale nie jest rosyjski tylko kartuski... Rosyjskie maja niestety tendencje do agresji... Kartuskie sa za to genialne :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama-paula Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 17:15 To pozdrowienia dla kocurka kartuskiego i jego własciciela z deszczowego Gdańska;-) <a href="www.bobasy.pl/michaszek" Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 20:18 Dziekuje bardzo, ale z tym Gdanskiem to sie raczej nie zgadza :( Odpowiedz Link Zgłoś
mama-paula Re: ratujcie - ciaza 16.06.07, 16:48 ps- moge tobie zalatwic wozek, jesli chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
tomeks87 Re: ratujcie - ciaza 18.06.07, 20:08 A ja powiem taka ciekawostke. Wiecie dlaczego, rosja pomimo, ze jest slabo rozwinieta gospodarczo ma bardzo noski przyrost naturalny? Oczywistym jest, ze kraje nisko rozwiniete gospodarczo maja wysoki przyrost naturalny i odwrotnie - krajo wysoko rozwiniete gospodarczo maja ten wspolczynnik niski. A wiec jak to jest z Rosja? tam SREDNIO przypada 5 aborcji na jedna kobiete:) Niezle statystyki :D Odpowiedz Link Zgłoś