Gość: ASIA IP: *.rodium.pl 05.09.03, 12:04 MAM PYTANIE, CHCĘ SOBIE ZROBIĆ KORONĘ NA JEDYNCE, ILE MNIEJ WIĘCEJ TO KOSZTUJE I GDZIE NAJTANIEJ? P.S. JESTEM Z KRAKOWA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renia Re: ILE KOSZTUJE KORONA? IP: *.ath.spark.net.gr 05.09.03, 14:35 Tylko nie ze zlota, na litosc boska :))) Nie szukaj najtaniej tylko najlepiej nawet jesli bedzie to dwa razy drozej niz jakies badziewie. A tak w ogole to przeczytawszy tytul pomyslalam, ze to bedzie jakas demaskacja machlojstwa ktore dzieje sie za kulisami konkursu na Miss Polonia, ech :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1970 Re: ILE KOSZTUJE KORONA? 05.09.03, 14:38 I nie pisz na necie z wlaczonym CapsLockiem!!!! Poza tym czasem sie zastanawiam, czemu ludzie zamiast sie dowiedziec u zrodla, czyli zadzwonic do dentysty, wola sie zapytac na forum o cos takiego... No ale to ja, a ten typ tak ma :-) -------- Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat Odpowiedz Link Zgłoś
radulamen Re: ILE KOSZTUJE KORONA? 05.09.03, 16:07 Gość portalu: ASIA napisał(a): > MAM PYTANIE, CHCĘ SOBIE ZROBIĆ KORONĘ NA JEDYNCE, ILE MNIEJ WIĘCEJ TO > KOSZTUJE I GDZIE NAJTANIEJ? P.S. JESTEM Z KRAKOWA pytasz odpowiadam, w przeciwieństwie do mało inteligentnych wypowiedzi dwóch koleżanek, co prawda jestem z wawy, ale dla porównia informuję że korona porcelanowa z wkładem ze srebropaladu (tak się nazywa chyba) kosztowała nie mniej nie więcej 1000 złociszów za wszystko ....Nic tylko być w Polsce być dentystą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: ILE KOSZTUJE KORONA? IP: *.ath.spark.net.gr 05.09.03, 16:54 radulamen napisał: > Gość portalu: ASIA napisał(a): > > > MAM PYTANIE, CHCĘ SOBIE ZROBIĆ KORONĘ NA JEDYNCE, ILE MNIEJ WIĘCEJ TO > > KOSZTUJE I GDZIE NAJTANIEJ? P.S. JESTEM Z KRAKOWA > > pytasz odpowiadam, w przeciwieństwie do mało inteligentnych wypowiedzi dwóch > koleżanek, co prawda jestem z wawy, ale dla porównia informuję że korona > porcelanowa z wkładem ze srebropaladu (tak się nazywa chyba) kosztowała nie > mniej nie więcej 1000 złociszów za wszystko ....Nic tylko być w Polsce być > dentystą.. Kolego. Moją wypowiedź nazywasz malo inteligentną. Masz prawo, ale przydałoby sie wobec tego jakieś uzasadnienie tej nieprzychylnej oceny, ale przede wszystkim wypadałoby, zeby dla kontrastu Twoja wypowiedź była, jak to mówisz, inteligentna. Zatem proponuje przeczytaj co napisałeś i ja napisałeś kilkakrotnie. Popelniles spora ilosc bledow stylistycznych, interpunkcyjnych, gramatycznych i logicznych i Ty sie wypowiadasz o inteligencji? Chyba ze inteligencje mierzymy tym, kto mieszka w stolycy, a kto nie. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocissz Re: ILE KOSZTUJE KORONA? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 06.09.03, 12:52 Gość portalu: renia napisał(a): > radulamen napisał: > > > Gość portalu: ASIA napisał(a): > > > > > MAM PYTANIE, CHCĘ SOBIE ZROBIĆ KORONĘ NA JEDYNCE, ILE MNIEJ WIĘCEJ TO > > > > KOSZTUJE I GDZIE NAJTANIEJ? P.S. JESTEM Z KRAKOWA > > > > pytasz odpowiadam, w przeciwieństwie do mało inteligentnych wypowiedzi dwó > ch > > koleżanek, co prawda jestem z wawy, ale dla porównia informuję że korona > > porcelanowa z wkładem ze srebropaladu (tak się nazywa chyba) kosztowała ni > e > > mniej nie więcej 1000 złociszów za wszystko ....Nic tylko być w Polsce być > > > dentystą.. > > > Kolego. Moją wypowiedź nazywasz malo inteligentną. Masz prawo, ale przydałoby > sie wobec tego jakieś uzasadnienie tej nieprzychylnej oceny, ale przede > wszystkim wypadałoby, zeby dla kontrastu Twoja wypowiedź była, jak to mówisz, > inteligentna. Zatem proponuje przeczytaj co napisałeś i ja napisałeś > kilkakrotnie. Popelniles spora ilosc bledow stylistycznych, interpunkcyjnych, > gramatycznych i logicznych i Ty sie wypowiadasz o inteligencji? Chyba ze > inteligencje mierzymy tym, kto mieszka w stolycy, a kto nie. Pozdro. Ty za to pewnie jesteś osobą wielce wykształconą... che,che,che i jak widać masz kompleks Stolicy, ale to się zdarza takim śmiesznym kobietkom z prowincji o małych móżdżkach, ale mających o sobie wysokie mniemanie. Wpadnij zatem do Stolicy to troszkę bym Cię "wyprostował" i pokory nauczył.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: ILE KOSZTUJE KORONA? IP: *.ath.spark.net.gr 06.09.03, 13:13 Kocisz, poniewaz mnie prowokujesz, to zapraszam do korespondencji prywatnej, nie bede z toba dyskutowala na tym forum. Jesli zatem masz odwage, to napisz na reniatoja@gazeta.pl albo podaj mi swoj adres to ja napisze do cieie co sadze o twoim "prostowaniu" mnie i uczeniu pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1970 Re: ILE KOSZTUJE KORONA? 05.09.03, 19:10 Tez bym chciala wiedziec, o co szanownemu koledze chodzi z ta... jak jej tam... inteligencyjom...? Moge powiedziec, ze taka korona np. w Luksemburgu kosztuje ok. 1000 Euro. I co to da? Pewnie tyle samo, co twoja cena z Wawki. Ja uwazam, ze INTELIGENTNIEJ i prosciej jest zapytac dentysty (dentystow) w swoim miescie. Widocznie mamy rozne pojecie o inteligencji. Ale faktem jest rowniez, ze niektorzy po prostu lubia sobie utrudniac zycie. Gdyby watek mial na celu porownywanie cen miedzy roznymi regionami Polski np. to nikt by sie nie przyczepil (chyba, ze do CapsLocka :-) -------- Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ILE KOSZTUJE KORONA? 05.09.03, 23:15 dorotka1970 napisała: > Tez bym chciala wiedziec, o co szanownemu koledze chodzi z ta... jak jej > tam... inteligencyjom...? > > Moge powiedziec, ze taka korona np. w Luksemburgu kosztuje ok. 1000 Euro. Czyli w Luksemburgu jest drozej - bo 1 e to okolo 4,5 zl. Milo jest wiedziec ze nie wszystko jest u nas najdrozsze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppns Re: ILE KOSZTUJE KORONA? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.09.03, 23:09 Jeden punkt ( czyli ząb ) kosztuje 200-300 zł [ mowa o porcelanowym ]. Ceny są zbliżone w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: ILE KOSZTUJE KORONA? IP: *.ath.spark.net.gr 05.09.03, 23:46 Gość portalu: ppns napisał(a): > Jeden punkt ( czyli ząb ) kosztuje 200-300 zł [ mowa o porcelanowym ]. > Ceny są zbliżone w całej Polsce. > No jak zblizone, skoro w stolycy kolega zaplacil tysiaca? Nie siej propagandy, bo Ci powie zes malo inteligentna/y. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppns Re: ILE KOSZTUJE KORONA? IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.09.03, 00:28 Gość portalu: renia napisał(a): > Gość portalu: ppns napisał(a): > No jak zblizone, skoro w stolycy kolega zaplacil tysiaca? Nie siej propagandy, > bo Ci powie zes malo inteligentna/y. :))) Nie martw się , co ktoś o mnie powie , bo jestem wystarczająco inteligentny. Twój kolega przepłacił , chyba , że wmówiono Mu , że ma koronę tytanową z minerałów sprowadzonych z Marsa przez Apollo. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ILE KOSZTUJE KORONA? 06.09.03, 16:52 Gość portalu: ppns napisał(a): > ma koronę tytanową > z minerałów sprowadzonych z Marsa przez Apollo. Apollo ladowal na Ksiezycu, na Marsie ladowal Pathfinder. Faktycznie klamstwo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rachela jezeli nie masz jedynki, to trzeba IP: *.inds.pl 06.09.03, 12:15 nie znaczy ze dobrze, ale czesto tak, jezeli nie masz jedynki , to trzeba zrobic 3 punkty porcelany, jezeli masz[tylko np brzydka] wystarczy jeden, ceny sa rozne za porzadna korone u mnie w miescie od 300do 500 a takze 800[ cena nieuzasadniona], jak poznac czy to dobry gabinet 1 podstawowa i najwazniejsza zasada, przy szlifowaniu zebow i robieniu koron nic nie boli , a z gabinetu wychodzisz z zebami [ takze po szlifowaniu i w czasie kolejnych przymiarek], w zaleznosci od tego co sie robi, albo zeby zabezpiecza sie kompozytem[ tak zebys mogła normalnie funkcjonowac, dokad nie bedziesz miala mostu, lub robi sie most tymczasowy] w moim gabinecie pacjent juz po pierwszej wizycie wychodzi w stanie lepsiejszy, niz przyszedl[[ komfort zapewnia tymczasowy most lub tymczasowe licowki], jezeli dentysta mowi ci , ze trzeba po oszlifowaniu pomeczyc sie w domu z bolacymi zebami, i kaze ci w nim siedziec z oszlifowanymi kielkami , to radze omin go szerokim kolem pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: jezeli nie masz jedynki, to trzeba IP: *.ipt.aol.com 06.09.03, 15:14 Gość portalu: Rachela napisał(a): > nie znaczy ze dobrze, ale czesto tak, jezeli nie masz jedynki , to trzeba > zrobic 3 punkty porcelany, jezeli masz[tylko np brzydka] wystarczy jeden, ceny > sa rozne za porzadna korone u mnie w miescie od 300do 500 a takze 800[ cena > nieuzasadniona], jak poznac czy to dobry gabinet 1 podstawowa i najwazniejsza > > zasada, przy szlifowaniu zebow i robieniu koron nic nie boli , a z gabinetu > > wychodzisz z zebami [ takze po szlifowaniu i w czasie kolejnych przymiarek], w > > zaleznosci od tego co sie robi, albo zeby zabezpiecza sie kompozytem[ tak > zebys mogła normalnie funkcjonowac, dokad nie bedziesz miala mostu, lub robi > sie most tymczasowy] w moim gabinecie pacjent juz po pierwszej wizycie > wychodzi w stanie lepsiejszy, niz przyszedl[[ komfort zapewnia tymczasowy most > > lub tymczasowe licowki], jezeli dentysta mowi ci , ze trzeba po > oszlifowaniu pomeczyc sie w domu z bolacymi zebami, i kaze ci w nim siedziec z > oszlifowanymi kielkami , to radze omin go szerokim kolem pa pa jedna uwaga, po oszlifowaniu nie zostaja kielki, ja bym ominela dentyste, ktory tak szlifuje zeby Odpowiedz Link Zgłoś