funny_game 12.01.08, 17:18 Dziś na TVP Kultura o 23.55 "Funny Games". Polecam, choć to nie mój ulubiony film. Właściwie, to go nie cierpię, bo on boli, uch! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitek_maly Re: Kultura :) 12.01.08, 17:22 a co to znaczy, że fim: > boli, uch! ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 17:26 Drażni, opowiada nam dość niewygodną prawdę o nas samych i na dodatek sobie z nas kpi, bezczelnie kpi :) No i później nie chce wylecieć z głowy za szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 17:30 Tylko, że ten robi to w dość charakterystyczny, nieprzyjemny sposób :) Moją pierwszą myślą po pierwszym obejrzeniu było: "Żałuję, że w ogóle zaczęłam oglądać ten film!". Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Kultura :) 12.01.08, 17:32 Ja tak samo. Po pół godzinie zastanawiałam się całkiem na serio, czy go nie wyłączyć, bo już wtedy byłam wykończona. Ale obejrzałam do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 17:35 No i o tym chyba też jest ten film, trochę. Wku..ał mnie, ale nie przerwałam oglądania... Przez takie filmy czuję się potwornie niedoskonała :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Kultura :) 12.01.08, 17:38 po takich rekomendacjach MUSZĘ go obejrzeć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 17:41 Z pretensjami po obejrzeniu nie do mnie, ok? ;))) Ale to fajne, że Cię temat zaintrygował. Niektórzy uciekają od takich filmów. Można w spokoju ducha delektować się całe życie filmami w rodzaju "Dzień Niepodległości" i "Gdzie jest moja bryka" :D Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Kultura :) 12.01.08, 17:44 Trudno nazwać oglądanie "Funny games" "delektowaniem się" :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 17:54 Właśnie, że nie ;) Czuj się niniejszym ostrzeżona przed tym filmem. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Kultura :) 12.01.08, 17:57 Właśnie :) Oglądanie na własną odpowiedzialność :) Jeśli z nerwów obgryzasz paznokcie, przed seansem załóż rękawiczki... białe. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 18:02 Eheheheee, dobre z tymi rękawiczkami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Kultura :) 12.01.08, 17:57 czuję się :-) tylko, żebym potem tu koło północy nie przyszła rozczarowana, jak już się nastawię na rewelację ;-) to na TVP1 będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 18:03 Na TVP Kulturze. Zawsze, gdy widzę słowo kultura pisane z wielkiej litery, przypomina mi się historyjka taty mojego kumpla. W czasach studenckich po pijaku puścił pawia na schody w akademiku. I, by to zamaskować, przykrył pawia "Kulturą" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Kultura :) 12.01.08, 18:39 hehe wesoła historyjka ;-) nie mam Kultury niestety ;-( myślałam, że chodzi o jakieś pasmo w TVP 1 lub 2 :-( Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 18:45 Następna. Co Wy za kablówki macie?! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Kultura :) 12.01.08, 18:49 no właśnie nie :-) ale mamy tv ;-) ja mam 4 bardzo śnieżace, lub mniej śnieżące - jeśli się nad nimi popracuje - programy: tvp1, tvp2, tvn i polsat :-) a tv włączone raz na kilka m-cy :-)) tv, poza takimi pozycjami jak ta, o której teraz piszecie, to pożeracz czasu ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 18:53 Owszem, pożeracz. Ale bez TV chyba by mi było ciężko ;) Filmy, Discovery, Animal Planet, Planete (nie mam, a chciałabym mieć) i programy sportowe oraz TVN 24 dla M. by nam wystarczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Kultura :) 12.01.08, 19:00 tak, na pewno są ciekawe kanały, ale jednak człowiek - często zmęczony - włącza tvn lub inny kanał stricte rozrywkowy i ogląda byle co, żeby nie musieć za bardzo szarych komórek wysilać. przynajmniej ja tak mam. :-) discovery, tvn24 i tvn style chciałabym mieć. ;-) bez tv da się żyć. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 19:06 Pewnie, że się da. mam okresy nieoglądania. Ale lubię wiedzieć, co jest w programie, żeby czegoś fajnego nie przegapić. Jak w piątek bym nie kupiła Wybiórczej z programem, to bym chyba chora była :D To pewnie takie wygodne, a raczej wygodnickie uzależnienie, przyznaję się bez bicia :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdegrengolowany_mizogin Re: Kultura :) 12.01.08, 18:07 Wchodze, czytam opinie w tym watku. Mysle sobie nno niezle. Wchodze czytam recenzje filmu i widze screeny. Mysle sobie, ze bedzie mocny seans. Spogladam jeszcze raz i co widze? TVP Kultura. No to pozostaje mi halo hans albo inne nianie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 18:11 Ależ, Człowieku o przemiłym nicku ;), ten film jest dostępny w wypożyczalniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdegrengolowany_mizogin Re: Kultura :) 12.01.08, 18:20 Bezczelna :) Nakreci czlowieka, a pozniej proponuje by skorzystal z towaru nie pierwszej jakosci (w znaczeniu - zuzytego). :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 18:23 Chciałam jeszcze zaproponować nielegal, czyli muła, ale po namyśle zrezygnowałam. Bo może i mizoginia Ci się zdegrengolowała, ale piratów ścigasz bezwzględnie, kto Cię tam wie ;) Po gazety w poczekalni do dentysty też nie sięgasz, bo już czytane? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdegrengolowany_mizogin Re: Kultura :) 12.01.08, 18:36 > Po gazety w poczekalni do dentysty też nie sięgasz, bo już czytane? ;))) Sugerujesz ze nie myje zebow, a moj dentysta nie oferuje aktualnych gazet ? Bezczelnosc to Twoje drugie imie ? :) > Chciałam jeszcze zaproponować nielegal, czyli muła, ale po namyśle > zrezygnowałam. "wszystko co lubie jest nielegalne..." :p Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 18:45 > Sugerujesz ze nie myje zebow, a moj dentysta nie oferuje aktualnych gazet ? > Bezczelnosc to Twoje drugie imie ? :) Dlaczego, że nie myjesz? Sugeruję przecież, że myjesz i dbasz, bo nie unikasz dentysty w ramach przeglądów odwiedzać. A myślisz, że w poczekalni do ginekologa siedzą tylko te panie, które się nie myją? ;PPP Nie mam drugiego imienia, w poprzednim wcieleniu byłam wąpierzycą najwyraźniej > > > Chciałam jeszcze zaproponować nielegal, czyli muła, ale po namyśle > > zrezygnowałam. > "wszystko co lubie jest nielegalne..." :p No to wiesz, co robić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdegrengolowany_mizogin Re: Kultura :) 12.01.08, 18:49 > A myślisz, że w poczekalni do ginekologa siedzą tylko te panie, które się nie > myją? ;PPP Ja nie myslle. :) Kolacje musze odlozyc na pozniej. :) Poszukam tego filmu. Dzieki za info, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kultura :) 12.01.08, 18:54 zdegrengolowany_mizogin napisał: > > A myślisz, że w poczekalni do ginekologa siedzą tylko te panie, które się > nie > > myją? ;PPP > Ja nie myslle. :) > Kolacje musze odlozyc na pozniej. :) Hehehe :D > > Poszukam tego filmu. Dzieki za info, pa. Ju łelkom. Pa :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Kultura :) 12.01.08, 18:32 Koniecznie wypożycz! Film jest świetny! Tylko nerwy szarpie. Odpowiedz Link Zgłoś