mamalgosia 14.09.03, 13:04 często pada tutaj to wyrażenie. Czy wiecie, skąd ono się wzięło? (podpowiadam, ze nalezy sięgnąć do filozofii) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romantycznyrosyjskiwentylator Re: druga połówka 14.09.03, 13:23 Czy ma to coś wspólnego z oponami bezdętkowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
romantycznyrosyjskiwentylator Re: druga połówka 14.09.03, 13:25 Mój dowcip na pewno nie ma nic wspólnego z druą połówką! Nie nabierzesz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: druga połówka 14.09.03, 17:23 Coś tam kojarzę. Jakiś chiński czy japoński mit o tym jak na początku czasów dusza kobiety i mężczyzny stanowiła jedność, ale coś się stało(?) i powstały dwie połowy, które teraz próbują się odnaleźć... Coś tam było też o pomarańczy... :-) Wiem, że bardzo to mętne co napisałam, ale nic więcej nie mogę sobie przypomnieć. Za to bardzo chętnie się dowiem, skąd mi się to wzięło. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: druga połówka IP: 217.7.150.* 14.09.03, 21:27 on uprawial milosc czysta, wiec najczesciej ze swymi uczniami. Uczennic nie mial :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulcheriiaa Re: druga połówka IP: *.szczecin.pl 16.09.03, 12:59 A nie wszyscy wiedzą, co kryję się pod wyrażeniem "Arystoteles, ukochany uczeń Platona.." ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: druga połówka 15.09.03, 13:30 Tak, Platon. Uważał, że kiedyś ludzie mieli dwie głowy, cztery nogi, cztery rece itp. Ale z powodu zła popełnionego pzrez ludzi, bogowie przepołowili ich , mając nadzieję, ze w ten sposób ich unieszczęśliwią. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: druga połówka 15.09.03, 23:22 mamalgosia napisała: > bogowie przepołowili ich mając nadzieję, ze w ten sposób ich unieszczęśliwią. Tak, bardzo nas unieszczesliwili. Przestalismy byc samowystarczalni. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: druga połówka 16.09.03, 12:44 żartujesz, czy poważnie? Bo ja myślę, że to naprawdę jest cierpienie, jeśli nie można być z tą ukochaną tak zwaną drugą połówką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 22:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vaporetto Re: druga połówka 17.09.03, 09:58 Czyżby powrót sentymentalny do przepytywanek z lat szczenięco-szkolnych ? Odpowiedz Link Zgłoś