nitka777 22.06.07, 18:32 Slyszalam, ze jak facet trzyma laptopa na kolanach to moze zostac bezplodny poniewaz laptop sie rozgrzewa i to jakos zle wplywa na plodnosc. Jak to jest u kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niya Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 18:42 chetnie sie dowiem bo wlasnie mam laptopa na kolanach hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pustynna_roza Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 18:45 ja juz zdjelam i postawilam na lawie ....no i czekam na rozwoj postu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 18:47 laptop w odroznieniu od stacjonarnego komputera nie ma takich fajnych wiatraczkow chlodzacych jego wnetrznosci... wiec niezlaznie czy facet czy kobitka, laptop sie grzeje w trakcie uzywania. a jak polozy sie go na kolanach to oprocz tego ze zapaca sie kolana, to jeszcze skraca zycie laptopa - takie jest moje zdanie nt 'laptop a zdrowie'. osobiscie 'na wszelki zas' i dla zasady (poza tym tak naprawde to wcale nie jest wygodnie) staram sie nie trzymac dlugo laptopa w innym miejscu niz blat, na ktorym bedzie mogl 'bezpiecznie' oddychac :) Odpowiedz Link Zgłoś
pustynna_roza Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 18:56 > kobitka, laptop sie grzeje w trakcie uzywania. a jak polozy sie go na kolanach > to oprocz tego ze zapaca sie kolana, to jeszcze skraca zycie laptopa - takie > jest moje zdanie nt 'laptop a zdrowie'. przeciez miedzy kolanami jest przerwa, przynajmnije u mnie;-) wiec tamtedy sie moze chlodzic.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna4f Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 18:59 Nie wiem jak to jest z laptopami ale jak juz musze trzymac na kolanach to mam taka podstawke specjalna ktora klade na kolana a na to laptop. Wyglada to jak deseczka do krojenia ha ha , tyle ze zrobione ze skory. Przynajmniej chroni mnie i nie nagrzewaja sie kolana. Pomyslcie o takim rozwiazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 19:01 joanna4f napisała: > Nie wiem jak to jest z laptopami ale jak juz musze trzymac na kolanach to mam > taka podstawke specjalna ktora klade na kolana a na to laptop. Wyglada to jak > deseczka do krojenia ha ha , tyle ze zrobione ze skory. Przynajmniej chroni > mnie i nie nagrzewaja sie kolana. Pomyslcie o takim rozwiazaniu. ja tez jak biore laptopa na lozko to podkladam jakas gruba ksiege - bo nie widzialam takich podstawek. gdzie takie mozna kupic i ile kosztuja tak + - ?? Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 19:00 pustynna_roza napisała: > > kobitka, laptop sie grzeje w trakcie uzywania. a jak polozy sie go na kol > anach > > to oprocz tego ze zapaca sie kolana, to jeszcze skraca zycie laptopa - ta > kie > > jest moje zdanie nt 'laptop a zdrowie'. > > przeciez miedzy kolanami jest przerwa, przynajmnije u mnie;-) wiec tamtedy sie > moze chlodzic.... nooo, to gratuluje logicznego myslenia!! podnies laptop i zobacz gdzie ma wywietrzniki... <brawo_jasiu> Odpowiedz Link Zgłoś
garnierka Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:09 www.luxlux.pl/artykul/3652/stolik_na_laptopa dla wszystkich używających laptopów... chociaż ja się staram mojego nei ciągać nigdzie poza stolik, mo mi sie kabel od netu plącze... :P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:17 im dalej od promieniowania elektromagnetycznego tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:18 To powinienes sie wyniesc na pustynie a i tam nie ma pewnosic, ze nie dostaniesz sie w jakies pole... Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:28 nie masz wiedzy to po co sie odzywasz ????????? fakt duzo bab tak ma gada dla samego gadania Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:29 minasz napisał: > nie masz wiedzy to po co sie odzywasz > ????????? > fakt duzo bab tak ma gada dla samego gadania Nie mam wiedzy.. to powiedz co bylo niedokladne w mojej wypowiedzi? Czyzby fakt, ze jestesmy otoczeni polami magnetycznymi i laptop nie robi wiekszej roznicy? Chyba zaczynasz byc czepialski Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:33 poczytaj sobie jak sie zmienia promieniowanie elektromagnetyczne w zaleznosci od odległosci od zrodła Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:35 209.85.129.104/search?q=cache:VY8kCMP_k4YJ:www.chip.pl/arts/archiwum/n/printversion/printversion_111785.html+promieniowanie+elektromagnetyczne+monitor&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:36 Szczegolnie gdy najsilniejszym zrodlem pola jest zasilacz oddalony od kolan.. kabelek ma ok 1.5m . Poczytaj sobie o odleglosci od zrodla Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:40 to sobie poczytaj albo najlepiej posiedz pare godzin dziennie przy starym crt niech bedzie odwrocony tyłem do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:41 Ja przy monitorze siedzialem gdy ty w pieluchy robiles i fiutka w garsci mietoliles... Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Laptop a zdrowie! 23.06.07, 00:02 prostactwo zawsze wyjdzie hehe ale co sie dziwic jak ktos wykłada towar w tesco ewntualnie robi przy miesie w uk Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:31 :D moze mu zaszkodzic jak trzyma tego laptopa na jadrach godzinami siedzac nago;) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:31 Tak samo "szkodliwe" jak goraca kapiel... Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:32 kapiel godzinami? <marzy>:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:36 Kap sie godzinami z facetem a wg powyzszej teorii, stanie sie bezplodny :) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:37 ale woda bedzie stygla, no chyba ze zar cial ja rozgrzeje....;) sory,juz bredzic zaczynam;) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Laptop a zdrowie! 22.06.07, 22:40 Zawsze mozna dolewac goracej wody:) I w ten sposob zaoszczedzic na tabletkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
neoszparka Re: Laptop a zdrowie! 23.06.07, 00:09 Laptopa nie powinno się często trzymać na kolanach - dotyczy kobiet i mężczyzn. Jest to niezdrowe (złe promieniowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Laptop a zdrowie! 23.06.07, 00:13 eeeeeeeeeeee tam jest bardzo zdrowa niech konik (kiedy ona wreszcie załozy to swoje forum) i jego forumowe dziewoje trzymaja sobie nawet na głowie im i tak juz nic nie pomoze :) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Laptop a zdrowie! 23.06.07, 00:35 Wlasnie trzymam laptopa na kolanach i tak sie zastanawiam jaki wplyw ma ja kolana u uda na plodnosc? Odpowiedz Link Zgłoś