dita.von.teese 07.06.08, 22:15 rzucilam(znowu)to cholertwo, tabletki antykoncepcyjne, znaczy. Tylko ze z pewnych wzgledow nie zazylam ostatnich pieciu tabletek z opakowania. Czy gdyby cos..to jestem zabezpieczona przez 7 dni mimo wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dita.von.teese Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 22:19 no wlasnie tak pomyslalam ze nie, ale wolalam sie upewnic, co 3 glowy to nie jedna Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 22:21 Dorzuce jeszcze swoje, to razem beda 4 na nie, a jedna mimo wszystko na tak ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 22:23 A ja myślę, że tak.Jeśli weźmiesz co najmniej 16 tabletek z opakowania to jesteś zabezpieczona (choć to taka umowna granica chyba). To tak jakbyś sobie skróciła okres przyjmowania tabletek (np. przy przesuwaniu okresu) - wcześniej pojawi się u Ciebie krawienie z odstawienia.Potem po przerwie minie 7 dni i jeśli wtedy nie zażyjesz tabletki,to nie jesteś zabezpieczona. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 23:23 .Jeśli weźmiesz co najmniej 16 tabletek z opakowania to jeste > ś > zabezpieczona (choć to taka umowna granica chyba). Hę? Moim zdaniem od pierwszej tabletki jesteś zabiezpieczona a nie od 16. Odpowiedz Link Zgłoś
ziabola Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 22:24 nie jestes zabezpieczona, hormony sa tak dobrane, ze jakikolwiek odsko moze wywołac zaburzenie cyklu i powinno sie brac do konca opakowania jak sie zaczeło. jest prawdopodobieństwo, ze moze dojsc do owulacji Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 22:31 To znaczy za każdym razem trzeba zażywać cały blister, 21 tabletek? Przecież nawet w ulotce jest napisane, że gdy pominie się tabsa w 3 tygodniu to można potraktować to jako przyspieszoną przerwę - należy pamiętać jedynie o wzięciu następnej tabletki nie później niż po 7 dniach i jest się zabezpieczoną.. Odpowiedz Link Zgłoś
sumna Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 22:54 Nawet jak zapomnisz i nie weźmiesz tabletki jednego dnia to już jesteś narażona na ciąże. W chwili, kiedy odstawiasz tabletki pomyśl o innym zabezpieczeniu. W ulotce jest napisane,ze tabletki działają do czasu póki je bierzesz, w chwili,kiedy przestajesz, przestają działać.Proste! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 22:56 No wlasnie, nieskutecznosc pigulek bierze sie wlasnie z takich zawirowan. Wskaznik Pearla przy niepelnym stosowaniu zalecen dla tabletek antykoncepcyjnych skacze z 0,1 do 8. Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 23:01 zawsze wczesniej bralam do konca opakowania, ale teraz rzucilam wczesniej bo fatalnie sie czulam, liczac sie z tym,ze rozreguluje sobie cykl i ze antykoncepcja tym razem o kant d.upy potluc,z reszta do konca w tym miesiacu tabletkom nie ufam ze wzgledu na antybiotyk Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 22:57 > ulotce jest napisane,ze tabletki działają do czasu póki je bierzesz, no niby tak, ale dzialaja tez przez 7dni przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 23:16 czemu tak myslisz? eh, chyba dryndne w poniedzialek(dopiero)do gina i wtedy sie upewnie Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 23:29 A co masz napisane w ulotce odnośnie zapomnianej tabletki w 3 tygodniu? Myślałam, że znajdę jakąś instrkcję, która mogła mi się gdzieś zawieruszyć, ale tylko puste pudełko znalazłam, więc sama nie sprawdzę. Ale z tego co pamiętam jest napisane, że nie trzeba stosować dodatkowego zabezpieczenia, ale też kolejne tabletki z opakowania wziąć zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
lineczka77 Re: tabletkowe pytanie 07.06.08, 23:19 Byłabyś, gdybyś po 7 dniach zaczynała nowe opakowanie , w tej sytuacji nie jesteś i ewentualny seks bez zabezpieczenia, może skutkować poczęciem Odpowiedz Link Zgłoś