amoretka 27.03.08, 08:29 Męczy mnie to strasznie. Juz nie wiem co mam robic aby moje pranie zawsze było bałe a nie szarawe:( macie jakies sprawdzone sposoby??/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoretka Re: Pranie.. 27.03.08, 08:38 zawsze piore "samo białe" no czasem ze skarpetkami z kolorowym paskiem Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Pranie.. 27.03.08, 08:40 mamy za twardą wodę trzeba ją zmiękczać ,wtedy pranie jest doprane Odpowiedz Link Zgłoś
lew_arek Re: Pranie.. 27.03.08, 08:40 dobra pralka (nowy model), 90st, dobry proszek (do białego) i nie zapuszczać, nie zapuszczać! Odpowiedz Link Zgłoś
amoretka Re: Pranie.. 27.03.08, 08:43 no własnie w jakim proszku pierzecie? Ja od kiedy pamietam stosuje vizir Odpowiedz Link Zgłoś
lew_arek Re: Pranie.. 27.03.08, 09:06 amoretka napisała: > no własnie w jakim proszku pierzecie? Ja od kiedy pamietam stosuje > vizir Też używam Viziru. Nie wiem, czy jest najlepszy na rynku PL. W każdym razie ma dobre jakość/cena ratio. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Pranie.. 27.03.08, 08:55 to była ironia z mojej strony. nie kupuje markowych proszków, bo one , wbrew pozorom, nie czynią cudów. Ale to pewnie wina mojej nastoletniej pralki :) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_arek Re: Pranie.. 27.03.08, 09:04 nuova napisała: > to była ironia z mojej strony. > > nie kupuje markowych proszków, bo one , wbrew pozorom, nie czynią > cudów. Ale to pewnie wina mojej nastoletniej pralki :) Jednak zmiana pralki pomogła w moim przypadku.Piorę b.dużo białego. Zupełnie inna jakość!! Cudów nie ma, ale proszki (tej samej marki) kupione w Niemczech piorą lepiej!. Tam nie ma sterty piachu na terenie fabryki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Pranie.. 27.03.08, 09:34 lew-arek >to była ironia z mojej strony. A z mojej strony nie.Jestem zadowolona,czytalam rowniez opinie na innych forach.Nie ma takiej osoby,ktora by nie chwalila. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Pranie.. 27.03.08, 09:35 lew_arek sorki,to nie byl Twoj cytat.Moja nieuwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Pranie.. 27.03.08, 09:30 1. zmiękczam dodatkowo wode Calgonem 2. mam dobry proszek (Ariel) 3. Białe z tkanin mieszanych (bawełna + sztuczne) nie mogą być prane w 90 st. bo właśnie zółkną lub szarzeją, tylko czysta bawełna, ja piore w 60 st. 4. dodaje odplamiacze od czasu do czasu Ale generalnie, nie ma siły, ubrania się "zużywaja" i trzeba je po prostu wyrzucać po jakimś czasie a nie uzywac po 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
li_lah Re: Pranie.. 27.03.08, 10:10 z tego co zauwazylam pralki pobierają jak na moj gust za mało wody. niby ma to byc oszczędnosc, ale jak widzę 3 kg bielizny, ktora pierze się w łyzce wody, to smiac mi sie chce.,od lat dolewam wode w trakcie prania np: wezem od prysznica tyle zeby pranie wręcz pływało, a nie ciapkało się w kałuży. polecam taki sposob Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Pranie.. 27.03.08, 10:40 > od lat dolewam wode w trakcie prania np: wezem od prysznica zaciekawiło mnie to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Pranie.. 27.03.08, 10:53 Może chłop ci dorzuca do pralki swoich gaci i skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
akuzator Re: Pranie.. 27.03.08, 11:43 amoretka napisała: > Męczy mnie to strasznie. > Juz nie wiem co mam robic aby moje pranie zawsze było bałe a nie > szarawe:( macie jakies sprawdzone sposoby??/ Może bęben masz przerdzewiały?? Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Pranie.. 27.03.08, 12:08 > amoretka napisała: > > > Męczy mnie to strasznie. > > Juz nie wiem co mam robic aby moje pranie zawsze było bałe a nie > > szarawe:( macie jakies sprawdzone sposoby??/ Ponad to, co napisali inni: może massz wybielane ciuchy? takie praktyki powodują, że po pewnym czasie wybielane ciuchy żółkną. Nie mam pojęcia co je uratuje. Odpowiedz Link Zgłoś