lukina 19.04.08, 22:05 Mam pytanie czy kupuje w zagranicznych sklepach przez internet i jeżeli tak to jakie polecacie?Czy wszystkie mają wysyłkę do Polski?W końcu jesteśmy w UE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mini_kks Re: zakupy w internecie 20.04.08, 13:22 O jakie konkretnie sklepy chodzi? Odzieżowe, meblowe, inne? Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: zakupy w internecie 20.04.08, 13:27 lukina napisała: > W końcu jesteśmy w UE. To nie ma większego znaczenia. Każdy sklep ustala swoją politykę. Tak, jak pisała Mini - zależy co i gdzie chcesz kupić. Bardzo często są ograniczenia w sklepach amerykańskich - nie sposób np kupić tam elektroniki. A jak kupisz, to i tak zapłacisz cło. Ja wielokrotnie kupowałem książki w Amazon.com w Stanach, ale przesyłka idzie do 2 miesięcy (oczywiście można szybciej, za kilkadziesiąt dolarów). Niestety, Polska (pomimo że jesteśmy w EU), jest w grupie krajów typu "reszta świata", gdzie wysyłka jest najdroższa i najdłusza. Ale w europejskich sklepach pewnie jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lukina Re: zakupy w internecie 20.04.08, 18:46 Raczej chodzi mi o ciuchy w europejskich sklepach.Mozecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś