gazela100 02.11.07, 09:26 oglądałam wczoraj ostatni odcinek Nocy i dni i powiedzcie mi bo nie pamietam - dlaczego właściwie Barbara nie chciała Jozefa Tolibowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ginestra Re: Tolibowski 02.11.07, 09:33 A ja miałam wrażenie, że to raczej on jej nie chciał. Ta scena z nenufarami to był tylko taki jego narcystyczny wybryk, popisanie się przed tłumem lasek, a Barbarę wybrał wtedy dość przypadkowo, w każdym razie nie był w niej jakoś gorąco zakochany. A ona całe życie potem to przeżywała. Moim zdaniem jest to ilustracja tego, że nie powinno się kimś bawić. Ale być może po prostu nie pamiętam (nie znam) za dobrze treści. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kozborn Re: Tolibowski 02.11.07, 09:34 Bo wyglądał jak gej i zbłaźnił się brocząc po pas i zbierając te nenufary (choć wszyscy klaskali, ale co mieli robić? Wtedy jeszcze nie potrafiono głośno gwizdać)? A ona miała wtedy odrobinę rozsądku pod kopułą? Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaaaa Re: Tolibowski 02.11.07, 09:35 chyba Toliboski, a nie ToliboWski to on jej nie chial, wybral brzydka ale bogata Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Tolibowski 02.11.07, 09:37 Zdaje się była za biedna dla niego i do małżeństwo byłoby mezaliansem. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Tolibowski 02.11.07, 10:42 Toliboski. Bo niespełnione marzenie musi pozostać marzeniem. I tylko tym. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Tolibowski 02.11.07, 15:26 konwalka napisała: > Toliboski. > Bo niespełnione marzenie musi pozostać marzeniem. I tylko tym. Właśnie. Mieli okazję spotkać się po latach (oboje owdowiali), ale Barbara uciekła. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji A dlaczego... 02.11.07, 10:50 Bogumił wybrał Barbarę. Przeciez to też absurdalne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: A dlaczego... 02.11.07, 14:40 Bo był mało przewidujący. Nie przewidział jaka z niej będzie zołza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Tolibowski 02.11.07, 15:12 Proponuję przeczytać książkę. Tam jest odpowiedź na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d bo ona sama nie wiedziala czego chce... 02.11.07, 15:29 i w tym byl caly problem.. to taki typ kobiety pakujacej si ez deszcze pod rynne. ciagle jej cos nie pasilo... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Tolibowski 06.11.07, 18:59 przeciez to on rzucil ja dla innej - bogatszej ktorej nie kochal... Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_blondyna Niespodzianka! 06.11.07, 22:15 Nic sie Kochani nie martwcie, Toliboski wróci niebawem. To znaczy już wrócił radosnym krokiem na listę obowiązkowych lektur szkolnych w liceum. A żeby było zabawniej w lekturze obowiązkowej ministrów Giertycha i Legutki jest 5 tomów "Nocy i dni". Chba trzeba dzieciakom w pierwszej klasie zadać do czytania a w 3 omawiać. He. Odpowiedz Link Zgłoś