vbn567 Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:14 rozsmarował go na bułce i zjadł:) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:14 vbn567 napisał: > rozsmarował go na bułce i zjadł:) :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:16 Brawo dla Tuska :) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:22 Zdecydowanie brawo dla Tuska :) Odpowiedz Link Zgłoś
chcemisie Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:22 po tej debacie wygra wybory....moherowym nawet ojciec dyr nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:23 chcemisie napisała: > po tej debacie wygra wybory....moherowym nawet ojciec dyr nie pomoze a ja się boję, że akurat dla "moherowych" ta debata nie miała najmniejszego znaczenia :( Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:27 Też tak uważam. Niestety. Mohery nawet jak obejrzeli tą debatę, to zapewne nic z niej mądrego nie wywnioskują. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:28 No,wywnioskuj coś z tej debaty;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Wygrana w wyborach. 12.10.07, 21:50 Od pewnego czasu jestem zwolenniczką PIS. Wcześniej należałam do elektoratu PO. Nie jestem, więc do końca obiektywna. Moja siostra zdecydowana, że zagłosuje na PO po debacie jest zniesmaczona i chyba zmieniła zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 21:57 nie dziwie sie w koncu u ciebie i siotry ta sama dziedziczna inteligencja hehe Odpowiedz Link Zgłoś
winterblue Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 22:11 A co Ciebie przekonało do Pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 22:14 PO.:) Szczerze byłam zawiedziona po poprzednich wyborach i nie upatruje winie w partii rządzącej, ale w liderze opozycji. Program PO jak najbardziej może być. Zresztą nie różni się tak bardzo od programu PIS. Myślę, że można by było stworzyć po tych wyborach ciekawą koalicję między niektórymi politykami PISu i PO bez względu na to kto wygra. Natomiast dlaczego PIS? Bo bardziej ufam, że PIS nie wypnie się na PO niż, że PO nie wypnie się na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
winterblue Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 22:17 Postawa PO była też pewnie przyczyn paktu z Samoobroną? PO się wypięło, więc trzeba było "ratować kraj" przy pomocy takich narzędzi jak Lepper? Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 22:19 Wiesz. PIS nie miał wielkiego wyboru jeżeli chodzi o koalicjantów. A bez koalicji nie ma większości. Nie istnieje, więc rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
winterblue Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 22:20 Trzeba było rozpisać nowe wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 22:25 posługujac sie jezykiem tabloidow dla ciebie zrozumiałym nalezało by powiedziec - lid jest be a samoobrona i lpr cacy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 22:32 Kiedy czytam wypowiedzi reprezentanta Lidu takiego jak Ty utwierdzam się w przekonaniu, że LID ble do kwadratu.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wygrana w wyborach. 12.10.07, 23:50 widzisz, PO nie dogadało się z PIS bo poszło o MSWiA. I z perspektywy 2 lat uważam, że mieli rację (PO). To, co się działo przez te 2 lata w MSW, historie z CBA i zapiekłość, z jaką Kaczory walczą o taką właśnie wersję polityki wewntęrznej czynią kolaicję POPIS niemożliwą. Ja bym się na miejscu PO nie chciała podpisywać pod taką polityką. Poza tym PIS swoją butą, arogancją, poczuciem wyższości i brakiem szacunku zmiata swoich koalicjantów. Nie wim, jak to możliwe, ale szara masa to "kupuje". I dlatego PO nie powinno wchodzić w koalicję. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Mam nadzieję, że... 12.10.07, 21:55 wygra PIS i stworzą koalicję z PO, a przynajmniej z jej częścią. Jestem więcej niż pewna, że Tuska zastąpi w tym momencie Rokita. Życzyłabym sobie tego.:) A co do PO. Tusk nie potrafi otwarcie powiedzieć, że myśli o koalicji z Lidem. Niemożliwa jest przecież koalicja z PSLem.;) A LID...już nawet Frasyniuk wypowiedział się, że jest mu wstyd, że na czele partii, do której teraz należy stoi taki człowiek jak Kwaśniewski. Myślę, że Demokraci żałują swojego politycznego wyboru. Ja żałowałabym gdyby powstał twór taki jak PoLid. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Mam nadzieję, że... 12.10.07, 22:04 przyznam ze twoje wywody przypominaja mi wywody sprzataczki ktora sformuowała swoje mysli po tym co usłyszała w tv Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Mam nadzieję, że... 12.10.07, 22:05 a wiesz, że ja też ? ;) Ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Mam nadzieję, że... 12.10.07, 22:09 Macie do tego prawo.;) Szkoda, że brak jest szacunku do odmiennych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Mam nadzieję, że... 12.10.07, 22:45 zapewniam Cię, że Cię szanuję ;) I się z Tobą nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Mam nadzieję, że... 12.10.07, 22:47 Ja z Tobą też, ale nie nazwę Cię sprzątaczką chociażby z uwagi na fakt, że nie uważam, że jakikolwiek zawód oprócz prostytutki może być używany jako inwektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 PS. 12.10.07, 22:55 Jestem wykształciuchem.;) I przeciwniczką polskiej lewicy zarazem. Nie walczę z PO. Ale popieram PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Mam nadzieję, że... 12.10.07, 22:26 A państwo to tylko TVN oglądają i Newsweeka czytają?;) Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 nie zgadzam się z avital 13.10.07, 12:23 avital84 napisała: > wygra PIS i stworzą koalicję z PO, a przynajmniej z jej częścią. > > Jestem więcej niż pewna, że Tuska zastąpi w tym momencie Rokita. > Życzyłabym sobie tego.:) > > A co do PO. Tusk nie potrafi otwarcie powiedzieć, że myśli o koalicji z Lidem. > Niemożliwa jest przecież koalicja z PSLem.;) Zupełnie się z toba nie zgadzam. Po pierwsze - mam nadzieję, że nie wygra PIS. Po drugie - Rokita nie zastapi Tuska, nie potrafi utrzymac przy sobie wielu zwolenników, bo nie uznaje ŻADNYCH kompromisów, jest w tym podobny do Kaczynskiego - dwie takie same osobowości nigdy nie utworza razem nic trwałego. Po trzecie - koalicja z PSL jest możliwa, wszytsko w rekach wyborców. A co debaty - mim zdaniem Tusk wygrał. I to znacząco. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 21:25 Nic podobnego stary;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Widownia. 12.10.07, 21:45 Wybacz, ale publiczność Tuska to była jakaś hołota. Tusk mnie rozczarował w wielu kwestiach. A ten motyw z bronią krótką był po prostu śmieszny. Wyuczył się procentów i myślał, że rządził. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Widownia. 12.10.07, 21:51 co dziecino słuchasz teraz kaczynskiego i powtarzasz jego słowa hehe własnie twoj wodz przyznał sie ze posiadał bron - a motyw z bronia był bardzo dobry bo został nakreslony portret psychologiczny kaczynskiego - jako despoty Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Widownia. 12.10.07, 21:55 Jak napiszesz coś mądrego to może wdam się z Tobą w dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Despota. 12.10.07, 21:58 Znasz znaczenie tego słowa? Bo ktoś kto nie znałby tego słowa z Twojej wypowiedzi wywnioskowałby coś bardzo błędnego. Często używasz słów, których nie rozumiesz Minaszu. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Despota. 12.10.07, 22:04 Boże avi...zwolenniczka PIS-u tej chorej retoryki ,polityki nienawisci? nie jest ci niedobrze jak widzisz rzesze mocherow?jak o Euro 2012 ani widu ani slychu ,a kasa plynie strumieniami na IPN- y ,koscioly i pomniki papieza? nie wstydzisz sie naszej polityki zagranicznej? ... Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 12.10.07, 22:06 Krótka odpowiedź. Nie. Natomiast wstyd mi będzie jeżeli dojdzie do koalicji PO z Lidem. W wieli kwestiach, a zwłaszcza w polityce zagranicznej popieram PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Despota. 12.10.07, 22:08 a ja nie i zyczylabym sobie chyba takiej koalicji aczkolwiek nie jestem przekonana do zadnej partii. ps ,jak zobacze znowu to niekumate babsko jako min.zagr.to ..wywale chyba cos przez okno Odpowiedz Link Zgłoś
winterblue Re: Despota. 12.10.07, 22:09 A jak Ci się podoba Anna Fotyga jako minister? Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 12.10.07, 22:12 Umiarkowanie. Ale mam identyczne stanowisko chociażby co do sprawy tarcz, wojsk polskich Iraku i Afganistanie, twardego stanowiska wobec roszczeń niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
winterblue Re: Despota. 12.10.07, 22:12 A jak Ci się podoba naskakiwanie na prof. Bartoszewskiego? Grzebanie w teczkach? Co sądzisz o tym, że 57-letni człowiek mieszka z matką i nie ma konta w banku? Uważasz to za normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 12.10.07, 22:16 > Co sądzisz o tym, że 57-letni człowiek mieszka z matką i nie ma > konta w banku? Uważasz to za normalne? Uważam, że to jego życie prywatne. > A jak Ci się podoba naskakiwanie na prof. Bartoszewskiego? Grzebani w teczkach? Jestem za grzebaniem w teczkach jeżeli jesteś ciekawa mojego stosunku do lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
winterblue Re: Despota. 12.10.07, 22:19 A co z prof. Bartoszewskim? Pominęłaś to pytanie. Sądzisz zatem, że życie prywatne nie ma żadnego wpływu na to, jaką się jest osobą w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 12.10.07, 22:24 Profesor Bartoszewski. Jest autorytetem. Ale nie wszystko co mówi musi być prawda objawioną. Każdy myślący człowiek ma prawo do swoich opinii i nie może wysłuchać opinii autorytetu, ale może być krytyczny. Poza tym niestety, ale to profesor Bartoszewski użył obraźliwych określeń. Miał prawo. Ale reakcja polityka w tym wypadku nie jest zaskakująca. Uważam, że Kaczyński w pracy radzi sobie całkiem nieźle. Niejeden singiel lub szczęśliwy, samodzielny małżonek chciałby być premierem. A nie spadło to na niego z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
winterblue Re: Despota. 12.10.07, 22:21 avital84 napisała: > > Co sądzisz o tym, że 57-letni człowiek mieszka z matką i nie ma > > konta w banku? Uważasz to za normalne? > > Uważam, że to jego życie prywatne. OK, prywatne. Ale czy jest to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Despota. 12.10.07, 22:32 Wiele jest takich przypadków.Co ty człowieka oceniasz po tym czy jest singlem czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Despota. 12.10.07, 23:29 Jeśli chce być premierem- to tak. I jest to bardzo ważne kryterium. Premier wypowiada sie i decyduje o sprawach społecznych, dotyczących rodzin, małżeństw, dzieci, ulg, opłat, dofinansowań itp. Jako singiel mieszkający zawsze z mamusią i nie posiadający konta nie spełnia IMHO podstawowych warunków. Bo i jak ma rozumieć codzinne problemy normalnych ludzi, skoro sam żyje pod parasolem mamusi? Mówi często o rodzinie a nie ma o niej zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Despota. 12.10.07, 23:30 Pytanie czy więcej zarabia jego mamusia,czy on?;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 12.10.07, 23:37 A czym jest normalność? Singiel nie może być normalny? Różnie się ludziom życie układa, a Ty już po raz kolejny piszesz z cholernym poczuciem wyższości. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Despota. 12.10.07, 23:44 czym jest normalność? jeśli mowa o aspektach społecznych to wystarczy wejść na stronę GUS i przesledzic dane gemograficzne i społeczne dotyczące Polaków. Oraz dane Ministerstwa Finansów co do struktury zarobków. ok. 60-letni facet, wieczny kawaler, bezdzietny, od zawsze mieszkający z mamą do normy się nie zalicza. Nijak. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 12.10.07, 23:50 Ok. Ale czy ludzie, którzy odbiegają od normy mają być inaczej traktowani, dyskryminowani? Bo z tego co piszesz wynika, że ktoś kto nie zalicza się do tzw. normy nie powinien na przykład pełnić funkcji publicznej. W takim razie jaki jest Twój stosunek do spraw tolerancji, równości? Znów dajesz odesłanie do innych źródeł a niżeli Twoja wiedza. Tak się składa, że na jednym z fakultetów moją specjalnością jest ekonometria i statystyka. Dane Gus znam, wiec z konieczności prawie na pamięć. Ale ludzie to dla mnie nie są cyferki. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Despota. 12.10.07, 23:55 a co bedziesz robic przeciez na seks nie masz co liczyc chyba ze zdradzasz wiarusa :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 13.10.07, 00:01 Wiarus jutro ma szkołę. Poza tym dzieli nas dość spora odległość. Wytrzymamy. Nie martw się.;) Mam dużo zajęć poza seksem. Nie martw się o mnie.;) Przede wszystkim dawanie powodów do psioczenia takim osobnikom jak Ty,;) Dobranoc Minaszu.;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 13.10.07, 00:03 Poza tym ustaliliśmy zgodnie z Wiarusikiem, że Swing odpada.;) Także przykro mi Minasz. Musisz sobie pomóc sam.;P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Despota. 13.10.07, 00:05 nie wiem czemu ten usmieszek lubie sobie walic konia i nigdy sie z tym nie kryłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 13.10.07, 00:14 Szkoda pewnie, że musisz to robić sam. Chyba, że czasem za to płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 13.10.07, 00:26 Wyjątek potwierdza regułę. Myślałam, że masturbacja pomaga leczyć się z frustracji i kompleksów. U Ciebie nie całkiem spełnia to zadanie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Despota. 13.10.07, 00:03 a to nie ty jestes ta urocza nieznajoma przy ktorej mu głos odjeło? Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 13.10.07, 00:13 Nie ja jestem zakompleksionym pasztetem, dewotką, cnotką niewydymką. Jestem gruba, stara i mam w głowie siano. Poza tym jestem sprzątaczką i sugeruje się tabloidami. A szczytem elegancji jest dla mnie moher.;) To nie mogłam być ja.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Despota. 13.10.07, 00:26 trafnie to ujełas własnie tak odbieram twoje wnetrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 13.10.07, 00:27 Jak dobrze, że mam w doopie to jak odbierasz moje wnętrze. Szkoda, że nie możesz się odnieść do aparycji.:P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Despota. 13.10.07, 00:35 jakos nie jestem zainteresowany twoja aparycja:) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 13.10.07, 00:38 I moje szczęście chociaż jestem przekonana, że żal Ci doope ściska, że jesteś lewicową świnią.;) Adios;):P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Despota. 13.10.07, 00:40 a co chcesz zaciagnac do chlewu prawicowa swinio? Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 13.10.07, 00:41 Nie. Wystarczą mi Twoje bóle w kroczu lewicowy wieprzu. Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 avital - myslałam, że kultura osobista nie jest ci 13.10.07, 12:29 obca myliłam się, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: avital - myslałam, że kultura osobista nie je 13.10.07, 14:01 jaka szkoda? mój problem nie Twój chyba Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: avital - myslałam, że kultura osobista nie je 13.10.07, 14:04 Poza tym nie kojarzę Twojego nicku, więc mi nie jest przykro. A rozmowy między mną a Minaszem to rozmowy między nim a mną. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Despota. 13.10.07, 13:17 Wiesz, tak się składa że metody ilościowe oraz makroekonomia to moja specjalność. Skoro również Tobie nie są obce to w czym problem? Preferuję odsyłanie od źródeł - nie są obciążone interpretacjami, poglądami - ale "czyste" i to jest bardzo ważne. Co do równości.... Kiepski w tym wypadku argument. Szefem banku nie może być ktoś, kto nie wie nic o bankowości i ekonomii (choć były takie próby, hehehe). Szefem firmy deweloperskiej nie powinien być ktoś, kto nie wie nic o budownictwie i rynku nieruchomości. Szefem firmy budującej autostrady nie powinien być ktoś, kto jeździ tylko jako pasażer i nie ma nawet prawa jazdy. Szefem Państwa - dużego, bardzo różnorodnego i biednego Państwa - nie powinien być ktoś, kto nie ma pojęcia o rodzinie. A że może i prawo mu na to pozwala - to, co innego. Tylko, że nic dobrego z tego nie wyniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Despota. 12.10.07, 22:31 winterblue napisała: > A jak Ci się podoba naskakiwanie na prof. Bartoszewskiego? Grzebanie > w teczkach? > > Co sądzisz o tym, że 57-letni człowiek mieszka z matką i nie ma > konta w banku? Uważasz to za normalne? To chyba dobrze o nim świadczy,bo nie kradnie i szanuje rodzica;) Nie przesadzajmy tak z Bartoszewskim.Nawet z autorytetami się polemizuje i warto to robić:) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Despota. 12.10.07, 22:14 tak tak tusk dojdzie do władzy i odda gdansk niemcom robiac swietny geszeft hehe Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Despota. 12.10.07, 22:17 Obawiam się, że Tusk jest zbyt uległym politykiem. A Niemcy uczą się trochę innej historii niż my. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re:a wiesz jak sie mowi teraz na jarka? 12.10.07, 23:53 dziadzio jaro hehe Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Despota. 12.10.07, 22:28 simply_z napisała: > Boże avi...zwolenniczka PIS-u tej chorej retoryki ,polityki > nienawisci? nie jest ci niedobrze jak widzisz rzesze mocherow?jak o > Euro 2012 ani widu ani slychu ,a kasa plynie strumieniami na IPN- > y ,koscioly i pomniki papieza? nie wstydzisz sie naszej polityki > zagranicznej? ... Slogany z tabloidów;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Despota. 12.10.07, 22:53 ty jestes jakas ograniczona pl.wikipedia.org/wiki/Despota to nie wyczerpuje znaczenia tego słowa hehehe jakbys klikneła jeszcze raz to moze bys znalazła np taka definicje tego słowa www.slownik-online.pl/kopalinski/DA8F8522E732F7D4412565B8000CE2C3.php kurcze ale prostactwo na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Prostactwo. 12.10.07, 22:57 Oceniasz innych przez pryzmat samego siebie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Widownia. 12.10.07, 22:01 z toba mam dyskutowac hehe niby o czym??????? "Tusk mnie rozczarował w wielu kwestiach" bardzo wnikliwa obserwacja hehe Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Widownia. 12.10.07, 22:11 po co mam dyskutowac ze sprzataczka ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 22:03 Nareszcie! nareszcie była okazja pokazać Kaczyńskiemu jaki jest płytki, słaby, jak w ogóle nie rozumie gospodarki i jak powierzchowną o niej wiedzę posiada.. I o polityce zagranicznej... Nareszcie! Cieszę się, bo nareszcie widać, że PO ma jakiś pomysł na rządzenie. PO za długo było grzeczne i uczesane. To własnie domeną PIS jest gwizdanie, chamstwo, przekrzykiwanie, buta, arogancja. Jak widać - POlacy to kupują. I PO wyciągnęło z tego wnioski. Bardzo dobrze! Donek, tak trzymaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Jaki jest pomysł PO na rządzenie? 12.10.07, 22:05 nie oglądałeś debaty ? Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Jaki jest pomysł PO na rządzenie? 12.10.07, 22:07 Oglądałam, ale Ciebie się pytam. Nie zauważyłam żadnego pomysłu. Ale może mi wyjaśnisz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: i znow pati rzekła hehe 12.10.07, 22:23 O Bliski Wschód pytają społeczeństwo tylko przed kampanią. I wtedy oczywiście wszyscy są przeciw. Generalnie PIS, PO i LID w tej kwestii zachowywałyby się podobnie. Wycofanie się teraz było by porażką w polityce międzynarodowej. Jak się coś zaczyna to wypada to skończyć. Byłam przeciwna za wysłaniem naszych. Ale teraz jesteśmy już w tym bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: i znow pati rzekła hehe 12.10.07, 22:26 Niedługo staniesz się moim wyznawcą.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: i znow pati rzekła hehe 12.10.07, 22:28 raczej robie z ciebie debila forumowego hehe i z tym ci do twarzy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: zakompleksiona pisowa manipulatorka :) 12.10.07, 22:27 strzel sobie drina bo wodz przegrał hehe Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa To się okaże.;) 12.10.07, 22:29 Jeżeli PIS rzeczywiście przegra strzelę sobie drina.;) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Skoro... 12.10.07, 22:41 nie potrafisz mi opowiedzieć o pomyśle PO na rządzenie muszę z przykrością stwierdzić, ze Twoje wywody przypominają gadkę sprzątaczki, która usłyszała coś w Tv.;) A co w ogóle masz do sprzątaczek?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Skoro... 12.10.07, 22:50 co do platformy i pomysłu na rządzenie to najlepiej jak dowiessz się u źródła: www.platforma.org POlecam ;) W debacie Tusk ładnie to - choć nie wszystko, oczywiście - "streścił". I dobrze.!!! sprzątaczki cenię za to, jaką robotę odwalają. Również za mnie. Sama jedną zatrudnią i bardzo się cieszę, kiedy przychodzi ;) Ale intelekt nie jest jej najmocniejszą stroną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Skoro... 12.10.07, 22:52 Jestem politologiem nie muszę się zapoznawać z programem PO.;) > sprzątaczki cenię za to, jaką robotę odwalają. Również za mnie. Sama > jedną zatrudnią i bardzo się cieszę, kiedy przychodzi ;) > Ale intelekt nie jest jej najmocniejszą stroną ;) I co chcesz tym udowodnić?;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Skoro... 12.10.07, 23:00 Że pogardza bliźnim swym,bo ten nie ma 10 fakultetów i nie jeździ furą;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Skoro... 12.10.07, 23:02 Albo, że jest inteligentna, bo ma panią do sprzątania.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Skoro... 12.10.07, 23:03 Ja bym takiej "panci" wlał WC Pikera do kawkie;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Skoro... 12.10.07, 23:05 Na tyle na ile Cię znam...wierzę.;))) Szczerze ja też bym to zrobiła na miejscu pani sprzątającej. A na miejscu Ewy sprawdziłabym jutro rano co pije. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Skoro... 12.10.07, 23:09 Chociaż szkoda by mi było pójść do pierdla za przepalony przełyk Pani Hrabianki,więc ograniczyłbym się do gęstego gluta;PPP Nie o Pańską Polskę walczyliśmy(chyba że się mylę?) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Skoro... 12.10.07, 23:13 Ja Zamoyska mam kopać pod sobą dołek?;) O mądrą Polskę dla wszystkich mądrych i niemądrych ludzi walczyliśmy.;) A raczej nasi dziadkowie i to mój dziadek, a w dalszej kolejności profesor Bartoszewski jest dla mnie autorytetem.;)Tak apropos profesora, którego nazwisko zostało wyciągnięte powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Skoro... 12.10.07, 23:17 Nawet Zamoyscy powinni stanąć po właściwej stronie:) Koniec z "ą" i "ę"! Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Skoro... 12.10.07, 23:19 Ja wciąż jestem trochę "ą" i "ę". Musisz to zaakceptować.;) Ale patriotyzm mam za to we krwi chyba przyznasz?;D Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Skoro... 12.10.07, 23:23 Masz zadatki na Chrześcijańką Socjalistkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Jakże mi miło... 12.10.07, 23:14 ... źe poświęcliście mojej osobie tyle swojego cennego czasu i uwagi ;))) I to w piątek wieczorem! Co do kawy - nie ma obawy - ekspres jest płukany przed każdym parzeniem ;) wodę się wymieni ;) Niczego udowadniać wcześniejszą swoją wypowiedzią nie chciałam. I nie muszę. A z Ciebie wiarusik jakieś dziwne kompleksy wychodzą... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Jakże mi miło... 12.10.07, 23:18 Wiarusik to fajny chłopak bez kompleksów. Sprawdziłam osobiście.;) A koncentrujemy się w piątkowy wieczór na Tobie, bo z powodów technicznych nie możemy się skoncentrować na czymś innym.;) Poza tym sama zwróciłaś na siebie uwagę.;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Jakże mi miło... 12.10.07, 23:26 Jesteś człowiekiem myślącym. Masz swoje poglądy i zdanie. I nie opierasz go na zasłyszanych banałach. Jesteś inteligentny... Mam wymieniać jeszcze? Takiego Wiarusika znam.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jakże mi miło... 12.10.07, 23:27 Ech...następnym razem masz mi to mówić prosto w oczy;))) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Jakże mi miło... 12.10.07, 23:29 Jak nie będziesz się patrzył w niebo to obiecuję.;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Jakże mi miło... 12.10.07, 23:33 Może źle szukasz.;) Oświecenia trzeba szukać w sobie Wiarusiku.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Jakże mi miło... 13.10.07, 13:20 avital84 napisała: > Wiarusik to chłopak bez kompleksów. Czytając jego wypowiedzi w tym wątku odnoszę inne wrażenie.. Te "Pańcie", "Hrabianki", "właściwe strony"... Hmmm.. > Poza tym sama zwróciłaś na siebie uwagę.;) ;))) Tak, wiem - jest w tym dobra ;) Również w realu ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jakże mi miło... 12.10.07, 23:19 Spokojnie;) Patrzę teraz na Twoją wypowiedź za pomocą proletaryackiego LCD,ale co ja się będę zniżał do kapitalistycznego poziomu;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Jakże mi miło... 12.10.07, 23:21 a co ma LCD z proletariatu ? ;) BTW też używam ;) A co do kapitalizmu - to rozumiem, że preferujesz socjalizm? Bo innej alternatywy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jakże mi miło... 12.10.07, 23:25 Widzisz jak w lot wszystko łapiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Skoro... 12.10.07, 23:16 Łatwo jest kogoś poza tym okrzyknąć głupcem jeżeli ma się za sobą tłum innych głupców.;) Łatwo jest rzucać sloganami, których się nie potrafi poprzeć na przykład wiedzą. A najprościej jest brać prosto z talerzyka to co zapodają nam media. Bez żadnej głębszej analizy i refleksji. Ale co ja mówię, przecież jestem specjalistką od tabloidów.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Skoro... 12.10.07, 23:21 a czym ty mozesz zrobic ta analize jak masz w głowie siano? :) ewentualnie owies :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Skoro... 12.10.07, 23:24 Minasz. Jesteś dla mnie produktem przemiany materii.;) Zniżając się do Twojego poziomu kończę rozmowę z Tobą, bo zarażę się jeszcze wirusem tropikalnym.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Skoro... 12.10.07, 23:26 to głeboka mysl wyprodukował owies czy siano ??????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
max.kolankoo Re: Skoro... 12.10.07, 23:27 Dobrze, że nie świńska morda. I tu aluzja do Ciebie kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Skoro... 12.10.07, 23:32 ze jak ????????? ty rozumiec polska jezyk? a po za tym na tym forum istnieje tylko prawicowa swinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona.lewicowa.szmata Nieprawda.;) 12.10.07, 23:34 > a po za tym na tym forum istnieje tylko prawicowa swinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
max.kolankoo Re: Skoro... 12.10.07, 23:04 Ale inteligencję widzi w wywodach forumowego myśliciela Minasz. ;) Gratulujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 22:36 Powiedziałbym,że ten pomysł na rządzenie jest bez sensu;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 22:38 Tusk nauczył się wszystkiego, kiedy był w Irlandii.;) Powtarza to za każdym razem.;) Pomysł - byle rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
max.kolankoo Kto kogo rozjechał okaże się za tydzień. 12.10.07, 22:45 Póki co mam zupełnie odmienne zdanie. Tusk sam siebie rozjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 23:15 zgadzam się.Tusk pojechal po kaczorze i to ostro, przyznam szczerze , ze mnie to zdziwiło, nie spodziewalamsie tego, szczególnie po tym, jak Kaczynski wypadl w debacie z Kawasnieskim - byl o kwacha lepszy. spodziewalam sie ze z Tuskiem tez sie tak rozprawi ale nie... krzyczal cos przerywal Tuskowi...dla mnie porażka. Ogolnie nie jestem zwoleniczka PO ale dzis Tusk mi zaimponowal, odnosnie pisu to dziwie sie jak ludzie o zdrowych zmyslach moga jeszcze ich popierac po tym co pokazali przez 2 ostatnie lata. Wlasciwie mialam to szczescie ze nie bylo mnie wtedy w Polsce ale i nieszczescie bo sie musialam wstydzic za polski rzad.Oni moga sobie mowic ze ich polityka zagr. jest super ale wlasciwie nie wiem czy sami w to wierza. robią nam wstyd na arenie midzynarodowej. i jeszcze jedno zaufalam dzis Tuskowi jak on wygra wybory to zostaje i moze zobacze tę "drugą Irlandię" jak wygraja kczory wracam do UK. Odpowiedz Link Zgłoś
moonbp Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 23:54 A ja wracam do kwestii faktu, że Kaczyński nie ma żony i dzieci. Padł tu argument, że nie zna się na tym od podszewki i nie powinien być premierem, bo nie rozumie problemu rodzin. Takie stawianie sprawy - że trzeba coś znać z autopsji, by się tym zajmować - jest radykalne, ostatecznie - - premier (nie mówię kto konkretnie, mówię generalnie) bierze udizał w mechanizmach decyzyjnych dotyczących emerytów, choć sam nie jest emerytem, to według tej teorii nie ma do tego porawa, bo nie wiem jak to jest być osobiście emeryrtm - decyduje o sprawach rencistów, samemu nie będąc rencistą - o niepełnosprawnych samemu nie będąc niespełnosprawnym - o autostradach mimo, że osobiście ich nie buduje - o przestępcach mimo, że sam nie jest przestępcą itd. Widać jasno, iż wymaganie osobistej znajmości tematu byłoby niedorzeczne. W takim razie premier musiałby być wszystkim naraz. To, że premier nie ma dzieci wcale nie onzacza, że nie może zajmować się kwestiami rodziny, bo tu chodzi o ekonomię mówiąc ogólnie, nie zaś o to czy kiedykolwiek zmienił pieluchę osobiście:) Poza tym ma doradców w każdej dziedzinie, bo wiadomo, że stoi na czele rządu, ale specjalistą w przedmiocie każdego z resortów przecież nie jest, nie ma mowy by znał się na wszystkim, choć teoretycznie wszystkim przewodzi:) No i my nie moglibyśmy chodzić na wybory, jeżeli wcześniej sami nie bylibyśmy posłami, na tej zasadzie:) Odrzucam więc argument, że Kaczyński jest bezdzietny i nieżonaty, to nie może być premierem:) Zresztą Jego doradcy z pewnością mają rodziny:) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 12.10.07, 23:58 Ale jeżeli brak merytorycznych argumentów wyciąga się tematy rodem z Życia na Gorąco.;) Zdecydowanie zgadzam się z tym co napisałeś. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 13.10.07, 00:34 Mój drogi, oczywiście że taki argument że jak ktoś nie ma rodziny to nie zna się na sprawach ich dotyczących jest bzdurny :) Ale ma siłę rażenia, to się chyba demagogia nazywa. Czasami słowa mają siłę oddziaływania chociaz nie mają racji bytu i o to chodzi, Tusk pewnie dobrze o tym wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 13.10.07, 01:11 > A ja wracam do kwestii faktu, że Kaczyński nie ma żony i dzieci. > Padł tu argument, że nie zna się na tym od podszewki i nie powinien > być premierem, bo nie rozumie problemu rodzin. A ja się z tym zgadzam. Twoje arumenty, które podałaś wyżej, mogą być tak samo bezsensowne, jak osoby, która powiedziała, że jak nie ma żony i dzieci, to się na tym nie zna. Wg mnie jak się ma żonę i dzieci, to bardzo wiele w myśleniu człowieka się zmienia, myślę, że wiele osób mnie poprze. Ja osobiście nie mam o tym pojęcia, ale każdy człowiek na swój sposób przechodzi jakąś tam przemianę, jeśli zostanie matką/ojcem. Gdyby premier miał rodzinę, musiał zapracować na 3-kę dzieci i miał pracującą żonę (to jest przykład), a nie mieszkał z mamusią, która jest jednocześnie jego nianią i sprzątaczką, miałby zupełnie inne pojęcie o życiu, nie sądzisz? A poza tym rodziny, to ludzie, a ludzie to społeczeństwo. On decyduje o całym społeczeństwie, a sam jest starym kawalerem. To chore. Odpowiedz Link Zgłoś
max.kolankoo Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 13.10.07, 01:13 Chore to są głupoty, które pie..sz. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 13.10.07, 01:21 To po prostu moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
max.kolankoo Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 13.10.07, 01:24 > pozdrawiam. przesyłam całuski;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rann Śmieszy mnie ta forumowa lewicowa yntelygencja 13.10.07, 00:50 o chłopskim i robotniczym rodowodzie. Nowobogackie wykształciuchy. W końcu zrozumiałem ten termin. Minasz jesteś bogiem tej yntelygencji. Odpowiedz Link Zgłoś
moonbp Re: Śmieszy mnie ta forumowa lewicowa yntelygencj 13.10.07, 11:13 Do asnag - oczywiście masz święte prawo do swego zdania i to szanuję jak najbardziej:) Ale dalej nie czuję się przekonany. To zachacza o dyskryminację - "kawaler nie może być premierem"... I do tego jeszcze to "chore". Cóż, nie ma obowiązku żenienia się, i nie ma obowiązku niemieszkania z Matką. A może spójez na to inaczej? On ma odwagę miszkać z Matką, choć wie, że ludzie nie zawsze są tolerancyjni, i że będzie się z tym faktem borykał. A może Jego Matce to odpowiada, może jest dla niej wygodne, może dzięki temu nie jest samotna? Do tego ma obok siebie starszą osobę, więc lepiej zrozumie starsze osoby. Zawsze można spojrzeć z innej strony. I znowu muszę wrócić do starego argumentu - Dlaczego nie mówisz, że człowiek, który nigdy nie był inwalidą nie ma prawa do decydowania o inwalidach? Dlaczego nie mówisz, że człowiek, który nie jest rencistą, nie ma prawa decydować o rencistach? Dlaczego nie mówisz, że człowiek, który nigdy nie był pielęgniarką, nie ma prawa decydować o pielęgniarkach, bo nie wiek jak to jest? itd. Premier stoi na czele wszystkiego, każdej dziedziny życia państwa. Gdyby miał mieć osobiste doświadczenie we wszystkim to mósiałby być - emerytem, rencistą, inwalidą, górnikiem, hutnikiem, pielęgniearką, bezdomnym, rolnikiem i wszystkim innym. Czyli jeżeli premier nie był rolnikiem to nie rozumie ich, i nie powinien być premierem. Bez sensu, tak się nie da, nie ma nikogo, kto był wszystkim. Poza tym - rodzina to tylko jedna z dziedzin życia społecznego - a przekreślając kawalera, przekreślasz jego ewentualne wysokie kompetencje w innych dziedzinach. Bo kawaler może być genialnym ekonomistą. Może i nie wie co to jest śliniaczek, ale jak podejmie mądre decyzje ekonomiczne, to wszystkie rodziny na tym zyskają i to bardzo. Moze być też premier Ojcem setki dzieci, i i tak nic nie rozumieć, i rozłożyć sytuacjię rodzin. Nie myl uczuciowości, czy cech moralnych z kompetencjami rządowymi. Mozę być kochający Ojciec tuzina dzieci, a i tak może mu nie pomóc fakt, że wie jak to jest być rodzicem, i będzie tragicznym - również dla rdozin - premierem. Walka rozgrywa się na polu ekonomii, prawam gospodarki - tu trzeba mieć kompetencje, brak osobistego posiadania rodziny nie może tu dyskwalifikować. Wiedza o problemach rodzin to wiedza najczęściej z dziedziny gospodarki właśnie, i by to rozumieć nie trzeba nabywać "cech moralnych" poprzez bycie rodzicem. Brak pieniędzy dajmy na to, i kawaler zrozumie. A mieszkanie z Matką nie obniża kwalifikacji intelektualnych czy moralnych. Może nawet przeciwnie. Ciekawe ile taki premier (mówię ogólnie, bez nazwisk) osobiście motował tarcz antyrakietowych, że się tym zajmuje, choć nie wie jak to jest. Ciekawe ile taki pramier razy był na wojnie, żeby decydować czy wysyłać wojska, czy nie. Ciekawe ile razy taki pramier był ludnością cywilną na teranie ogarniętym wojną, żeby lepiej teraz decydować o interwencji, bowiem dzięki doświadczeniu wie, jak to jest być ludnością cywilną na terenie wojennym, ma lepsze kwalifikacjie "moralne". Bez sansu - nie można wymagać osobistego doświadczenia. Tak jak prezydent jest zwierzchnikiem sił zbrojnych, choć nawet nie musiał być w wojsku, więc co on wie o wojnie? Powoływanie się na "kawalera mieskzającego z Matką" to populizm, brzmi nośnie, ale to nie jest argument. A jeżeli jest, to domagajmy się konsekwentnie doświadczenia w każdej dziedzinie, nie tylko w jednej:) Jak ma mieć rodzinę, to niech tez zna osobiście rolnictwo, górnictwo, hutnictwo, inwalidztwo itd. Pełnosprawny premier, rządzący także niepełnosprawnymi! Skandal!:) Odpowiedz Link Zgłoś
moonbp Re: Śmieszy mnie ta forumowa lewicowa yntelygencj 13.10.07, 11:20 O Boże - oczywiście "mUsiałby":) Durny błąd, I'm sorry:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1042 Re: ale tusk rozjezdza kaczynskiego hehe 13.10.07, 14:23 Tusk to naprawdę w porzo facet. Kaczka nie miała nic do powiedzenia. Mówiła ogólnikami i bez detali. Panie Donaldzie ,brawo. Widać Kaczyński miał się czego bać. Nawet Gosiek mu nie pomoże. Platforma musi wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś