rytir Re: czy szukanie faceta z kasą to grzech??? 29.11.07, 21:53 Droga estra23! U ważam, że zadałaś sobie i forumowiczom rzeczowe i sensowne pytanie, ale z Twojego postu nie wynika jakiego stopnia zaradności wymagasz od partnera i jakiego poziomu materialnego, bo mieszkanie i utrzymanie rodziny, być może Ci nie wystarczy, a druga sprawa, to taki banał, że żadna kasa nie zastąpi uczucia, a jeśli się kiedyś obudziłąś obok kogoś, kogo nie kochasz, to wiesz, co mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: czy szukanie faceta z kasą to grzech??? 29.11.07, 22:08 Darz bór i lepiej żebym na ciebie nie trafił wyrachowana Odpowiedz Link Zgłoś
ekstraultrasuper Re: czy szukanie faceta z kasą to grzech??? 29.11.07, 23:04 grzech na pewno nie...jezeli facet szuka kobiety ktora bedzie gospodynia domowa, bedac przy tym zaradny, to wasze potrzeby sie spotkaja. ja wcale nie patrze na to ile facet ma pieniedzy,gdy chce sie z nim spotkac, a nawet byc. moze gdybym miala silna potrzebe posiadania wielu dziec,kto wie... moj chlopak jest tak wyjatkowy,ze nie wyobrazam sobie zeby z niego zrezygnowac,bo nie ma kasy. to czlowiek, ktory daje mi szczescie. od poczatku czuje sie "fluidy",jesli to ma byc "ten jedyny" i trzeba miec duzo samozaparcia,by zrezygnowac z obietnicy milosci,bo wybranek nie ma kasy. bardzo trudno znalezc kogos odpowiedniego dla siebie. ja uwazam- najwazniejsze ,zeby byl dobrym czlowiekiem-jesli tak, to bedzie sie staral uszczesliwic swoja kobiete. jezeli cie oczaruje, bedzie dobrym czlowiekiem, inteligentnym, bedziecie nadawac "na tych samych falach"- nie mozna tego zmarnowac i go odrzucic. potem mozna tesknic za taka miloscia cale zycie,bo wybralo sie tego z pieniedzmi. pieniadze to ostatnie z ostatnich kryteriow,jakie biore pod uwage w wyborze mezczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
gemidow A jak Ci zaproponuje intercyze??? 30.11.07, 00:46 to co wtedy zrobisz? Owszem on bezie kasiasty, bedzie miał 3 domy kilka samochodów i kilka baniek na koncie ale... wszystko formalnie będzie jego. Czy jak taki kasiasty koleś zaproponuje Ci rozdzielność majątkową to zerwiesz z nim? Bedziesz miała dylemat. Bo jak Cos się tobie albo jemu znudzi to przy rozstaniu wychodzisz z jego domu z nowa torebką i butami na zime. A gdyby nie było podziału majątku to slub z takim gościem jest interesującym przedsięwzięciem gospodarczym. Wchodzisz do związku z nowa torebką i butami na zime a, po np. dwóch latach, rozstajesz się z nim bo owszem jest zaradny i przedsiębiorczy ale zaczął cię nudzić i jest malo romatyczny i monotonny, więc rozwód ale... ale masz juz dom, dobry samochód i pokaźne konto więc... wtedy poznajesz wspaniałego faceta, który może być i biedny ale ma super charakter i jest cudownym człowiekiem i bardzo zakochana bierzesz z nim ślub ale... oczywiście z tym spisując rozdzielnośc majątkową by w razie czego nie połozył łapy na Twoim majątku. HA HA HA Życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
cimokinio Re: czy szukanie faceta z kasą to grzech??? 30.11.07, 01:17 a czy szukanie kobiety z kasa to grzech? mam 26 lat, zarabiam wiecej niz oczekuje autorka watku i trafiam na same materialistki, nie mam nic przeciwko utrzymywaniu drugiej osoby ale boje sie wiazac z kims kto zawsze bedzie zalezny ode mnie... bo co jesli podwinie mi sie noga? chcialbym stworzyc partnerski zwiazek z silna kobieta, ale widze ze one wola latwych facetow ktorych latwo zdominowac Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_ptaq kasa = zaradność ???? 30.11.07, 10:24 jeśli tak uważasz , to znaczy , że ja powinienem też szukać kobiety z kasą , bo skoro jest kasiasta, to znaczy że jest zaradna , a jakoś nie wyobrażam sobie zakładać rodziny z kobietą która jest mało zaradna, jak ona sobie poradzi z prowadzeniem domu i z wychowaniem dzieci ?????? wiec radze popatrzyć wpierw na siebie a potem wymagać czegoś od innych Odpowiedz Link Zgłoś
edzia1033 Re: czy szukanie faceta z kasą to grzech??? 30.11.07, 14:42 Może nie jest to złe, ale patrzysz na wszystko kategoriami, im wiecej z banku tym większe ma szanse, im grubszy portfel tym lepiej Wam bedzie w życiu?? To nie jest naważniejsze, co z tego że będzie zarabiał kilka tysięcy m-c. Skoro może być nie uczciwy, egoistyczny, chamski itp, itd. Żeby było dobrze w życiu, najważniejsze jest by mnieć przy sobie kogos kto Cię wspiera w najtrudniejszych chwilach, nawet gdy brakuje kasy, a nie wspiera w tym by brnąć coraz wyżej i wyżej a dzieci posłać na jakieś dodatkowe zajęcia.. Oczywiście fajnie jest nieć kase, i dobrze jakby facet trafił się z kasą i tak dalej, ale nie szukać Go,tak, że kasa to pierwszy punkt na liście zalet faceta Odpowiedz Link Zgłoś
rgard Re: czy szukanie faceta z kasą to grzech??? 01.12.07, 10:05 ...a on będzie utrzmywał ją dopóki znajdzie upodobanie w jej wnętrzu i tapetach...:) Odpowiedz Link Zgłoś
wdeszczurosne Re: czy szukanie faceta z kasą to grzech??? 05.12.07, 01:46 :):):) A zaplanowalas juz jakie imiona bedzie miala ta gromadka dzieci, i w jakiej koszuli bedzie ten maz siadal do kolacji? A obrusy to jakiego koloru? :D No ogolnie bajka.. Zaplanowalas sobie zycie ale malo cos pola do popisu dla Twojego przyszlego partnera. Rozumiem, ze bedzie bezwolny? ;) To nie lepiej, zeby Mikolaj przyniosl pod choinke domek i lalki, i pobawic sie w dom? Tam powinno isc wszystko wg planu. ;) A co do Twojego pytania; nie jest grzechem. Co najwyzej mala ekstrawagancja. ;) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś