myoptic 03.05.08, 23:34 Pytanie, jak dlugo żyje sie z rakiem płuc? czy ktos mial z tym do czynienia, slyszalam ze jak sie rozpozna i nie leczy, do tego pali , to góra pol roku zycia zostaje...prosze o jakies odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soulshunter Re: Rak płuc ......... 03.05.08, 23:39 zyje sie az do smierci w kazdsym razie ja bym juz zaczal pisac testament zeby pozniej nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Rak płuc ......... 03.05.08, 23:41 myoptic napisała: > Pytanie, jak dlugo żyje sie z rakiem płuc? czy ktos mial z tym do czynienia, > slyszalam ze jak sie rozpozna i nie leczy, do tego pali , to góra pol roku > zycia zostaje...prosze o jakies odpowiedzi To wszystko zależy od organizmu. Mój wykładowca miał raka płuc - i nie pisze o Nim bo już nie żyje tylko nie jest już moim wykładowcą. Jeden będzie żył pół roku, inny 4 lata - nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Rak płuc ......... 03.05.08, 23:44 Bez leczenia to pewnie faktycznie z pół roku. Zależy jeszcze w jakim stadium. A z leczeniem pewnie 2-5 lat, tak jak i z innymi nowotworami. Chyba, że zostaną zdiagnozowane w początkowym stadium, na poziomie kilku komórek, bez przerzutów. Wtedy być może, można to całkowicie wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: Rak płuc ......... 04.05.08, 10:06 bertrada napisała: > Bez leczenia to pewnie faktycznie z pół roku. Zależy jeszcze w jakim > stadium. A z leczeniem pewnie 2-5 lat, tak jak i z innymi > nowotworami. Chyba, że zostaną zdiagnozowane w początkowym stadium, > na poziomie kilku komórek, bez przerzutów. Wtedy być może, można to > całkowicie wyleczyć. 99% ludzi z rakiem płuc żyje ok. pół roku, nawet z leczeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Rak płuc ......... 03.05.08, 23:46 ja zylem 5 lat a teraz to po ptokach Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Rak płuc ......... 06.05.08, 06:11 koniec mojej cioci wyglądał tak, tyle, że cały czas towarzyszył jej papieros. nigdy wcześniej nie widziałam tak źle wyglądającego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
exit.ka Re: Rak płuc ......... 06.05.08, 14:01 Zależy od rodzaju choroby, organizmu, przyczyny..... Moja mama od momentu "właściwej" diagnozy żyła ok. pół roku. Rak płuc to nie tylko palenie papierosow. Wcześniej była leczona na zapalenie krtani, później alergię, później astmę aż w końcu po roku stwierdzili, że to rak płuc. Ogólnie zaczęło się od grzybicy dróg oddechowych. Drugi przypadek to znajomy. Nałogowy palacz (ciągle widziany z papierosem). Przypadkiem dowiedział się, że jest chory będąc na badaniach pracowniczych. Od tego dnia nie wziął do ręki papierosa. Przeszedł leczenie i wyszedł z tego. Co jakiś czas przechodzi badania kontrolne. To było jakieś 3 lata temu... żyje do dziś i ma się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: Rak płuc ......... 06.05.08, 14:05 Znana mi kobieta- starsza od momentu diagnozy- miesiac. A to byl po prostu taki kaszel. Moj wujek ma w tej chwili raka płuc, mózgu...zaczeło sie od tarczycy...zyje...trwa choroba juz rok... Odpowiedz Link Zgłoś