magdalena-2008 22.03.08, 17:17 Dokąd powinny sięgać pończochy? Tak, żeby było idealnie i ładnie wyglądało. Na zdjęciach różnie to jest. Chcę założyć i nie wiem;) (pończochy samonośne jeśli to ma jakieś znaczenie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena-2008 Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:31 Rozumiem, ze z powodu świątecznego obżarstwa Twoj organizm zajmuje się trawieniem i stąd ta niezwykle błyskotliwa odpowiedz. Pytanie nie jest niesamowicie ważkie i nie dotyka problemow egzystencjalnych ale nie widze powodu zeby nie moc na nie normalnie odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 18:12 Dobra, dzisiaj Wielka Sobota i nie ma co sie slownie przepychac. Wesolych jajek zyczę. I fajnych ponczoch;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 18:22 ależ ja się nie przepycham ;). dobrego żarcia życzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:29 zależy jak sie w nich czujesz i do czego ubierasz (spodnie czy kiecka) kiedyś widziałam na zdjęciach do połowy uda ale szczerze mi się to nie podoba wolę ciutkę wyżej ale też nie za wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:33 Teoretycznie do połowy uda, ale jest bardzo niewygodnie i "krępująco". Ja podciągam wyżej, pod pupę (ale też nie za wysoko) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:40 piszesz serio ? pod pupę ? nie przeszkadza Ci mam wrażenie ,że za wysoko idę zmierzyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:41 A masz faceta teraz w domu? Wez zapytaj w ktorej wersji kobieta wygląda?;) Odpowiedz Link Zgłoś
selen.itka Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:41 2/3 uda od kolana. Zależy to także od spódnicy, sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:40 Dziekuje za odpowiedzi. Tak sie wlasnie zastanawiam bo zamierzam 'poparadowac' przed kims w tych ponczochach i nie wiem ktora opcja lepiej wygląda. Czy wersja do polowy uda bardziej skraca nogi czy nie? Mnie samej trudno jest sie obiektywnie ocenic. Moze są jakies oczywiste oczywistosci dotyczące ponczoch?;) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:45 no to zmierzyłam i wychodzi mi bynajmniej ok 11 cm liczone od krocza moje nogi przynajmniej w takiej proporcji wygladaja seksownie :D Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:50 oposka napisała: > no to zmierzyłam i wychodzi mi bynajmniej ok 11 cm liczone od krocza > moje nogi przynajmniej w takiej proporcji wygladaja seksownie :D Jakiej długości masz nogi i jaka odległość jest od środka kolana. Chodzi mi o proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 17:56 leptosom napisał: > Jakiej długości masz nogi i jaka odległość jest od środka kolana. > Chodzi mi o proporcje. ojjjj niebotycznie długie a jak założę jeszcze szpilki rany wrażenie niesamowite :D rzeczywiście wychodzi jakieś 2/3 Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 18:02 > > Chodzi mi o proporcje. > ojjjj niebotycznie długie a jak założę jeszcze szpilki rany wrażenie niesam > owite :D > rzeczywiście wychodzi jakieś 2/3 Więc, jeżeli 11 cm jest 1/3 uda, to zgrabne nogi (mierzone tak, jak rozpoczynałaś) nie powinny być krótsze od 82cm. Inaczej w pończochach wyglądają karykaturalnie!! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 18:09 O kurde, lece zmierzyc swoje nogi. Nie zamierzam wygladac karykaturalnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 aha 22.03.08, 18:10 Odkąd mierzy się nogi? Od krocza ma byc te 82 cm czy od pasa czy jak?:D Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: aha 22.03.08, 18:14 słonko do pasa przecież nie nosisz pończoch :D na pasie albo na biodrze ( jak kto lubi ) nosi sie pas do pończoch :P Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: aha 22.03.08, 18:17 oposka napisała: > słonko do pasa przecież nie nosisz pończoch :D > na pasie albo na biodrze ( jak kto lubi ) nosi sie pas do pończoch :P Oj, wiem wiem:D Mnie chodzilo o to jak zmierzyc sama dlugosc nog, niezaleznie juz od 'problemu ponczoszniczego';) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: aha 22.03.08, 18:19 kurna :D a ja tu myślałam ,ze najważniejszy w tym wszystkim to właśnie problem pończoszniczy :P Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: aha 22.03.08, 18:23 No jest. A wlasciwie byl. Dopoki taka jedna mnie tu nie wystraszyla ze moge karykaturaknie wyglądac. A ja mialam w tych ponczochac paradowac przed mężczyzną!:D Teraz mnie zmrozilo, szukam centymetra i boję się o swoje nogi w ponczochach;) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: aha 22.03.08, 19:03 Się nie przejmuj - jak faceta ogólnie kręcisz, to pończochy go tylko podkręcą jeszcze bardziej :) Niezależnie od długości nóg. Ja mam 162 cm wzrostu, więc nóg nie mogę mieć hiperdługich - facet mnie w pończochach uwielbia :) Ja podciągam je na taką wysokość... około 10 cm od krocza licząc. Nie wiem sama - zakładam przed lustrem i patrzę, kiedy jest najbardziej OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: aha 22.03.08, 19:07 2szarozielone napisała: > Się nie przejmuj - jak faceta ogólnie kręcisz, to pończochy go tylko podkręcą > jeszcze bardziej :) Niezależnie od długości nóg. Ja mam 162 cm wzrostu, więc nó > g > nie mogę mieć hiperdługich - facet mnie w pończochach uwielbia :) > > Ja podciągam je na taką wysokość... około 10 cm od krocza licząc. Nie wiem sama > - zakładam przed lustrem i patrzę, kiedy jest najbardziej OK :) Dzieki, szarozielone:) Podnioslas mnie na duchu:) Mam 161 cm i prawie wpadlam w panikę;) Wieczor mial byc udany a tu się okazuje ze pewnie smiesznie wyglądam w tych swoich ponczochach. Mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: aha 22.03.08, 19:11 Będzie udany, na pewno :) Tylko szpilki włóż :) A jakie pończochy?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: aha 22.03.08, 19:19 Szpilki wysokie bardzo sa konieczne? Nie lubię;) Mam takie obcasy 3 cm-da radę?:D A ponczochy czarne, gladkie. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: aha 22.03.08, 19:22 no da radę - ale szpilki wysokie plus pończochy to jest zestawienie nie do pobicia :D Nie trzeba przecież w nich chodzić... za dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: aha 22.03.08, 18:56 magdalena-2008 napisała: > Odkąd mierzy się nogi? Od krocza ma byc te 82 cm czy od pasa czy > jak?:D Długość nogi mierzymy do/od krocza. Tak jak jeden z wymiaru dżinów jest podawany. Drugi to obwód w pasie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 18:29 leptosom napisał: > Więc, jeżeli 11 cm jest 1/3 uda, to zgrabne nogi (mierzone tak, jak > rozpoczynałaś) nie powinny być krótsze od 82cm. Inaczej w > pończochach wyglądają karykaturalnie!! ;)) 2/3 to od kolana wzwyż ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 18:53 > 2/3 to od kolana wzwyż ;o) Napisałaś, że 11 cm od krocza, tj 1/3 uda, skoro od kolana jest 2/3. Czyli długość Twojego uda wynosi w przybliżeniu 33 cm. Zgadza się?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 19:04 leptosom, odbierasz niskim kobietom prawo do 'dobrego wyglądania' w ponczochach? Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 19:13 magdalena-2008 napisała: > leptosom, odbierasz niskim kobietom prawo do 'dobrego wyglądania' w ponczochach? Nie niskim. Chodzi o proporcje. Z drugiej strony jednak pończochy nie są projektowane na nibynóżki. Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 19:06 ależ jesteś szczegółowa i drobiazgowa ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 19:15 oposka napisała: > ależ jesteś szczegółowa i drobiazgowa ;o) Słuchaj, jest pewien kanon. Czy każdej jest dobrze w kapeluszu? Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 19:23 no nie nie każdej a ta szczegółowość i drobiazgowość była do wypowiedzi odnośnie wymiarów ale ... nieważne Ważne aby leżały ładnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 19:29 > Ważne aby leżały ładnie :D Ładnie leżą, gdy rozmiar właściwy, nogi zgrabne i nie zsunęły się, albo skręciły :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: pończochy...pytanie 22.03.08, 19:46 Zobacz w którym miejscu jest Tobie jest najwygodniej, ja wolę nosić wyżej niż niżej :) Odpowiedz Link Zgłoś