wiktorkaa 22.09.03, 12:29 fakty.interia.pl/news?inf=428919 To skandal,żeby tacy zboczeńcy nie ponosili odpowiedniej kary za takie przestepstwo.Dożywocie albo kara śmierci to odpowiednia kara.No ale nie w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurczak1976 Re: To skandal! 22.09.03, 14:10 Mam nadzieje ze panowie wspolwiezniowie sie tym gnojem odpowiednio zajma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq1 Re: To skandal! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.03, 15:59 Przestępstwa seksualne wobec dzieci są największą zbrodnią. Więzień , o któym współosadzeni wiedzą , że dokonał tak ohydnego czynu , urządzą mu takie życie za kratami , że .... Takie monstra nie mają życia w więzieniu , często popełniają samobójstwa , lub wpadaja w ciężką depresję. Współwieźniowe wyrządzają im taki wyrok , na jaki zasługują. Odbywa się to na szczęście za cichym przyzwoleniem służby wieziennej. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: To skandal! 22.09.03, 16:05 Gość portalu: qq1 napisał(a): > Współwieźniowe wyrządzają im taki wyrok , na jaki zasługują. > Odbywa się to na szczęście za cichym przyzwoleniem służby wieziennej. Wiesz, wcale nie zal mi gwalcicieli dzieci ze maja pieklo w wiezieniu. Ale to nie wspolwiezniowie sa od ferowania wyrokow tylko sad. A 10 lat za zniszczenie psychiki dziewczynki na cale zycie to jednak troche malo. Tak mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
rose2 Re: To skandal! 22.09.03, 16:16 Myslicie, ze tylko w Polsce maja miejsce takie skandale. Buu, slyszalam o takim lepszym (nie powiem gdzie). Para podstarzalych zboczencow (malzenstwo) wykorzystywalo seksualnie uposledzone dziewczynki z osrodka. Rowniez znecali sie nad nimi fizycznie. Byli bogaci i powiazani politycznie, nikt im nic nie zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: To skandal! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 16:28 Gość portalu: qq1 napisał(a): > Przestępstwa seksualne wobec dzieci są największą zbrodnią. > Więzień , o któym współosadzeni wiedzą , że dokonał tak ohydnego > czynu , urządzą mu takie życie za kratami , że .... > Takie monstra nie mają życia w więzieniu , często popełniają samobójstwa , > lub wpadaja w ciężką depresję. > Współwieźniowe wyrządzają im taki wyrok , na jaki zasługują. > Odbywa się to na szczęście za cichym przyzwoleniem służby wieziennej. > > Gówno prawda.Trzymani są o osobnych celach i osobnych oddziałach dla sobie podobnych.Włosek im z głowy nie spada. Odpowiedz Link Zgłoś
porzadkowy Re: To skandal! 22.09.03, 16:30 Gość portalu: verte napisał(a): > Gość portalu: qq1 napisał(a): > > > Przestępstwa seksualne wobec dzieci są największą zbrodnią. > > Więzień , o któym współosadzeni wiedzą , że dokonał tak ohydnego > > czynu , urządzą mu takie życie za kratami , że .... > > Takie monstra nie mają życia w więzieniu , często popełniają samobójstwa , > > lub wpadaja w ciężką depresję. > > Współwieźniowe wyrządzają im taki wyrok , na jaki zasługują. > > Odbywa się to na szczęście za cichym przyzwoleniem służby wieziennej. > > > > > > > Gówno prawda.Trzymani są o osobnych celach i osobnych oddziałach dla sobie > podobnych.Włosek im z głowy nie spada. Podasz proszę źródło swojej wiedzy? p. Odpowiedz Link Zgłoś
porzadkowy Re: To skandal! 22.09.03, 16:35 Gość portalu: qq1 napisał(a): > Przestępstwa seksualne wobec dzieci są największą zbrodnią. Wybacz, ale znam większe zbrodnie, np. ludobójstwo. Więc bzdury wypisujesz. > Więzień , o któym współosadzeni wiedzą , że dokonał tak ohydnego > czynu , urządzą mu takie życie za kratami , że .... Tu piszesz prawdę, niestety. > Takie monstra nie mają życia w więzieniu , często popełniają samobójstwa , > lub wpadaja w ciężką depresję. Tu też piszesz prawdę, choć nie wiem dlaczego uważasz każdego pedofila za monstrum. > Współwieźniowe wyrządzają im taki wyrok , na jaki zasługują. Nie bardzo rozumiem, jakie moralne prawo do ferowania sankcji pedofilowi ma więzień skazany np. za znęcanie się nad rodziną albo za morderstwo? Czegoś tu nie pojmuję. > Odbywa się to na szczęście za cichym przyzwoleniem służby wieziennej. Na szczęście??? Wybacz, albo jesteś za prawdorządnością, albo jesteś przeciw niej. Po środku stać się nie da. OT: Jakaś zbiorowa psychoza zapanowała w temacie "pedofilia". Nie wiem już co jest bardziej chore: sama pedofilia czy napędzane przez media (bo nie oszukujmy się, tematy takie mają oglądalność i poczytność) krucjaty. Teraz nawet nauczyciel głaskający po głowie uczennicę posądzony może być o molestowanie seksualne. p. Post scriptum: Jestem przeciwnikiem pedofilii. Ale nie wpadłem na szczęście w zbiorową psychozę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: To skandal! IP: *.dial.proxad.net 22.09.03, 17:39 Porzadkowy, to co piszesz jest smutne, zalosne i straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: To skandal! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 19:02 Gość portalu: Marlena napisał(a): > Porzadkowy, to co piszesz jest smutne, zalosne i straszne. Właśnie nie,to jedyna sensowna i logiczna(oprócz mojej) wypowiedź w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: To skandal! IP: *.unknown.tele.dk 22.09.03, 19:58 O ile jeszcze umiem czytac, to ten watek mowi nie generalnie o pedofilach, czy o psychozie na ich temat, ale o facecie ktory pobil zgwalcil 6 letnia dziewczynke. Nie masz sie wiec co podniecac, nikt tu nie atakuje twoich pedofili. A z wiezieniami to prawda, jest cos takiego, co sie nazywa "dobrowolna izolacja", ale wyobrazcie sobie faceta po spedzeniu kilku lat w izolatce, chyba nadaje sie tylko na oddzal zamkniety. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorkaa Re: To skandal! 23.09.03, 07:52 porzadkowy napisał: > Wybacz, ale znam większe zbrodnie, np. ludobójstwo. Więc bzdury wypisujesz. *** Myslę,że tutaj stopniowanie,który czyn jest bardziej straszny jest bez sensu... *** > > > Więzień , o któym współosadzeni wiedzą , że dokonał tak ohydnego > > czynu , urządzą mu takie życie za kratami , że .... > > Tu piszesz prawdę, niestety. *** niestety???? *** > > > Takie monstra nie mają życia w więzieniu , często popełniają samobójstwa , > > lub wpadaja w ciężką depresję. > > Tu też piszesz prawdę, choć nie wiem dlaczego uważasz każdego pedofila za > monstrum. *** a mozesz w takim razie napisać za kogo mam uważać takiego zboczeńca?? *** Teraz nawet nauczyciel > głaskający po głowie uczennicę posądzony może być o molestowanie seksualne. *** Temat dotyczy brutalnego gwałtu na 6 letnim dziecku.Nie zbaczaj z niego jak możesz... *** > Post scriptum: > Jestem przeciwnikiem pedofilii. Ale nie wpadłem na szczęście w zbiorową > psychozę. *** Ciekawe co byś powiedział gdyby to spotało Twoje dziecko,czego oczywiście Ci nie życze. *** Odpowiedz Link Zgłoś
porzadkowy Re: To skandal! 23.09.03, 08:52 wiktorkaa napisała: > porzadkowy napisał: > > > > Wybacz, ale znam większe zbrodnie, np. ludobójstwo. Więc bzdury wypisujesz > . > > *** > Myslę,że tutaj stopniowanie,który czyn jest bardziej straszny jest bez sensu... > *** A ja myślę, że nie jest bez sensu. Do takiego samego wniosku doszedł zapewne także prawodawca ustalając sankcję karną za czyn z osobą poniżej 15 roku jako niższą niż np. za zabicie człowieka. Idę tylko tropem myślowym legislatora i wydaje mi się ten trop jak najbardziej słuszny. > > > > > > Więzień , o któym współosadzeni wiedzą , że dokonał tak ohydnego > > > czynu , urządzą mu takie życie za kratami , że .... > > > > Tu piszesz prawdę, niestety. > > *** > niestety???? > *** Tak, niestety. Bo miast leczyć pedofilię tylko się ją sankcjonuje i w dodatku robią to sami więźniowie!!! Dlaczego np. nie znęcają się nad kimś kto uporczywie uchyla się od alimentów??? Czy to że jego dziecko głoduje to mniejsza krzywda dla tego dziecka??? > > > > > > Takie monstra nie mają życia w więzieniu , często popełniają samobójs > twa , > > > lub wpadaja w ciężką depresję. > > > > Tu też piszesz prawdę, choć nie wiem dlaczego uważasz każdego pedofila za > > monstrum. > > *** > a mozesz w takim razie napisać za kogo mam uważać takiego zboczeńca?? > *** Odpowiem Ci pytaniem na pytanie: czy uważasz, że 18 latek skazany za uprawianie seksu ze swoją 13-letnią koleżanką jest pedofilem? > > > Teraz nawet nauczyciel > > głaskający po głowie uczennicę posądzony może być o molestowanie seksualne > . > > *** > Temat dotyczy brutalnego gwałtu na 6 letnim dziecku.Nie zbaczaj z niego jak > możesz... > *** Mogę. Dziwi mnie jednak ta rządza odwetu z Waszej strony. Ale to efekt medialnego przedstawienia czynu przestępczego, który był, jest i będzie. > > > > Post scriptum: > > Jestem przeciwnikiem pedofilii. Ale nie wpadłem na szczęście w zbiorową > > psychozę. > > *** > Ciekawe co byś powiedział gdyby to spotało Twoje dziecko,czego oczywiście Ci > nie życze. > *** Nie rozumiem, dlaczego zadałaś to pytanie, skoro napisałem że jestem przeciwnikiem pedofilii a zarazem zwolennikiem sprawiedliwego osądzania osób podejrzanych o współżycie z małoletnimi. A co bym powiedział? Nie wiem, wiem natomiast co bym zrobił. p. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorkaa Re: To skandal! 23.09.03, 09:56 porzadkowy napisał: > > > > Więzień , o któym współosadzeni wiedzą , że dokonał tak ohydnego > > > > czynu , urządzą mu takie życie za kratami , że .... > > > > > > Tu piszesz prawdę, niestety. > > > > *** > > niestety???? > > *** > > Tak, niestety. Bo miast leczyć pedofilię tylko się ją sankcjonuje i w dodatku > robią to sami więźniowie!!! Dlaczego np. nie znęcają się nad kimś kto > uporczywie uchyla się od alimentów??? Czy to że jego dziecko głoduje to > mniejsza krzywda dla tego dziecka??? > *** Sluchaj,jest mowa o gwalcie na dziecku-możesz wypowiadać się an temat? *** > > > > > > Tu też piszesz prawdę, choć nie wiem dlaczego uważasz każdego pedofil > a za > > > monstrum. > > > > *** > > a mozesz w takim razie napisać za kogo mam uważać takiego zboczeńca?? > > *** > > Odpowiem Ci pytaniem na pytanie: czy uważasz, że 18 latek skazany za uprawianie > > seksu ze swoją 13-letnią koleżanką jest pedofilem? *** Nie rozmawiamy o związkach nieletnich tylko o gwałcie jaki miał miejsce,znowu piszesz nie na temat. *** > > *** > > Temat dotyczy brutalnego gwałtu na 6 letnim dziecku.Nie zbaczaj z niego ja > k możesz... > > *** > > Mogę. Dziwi mnie jednak ta rządza odwetu z Waszej strony. Ale to efekt > medialnego przedstawienia czynu przestępczego, który był, jest i będzie. *** A uważasz,że nie należy się odpowiednia kara dla takiego przestepcy?? *** > > *** > > Ciekawe co byś powiedział gdyby to spotało Twoje dziecko,czego oczywiście > Ci > > nie życze. > > *** > > Nie rozumiem, dlaczego zadałaś to pytanie, skoro napisałem że jestem > przeciwnikiem pedofilii a zarazem zwolennikiem sprawiedliwego osądzania osób > podejrzanych o współżycie z małoletnimi. > A co bym powiedział? Nie wiem, wiem natomiast co bym zrobił. *** Skoro tego nie przeżyłeś nie możesz wiedzieć co byś zrobił... *** Odpowiedz Link Zgłoś
porzadkowy Re: To skandal! 23.09.03, 10:16 wiktorkaa napisała: > porzadkowy napisał: > > > > > > Więzień , o któym współosadzeni wiedzą , że dokonał tak ohy > dnego > > > > > czynu , urządzą mu takie życie za kratami , że .... > > > > > > > > Tu piszesz prawdę, niestety. > > > > > > *** > > > niestety???? > > > *** > > > > Tak, niestety. Bo miast leczyć pedofilię tylko się ją sankcjonuje i w doda > tku > > robią to sami więźniowie!!! Dlaczego np. nie znęcają się nad kimś kto > > uporczywie uchyla się od alimentów??? Czy to że jego dziecko głoduje to > > mniejsza krzywda dla tego dziecka??? > > > *** > Sluchaj,jest mowa o gwalcie na dziecku-możesz wypowiadać się an temat? > *** To jest wlasnie wypowiedź na temat. Zapytałaś się bowiem mnie, dlaczego w jednym ze swoich poprzednich postów napisałem, że (niestety) współwięziowie skazanemu pedofilowi zgotują podły los w więzieniu. Ja twierdzę, że nie mają do tego żadnego prawa, nawet moralnego. Czytaj ze zrozumieniem. > > > > > > > > > Tu też piszesz prawdę, choć nie wiem dlaczego uważasz każdego pe > dofil > > a za > > > > monstrum. > > > > > > *** > > > a mozesz w takim razie napisać za kogo mam uważać takiego zboczeńca?? > > > *** > > > > Odpowiem Ci pytaniem na pytanie: czy uważasz, że 18 latek skazany za > uprawianie > > > > seksu ze swoją 13-letnią koleżanką jest pedofilem? > > *** > Nie rozmawiamy o związkach nieletnich tylko o gwałcie jaki miał miejsce,znowu > piszesz nie na temat. > *** Droga Wiktorko, każdy powyżej 15 roku życia który uprawia seks z osobą poniżej 15 roku życia, w myśl polskiego prawa karnego jest pedofilem. Skoro nazwałaś każdego pedofila monstrum, to 18 latka współżyjącego ze swoją 3-4 lata młodszą koleżanką, także określiłaś tym mianem. I znowu na temat, tylko nie przestajesz najwyraźniej pamiętać co napisałaś w poprzednich swoich postach. > > > > > *** > > > Temat dotyczy brutalnego gwałtu na 6 letnim dziecku.Nie zbaczaj z nie > go ja > > k możesz... > > > *** > > > > Mogę. Dziwi mnie jednak ta rządza odwetu z Waszej strony. Ale to efekt > > medialnego przedstawienia czynu przestępczego, który był, jest i będzie. > > *** > A uważasz,że nie należy się odpowiednia kara dla takiego przestepcy?? > *** Odpowiednią karą jest kara przewidziana w polskim kodeksie karnym. Legislator nie jest głupcem i potrafi wartościować, co jest "większą zbrodnią" a co mniejszą, jak to ujęłaś wcześniej. > > > > > > *** > > > Ciekawe co byś powiedział gdyby to spotało Twoje dziecko,czego oczywi > ście > > Ci > > > nie życze. > > > *** > > > > Nie rozumiem, dlaczego zadałaś to pytanie, skoro napisałem że jestem > > przeciwnikiem pedofilii a zarazem zwolennikiem sprawiedliwego osądzania os > ób > > podejrzanych o współżycie z małoletnimi. > > A co bym powiedział? Nie wiem, wiem natomiast co bym zrobił. > > *** > Skoro tego nie przeżyłeś nie możesz wiedzieć co byś zrobił... > *** Czy skoro nigdy nie płonęło Twoje mieszkanie, nie wiesz co należałoby uczynić, gdybyś jednak zauważyła w nim pożar? p. PS. Myśl, tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
leeshy Publika ma wode zamiast mozgu 23.09.03, 10:02 porzadkowy napisał: > > *** > > a mozesz w takim razie napisać za kogo mam uważać takiego zboczeńca?? > > *** > > Odpowiem Ci pytaniem na pytanie: czy uważasz, że 18 latek skazany za uprawianie > > seksu ze swoją 13-letnią koleżanką jest pedofilem? Problem polega na tym, ze ogarnieta psychoza publika nie rozroznia zabronionego kodeksem karnym "dopuszczenia sie czynnosci seksualnej z osoba w wieku ponizej 15 lat" od pedofilii jako zaburzenia. Lub innych zaburzen, nie tylko pedofilii. Mozna byc najzupelnie zdrowym psychicznie i seksualnie osobnikiem i przeleciec 13latke, jak i pedofilem, ktory nigdy w zyciu dziecka nie skrzywdzil. Wytworzyl sie taki automatyzm: seks z nastolatka = pedofil. Bardzo mnie kiedys ubawila informacja na portalu onetu, ze zatrzymano pedofila, ktory robil zdjecia 16-letnim dziewczynom. Co za belkot - wprawdzie u nas sypiac z 16 latka mozna, a nawet mozna sie z nia ozenic, ale legalnie rozebranej fotki zrobic jej nie wolno. Inna rzecz ze zaden szanujacy sie pedofil na 16latke nie spojrzy - za stara ;) A tak poza tym to w Holandii tzw. granica przyzwolenia to wiek 13 lat i co ciekawe, nie bylo tam takich afer pedofilskich - z ofiarami smiertelnymi - jak w sasiedniej Belgii, gdzie ta granica jest wyzsza. Podobnie jak z narkotykami zreszta. I jeszcze jedno - w Polsce tacy goscie jak David Hamilton, Grigorij Galitsyn czy Peter Hegre nie mieliby szans zaistniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
porzadkowy Re: Publika ma wode zamiast mozgu 23.09.03, 10:17 Wypada mi napisać tylko tyle: masz rację w tym co piszesz. ukłony p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aln przeciez dostal 10 lat IP: *.178.96.219.forward.012.net.il 22.09.03, 17:16 wiec o co chodzi? Znajac nasze sady mozna sie bylo spodziewac wyroku na dziewczynke, za to, ze go nie daj Boze podrapala w obronie wlasnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: przeciez dostal 10 lat IP: *.ath.spark.net.gr 23.09.03, 09:24 Dostal dziesiec lat, spedzi trzy w sanatoryjnych warunkach jakiegos polskiego wiezenia, potem wyjdzie na upragniona wolnosc za dobre sprawowanie, po prostu git. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska75 Re: To skandal! 23.09.03, 07:56 To co go spotka w więzieniu, będzie gorsze niż dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
leeshy Pedofilia 23.09.03, 09:50 Z internetowej encyklopedii WIEM: "Pedofilia, popęd płciowy do dzieci, psychoseksualna skłonność do dzieci i młodzieży obojga płci. Amerykański uczony J. Money dzieli pedofilię na: nepiofilię (obiektem zainteresowania jest dziecko w wieku przedszkolnym), pedofilię (obiektem jest dziecko w wieku szkolnym, ale przed okresem dojrzewania) i efebofilię (obiektem jest osoba w wieku dojrzewania). W większości ujawnionych przypadków zainteresowaniem pedofilów cieszą się dziewczęta w wieku 8-11 lat i chłopcy w wieku 11-15 lat. Typ kontaktów pedofilnych bywa zróżnicowany, począwszy od obnażania się i masturbowania w obecności nieletnich, dotykania ich narządów płciowych, a na pełnych stosunkach seksualnych kończąc. U pedofilów niekiedy stwierdza się zmiany organiczne w mózgu, które prowadzą do tego typu zachowań, ale w większości przypadków o rozwoju pedofilii decydują czynniki psychiczne i rozwojowe, np. zaburzone relacje z rodzicami, doświadczenie przemocy seksualnej w dzieciństwie, odczuwanie lęku wobec kobiet, kompleksy, niepowodzenia w życiu seksualnym. W niektórych kulturach świata zachowania pedofilne wiążą się z obyczajowością, np. w plemieniu Eipo żyjącym na Nowej Gwinei są akceptowane kontakty seksualne dorosłych mężczyzn z dziećmi w każdym wieku. W innych plemionach spotyka się rytuały inicjacyjne młodzieży o pedofilnym charakterze. W innych kulturach są akceptowane małżeństwa z nieletnimi dziewczynkami. W kulturze Zachodu pedofilia też była faktem. G. de Rais, marszałek Francji żyjący w XV w., miał kontakty pedofilne z kilkuset chłopcami, z których około 200 zabił. W XVIII-wiecznej Anglii były rozpowszechnione domy publiczne o pedofilnym charakterze. Przykłady można mnożyć. W naszym społeczeństwie pedofilia jest surowo oceniana. Nawet w zakładach karnych pedofile znajdują się na samym dnie hierarchii i budzą agresję u innych więźniów. Wobec pedofilów oczekuje się stosowania możliwie najsurowszych kar, a wiele osób domaga się kastracji; w niektórych krajach jest stosowana. Jakie są szanse leczenia pedofilii? Z najbardziej znanych na świecie ośrodków leczenia pedofilów wynika, że po kilku latach leczenia z użyciem specjalnych leków, metod treningowych i psychoterapii, uzyskano poprawę u 21% leczonych. Lepsze wyniki uzyskuje się w przypadku pedofilów żyjących w udanych małżeństwach, mających poczucie winy, nie akceptujących tej dewiacji, bez zaburzeń psychicznych. Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego Miłość i Seks” Wydawnictwa Europa. Autor - Lew Starowicz. ISBN 83-87977-17-9. Rok wydania 1999." wiem.onet.pl/wiem/000a15.html Szkoda tylko, ze nie podano tu rozroznienia na pedofilow i osoby z zespolem niezroznicowania obiektu seksualnego, psychopatow, osoby uposledzone lub z uszkodzeniami OUN, rowniez wskutek np. alkoholizmu. A takze zupelnie normalne osoby, pragnace przezyc dreszczyk emocji. Wg wiarygodnych badan najgrozniejsi sa nie ci, ktorzy maja sama SKLONNOSC do dzieci, ale ci, ktorzy maja sklonnosc do wszystkiego co sie rusza, a nie potrafia pohamowac swoich popedow, w tym agresji. Odpowiedz Link Zgłoś