wiarusik 09.07.08, 16:16 www.youtube.com/watch?v=8D_Bo0UFxq4&feature=related kto ogladal w niedziele? uwielbiam dramaty,ten byl bardzo fajny nawet uronilem lezke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nexstartelescope Re: lolita 09.07.08, 17:09 Ogladalam kiedys, ciekawy film, oryginalna tematyka. odwazny jak na tamte czasy ;) No i boski Jeremy Irons...ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: lolita 09.07.08, 17:13 zagral bardzo dobrze,ale czy jego postac byla boska? patrzac na niego i na te dziewczyne doszedlem do wniosku,ze to nie pasuje facet w zaawansowanym wieku nie powinien uganiac sie za lizakami aczkolwiek z wlasnego doswiadczenia wiem,ze w lolitkach jest magnetyzm,kturemu trudno sie oprzec Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: lolita 09.07.08, 17:14 sa uosobieniem zycia-energiczne,wesole,mlode,beztroskie Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: lolita 09.07.08, 17:16 no i niech mnie kule bija-w yotube mozna zobaczyc chyba caly ten film,a nawet sceny wyciete Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: lolita 09.07.08, 17:17 nabokov moja miłość. wiecie, że miał świra na punkcie motyli? Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: lolita 09.07.08, 17:18 film fajny, rpzemawia do wyobrazni. ale polecam ksiazke.. ma wiecej uroku, w filmie wycieto of kors wiele scen,jest wieksze napiecie i erotyzm, uproszczono jego "psychike".. ksiazka daje o wiele wiecej :) (jak zwykle z reszta) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: lolita 09.07.08, 17:21 film mi sie spodobal i faktycznie myslalem o przeczytaniu ksiazki Odpowiedz Link Zgłoś
rose-ana Re: lolita 09.07.08, 19:14 Dominique Swain grająca tytułową role imo kompletnie nie sprawdziła sie jako lolita - połączenie niewinności, zmysłowości i zagadkowości. Gdyby nie ona film byłby świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: lolita 09.07.08, 19:38 wiarusik napisała: > uwielbiam dramaty,ten byl bardzo fajny > nawet uronilem lezke ...z żalu, że już się skończył? :P Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: lolita 09.07.08, 20:12 wolę pierwszą wersję w reżyserii Kubrica, w tamtych czasach to zrobić i zagrać jeszcze to była odwaga. Z Jamesem Masonem jako głównym bohaterem i Peterem Selersem jako Quilty. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: lolita 09.07.08, 20:33 nie chce ogladac po tym co przeczytalam o tym filmie skoro Lolity nie gra 13 letnia aktorka...nie jest nawet na taka ucharakteryzowana to ja dziekuje pozatym wole ksiazki;] Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: lolita 09.07.08, 22:09 jak czytałam książkę to sobie myślałam, że fajnie by było być obiektem takich (w sensie intensywności nie ze do dziewczynki) uczuć Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: lolita 12.07.08, 00:16 2 ciekawe sceny,kturych nie ma w filmie: www.youtube.com/watch?v=hnY2GZqtWl8&feature=related www.youtube.com/watch?v=tXqwHOyXkR0&feature=related zastanowily mnie niezmiernie jakze plynne jest przejcie bohatera od widzenia dolores jak curki do traktowania jej jak kochanki co myslicie o bohaterze?jakie slowa cisna wam sie na usta kiedy widzicie jego poczynania? ja mysle ze "obciach",ale to pewnie dlatego ze humbert nie ma charakteru Odpowiedz Link Zgłoś
pohodli Re: lolita 12.07.08, 12:44 Film nijak ma się do powieści. Historia wygląda karykaturalnie. Z kolei powieść nijak ma się do pozostałych jego prac. Napisał parę lepszych. ___________________ Zmiana otoczenia to tradycyjne złudzenie, którego czepiają się beznadziejnie chorzy. Gdzieś tak napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
amelkalexi Re: lolita 12.07.08, 12:50 Czytalam ksiazke, moim zdaniem nudny gniot, wiec nie mam ochoty zmuszac sie do ogladania filmu... Odpowiedz Link Zgłoś