chommiczka
30.05.08, 14:02
Nie mam na myśli zapachów perfum czy dezodorantów. Myślę tu o takich specyficznych zapachach na przykład kremu do golenia, samoopalacza - ba nawet podpasek !
Tak, tak. Codziennie jeżdżę autobusami, co zajmuje mi jakieś 40 minut w jedną stroną. Ludzie się wtedy przemieszczają. Zwłaszcza jak jest tłok i gorąco, to da się rozpoznać jakieś zapachy. Dla mnie odrzucający zapach, to zapach podpasek naturella. Sama kiedyś ich używałam, bo faktycznie ładnie pachniały, ale tylko w opakowaniu.
Kiedy poczułam zapach rumianku, wymieszanego z krwią od jakiejś pani, do przestało mi się to podobać. Nie wiem czy używacie tych podpasek ale ten zapach jest na tyle specyficzny, że od razu wiem, kto w autobusie ma okres. Hehe. Poza tym to zamiast pachnieć, dosłownie śmierdzi. Nie polecam.
Inna sprawa to taka, że czuję jaka pani jest wysmarowana samoopalaczem. Ma to charakterystyczny zapach i do razu go rozpoznaję :) Też kiedyś stosowałam więc wiem z doświadczenia. Nawet te balsamy typu "muśnięta słońcem" pachną tak samo.
Przechodząc koło stołówki wiem, jaką zupę będą dziś podawać. Po zapachu rozpoznaję, jaka zupa się gotuje :)
A Wy? Jakie zapachy udaje wam się rozpoznać?