Dodaj do ulubionych

"Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"?????????

01.01.08, 19:36
Nie jestem autorką tego zdania. Mam inne. ale czy ktos sie pod tym
podpisuje?? Powiedzial mi to pewiem znajomy, ktory powiedzmy "urodą
nie grzeszył" .....chcial sie wybielic?? dodam ze do grzecznych nie
nalezal ale pomińmy to. Kto uwaza tak samo jak moj znajomy??Czy to
nie jest krzywdzące dla osob łądnych, pieknych?? co z ich sercami?
Obserwuj wątek
    • kochanica-francuza Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:46
      tzn. jakie masz zdanie?
      • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:51
        Mam inne tzn nie sugeruje sie tym ze jak czlowiek jest brzydki z
        wygladu to ma gołębie serce a jak ładny to na pewno zły...to czysta
        głupota. Znajomy tak sie przy tym upieral ze az sie poklocilismy:)
        Jakie jest wasze zdanie?? I co sądzicie o moim znajomym??
        • tetlian Pięknym i brzydkim charakter inaczej się kształtuj 03.01.08, 03:06
          Różnie to bywa. Charakter człowieka bardziej zależy od wychowania, a nie od
          urody. Choć co prawda, jako że piękni w życiu mają łatwiej, to przez to ich
          charakter trochę się psuje. Nie doceniają tego, o co musieliby bardziej się
          starać gdyby byli brzydcy.
          • sandrunia87 Re: Pięknym i brzydkim charakter inaczej się kszt 03.01.08, 20:00
            Choć co prawda, jako że piękni w życiu mają łatwiej, to przez to ich
            > charakter trochę się psuje. Nie doceniają tego, o co musieliby
            bardziej się
            > starać gdyby byli brzydcy.

mama Ci to powiedziała a Ty powtarzasz?
            z moich doświadczeń wiem, ze bycie ładną osobą to czasem pasmo
            udręk. Wszystko ma swoje plusy i minusy
        • g-buriafuria blog pewnego przystojniaka 03.01.08, 16:06
          powinnaś sobie poczytać, odkąd odkryłam go na www.romanmazur.pl to co
          wieczór odmawiam paciorek prosząc żeby mojego męża niebiosa w niego zamieniły
          :((((((((((((((( wiem że niewykonalne ale marzę...............
    • qw994 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:51
      Twój znajomy w jakiś dziwny sposób chce się dowartościować.
      • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:54
        NIe robilam mu nigdy aluzji co do wygladu, itd, zawsze mnie lubil.
        Za to inni na okolo troche sie smiali, ze niezaladny, ze bestia:)
        ale ja na to wplywu nie mam i choc probowalam mu jakos to
        wytlumaczyc ze sie myli ale on uparcie twierdzil inaczej. dodal ze
        jestem ladna wiec pewnie zła jak nie wiem co....
        a to zabolało...
        nie wiem juz co o nim mam myslec
        • qw994 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:55
          Że to głupek? :)
        • protoplex Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 16:23
          Powiedz mu że jego czarno-biała mentalność przypomina ci mentalność epoki Krasnala Ponurego (wykształciuchy to kombinatorzy, a ci po zawodówkach to uczciwi). I dodaj żeby przypadkiem w towarzystwie nie ujawniał się z takimi poglądami, bo powiedzą, że nie dość że brzydki to jeszcze głupi. A co Ty masz o tym sądzić? ... Że dobry człowiek nigdy nie powiedziałby ci słów, które Cię zabolą.
          • fresh022 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 17:36
            co to znaczy ,że ktos jest brzydki?? jak taka osobowa wygląda ??
          • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 18:23
            hhmmmm zastanowie sie nad tym....co napisales....postaram sie z nim
            pogadac
            no on sam ma niewyparzony język, wiele osob go nie lubi bo jak to
            tlumaczy jest "szczery az do bólu, a niektorzy tego nie lubią"
            no i dal mi tym do zrozumienia.................
            • protoplex Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 19:57
              I wiesz co... ja myślę, że to jest właśnie jego problem. Nie uroda, tylko to że odpycha ludzi od siebie. Mówisz że wiele ludzi go nie lubi, bo on jest "szczery". Znałem parę takich "brzydkich szczerych" kobiet, odpychały od siebie ludzi bo się bały ewentualnych komentarzy na temat swojej urody, no i komentarze były, ale nie ze względu na urodę, tylko na odpychające usposobienie. Poradź mu żeby poszedł do psychologa i naprostował swoją psychikę, bo będzie mu w życiu ciężko nie z urodą tylko z tym swoim usposobieniem. Zresztą już mu jest ciężko, więc nawet jeśli tobie powie że jest spoko, to sobie w domu na spokojnie przemyśli i może poweźmie jakies kroki.
              • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 20:34
                Wiesz co..masz racje, on o sobie tak dlugo jak go znam miewal wiele
                zdan o sobie samym, raz ze jest dobrym , ktos go krzywdzi, raz ze
                jednak jest zlym czlowiekiem...
                dogadac sie nie szlo, ale na koniec stwierdzil ze jest brzydki, bo
                ktos kogo kocha mu tak powiedzial...
                ja mu mowie "piekno jest względne " ale on uparty nadal
                dziwny jakis co?? :)
    • avital84 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:52
      Wydaje mi się z obserwacji, że między urodą i dobrem nie ma żadnej korelacji.
      • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:57
        Ja tez tak mysle :) on dodal jeszcze "Ciesz sie ze jestes ładna,
        lepiej byc ladną a złą niz brzydka nie, w koncu jestes kobietą nie,
        hihhihih ??" i dodal zlosliwy usmieszek...
        mialam dosc!!!!!!!!!!!:):):)
    • funny_game Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:53
      Ech te porzekadełka :) Ja przestałam wierzyć np. w "W zdrowym ciele
      zdrowy duch" pod wpływem mojej wuefistki. Sprawna i zdrowa sadystka.
      To ja już wolę sobie rzopsko wyhodować, niż takiego zdrowego ducha
      mieć ;)
      • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 19:55
        hahahah dzięki :) ale powiedz to mojemu znajomemu:)
        • lowelcia Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:13
          Bzdura .znalam brzydkich i zlych oraz ładnych i złych...i na odwrot
          tez mi filozofia
      • dgrzechu Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 21:55
        Hehe, ja nigdy nie wierzylem, a moj obecny wuefista mnie tylko utwierdza w tym :)
    • pawel1940 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:17
      Ja tez uwazam, ze nie ma korelacji ;-).
    • ofelia1982 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:22
      tylko mnie nie zakrzyczcie, ale..cos w tym jest:)
      z moich licznych obserwacji wynika, ze ludzie, ktorzy maja
      troszeczke "pod gorke"z wygladem (wiem, brzmi STRASZNIE:) sa mniej w
      siebie zapatrzeni i sa bardziej empatyczni. tak jakos jak o tym
      pisze przypomina mi sie moj kolega przystojniak, ktory piekny jak z
      obrazka, zawsze wylansowany, dobrze ubrany, a narcyz taki, jakich
      malo:) a z drugiej strony mam kilku znajomych - przecietnych uroda
      chlopakow, czesc z nich to dlugowlosi informatycy:) i chlopaki
      takie, ze do rany przyloz..wiec moze cos w tym jest?
      • pawel1940 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:29
        > sa mniej w
        > siebie zapatrzeni i sa bardziej empatyczni.

Nie zgadzam sie! :D Mam dobre serce! :D ;-)
        • ofelia1982 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:56
          coz za skromnosc!:)
    • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:25
      to czy człowiek, jest zły czy dobry widać w oczach, ale nie każdy potrafi to
      dostrzec ;)
      • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:31
        a mozesz cos o tym napisac?? co widac w oczach??
        • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:40
          widać złośliwy charakter , widać ironię, czasami widać to ogólnie na twarzy,
          nawet może ktoś być piękny a widać po nim, że jest zły i złośliwy... ludzi ponoś
          nie powinno się oceniać po wyglądzie, ale zauważyłam, że można oszacować czyjś
          charakteru ;) tylko nie może to być zdjęcie - tylko autentyczny wygląd tej osoby
          + najlepiej kilka gestów i słów
          • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:45
            Kochana no ale wlasnie jak widac zlosliwosc i ironie??
            po czym w oczach?? co w nich jest/??? ciezko pewnie ci tak opisac
            ale strasznie mnie tym zainteresowalas:)
            amoze jak ktos ma male oczka, i przebiera nimi szybko i
            przebiegle?? ucieka wzrokiem?? o to chodzi??
            • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:48
              widać smutek, widać radość, widać też nienawiść, po prostu widać, musiałabym tu
              chyba zdjęcie wkleić, bo nie wiem jak Ci opisać, może coś znajdę w necie hehe ;)
              • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:53
                chętnie, podaj linka, bede czytala moj wątek ;)
                • malutka_kropka82 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 11:52
                  A zauważyliście, że tępotę też widać na twarzy;)np. tacy "dresiarze"
                  (nie chcę nikogo dyskryminować, jeśli ktoś ze względu na pracę,
                  hobby lub wygodę chodzi w dresie to przepraszam)mają z reguły taki
                  bezmyślny i głupkowaty wyraz twarzy? A tak serio, to z mowy ciała
                  można bardzo wiele wyczytać. Np. ktoś nieszczery nigdy nie patrzy w
                  oczy, ucieka wzrokiem, lub przesadnie się wpatruje. Ludzie złośliwi
                  i zawzięci często mają mocno zaciśnięte usta, kąciki opuszczone w
                  dół i pionowe zmarszczki nad górną wargą. Po prostu charakter odbija
                  się na twarzy, ale nie w postaci piękna bądź brzydoty, ale wyrazu.
                  Trudno to wytłumaczyć.
                  • rumnieburak Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 04.01.08, 02:46
                    malutka_kropka82 napisała:

> A zauważyliście, że tępotę też widać na twarzy;)np. tacy "dresiarze"
                    > (nie chcę nikogo dyskryminować, jeśli ktoś ze względu na pracę,
                    > hobby lub wygodę chodzi w dresie to przepraszam)mają z reguły taki
                    > bezmyślny i głupkowaty wyraz twarzy?

statystycznie pewnie tak, ale znam wiele osób, którzy wyglądają jak ostatnie ofiary losu, twarz bez wyrazu itp.(także kilku drechów by się znalazło), ale są potwornie inteligentni :|

> A tak serio, to z mowy ciała
                    > można bardzo wiele wyczytać. Np. ktoś nieszczery nigdy nie patrzy w
                    > oczy, ucieka wzrokiem, lub przesadnie się wpatruje.

czyli może być skrępowany/a, nieśmiały/a....

Ludzie złośliwi
                    > i zawzięci często mają mocno zaciśnięte usta, kąciki opuszczone w
                    > dół i pionowe zmarszczki nad górną wargą. Po prostu charakter odbija
                    > się na twarzy, ale nie w postaci piękna bądź brzydoty, ale wyrazu.

I tu też się potwornie mylisz. Gdyby tak było pomyliłbym się przynajmniej w stosunku do 1/4 swoich nauczycieli :/

Kiedyś na dzień dobry oceniałem ludzi tak jak tu piszesz, ale szybko te zasady zostały podważone. Brak zależności wyglądu od inteligencji, charakteru, stanu zdrowia (także dla funkcji odwrotnej) został stwierdzony przeze mnie empirycznie :)
          • ofelia1982 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:57
            zgadzam sie z eleni, ja mam wlasnie taki radar do ludzi i czesto sie
            sprawdza.
            • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 23:02
              dzięki za poparcie ;)
              nie wiem na czym polega ten radar, jak to nazwałaś, ale nie wszyscy ludzie go
              posiadają
              ja lubię obserwować, potrafię też kojarzyć fakty, więc może stąd bierze się ten
              "radar" ;)
              może to intuicja - czasami jej nie chcę słuchać, a później żałuję, że nie
              słuchałam, bo była prawdziawa
              • ofelia1982 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 23:07
                tak, to jest taka pewna intuicja. tolerancja kaze Ci nie oceniac po
                wygladzie i powierzchownosci, ale cos CIe niepokoi w czlowieku i
                kaze nie ufac..ja tak mam czasami:) i tak jak napisalam - w 99%
                przypadkow sie sprawdza.
                • malutka_kropka82 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 11:54
                  Ten "radar" nazywa się empatia. Po prostu wyczuwasz emocje tych
                  ludzi "przez skórę".
      • ab03 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:35
        troche prawdy w tym jest ale jesli chodzi o madrosc itd a nie "dobro".

brzydcy staraja sie nadrabiac braki intelektem, czesto z przymusu bo np nie
        zaproszeni nigdzie siedza w ksiazkach. a ci "sliczni" (=popularni) baluja.

korelacja miedzy uroda a intelektem jest zauwazalna. natomiast nijak sie to ma
        do "lepszego serca", dobroci itd - to juz raczej kwestia urodzenia.

chociaz moze wystapic wplyw urody na "dobroc" czlowieka - ladni moga lekcewazyc
        "przecietniakow", czuc sie lepsi. z kolei brzydcy z racji spolecznego odrzucenia
        moga stac sie pelnymi nienawisci frustratami. ale jak widac moze to dzialac w
        obie strony.
        • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:37
          A więc zdania są podzielone..hhmmmmmmmmmmmmmm
          • portobello_belle Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:47
            bullshit.

Jest tyle samo brzydkich i zlych, co szkaradnych i dobrych. Tyle samo zlych
            pieknych, co dobrych i slicznych
            Istnieja Baby Jagi i Gargamele, istnieja Quasimodo i Shrek. Istnieja Balladyny i
            istnieja Krolewny Sniezki.

I tyle.

A kolega po prostu musi miec duze kompleksy, skoro wyskakuje z takimi 'zlotymi
            myslami'.
        • sylwiamich Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:41
          Krzywdzić potrafi i brzydki i ładny.Brzydki przez swoje kompleksy,
          ładny przez poczucie wyższości.Preferuję związki na tym samym
          poziomie....i chwalę te udane wbrew tej zasadzie.
        • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:46
          ab03 napisał:

> troche prawdy w tym jest ale jesli chodzi o madrosc itd a nie "dobro".
          >
          > brzydcy staraja sie nadrabiac braki intelektem, czesto z przymusu bo np nie
          > zaproszeni nigdzie siedza w ksiazkach. a ci "sliczni" (=popularni) baluja.

Oj , z tym bym się nie zgodziła, nie jestem brzydka, uwielbiam siedzieć w
          książkach, bo po prostu to lubię, nauka sprawia mi frajdę, wiele osób uważa, że
          jestem śliczna, a nie przepadam za balowaniem, więc jedno nie ma nic z drugim
          wspólnego, że nibt tylko brzydcy są oczytani, bo "muszą" czytać ;P przecież
          równie dobrze z nudów mogliby piłkę kopać ;P

> korelacja miedzy uroda a intelektem jest zauwazalna. natomiast nijak sie to ma
          > do "lepszego serca", dobroci itd - to juz raczej kwestia urodzenia.
          >
          > chociaz moze wystapic wplyw urody na "dobroc" czlowieka - ladni moga lekcewazyc
          > "przecietniakow", czuc sie lepsi.

mogą, ale to nie jest reguła , mogą przecież uważać, że każdy jest piękny, tylko
          ma inny typ urody po prostu

z kolei brzydcy z racji spolecznego odrzuceni
          > a
          > moga stac sie pelnymi nienawisci frustratami.

tez mogą , ale niekoniecznie - mogą przecież nie dostrzegać tego , że są
          brzydcy, zresztą uroda to rzecz gustu - dla jednych Ci brzydcy mogą być przecież
          być piękni
          • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:49
            Dokladnie. Wiec czemu moj znajomy tak sie upieral przy swojej wizji
            i mnie nazwał głupią ??????????????Co nim kierowalo i po co mu to
            Jak na ironie sam grzeczny nie był w przeszlosci a uroda mu sie nie
            poprawila...Troche dziwny ten ktos:)
            • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 22:53
              może chciał Ci dopiec, podpadłaś mu ostatnio? ;)
              Widocznie jest świadom tego, że jest brzydki...aż za nadto, przeszkadza mu to
              bardzo...
              może zakochał się w pięknej kobiecie, ona go odrzuciła, dla niego jest to
              równoznaczne z tym, że jest zła - bo nie toleruje go z powodu braku urody -->
              jedna piękna i zła, czyli z pewnością wszystkie piękne są złe ;)
              PS. nie myślałaś kiedyś, że skoro 1 (2 lub 3) faceci to świnie, więc pewnie
              wszyscy to świnie ;PPPP
              • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 23:05
                tak, mowil o odrzuceniu i to przez pare związkow, wszytskie go
                rzucały. Ale nie wiem jakie one byly z wyglądu. Ale wiem ze byl z
                nimi, nie odrzuciły go od razu, chodzily z nim, sypiały wiec to nie
                byla kwestia wygladu a ze rzucily ?? nie wiem
                ale byc moze tak bylo ze platoniczna milosc nie odwzajemnila jego
                uczuc....
                a czym podpadlam?? nie wiem......ciezko to okreslic ale na pierwszy
                rzut oka wydal mi sie straaaaasznie brzydki i do tego mial znaczna
                nadwage, ale nigdy mu tego nie ppwoedzialam. Dopiero po czasie cos
                takiego sie wydarzylo ze popatrzylam na niego i wydal mi
                sie.....ładny:), przystojny na jeden z tych takich sposobow na ktory
                brzydki facet wydaje sie atrakcyjny i pociagająco męski, taki kawal
                drania...ech ciezko to opisac slowami!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                a na kazde moje slowo ze jest ładny reagowal ze głupia jestesm :)
                no i jak tu z takim :):);)
                • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 23:13
                  anu-lla napisała:

> tak, mowil o odrzuceniu i to przez pare związkow, wszytskie go
                  > rzucały. Ale nie wiem jakie one byly z wyglądu. Ale wiem ze byl z
                  > nimi, nie odrzuciły go od razu, chodzily z nim, sypiały wiec to nie
                  > byla kwestia wygladu a ze rzucily ?? nie wiem
                  > ale byc moze tak bylo ze platoniczna milosc nie odwzajemnila jego
                  > uczuc....

może to nie był powód, ale odrzucona osoba może sobie wmówić jakiś powód
                  .."pewnie mnie rzucił, bo mam krzywy nos" ;)
                  może on tak właśnie to odbierał

> a czym podpadlam?? nie wiem......ciezko to okreslic ale na pierwszy
                  > rzut oka wydal mi sie straaaaasznie brzydki i do tego mial znaczna
                  > nadwage, ale nigdy mu tego nie ppwoedzialam. Dopiero po czasie cos
                  > takiego sie wydarzylo ze popatrzylam na niego i wydal mi
                  > sie.....ładny:), przystojny na jeden z tych takich sposobow na ktory
                  > brzydki facet wydaje sie atrakcyjny i pociagająco męski, taki kawal
                  > drania...ech ciezko to opisac slowami!!!!!!!!!!!!!!!!!!

każdy jest na swój sposób ładny :) a im dłużej kogoś znamy to faktycznie wydaje
                  się być coraz ładniejszy ;)

> a na kazde moje slowo ze jest ładny reagowal ze głupia jestesm :)
                  > no i jak tu z takim :):);)

no bo właściwie jak zareagować na taki komplement? odpowiedzieć , "tak jestem
                  ładny?" ;P Jak ja taki usłyszę, to najczęściej mówię, że "przesadzasz, wcale nie
                  jestem" ;)
                  • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 11:49
                    one go rzucaly nie za wyglad, za charakter, byl troche cięzki jak on
                    to okreslił, a ze byl brzydki to mowily mu inne laski, ktore wogole
                    z nim nie chcialy byc .
                    on dla mnie jest przystojnym facetem , mowie mu to często...i chyba
                    tylko za to mnie lubi ...ale przegiął mowiac ze jestm zła bo ładna i
                    ze dziwi sie ze zwrocilam na niego uwage wogole...
                    ech...faceci :)
          • ab03 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 23:01
            eleni80 napisała:

>
            > Oj , z tym bym się nie zgodziła, nie jestem brzydka, uwielbiam siedzieć w
            > książkach, bo po prostu to lubię, nauka sprawia mi frajdę, wiele osób uważa, że
            > jestem śliczna, a nie przepadam za balowaniem, więc jedno nie ma nic z drugim
            > wspólnego, że nibt tylko brzydcy są oczytani, bo "muszą" czytać ;P przecież
            > równie dobrze z nudów mogliby piłkę kopać ;P

uwielbiam takie teksty. "nieprawda bo ja jestem inna", "stara milosc nie
            rdzewieje bo znam dwie takie pary" itd czyli argumentowanie kompletnie oderwane
            od rzeczywistosci. co mi jeszcze bedziesz probowala udowodnic w taki sposob, ze
            wyniki wyborow byly sfalszowane bo 2 z 4 twoich znajomych glosowalo na UPR a ono
            nie wiedziec czemu nie zdobylo 50% glosow ?

w kazdym watku mozna sie natknac na argumentacje w tak glupawy sposob, mam juz
            tego dosc.
            • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 23:05
              ab03 napisał:

> eleni80 napisała:
              >
              > >
              > > Oj , z tym bym się nie zgodziła, nie jestem brzydka, uwielbiam siedzieć w
              > > książkach, bo po prostu to lubię, nauka sprawia mi frajdę, wiele osób uwa
              > ża, że
              > > jestem śliczna, a nie przepadam za balowaniem, więc jedno nie ma nic z dr
              > ugim
              > > wspólnego, że nibt tylko brzydcy są oczytani, bo "muszą" czytać ;P przeci
              > eż
              > > równie dobrze z nudów mogliby piłkę kopać ;P
              >
              > uwielbiam takie teksty. "nieprawda bo ja jestem inna", "stara milosc nie
              > rdzewieje bo znam dwie takie pary" itd czyli argumentowanie kompletnie oderwane
              > od rzeczywistosci. co mi jeszcze bedziesz probowala udowodnic w taki sposob, ze
              > wyniki wyborow byly sfalszowane bo 2 z 4 twoich znajomych glosowalo na UPR a on
              > o
              > nie wiedziec czemu nie zdobylo 50% glosow ?
              >
              > w kazdym watku mozna sie natknac na argumentacje w tak glupawy sposob, mam juz
              > tego dosc.

czytanie wątków nie jest obowiązkowe, a tym bardziej odpisywanie na nie
              A Ty ile znasz osób brzydkich i mądrych oraz pięknych i głupich?
              po 10 z każdego rodzaju? i stąd Twoje wnioskowanie?
              Radzę wrócić do przedmiotu pt statystyka i wnioskowanie , albo przynajmniej
              przeczytać pierwszą stronę jakiegoś podręcznika ;P
              Twój argument jest taki jak mój ;P
              • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 23:08
                nie przejmuj sie , spoko jestes :)
                • eleni80 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 01.01.08, 23:15
                  thx ;)
                  • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 10:57
                    Spoko :) musze odbyc ze zmajomym powazną rozmowe:):):)
    • yagiennka Banał jakich wiele i nieprawdziwy jakich wiele n/t 01.01.08, 23:31

• wimx Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 12:51
      Chyba na odwrot. Pewna madrosc glosi, ze "jak wewnatrz, tak na zewnatrz" :)
      • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 13:48
        Dzięki :) jeszcze troche a wpadlabym przez mojego znajomego w
        kompleksy...:(
    • hemeczka Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 16:50
      Coś w tym cholibka jest! ale nie o dobre serce mi chodzi.
      Na pewno ci którym poskapiono urody bardziej docenią to dostają niż
      ci piękni. a co za tym idzie z większym oddaniem i czułością odnoszą
      się do drugiego człowieka.
      Mój kolega dopiero jak schudł, znalazł pracę. a wystarczyło 20 kg
      mniej. Wcześniej jak jakaś dziewczyna chciała się z nim umówić to
      był cud. a teraz kręci się koło niego mnóstwo lasek i facet robi
      selekcje.

Wydaje mi się że jak czegoś nie mamy to pragniemy byle czego i tym
      się zadowolimy.

np: jesteśmy głodn. nie jedlismy cały dzień przed nami jeszcze 5
      godzin drogi. wręcz marzymy o skibce chleba. nagle jakimś cudem mamy
      tą skibkę. jemy i nagle myśl ,, lepsza by była z masłem"
      chodzi o pragnienia!

Ludzie brzydcy i tak nie będą mieli w połowie tego co mają piękni (
      często za brzydotą idzie również niskie poczucie godności) , więc ci
      brzydcy bardziej doceniają to co mają. Są sympatyczniejsi dla ludzi,
      bo wiedzą że im wszystko przychodzi trudniej.

To moje zdanie. a teraz poproszę o lincz! tylko bez cukru!
      • lowelcia Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 16:56
        hhmmmm dobre pytanko
      • prairiewind Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 18:20
        bycie ladnym tez ma swoje wady. uroda przyciaga najczesciej tych co patrza
        tylko na wyglad. dlatego czesto widzi posty tego typu: "jestem atrakcyjna, ladna
        i inteligentna a trafiam na tych co widza tylko moje cialo"
    • kruk51 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 17:14
      Teoria błędna ! Uroda jest rzeczą względną. Nie to ładne co ładne lecz to co się
      komuś podoba. Znam ludzi z pozoru nie ładnych, ale z nich wy
      łania się osobiste piękno wnętrza. Staranne wychowanie, brak agresji,
      miły uśmiech, trafne i uprzejme wyrażanie się, łagodny charakter i moż
      na by tak jeszcze. Natomiast tym pięknisiom wszystkiego tego brak najczęściej.
      Ale to nie żadna reguła, ani w tę, ani w tam tę stronę.
      Uroda zewnętrzna mija. Nad urodą wewnętrzną musimy popracować i ta jako
      taka jest dużo trwalsza. A teraz żart ; co z tego,że ładna skoro głu
      pia. No panów to też dotyczy.
    • emcha Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 19:11
      To bzdura! Jestem przystojny i mam dobre serce.
    • boruta_wwa Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 19:21
      coś w tym jest choc nie demonizowałbym tego powiedzenia ;-)
      b.
    • wampirius Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 19:29
      raczej starał się pokazać, że ma coś czego nie mają piękni ludzie. Tak naprawdę
      to jedna wielka bzdura.
      • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 19:43
        ale co takiego on mial czego nie maja ladni??? co cchial pokazac
    • llora To pytanie bez odpowiedzi... 02.01.08, 20:20

Nikt nie może sie pod tym podpisać...

Trzeba by ocenić urodę(wg. czyich kryteriów?)wszystkich ludzi lub grupy
      reprezentacyjnej a następnie ocenić "dobroć serca"(W jaki sposób? Na podstawie
      jakich czynów? Co to znaczy dobre serce? Czy ktoś kto wpłaca duże pieniądze na
      rzecz fundacji a jednocześnie kłamie, tworzy intrygi itp. jest dobrym
      człowiekiem? -znam takiego osobiście)

Natomiast istnieje imo korelacja pomiędzy urodą a wrażliwością. Ale to tylko
      moja obserwacja, proszę sie nie obrażać:)

Zgadzam się, że pewne cechy widoczne są w oczach. Wśród moich znajomych również
      są osoby, których oczy oceniam jako złe. Sympatycznie spędzam z nimi czas ale
      wiem (czuje), że nie są niezawodni, że nie należy przy nich mówić za dużo,
      wchodzić w bardzo bliskie relacje.

Generalnie w charakterologii uznaje sie za "złe" oczy szare (stalowo szare). Nie
      wiem ile w tym prawdy...

• danaer Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 20:34
      To kłamstwo. Brzydcy ludzie są zakompleksieni. I zbyt wiele upokorzeń musieli
      znieść, by być dobrzy dla innych. Brzydcy są złośliwi i cyniczni.
      • anu-lla Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 20:45
        hhmmm duzo w tym prawy. Ok, brzydota, ale jak wytlumaczysz ludzi ,
        ktorzy twierdza ze piekno jest względne??? dla jednych jeden bedzie
        brzydki dla drugicvh nie. czy cgodzilo ci o ewidentną brzydote???
        zaniedbanych ludzi??
        • llora Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 21:01
          Właśnie, co z względnością tego pojęcia.

Ja np. jestem moim zdaniem przeciętna, są osoby które mówią, ze jestem ładna,
          pełna życia i wdzięku, wiem, ze są i takie które sądzą, że jestem brzydka.(Bo
          sie maluje... Podobno takie osoby po zmyciu makijażu zmieniają się w potwory:D)

Byłoby mi przykro gdyby ludzie sadząc, ze jestem brzydka przypisali mi
          złośliwość bo taka nie jestem:)

• ppo Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 20:57
      Osoby brzydkie, z jakims widocznym defektem, mają często kompleksy,
      bo były obiektem drwin w dzieciństwie (często także później). Często
      ich wygląd utrudnia im życie, więc moga być "złe na cały świat", a
      co za tym idzie, niezbyt miłe i uczynne.

Czy to
      > nie jest krzywdzące dla osob łądnych, pieknych??

Jest. Jak każdy stereotyp i uogólnienie. W końcu brzydki człowiek
      też wcale nie musi być zakompleksiony z tego powodu. Z moich
      doświadczeń wynika jednak, że najczęściej jest i odbija się to na
      jego relacjach z bliźnimi.
      • anu-lla Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 21:15
        dziekuje wszystkim za wypowiedzi:)
        moj znajomy niestety bardzo brzydko (niby zartem) wypowiadal sie o
        pieknych blondynach, co to mają pusto we łbie i sa pojeb....
        ogolnie o ludziach
        ja sie z tym nie zgadzam, on juz pod koniec sam nie wiedzial co mowi
        ale fakt brzydko sie wyrazał o pięknych ludziach, o pieknch
        kobietach, ktore są głupie bo chca zeby ludzie za nie mysleli...i
        tak w kolo i ze na żone to kazdy facet wybiera tzn "Sredniaki" bo te
        nie sa az tak bardzo głupie a wazne jest by zona byla inteligentna a
        u mojego znajomego inteligencja to podstawa...
        i co wy na to??
        • llora Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 21:25
          To niech sie zdecyduje-dobroć, czy inteligencja jest dla niego podstawą, bo te
          dwie wartości nie zawsze idą w parze.

"Obserwuj w każdej jednostce dusze i głowę. W wieśniaku znajdziesz na przykład
          często wielką duszę, głowa nie może jej sprostać"

Stendhal "Korespondencja"
          • anu-lla Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 21:30
            twierdzil ze to i to, ludzie piekni to zli i pusci
            a ci mniej ladni, brzydcy nadrabiają inteligencja i dobrym sercem.
            Uogolnial ale zeby mowic o pieknych kobietach ze sa pojeb.....
            no to wybacz..............wkurzylam sie
            • llora Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 21:37
              Olej to.
              Co Cię obchodzi co sądzi o Tobie jakiś brzydal?:)

Wcześniej pisałaś coś o "pięknych blondynkach"
              Może on nie mówił o wszystkich pięknych kobietach ale o pewnym typie
              kobiet(tzw.blachary, dresiary). Również sądzę, ze są w większości puste.
              • anu-lla Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 21:43
                oj obchodzi, bo to na prawde wkurzające...nie jestem zla a on tak
                twierdzi tylko dlatwego ze nie jestem brzydka
                kurde on to chyba jeszcze nie poznal zlej kobiety co by mu na prawde
                dala wkosc albo zycie obrzydzila
                i nie zycze mu tego
                • raohszana Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 21:47
                  Pokaż mu ten wątek, może się opamięta :)
                • llora Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 21:53
                  Wiesz, ze nie jesteś i to najważniejsze.

A jemu chyba bym dowaliła jakimś chamskim tekstem, skoro tak wielbi wielką
                  szczerość.

• anu-lla Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 22:18
                    No wlasnie zazartowalam z czegos , w koncu on często zartowal
                    zlosliwie, postanowilam sie odgryśc, a on na to mi "i tu zycie uczyc
                    ze kobiecie sie do konca prawdy nie mowi"
                    zatkalo mnie:) jedna moj zart za wiele jego podlych szczerosci??
                    no i zła jestem kobieta :)
                    • dobra_mysl Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 22:22
                      Ja mysle ze badzo zla :) Hehehe nie ma dobrych kobiet. A im ladniejsza tym
                      bardziej zla i niebezpieczna. Wogole piekne kobiety maja podobno podle charaktery.
                      • anu-lla Re: Myślę, że wręcz przeciwnie! 02.01.08, 22:37
                        :)
    • jz_61 Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 02.01.08, 23:04
      Zawsze fajnie sobie podyskutować.
      Nie mam niestety czasu studiować wszystkich poprzednich wypowiedzi, więc może
      powtórzę za kimś.
      To jest trywialnie proste. O "sercu" świadczą czyny a nie słowa, ani tym
      bardziej wygląd fizyczny.
      Wszystko.

• blq najgorsze sa jak zwykle skrajnosci... 03.01.08, 00:12
      bzdura.

z obserwacji i doświadczenia wyniosłem przeświadczenie, że najbardziej dobrzy są
      ci przeciętni urodą, oraz nieco ponadprzeciętni.

najwięksi brzydale i najpiękniejsi są zwykle źli, choć ich zło jest inne.

piękni są po prostu puści. brzydale z kolei (i NIE mam tu na myśli tzw szarych
      myszek tylko PRAWDZIWYCH brzydali) to często ludzie po prostu fizycznie i
      genetycznie skażeni. ich odrażający wygląd idzie w parze z tzw "złymi genami", z
      wychowaniem w melinach, wsrod alkoholu i narkotyków. często brzydota jest też
      wynikiem braku higieny...

• avital84 Re: najgorsze sa jak zwykle skrajnosci... 03.01.08, 03:10
        Mogę się podpisać pod tym co napisałeś.
        Z tym, że od tego również są wyjątki.
        Znaczy się znam piękne osoby o wspaniałym wnętrzu u kilku dobrych brzydali. Ale
        również wydaje mi się, że to wyjątki od reguły.
        • blq Re: najgorsze sa jak zwykle skrajnosci... 03.01.08, 09:00
          oczywiscie ze sa wyjatki. pewnie jest ich nawet wiecej niz 'reguly', ja tylko
          pisze o pewnej tendencji.

pieknych niszczy spoleczenstwo, komplementujac i slodzac juz od najmlodszych lat
          (najpierw kolezanki mamusi i rodzinka, potem plec przeciwna...) a brzydkich,
          coz... o nich juz pisalem.
        • gabula777 Re: najgorsze sa jak zwykle skrajnosci... 03.01.08, 10:09
          tak, dobrzy są najczęściej przeciętnej urody (też uważam, że widać to w
          oczach),a najbardziej nie znoszę pięknych z udawaną dobrocią, którą często u
          siebie wypracowują, aby ukryć swoją w gruncie złą naturę, z której sobie zdają
          sprawę.Mili bywają też z reguły dla równych sobie pod względem wyglądu, dla
          innych często okazują to drugie oblicze.Myślę, ze niemałe znaczenie ma tu
          traktowanie w dzieciństwie i wczesnej młodości, pewne kompleksy się utrwalają i
          nie da się potem łatwo tego zmienić.Ładnej koleżance chętnie pożyczy się
          ołówek, a mniej ładnej i na dodatek mniej zamożnej niekoniecznie.To się potem w
          dorosłym życiu przenosi na inne sprawy, a źle potraktowane dziecko nabiera
          przekonania, ze nie wszystko jest widocznie dla niego.
    • isiah.thomas Tak, Adolf Hitler był wyjątkowo piękny 03.01.08, 08:15
      Adolf Hitler to najlepszy dowód na potwierdzenie tej tezy.
    • rekmare BZDURA 03.01.08, 09:10
      I to bzdura nie wymagajaca zadnego dowodu, czyli aksjomat. (Zbyt wielu znam
      ludzi o podlej urodzie i takimz charakterze).
      • pewnie83 Re: BZDURA 03.01.08, 09:19
        wypowiadając się na swoim przykładzie mogę stwierdzić tak, że im
        ładniejsza dziewczyna, tym jest bardziej pewna siebie i z góry
        traktuje innych (jakaś tam korelacja jest ).Ale nie każda mniej
        atrakcjyjna osoba z kolei jest dobra - trafiaja się też wredoty:)
    • thorpe Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 03.01.08, 12:43
      Oczywista bzdura. Znam brzydkie kobiety, któe są strasznie wredne,
      złe, prawie pozbawione uczuć. Znam też niesamowicie piękną
      dziewczynę, której dobre serce, dbałość i troska o innych, nawet
      obcych ludzi spokojnie kwalifikowałoby ją na następczynię Matki
      Teresy.
      • lowca_anielic Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 03.01.08, 12:59
        > Oczywista bzdura. Znam brzydkie kobiety, któe są strasznie
        wredne,
        > złe, prawie pozbawione uczuć.

O rany.-))

Znam też niesamowicie piękną
        > dziewczynę, której dobre serce, dbałość i troska o innych, nawet
        > obcych ludzi spokojnie kwalifikowałoby ją na następczynię Matki
        > Teresy.

A organy same zagraly marsza weselnego.-))
        Na marginesie - kto by chcial Matke Terese?
        Ona miala straszne zwatpienia zyciowe.
        I nikt jej nie dal szansy pisania na forum Kobieta.

• nangaparbat3 co to znaczy 03.01.08, 21:21
          "kto by chciał Matke Teresę"?
          Uważasz, ze wartość kobiety mierzy sie liczbą facetow, którzy by ją "chcieli"?
          • lowca_anielic Re: co to znaczy 04.01.08, 01:55
            kobiete z problemami psychicznymi.

mezczyzni dziela zwiazki na dwie kategorie - kobiet ktore chca
            przeleciec i kobiet z ktorymi chca byc i zyc. To dwie odrebne
            kategorie. Z kobiata z problemami psychicznymi nikt nie chce zyc.
            Taki zwiazek to katastrofa.
    • lowca_anielic Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 03.01.08, 12:50
      brzydsze osoby maja gorsza samoocene i wiecej refleksji i
      wspolczucia. Ale nie ma dowodow na to, ze beda mniejszymi swiniami
      od osob pieknych.

• dragon_fruit Re: "Im brzydszy człowiek , tym lepsze serce"???? 03.01.08, 14:04
      mam w najblizszym gronie przypadek wyjatkowej paskudnicy, ktora ma o
      sobie mniemanie jakoby była piękna a conajmniej ładna
      oczekuje zachwytow nad soba i wszystkich meczy wymuszaniem pochwal
      dla siebie
      nie byloby to az tak beznadziejne, gdyby nie fakt, ze jes po 50tce
      żałosne to jest i nieznosne
      do tego fałszywy charakter i mściwość
      ocen sama
      (opis osoby wg opinii kilku osob nie tylko mojej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka