2szarozielone 22.06.08, 22:42 co sądzicie o "Świecie według Kiepskich"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.o.suwak Re: taki test serialowy... 22.06.08, 22:43 2szarozielone napisała: > co sądzicie o "Świecie według Kiepskich"? faktycznie kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: taki test serialowy... 22.06.08, 22:45 niestrawny, nawet, podejrzewam w odmiennym stanie swiadomosci. Swego czasu mialam mala slabosc do Andrzeja Grabowskiego, choc niekoniecznie w tej roli;) i zdarzylo mi sie ze dwa odcinki wymeczyc Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: taki test serialowy... 22.06.08, 22:52 na samym początku podobała mi się piosenka big cyca, ale już tak dawno nie słyszałam, że nie pamiętam czy teraz mi się podoba czy nie. poza tym - nie moje poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: taki test serialowy... 22.06.08, 22:54 ja w sumie nie oglądałam nigdy. może 1-2 odcinki. a frapuje mnie ten serial - bo nie widzę żadnej prawidłowości - komu się podoba, a komu nie. przy tym rzadko Kiepscy wywołuja jakieś neutralne reakcje - albo że świetne, albo że idiotyzm :) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: taki test serialowy... 22.06.08, 22:56 Mnie się podoba, ale te wcześniejsze odcinki były lepsze od późniejszych. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: taki test serialowy... 22.06.08, 23:09 2szarozielone napisała: > co sądzicie o "Świecie według Kiepskich"? zenada do szescianu, obejrzalam moze z pol odcinka...tego sie nie da ogladac... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: taki test serialowy... 23.06.08, 00:30 > tego sie nie da ogladac... Jak się nie da, ja się da? Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: taki test serialowy... 23.06.08, 00:32 chyba tylko po zakryciu telewizora gazeta:) Odpowiedz Link Zgłoś
iris.iris Re: taki test serialowy... 23.06.08, 11:46 od Ferdka wolę siostrę Basen niedaleko aparatu :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_monika Re: taki test serialowy... 23.06.08, 12:10 kiepski świat - dla widzów pOlsatu - wieś i miasteczka, bezrobotni i bez wykształcenia Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: taki test serialowy... 23.06.08, 14:17 ja zauważyłam, że pozytywnie ten serial oceniają z jednej strony właśnie tacy ludzie, o jakich piszesz - a z drugiej inteligentni, wykształceni, z absurdalnym poczuciem humoru. zupełnie dwie rózne grupy. a reszta nie znosi i nie trawi. Sama w sumie nie oglądam, tylko mnie ta obserwacja intryguje. W tym watku też osoby, które przyznały sie do sympatii do Kiepskich - zdecydowanie od typowej widowni Polsatu odstają. W górę. Odpowiedz Link Zgłoś
vader.darth Re: taki test serialowy... 23.06.08, 14:43 racja ten serial był skierowany do widowni Polsatu - racja - takie disco poloa co do "inteligentni, wykształceni..." to widac że jeszcze tkwią w swoim pochodzeniu - czyli słoma z butów wystaje... Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: taki test serialowy... 23.06.08, 15:26 myslę, że byś się zdziwił tym pochodzeniem fanów Kiepskich... Wiem, ze jego fanem jest na pewno Jan Kobuszewski. Znam tez paru innych ludzi na wysokim poziomie, ktorzy serial cenią za absurd i surrealizm - i celna krytyke rzeczywistości (cytuje ich opinie - sama zaznaczam, ze zdania w zasadzie nie mam) Odpowiedz Link Zgłoś
vader.darth Re: taki test serialowy... 23.06.08, 15:34 zaraz się zapieniasz, burakim każdy ma prawo być:) - dowcip dowcipem ale realizacja jest poniżej "normy" Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: taki test serialowy... 23.06.08, 15:41 ja się nie zapieniam, tylko zastanawiam :) bo to straszne uproszczenie nazwac kogos burakiem... heh, chyba po prostu poogladam sobie i sama cos stwierdzę. jak na razie - jak słyszę, że jakis bystry koles sie przyznaje, ze ogląda Kiepskich, to łapie u mnie plusa za brak sztucznego kreowania sie na intelektualiste - jak śmieszy, to śmieszy, po cholere udawac, że tylko i wyłącznie Monty Python, Kabaret Starszych Panów i Tuwim ze Słonimskim... Odpowiedz Link Zgłoś
vader.darth Re: taki test serialowy... 23.06.08, 15:45 napisałem Ci geneze owego "dzieła" program był zaplanowany dla wsi i buractwa z pełna premedytacją (zdania malutkie i nie złozone) dowcip w okolicy spożywania i wydalania Potem ju z różni ludzie pisali scenariusze Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: taki test serialowy... 23.06.08, 16:12 a no to może w takim razie - z czasem się wyrobił... to chyba dobrze o serialu świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
vader.darth Re: taki test serialowy... 23.06.08, 16:21 ja osobiście nie lubię tandetnej formy - a dotego klonów i kopii, jest taka teoria że jak cos wystarczająco długo pokazywać to znajdą sie wielbicielae, Dla mnie serial jest "pusty" nie śmieszy, nie ma w nim nic do myslenia a do tego w kółko to samo - oglądam czasem bo znajomy grywa tam a kumple scenariusze pisali Odpowiedz Link Zgłoś
sifaka Re: taki test serialowy... 23.06.08, 15:07 a z drugiej inteligentni, wykształceni, z absurdalnym poczuciem humoru. Moze działa inspirująco? Odpowiedz Link Zgłoś
rum99 Re: taki test serialowy... 23.06.08, 21:49 szarozielona...ty musisz byc fajna kobieta...nie tak jak te popaprane feministki..... Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: taki test serialowy... 23.06.08, 21:57 każda normalna inteligentna kobieta powinna być feministką. Odpowiedz Link Zgłoś
krainaczaruff Re: taki test serialowy... 23.06.08, 14:14 Nie cierpie, beznadziejny, głupota jak 150. Tak samo jak "daleko od noszy". Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: taki test serialowy... 23.06.08, 14:40 a wlasnie niezupelnie, "Daleko od noszy" akurat raz po raz ogladalam, i lubilam, potem mi sie znudzilo. No nie wiem, moim zdaniem sie roznia Odpowiedz Link Zgłoś
vader.darth pamietam początki 23.06.08, 15:41 Hitem był "Swiat wg Bandich" i polsat jak polsat rozpisał konkurs na jego klona w polsce - odrzucono wiekszośc scenariuszy - bo były za inteligentne - dowcip miał byc o dupie, sraniu, dupie, piciu, piwie i flaszce - wgrał rosyjski operator co w Polsce robił na czarno - serial odniusł ogromny sukces kasowy - kupa ludzi się na nim dorobiła - producent trafił na giełdę Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: pamietam początki 23.06.08, 16:29 vader.darth napisał: > Hitem był "Swiat wg Bandich > miał byc o dupie, sraniu, dupie, piciu, piwie > odniusł ogromny sukces a wcześniej: > racja ten serial był skierowany do widowni Polsatu - racja - takie > disco poloa co do "inteligentni, wykształceni..." to widac że > jeszcze tkwią w swoim pochodzeniu - czyli słoma z butów wystaje... Taaak... Jakby ci to delikatnie wytłumaczyć? My, miłośnicy disco poloa, którym słoma z butów wystaje, nie rozumimy onych Bundych. Nie każdy odnius taki sukces intelektoalny jak wy panie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: pamietam początki 23.06.08, 16:36 BTW: Agora goszcząca nasze forum, prowadzi na ten temat specjalny serwis internetowy: press.gazeta.pl/PressOffice/PressRelease.90000.po?changeLocale=PL www.kiepscy.tivi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vader.darth Re: pamietam początki 23.06.08, 16:40 tak było i co z tego... czego sie obrażasz? wszędzie są takie seriale dla mas bo masa=kasa teatrem Tv by nie przebili się Odpowiedz Link Zgłoś
gupijasio Re: taki test serialowy... 23.06.08, 15:59 nie golądam seriali oprócz tego Odpowiedz Link Zgłoś