Dodaj do ulubionych

Jaki macie dochod w rodzinie?

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 20:23
Netto i na ile osob: po prostu ILE. Prosze o niekomentowanie dochodow innych
osob tylko podanie swojego. No i czy wynajmujecie mieszkanie.
Nasz dochod netto: 3700
osob: 4
Mieszkanie : wlasne

Srednia: 930zl/os
Obserwuj wątek
    • melinek Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:10
      netto - 1 (slownie jeden) synek
      brutto - do 16 miesiecy dozywocie z nim ;))
      • la_lunia Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:15
        policja skarbowa? :)
        • melinek Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:18
          Nie, rodzinna ;))
          • la_lunia Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:19
            uff :(
            a juz myslalam, ze mnie tu znalezli
            • melinek Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:25
              A co? Nie zasluzylas sie dla pomnazania dobrobytu ojczyzny?
              ;))
    • ankazz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:20
      Dziecko zawsze mkozna sprzedac.I juz sie status podnosi:))
      • melinek Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:23
        Czasem chce to robic, nawet nabywcy doplace. ;))
        Towar nie jest wybrakowany.
        • la_lunia Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:27
          Vat wliczony?
          • melinek Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:33
            Jak on sie boksuje z zarowka, to 60 vvat samo sie dolicza,
            wiec wliczone.
        • leeshy Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 02.09.03, 11:08
          W calosci czy na czesci?
    • ankazz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:31
      A ja to chyba swoja na allegro wystawie.Jak skonczy szkole to odkupie ,troche
      pewnie przeplace ale co tam:))
      • melinek Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:35
        Ja bym juz wolam nabyc gotowca.
        Odchowanego, wychowanego i bezpampersowego.
        Ta wersja, ktora posiadam dla poczatkujacej
        mamy, jest czasem za trudna.
    • ankazz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:40
      Hmm tu bym polemizowala.Takie zasrane i zarzygane serkiem tez jest calkiem
      cudne:))
      • melinek Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:44
        Z tym, ze cudne nie polemizuje.
        To chyba jedyna jego zaleta
        i to mnie jeszcze przy nim trzyma.
        ;))
    • ankazz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 30.08.03, 23:48
      Wyrosnie z tego cudenka:))Wspomnisz moje slowa!!!

P.S.Chyba spieprzylysmy watek.To moze ja sie przyznam co do mej sytuacyji
      materyjalnej?
      • melinek Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 31.08.03, 00:11
        Nie przyznawaj sie. Komu to jest potrzebne?
        Autor tez nie podaje powodow, dla jakich jest
        tym zainteresowany. Wystarczy, ze urzad skarbowy
        o tym informujesz.
    • Gość: Richelieu* Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 31.08.03, 00:29
      1. nie mam rodziny
      2. na razie dla mnie jest raczej wychód niż dochód
    • mamosz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 31.08.03, 01:56

Zdecydowanie za maly
      • Gość: Spokojny Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.proxy.aol.com 31.08.03, 02:04
        Nasz dochod:Miesieczny.
        Inwestycje-$20,000.00
        Wynajecie domu -$3,500.00
        Pensja z pracy-12,500.00
        Cztery osoby,wlasny dom,trzy samochody,dom wakacyjny.
        Pozdrawiam
        • graeme Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 31.08.03, 02:44
          ty spokojny wiesz, ze tutaj mozesz spokojnie pieprzyc co ci slina najezyk
          przyniesie. swoj wlasny dom wynajmojesz za $3550? co to za pierdoly.
          nawet wtym wirtualnym swiecie niesprawdzalnosci informacji i anonimowosci,
          normalni ludzie kieruja sie zasadami zdrowego rozsadku i przyzwoitosci.
          $12,000 pensji? to ty juz na emeryurze jestes?
          z tego jak piszesz, bo to co piszesz trzeba zostawic bez wiekszego komentarza,
          to glowa na zycie w ameryce nie zarabiasz.
          • aputnam Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 31.08.03, 14:50
            jak wynajmuje 3 mieszkania po ok.1200$ -(przecietna cena za pokoj z kuchnia )
            to mu tak wychodzi 3500$ -tylko zle zapisal.a i za robki z pracy sa calkiem
            normalne
            • graeme Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 31.08.03, 18:57
              aputnam napisała:

> jak wynajmuje 3 mieszkania po ok.1200$ -(przecietna cena za pokoj z kuchnia )
              > to mu tak wychodzi 3500$ -tylko zle zapisal.a i za robki z pracy sa calkiem
              > normalne

pensja, jak to spokojnie spokojny napisal, w wysokosci $12,000 to nie
              jest 'normalny' zarobek. mieszkam po tej samej stronie wielkiej wody to i wiem.
              to juz jest bardzo!!! dobry zarobek, nie mowiac juz o pensji. pielegniarka lub
              nauczyciel byliby szczesliwi gdyby polowe tego zarobili (o! rymnelo mi sie:)).
              $1200 to przecietna cena za pokoj z kuchnia?!! a gdzie to jest?
              w honk kongu?!! czy moze w moskwie? tu gdzie mieszkam za ta cene mozna wynajac
              dwa pokoje z widokiem na ocean (muskanie nog w falach z wlasnego deck'u
              wliczone). napisz moze 'spokojnie' gdzie jest takie miejsce w ameryce i jaka to
              praca? jak wczesniej zaywazylem, ktos kto tak pisze jak spokojny nie zarabia
              slowem pisanym na zycie.
              poza tym tu wszystko mozna napisac i tak nikt tego nie sprawdzi. ale po co?
          • Gość: Spokojny Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.proxy.aol.com 31.08.03, 22:09
            graeme napisał:

> ty spokojny wiesz, ze tutaj mozesz spokojnie pieprzyc co ci slina najezyk
            > przyniesie. swoj wlasny dom wynajmojesz za $3550? co to za pierdoly.
            > nawet wtym wirtualnym swiecie niesprawdzalnosci informacji i anonimowosci,
            > normalni ludzie kieruja sie zasadami zdrowego rozsadku i przyzwoitosci.
            > $12,000 pensji? to ty juz na emeryurze jestes?
            > z tego jak piszesz, bo to co piszesz trzeba zostawic bez wiekszego
            komentarza,
            > to glowa na zycie w ameryce nie zarabiasz.

Ja wogule nie pieprze,mamy trzy domy(w jednym mieszkamy,drugi wynajmuje a
            trzeci to wakacyjny) . Ja wiem ze w Polsce to jest niemozliwe..... Musisz
            zrozumiec ze w Stanach na stanowiskach ludzie zarabiaja milion,dwa,trzy a nawet
            dziesiec milionow rocznie. Juz nie mowiac o "stock options".....
            • graeme Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 31.08.03, 23:13
              Gość portalu: Spokojny napisał(a):

> graeme napisał:
              >
              > > ty spokojny wiesz, ze tutaj mozesz spokojnie pieprzyc co ci slina najezyk
              > > przyniesie. swoj wlasny dom wynajmojesz za $3550? co to za pierdoly.
              > > nawet wtym wirtualnym swiecie niesprawdzalnosci informacji i anonimowosci,
              >
              > > normalni ludzie kieruja sie zasadami zdrowego rozsadku i przyzwoitosci.
              > > $12,000 pensji? to ty juz na emeryurze jestes?
              > > z tego jak piszesz, bo to co piszesz trzeba zostawic bez wiekszego
              > komentarza,
              > > to glowa na zycie w ameryce nie zarabiasz.
              >
              > Ja wogule nie pieprze,mamy trzy domy(w jednym mieszkamy,drugi wynajmuje a
              > trzeci to wakacyjny) . Ja wiem ze w Polsce to jest niemozliwe..... Musisz
              > zrozumiec ze w Stanach na stanowiskach ludzie zarabiaja milion,dwa,trzy a
              nawet
              >
              > dziesiec milionow rocznie. Juz nie mowiac o "stock options".....

spokojnie, spokojnie...
              w stanch, chinach a nawet w polsce ludzie zarabiaja grube miliony, ale jakie to
              ma znaczenie? udowodnij nam, ze to o czym tutaj pieprzysz jest prawda.
              wiem dobrze jak i ile zarabia sie w ameryce. mieszkam w kanadzie. mam cztery
              domy z czego trzy rentuje. piec samochodow i samolot. w zeszlym roku moje
              dochody przekroczyly dziesiec milionow dolarow. nie wierzysz?
              na tym polega pieprzenie. tak wlasnie jak ty. mozesz sobie spokojnie napisac co
              chcesz i nikt tego nie sprawdzi, dlatego pieprzysz. to, ze ktos tam w stanach
              zarabia dziesiec milionow albo wiecej, nie zmienia faktu, ze opisane przez
              ciebie dochody i posiadlosci sa stekiem bzdur.
              mieszkam na zachodnim wybrzezu kanady. mam kupe rodziny w statnach: nauczyciel,
              pielegniarka, policjant. wiem ile oni zarabiaja. wiem ile sam zarabiam.
              • Gość: Spokojny Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.proxy.aol.com 01.09.03, 22:19
                graeme napisał:

> Gość portalu: Spokojny napisał(a):
                >
                > > graeme napisał:
                > >
                > > > ty spokojny wiesz, ze tutaj mozesz spokojnie pieprzyc co ci slina naj
                > ezyk
                > > > przyniesie. swoj wlasny dom wynajmojesz za $3550? co to za pierdoly.
                > > > nawet wtym wirtualnym swiecie niesprawdzalnosci informacji i anonimow
                > osci,
                > >
                > > > normalni ludzie kieruja sie zasadami zdrowego rozsadku i przyzwoitosc
                > i.
                > > > $12,000 pensji? to ty juz na emeryurze jestes?
                > > > z tego jak piszesz, bo to co piszesz trzeba zostawic bez wiekszego
                > > komentarza,
                > > > to glowa na zycie w ameryce nie zarabiasz.
                > >
                > > Ja wogule nie pieprze,mamy trzy domy(w jednym mieszkamy,drugi wynajmuje a
                > > trzeci to wakacyjny) . Ja wiem ze w Polsce to jest niemozliwe..... Musisz
                > > zrozumiec ze w Stanach na stanowiskach ludzie zarabiaja milion,dwa,trzy a
                > nawet
                > >
                > > dziesiec milionow rocznie. Juz nie mowiac o "stock options".....
                >
                > spokojnie, spokojnie...
                > w stanch, chinach a nawet w polsce ludzie zarabiaja grube miliony, ale jakie
                to
                >
                > ma znaczenie? udowodnij nam, ze to o czym tutaj pieprzysz jest prawda.
                > wiem dobrze jak i ile zarabia sie w ameryce. mieszkam w kanadzie. mam cztery
                > domy z czego trzy rentuje. piec samochodow i samolot. w zeszlym roku moje
                > dochody przekroczyly dziesiec milionow dolarow. nie wierzysz?
                > na tym polega pieprzenie. tak wlasnie jak ty. mozesz sobie spokojnie napisac
                co
                >
                > chcesz i nikt tego nie sprawdzi, dlatego pieprzysz. to, ze ktos tam w stanach
                > zarabia dziesiec milionow albo wiecej, nie zmienia faktu, ze opisane przez
                > ciebie dochody i posiadlosci sa stekiem bzdur.
                > mieszkam na zachodnim wybrzezu kanady. mam kupe rodziny w statnach:
                nauczyciel,
                >
                > pielegniarka, policjant. wiem ile oni zarabiaja. wiem ile sam zarabiam.

Do Graeme, Chcialem tylko Tobie powiedziec ze Jestem Dyrektorem na piec Stanow
                w USA w firmie ktora prowadzi interes na calym swiecie.Ja bardzo dobrze
                rozumiem ze bedac policjantem,nauczycielem czy pielegniarka to tylko wystarcza
                na swobodne zycie.
                Ja czesto przebywam za granica i po calych Stanach w delegacjach,granie w golfa
                i roznych innych zajeciach firmowych. Rowniez mam i latam swoim prywatnym
                samolotem(King Air C90A).
                W Stanach skonczylem szkole i mieszkam tutaj ponad 40 lat.....
                • graeme Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 02.09.03, 00:28
                  teraz, zeby byc konsekwentnym w tym co nam tutaj opowiadasz, napisz w jakim
                  miescie mieszkasz i jak nazywa sie ta wielka na caly swiat firma. ja sie
                  postaram, zeby policyjna czesc mojej amerykanskiej rodziny sprawdzila twoje
                  informacje. mozesz mi je podac w prywatnej korespondencji. co ty na to?

> graeme napisał:
                  >
                  > > Gość portalu: Spokojny napisał(a):
                  > >
                  > > > graeme napisał:
                  > > >
                  > > > > ty spokojny wiesz, ze tutaj mozesz spokojnie pieprzyc co ci slin
                  > a naj
                  > > ezyk
                  > > > > przyniesie. swoj wlasny dom wynajmojesz za $3550? co to za pierd
                  > oly.
                  > > > > nawet wtym wirtualnym swiecie niesprawdzalnosci informacji i ano
                  > nimow
                  > > osci,
                  > > >
                  > > > > normalni ludzie kieruja sie zasadami zdrowego rozsadku i przyzwo
                  > itosc
                  > > i.
                  > > > > $12,000 pensji? to ty juz na emeryurze jestes?
                  > > > > z tego jak piszesz, bo to co piszesz trzeba zostawic bez wieksze
                  > go
                  > > > komentarza,
                  > > > > to glowa na zycie w ameryce nie zarabiasz.
                  > > >
                  > > > Ja wogule nie pieprze,mamy trzy domy(w jednym mieszkamy,drugi wynajmu
                  > je a
                  > > > trzeci to wakacyjny) . Ja wiem ze w Polsce to jest niemozliwe..... Mu
                  > sisz
                  > > > zrozumiec ze w Stanach na stanowiskach ludzie zarabiaja milion,dwa,tr
                  > zy a
                  > > nawet
                  > > >
                  > > > dziesiec milionow rocznie. Juz nie mowiac o "stock options".....
                  > >
                  > > spokojnie, spokojnie...
                  > > w stanch, chinach a nawet w polsce ludzie zarabiaja grube miliony, ale jak
                  > ie
                  > to
                  > >
                  > > ma znaczenie? udowodnij nam, ze to o czym tutaj pieprzysz jest prawda.
                  > > wiem dobrze jak i ile zarabia sie w ameryce. mieszkam w kanadzie. mam czte
                  > ry
                  > > domy z czego trzy rentuje. piec samochodow i samolot. w zeszlym roku moje
                  > > dochody przekroczyly dziesiec milionow dolarow. nie wierzysz?
                  > > na tym polega pieprzenie. tak wlasnie jak ty. mozesz sobie spokojnie napis
                  > ac
                  > co
                  > >
                  > > chcesz i nikt tego nie sprawdzi, dlatego pieprzysz. to, ze ktos tam w stan
                  > ach
                  > > zarabia dziesiec milionow albo wiecej, nie zmienia faktu, ze opisane przez
                  >
                  > > ciebie dochody i posiadlosci sa stekiem bzdur.
                  > > mieszkam na zachodnim wybrzezu kanady. mam kupe rodziny w statnach:
                  > nauczyciel,
                  > >
                  > > pielegniarka, policjant. wiem ile oni zarabiaja. wiem ile sam zarabiam.
                  >
                  > Do Graeme, Chcialem tylko Tobie powiedziec ze Jestem Dyrektorem na piec
                  Stanow
                  > w USA w firmie ktora prowadzi interes na calym swiecie.Ja bardzo dobrze
                  > rozumiem ze bedac policjantem,nauczycielem czy pielegniarka to tylko
                  wystarcza
                  > na swobodne zycie.
                  > Ja czesto przebywam za granica i po calych Stanach w delegacjach,granie w
                  golfa
                  >
                  > i roznych innych zajeciach firmowych. Rowniez mam i latam swoim prywatnym
                  > samolotem(King Air C90A).
                  > W Stanach skonczylem szkole i mieszkam tutaj ponad 40 lat.....
                  • Gość: Spokojny Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.proxy.aol.com 02.09.03, 05:31
                    graeme napisał:

> teraz, zeby byc konsekwentnym w tym co nam tutaj opowiadasz, napisz w jakim
                    > miescie mieszkasz i jak nazywa sie ta wielka na caly swiat firma. ja sie
                    > postaram, zeby policyjna czesc mojej amerykanskiej rodziny sprawdzila twoje
                    > informacje. mozesz mi je podac w prywatnej korespondencji. co ty na to?
                    >
                    > Gość portalu: Spokojny napisał(a):
                    >
                    > > graeme napisał:
                    > >
                    > > > Gość portalu: Spokojny napisał(a):
                    > > >
                    > > > > graeme napisał:
                    > > > >
                    > > > > > ty spokojny wiesz, ze tutaj mozesz spokojnie pieprzyc co ci
                    > slin
                    > > a naj
                    > > > ezyk
                    > > > > > przyniesie. swoj wlasny dom wynajmojesz za $3550? co to za
                    > pierd
                    > > oly.
                    > > > > > nawet wtym wirtualnym swiecie niesprawdzalnosci informacji
                    > i ano
                    > > nimow
                    > > > osci,
                    > > > >
                    > > > > > normalni ludzie kieruja sie zasadami zdrowego rozsadku i pr
                    > zyzwo
                    > > itosc
                    > > > i.
                    > > > > > $12,000 pensji? to ty juz na emeryurze jestes?
                    > > > > > z tego jak piszesz, bo to co piszesz trzeba zostawic bez wi
                    > eksze
                    > > go
                    > > > > komentarza,
                    > > > > > to glowa na zycie w ameryce nie zarabiasz.
                    > > > >
                    > > > > Ja wogule nie pieprze,mamy trzy domy(w jednym mieszkamy,drugi wy
                    > najmu
                    > > je a
                    > > > > trzeci to wakacyjny) . Ja wiem ze w Polsce to jest niemozliwe...
                    > .. Mu
                    > > sisz
                    > > > > zrozumiec ze w Stanach na stanowiskach ludzie zarabiaja milion,d
                    > wa,tr
                    > > zy a
                    > > > nawet
                    > > > >
                    > > > > dziesiec milionow rocznie. Juz nie mowiac o "stock options".....
                    > > >
                    > > > spokojnie, spokojnie...
                    > > > w stanch, chinach a nawet w polsce ludzie zarabiaja grube miliony, al
                    > e jak
                    > > ie
                    > > to
                    > > >
                    > > > ma znaczenie? udowodnij nam, ze to o czym tutaj pieprzysz jest prawda
                    > .
                    > > > wiem dobrze jak i ile zarabia sie w ameryce. mieszkam w kanadzie. mam
                    > czte
                    > > ry
                    > > > domy z czego trzy rentuje. piec samochodow i samolot. w zeszlym roku
                    > moje
                    > > > dochody przekroczyly dziesiec milionow dolarow. nie wierzysz?
                    > > > na tym polega pieprzenie. tak wlasnie jak ty. mozesz sobie spokojnie
                    > napis
                    > > ac
                    > > co
                    > > >
                    > > > chcesz i nikt tego nie sprawdzi, dlatego pieprzysz. to, ze ktos tam w
                    > stan
                    > > ach
                    > > > zarabia dziesiec milionow albo wiecej, nie zmienia faktu, ze opisane
                    > przez
                    > >
                    > > > ciebie dochody i posiadlosci sa stekiem bzdur.
                    > > > mieszkam na zachodnim wybrzezu kanady. mam kupe rodziny w statnach:
                    > > nauczyciel,
                    > > >
                    > > > pielegniarka, policjant. wiem ile oni zarabiaja. wiem ile sam zarabia
                    > m.
                    > >
                    > > Do Graeme, Chcialem tylko Tobie powiedziec ze Jestem Dyrektorem na piec
                    > Stanow
                    > > w USA w firmie ktora prowadzi interes na calym swiecie.Ja bardzo dobrze
                    > > rozumiem ze bedac policjantem,nauczycielem czy pielegniarka to tylko
                    > wystarcza
                    > > na swobodne zycie.
                    > > Ja czesto przebywam za granica i po calych Stanach w delegacjach,granie w
                    > golfa
                    > >
                    > > i roznych innych zajeciach firmowych. Rowniez mam i latam swoim prywatnym
                    > > samolotem(King Air C90A).
                    > > W Stanach skonczylem szkole i mieszkam tutaj ponad 40 lat.....

Odpowiedzialem na pytanie ktore sie okazalo na tym forum a niestety bylem
                    opisany ze pisze bzdury itp. Jak z tego wynika to wiekszosc ludzi woli szydzic
                    i wyzywac jak sie cieszyc z tego ze my polacy tez potrafimy sobie ulozyc zycie
                    za granica.

Ja wogole nie mam zamiaru prowadzic korespondenci.Poprostu powiedziec kolega
                    nie ma pojecia(przepraszam za uzycie tego slowa) o tym zyciu co ja prowadze.
                    Wszystkiego najlepszego w zyciu prywatnym jak i zawodowym....
                    • Gość: Kan_z_oz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.mega.tmns.net.au 02.09.03, 10:01
                      Spokojny napisal;
                      Odpowiedzialem na pytanie ktore sie okazalo na tym forum a niestety bylem
                      opisany ze pisze bzdury itp. Jak z tego wynika to wiekszosc ludzi woli szydzic
                      i wyzywac jak sie cieszyc z tego ze my polacy tez potrafimy sobie ulozyc zycie
                      za granica.

Ja wogole nie mam zamiaru prowadzic korespondenci.Poprostu powiedziec kolega
                      nie ma pojecia(przepraszam za uzycie tego slowa) o tym zyciu co ja prowadze.
                      Wszystkiego najlepszego w zyciu prywatnym jak i zawodowym....

Gratuluje sukcesow i nie zazdroszcze ci stylu zycia. W golfa niestety nie
                      gram, gdzyz ta gra frustruje mnie wielce.
                      Pozdrawiam z Sydney
                    • graeme Re: spokojnie spokojny 02.09.03, 16:28
                      spokojnie spokojny. dlaczego nie mozesz napisac gdzie mieszkasz?
                      coz by ci sie stalo gdybys podal nam firme, w ktorej pracujesz?
                      wiesz, ze mozesz napisac tutaj co chcesz i tak tego nikt nie sprawdzi.
                      zalozycielka watka sama wyraznie nie wiedziala o co jej tutaj chodzi
                      a juz zupelnie nie miala ochoty wysluchiwac glupich success stories
                      jak twoja.

- mam cztery dom w ameryka. i'm renting two of them for about
                      $3500, moja zarobka w wielka business jest duza $25,000 a month-

look spokojny, let's try something totally objective and anonymous.
                      here you don't have to reveal your identity and place you live.
                      you say, you've been in america 40 years and worked for huge
                      american corporation . so, i assume your english must be absolutely
                      flawless. why don you continue our conversation in english from now on?
                      tell me anything about last vacation? have you been to a theater
                      lately? maybe you can share some of these with us?
                      this at least might give us some solid proof that you are saying truth about
                      your american education and time you've spent there.
                      so?

Gos´c´ portalu: Spokojny napisa?(a):

> graeme napisa?:
                      >
                      > > teraz, zeby byc konsekwentnym w tym co nam tutaj opowiadasz, napisz w jaki
                      > m
                      > > miescie mieszkasz i jak nazywa sie ta wielka na caly swiat firma. ja sie
                      > > postaram, zeby policyjna czesc mojej amerykanskiej rodziny sprawdzila twoj
                      > e
                      > > informacje. mozesz mi je podac w prywatnej korespondencji. co ty na to?
                      > >
                      > > Gos´c´ portalu: Spokojny napisa?(a):
                      > >
                      > > > graeme napisa?:
                      > > >
                      > > > > Gos´c´ portalu: Spokojny napisa?(a):
                      > > > >
                      > > > > > graeme napisa?:
                      > > > > >
                      > > > > > > ty spokojny wiesz, ze tutaj mozesz spokojnie pieprzyc
                      > co ci
                      > > slin
                      > > > a naj
                      > > > > ezyk
                      > > > > > > przyniesie. swoj wlasny dom wynajmojesz za $3550? co t
                      > o za
                      > > pierd
                      > > > oly.
                      > > > > > > nawet wtym wirtualnym swiecie niesprawdzalnosci inform
                      > acji
                      > > i ano
                      > > > nimow
                      > > > > osci,
                      > > > > >
                      > > > > > > normalni ludzie kieruja sie zasadami zdrowego rozsadku
                      > i pr
                      > > zyzwo
                      > > > itosc
                      > > > > i.
                      > > > > > > $12,000 pensji? to ty juz na emeryurze jestes?
                      > > > > > > z tego jak piszesz, bo to co piszesz trzeba zostawic b
                      > ez wi
                      > > eksze
                      > > > go
                      > > > > > komentarza,
                      > > > > > > to glowa na zycie w ameryce nie zarabiasz.
                      > > > > >
                      > > > > > Ja wogule nie pieprze,mamy trzy domy(w jednym mieszkamy,dru
                      > gi wy
                      > > najmu
                      > > > je a
                      > > > > > trzeci to wakacyjny) . Ja wiem ze w Polsce to jest niemozli
                      > we...
                      > > .. Mu
                      > > > sisz
                      > > > > > zrozumiec ze w Stanach na stanowiskach ludzie zarabiaja mil
                      > ion,d
                      > > wa,tr
                      > > > zy a
                      > > > > nawet
                      > > > > >
                      > > > > > dziesiec milionow rocznie. Juz nie mowiac o "stock options"
                      > .....
                      > > > >
                      > > > > spokojnie, spokojnie...
                      > > > > w stanch, chinach a nawet w polsce ludzie zarabiaja grube milion
                      > y, al
                      > > e jak
                      > > > ie
                      > > > to
                      > > > >
                      > > > > ma znaczenie? udowodnij nam, ze to o czym tutaj pieprzysz jest p
                      > rawda
                      > > .
                      > > > > wiem dobrze jak i ile zarabia sie w ameryce. mieszkam w kanadzie
                      > . mam
                      > > czte
                      > > > ry
                      > > > > domy z czego trzy rentuje. piec samochodow i samolot. w zeszlym
                      > roku
                      > > moje
                      > > > > dochody przekroczyly dziesiec milionow dolarow. nie wierzysz?
                      > > > > na tym polega pieprzenie. tak wlasnie jak ty. mozesz sobie spoko
                      > jnie
                      > > napis
                      > > > ac
                      > > > co
                      > > > >
                      > > > > chcesz i nikt tego nie sprawdzi, dlatego pieprzysz. to, ze ktos
                      > tam w
                      > > stan
                      > > > ach
                      > > > > zarabia dziesiec milionow albo wiecej, nie zmienia faktu, ze opi
                      > sane
                      > > przez
                      > > >
                      > > > > ciebie dochody i posiadlosci sa stekiem bzdur.
                      > > > > mieszkam na zachodnim wybrzezu kanady. mam kupe rodziny w statna
                      > ch:
                      > > > nauczyciel,
                      > > > >
                      > > > > pielegniarka, policjant. wiem ile oni zarabiaja. wiem ile sam za
                      > rabia
                      > > m.
                      > > >
                      > > > Do Graeme, Chcialem tylko Tobie powiedziec ze Jestem Dyrektorem na pi
                      > ec
                      > > Stanow
                      > > > w USA w firmie ktora prowadzi interes na calym swiecie.Ja bardzo dobr
                      > ze
                      > > > rozumiem ze bedac policjantem,nauczycielem czy pielegniarka to tylko
                      > > wystarcza
                      > > > na swobodne zycie.
                      > > > Ja czesto przebywam za granica i po calych Stanach w delegacjach,gran
                      > ie w
                      > > golfa
                      > > >
                      > > > i roznych innych zajeciach firmowych. Rowniez mam i latam swoim prywa
                      > tnym
                      > > > samolotem(King Air C90A).
                      > > > W Stanach skonczylem szkole i mieszkam tutaj ponad 40 lat.....
                      >
                      > Odpowiedzialem na pytanie ktore sie okazalo na tym forum a niestety bylem
                      > opisany ze pisze bzdury itp. Jak z tego wynika to wiekszosc ludzi woli
                      szydzic
                      > i wyzywac jak sie cieszyc z tego ze my polacy tez potrafimy sobie ulozyc
                      zycie
                      > za granica.
                      >
                      > Ja wogole nie mam zamiaru prowadzic korespondenci.Poprostu powiedziec kolega
                      > nie ma pojecia(przepraszam za uzycie tego slowa) o tym zyciu co ja prowadze.
                      > Wszystkiego najlepszego w zyciu prywatnym jak i zawodowym....
                      • acacia Re: spokojnie spokojny 02.09.03, 22:05
                        graeme napisał:

> look spokojny, let's try something totally objective and anonymous.

Yeah, that's going to be TOP SECRET. Definitely. And nobody is going to
                        understand you. For sure.

Pozdr i zycze wiecej wyobrazni ;-)
                        Acacia
                        • graeme Re: spokojnie spokojny 02.09.03, 23:13
                          acacia napisa?a:

> graeme napisa?:
                          >
                          >
                          > > look spokojny, let's try something totally objective and anonymous.
                          >
                          > Yeah, that's going to be TOP SECRET. Definitely. And nobody is going to
                          > understand you. For sure.
                          >
                          > Pozdr i zycze wiecej wyobrazni ;-)
                          > Acacia

don't be silly acacia! you've missed the point! it is not about you or people
                          participating in this forum understanding english. not at all!
                          it is all about spokojny who have proven so far he can barely write proper
                          polish and yet he claims he's been in america for 40 years (getting there an
                          education). i am trying to establish if what he has said so far is truth, or
                          maybe just that little fact regarding his english education. that's all.
                          • acacia Re: spokojnie spokojny 03.09.03, 00:19
                            You don't just envy him, do you?
                            • graeme Re: spokojnie spokojny 03.09.03, 07:19
                              acacia napisała:

> You don't just envy him, do you?

hey! you're just dumb! go try your pathetic semi syllables somewhere else!
                              you are just annoying me.
                          • Gość: Spokojny Re: spokojnie spokojny IP: *.proxy.aol.com 03.09.03, 04:46
                            graeme napisał:

> acacia napisa?a:
                            >
                            > > graeme napisa?:
                            > >
                            > >
                            > > > look spokojny, let's try something totally objective and anonymous.
                            > >
                            > > Yeah, that's going to be TOP SECRET. Definitely. And nobody is going to
                            > > understand you. For sure.
                            > >
                            > > Pozdr i zycze wiecej wyobrazni ;-)
                            > > Acacia
                            >
                            > don't be silly acacia! you've missed the point! it is not about you or people
                            > participating in this forum understanding english. not at all!
                            > it is all about spokojny who have proven so far he can barely write proper
                            > polish and yet he claims he's been in america for 40 years (getting there an
                            > education). i am trying to establish if what he has said so far is truth, or
                            > maybe just that little fact regarding his english education. that's all.

Dear Graeme,Your perseverence is superseded only by your
                            inquisitivness.Frankly,I am appalled by your attitude in reference to this
                            matter and I will advise you that I have no desire or inclination to continue
                            this sensless dialogue.
                            I will divulge the following: I have an MBA from John Marshall School of
                            Business from University of USC.
                            I am working in business which is better known as"Black Gold".
                            I have left Poland when I was nine years old.
                            Sincerely wishing you and your family health and prosperity.
                            • graeme Re: spokojnie spokojny 03.09.03, 07:16

> graeme napisał:
                              >
                              > > acacia napisa?a:
                              > >
                              > > > graeme napisa?:
                              > > >
                              > > >
                              > > > > look spokojny, let's try something totally objective and anonym
                              > ous.
                              > > >
                              > > > Yeah, that's going to be TOP SECRET. Definitely. And nobody is going
                              > to
                              > > > understand you. For sure.
                              > > >
                              > > > Pozdr i zycze wiecej wyobrazni ;-)
                              > > > Acacia
                              > >
                              > > don't be silly acacia! you've missed the point! it is not about you or peo
                              > ple
                              > > participating in this forum understanding english. not at all!
                              > > it is all about spokojny who have proven so far he can barely write proper
                              >
                              > > polish and yet he claims he's been in america for 40 years (getting there
                              > an
                              > > education). i am trying to establish if what he has said so far is truth,
                              > or
                              > > maybe just that little fact regarding his english education. that's all.
                              >
                              >
                              > Dear Graeme,Your perseverence is superseded only by your
                              > inquisitivness.Frankly,I am appalled by your attitude in reference to this
                              > matter and I will advise you that I have no desire or inclination to continue
                              > this sensless dialogue.
                              > I will divulge the following: I have an MBA from John Marshall School of
                              > Business from University of USC.
                              > I am working in business which is better known as"Black Gold".
                              > I have left Poland when I was nine years old.
                              > Sincerely wishing you and your family health and prosperity.

oh man, you're just dumb. you don't get.
                              providing that what you’ve said here is truth, I still have a hard time to
                              understand your motives. what is your point?
                              here is a woman asking, to some degree quite honest question, how much money
                              people make to make ends meet in poland, and you come out with your stupid
                              three houses, private jet and $12,000. if you don’t get it you’re even bigger
                              moron than I thought. people in poland can barely make from one paycheck to
                              another, many are starving, living way below the poverty line. and here comes
                              complete moron from america rubbing his american dollars in their hungry faces:
                              hey guys look at me, look at my three houses and two jets. You just don’t
                              have a class, you’re one of those proverbial ‘dumb polaks’. MBA…in good
                              manners.you can get you Phd in business from york university.
                              i'm doing ok myself, but i wouldn't dare to tell polish nurse that i can make
                              more money in one day that she makes in a month. why? what is the point of that?
    • anahella A co to za stara moda 31.08.03, 04:50
      rodem z Peerelu, ze mowimy na glos o naszych zarobkach?
    • Gość: Ramzes Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.03, 16:52
      netto okolo 16.000

ramzes
    • Gość: renia uhahahahahaha:)))))) IP: *.syr01.gwc.hol.gr 31.08.03, 19:38
      Jeszcze takiego watku tutaj nie widzialam . Pani Witch, coz to za pytanie
      zadalas? W jakim celu, czego sie spodziewalas, ze sie ludzie spowiadac beda?
      Dobrze sie czujesz??? Hahaha :)

Pozdrawiam wszystkich z dochodem :)
      • mamosz Re: uhahahahahaha:)))))) 01.09.03, 22:18
        Gość portalu: renia napisał(a):

> Jeszcze takiego watku tutaj nie widzialam . Pani Witch, coz to za pytanie
        > zadalas? W jakim celu, czego sie spodziewalas, ze sie ludzie spowiadac beda?
        > Dobrze sie czujesz??? Hahaha :)
        >
        > Pozdrawiam wszystkich z dochodem :)

A może to to taka gra sado/macho?
    • luiza-w-ogrodzie Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 02.09.03, 05:38
      wystarczajacy ;oD
      • Gość: . Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.03, 07:55
        luiza-w-ogrodzie napisała:

> wystarczajacy ;oD

a wlasciwie czego sie wstydzic..przeciez tu wszyscy sa anonimowi.
        • Gość: Kan_z_oz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.mega.tmns.net.au 02.09.03, 09:55
          Bardzo niesmaczny temat. Pfuj, Ile zarabiamy? Co komu do tego.
          Pozdrawiam z Sydney
          • Gość: rampampam Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.nd.e-wro.net.pl 02.09.03, 19:41
            Gość portalu: Kan_z_oz napisał(a):

> Bardzo niesmaczny temat. Pfuj, Ile zarabiamy? Co komu do tego.
            > Pozdrawiam z Sydney

nie wiem dlaczego rozmowa o pieniądzach jest bardziej niesmaczna niz gadanie o
            kochankach, seksie oralnym, niedobrej teściowej czy zatwardzeniu

• luiza-w-ogrodzie rozmowa o pieniądzach jest niesmaczna 03.09.03, 01:43
              Gość portalu: rampampam napisał(a):

> nie wiem dlaczego rozmowa o pieniądzach jest bardziej niesmaczna niz gadanie
              o
              > kochankach, seksie oralnym, niedobrej teściowej czy zatwardzeniu

To nie tyle sprawa smaku, co prywatnosci no i prowadzenia rozmowy na poziomie
              interesujacym dla innych rozmowcow ;oD Dlatego na forach internetowych nie
              rozmawiam o zatwardzeniach, tesciowych, hemoroidach, kochankach (moich i
              cudzych), seksie i pieniadzach. Od problemow w tych dziedzinach sa specjalisci
              w realu, a sukcesami mozna sie chwalic wsrod znajomych, ktorzy wiedza, ile
              sukces kosztowal wysilku i potrafia go docenic.

Chyba ze chodzi tylko o to zeby sobie popieprzyc na przerozne tematy? Aaaa,
              skoro tak, to kontynuujcie...

Pozdrawiam
              Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
              .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
    • balbinia Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 02.09.03, 23:10
      Gość portalu: witch napisał(a):

> Netto i na ile osob: po prostu ILE. Prosze o niekomentowanie dochodow innych
      > osob tylko podanie swojego. No i czy wynajmujecie mieszkanie.
      > Nasz dochod netto: 3700
      > osob: 4
      > Mieszkanie : wlasne
      >
      > Srednia: 930zl/os

Wynajmuje mieszkanie, dochod chwilowo 150 euro, a wiec zyje z oszczednosci
      (powinno starczyc na rok czasu) oraz rozgladam sie za nowa praca, ktora nie
      kolidiowalaby ze studiami. Notorycznie brak mi kasy, a marze sobie o kupnie
      fajnych ciuchow, wycieczki, telewizora, kuchenki, garnkow, perfum, ksiazek,
      szafek. Ale co tam, zycie jest piekne, jeszcze sie doczekam. :-))
      Osoba: jedna + pies. :-))

Na razie mowie o zarobkach bo ich nie mam, ale jak bede zarabiala, temat
      pieniedzy i wysokosci zarobkow pozostawie w mych czterech scianach :-))
      Z drugiej strony trafnie zauwazyl(a) rampampam, ze mowi sie tutaj o roznych
      intymnych sprawach, zdradach i tesiowych, a temat pieniedzy staje sie tematem
      zlym, niewlasciwym.. Taka skromnosc czy proba ochrony sie przed zawiscia..?
      • Gość: Kan_z_oz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.mega.tmns.net.au 03.09.03, 10:43
        Ktos napisal ile zarabia, oto czesc obelg;

oh man, you're just dumb. you don't get.
        providing that what you’ve said here is truth, I still have a hard time to
        understand your motives. what is your point?
        here is a woman asking, to some degree quite honest question, how much money
        people make to make ends meet in poland, and you come out with your stupid
        three houses, private jet and $12,000. if you don’t get it you’re even bigger
        moron than I thought. people in poland can barely make from one paycheck to
        another, many are starving, living way below the poverty line. and here comes
        complete moron from america rubbing his american dollars in their hungry
        faces:
        hey guys look at me, look at my three houses and two jets. You just don’t
        have a class, you’re one of those proverbial ‘dumb polaks’. MBA…in good
        manners.you can get you Phd in business from york university.
        i'm doing ok myself, but i wouldn't dare to tell polish nurse that i can make
        more money in one day that she makes in a month. why? what is the point of
        that?

Wciaz twierdze, ze pytanie 'ile zarabiasz'jest w zlym tonie, podobnie jak
        wkraczanie na zbyt intymne tematy. To moje osobiste spostrzezenia i nikt sie z
        nimi nie musi zgadzac. Na tym polega swoboda wypowiedzi, ktora najwyrazniej
        zostala naruszona w wyzej ww angielskim tekscie.

Pozdrawiam z Sydney

• graeme Re: Jaki macie dochod w rodzinie? 03.09.03, 17:26
          Gos´c´ portalu: Kan_z_oz napisa?(a):

> Ktos napisal ile zarabia, oto czesc obelg;
          >
          > oh man, you're just dumb. you don't get.
          > providing that what you?ve said here is truth, I still have a hard time t
          > o
          > understand your motives. what is your point?
          > here is a woman asking, to some degree quite honest question, how much money
          > people make to make ends meet in poland, and you come out with your stupid
          > three houses, private jet and $12,000. if you don?t get it you?re e
          > ven bigger
          > moron than I thought. people in poland can barely make from one paycheck to
          > another, many are starving, living way below the poverty line. and here comes
          > complete moron from america rubbing his american dollars in their hungry
          > faces:
          > hey guys look at me, look at my three houses and two jets. You just don?t
          >
          > have a class, you?re one of those proverbial ?dumb polaks?. M
          > BA?in good
          > manners.you can get you Phd in business from york university.
          > i'm doing ok myself, but i wouldn't dare to tell polish nurse that i can make
          > more money in one day that she makes in a month. why? what is the point of
          > that?
          >

> Wciaz twierdze, ze pytanie 'ile zarabiasz'jest w zlym tonie, podobnie jak
          > wkraczanie na zbyt intymne tematy.

!pytanie w zlym tonie nie razi tak bardzo jak opowiedz w tym samym tonie!

kazdy ma prawo do tzw. osobistych wypowiedzi, chociaz i one
          nawet w najbardziej demokratycznych krajach swiata w wielu
          przypadkach sa ograniczone prawem (rasizm, antysemityzm,
          grozenie smiercia itp.) skoro mamy tutaj swobode wypowiedzi
          musimy rowniez zaakceptowac swobode komentarza. ty wlasnie
          z niej tutaj skorzystales, ... i chwala ci za to.
          moja swobodna wypowiedz czy raczej komentarz, do ktorej mam prawo,
          dotyczyl czegos co mozna by nazwac taktem lub zdrowym rozsadkiem.
          przyklad jaki zamierzam uzyc moze wydac sie zbyt drastyczny ale
          dla lepszego zilustrowanie tego o co mi chodzi wydaje mi sie w tej chwili
          najlepszy:
          ktos np. pisze, ze wlasnie pare dni temu stracil w pozarze caly dobytek.
          jest kompletnie zdewastowany i nie wie co zrobic. pyta: czy was cos kiedys
          podobnego spotkalo?
          w odpowiedzi, taktownie i z wyczuciem, geniusz z ameryki pisze:
          mnie tydzien temu ukradli logo mercedesa z maski jednego z moich
          trzech aut.
          albo,
          na pytanie: co bedziecie podawac do stolu wigilijnego w tym roku?
          bo mnie udalo sie dostac swierza kaszanke.
          jakis inny geniusz z ameryki opisuje jak to swoim cadim przywiozl dwa
          bagazniki jedzenia z czego trzy czwrte potem wyladuja na smietniku.

jezeli zalozymy, ze to co pisze geniusz z ameryki jest zupelnie niesprawdzalne
          i moze byc wyssane z palca, mozna sie zastanowi czy jest w tym wiecej glupoty
          czy czystego okrucienstwa.
          pozdrowiam z vancouver
          • Gość: Kan_z_oz Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: *.mega.tmns.net.au 05.09.03, 07:05
            Do Graeme;

Swoj punkt przedstawiles juz w pierwszym poscie. Przyjal go Spokojny i cale
            forum. Strzelil gafe i wszyscy wiemy o tym. Wyjechal z Polski , mial 9 lat,
            moze sie rozochocil ze umie jeszcze napisac po polsku i palnal cos ot tak
            sobie. Nie zauwazylam, ze klient jest 'moron' raczej nie w temacie. Troche
            wiecej luzu.
            Pozdrawiam z Sydney
            • Gość: izzi Re: Jaki macie dochod w rodzinie? IP: 213.17.152.* 05.09.03, 18:10
              Nie widzę nic niestosownego w anonimowym pytaniu o dochody.Ja na 3/4 etatu zarabiam netto 730 zł,mąż [fizyczny]1200 ,dom własny na prowincji.Córki dorosłe jedna coś 430 zas.dla bezrob. ,mąż 1000 ,jedno dziecko.Druga córka ok.1900 [obie wyższe wykształc.],zięciowi grozi bezrobocie[kopalnia],jedno dziecko.Ponadto sporządzam w swoim zakł.ok.100 osób listy płac,mam więc duże rozeznanie,przynoszą też pracownicy zarobki współmałżonków do różnych celów.Generalnie jest wielka bieda.Młodzi zarabiają ok.600-800 zł.,nie mają mieszkań,najczęściej mieszkają u rodziców, rodzice im też dokładają ,dużo rozwodów,ciężko się żyje.Na te 100 osób +100 współmałżonkowie-ok.30 osób ma jakieś lepsze 4000-8000 zł.dochody.Koleżanka pracuje w banku,mówi ,że większość ludzi "wybiera" z konta zaraz po wypłacie.Dużo jest próśb o zapomogi-a przecież to są pracujący!,a co dopiero mówić o bezrobotnych itd.Piszę z MAłopolskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka