Gość: KrzysztofW IP: 195.116.133.* 10.02.03, 09:09 Zastanawiam się jaki kupić TV - chciałem Sony ale po przeczytaniu kilku nieprzychylnych opinii o tej marce zaczynam mieć wątpliwości. Podobno Panasonic jest o wiele lepszy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Panasonic czy Sony IP: 195.116.133.* 10.02.03, 09:42 Sony jest do d**y, psuje sie i żałuję że go kupiłem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _zigo Re: Panasonic czy Sony IP: 195.116.133.* 10.02.03, 09:46 Nie wiem czemu czepiasz się Sonego to firma, która nigdy mnie nie zawiodła - natomiast brat ma Panasonica i strasznie narzeka- podobno często nawala fonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Panasonic czy Sony IP: *.int.warszawa.tdci.pl 11.02.03, 17:18 Wszystkie studia telewizyjne w Polsce używają monitorów / telewizorów SONY. Monitory studyjne Panasonic co prawda istnieją , ale są nietrwałe i kiepskiej jakości. Innych profesjonalnych - nie znam ( no - może jeszcze egzotyczne JVC i Philips - - kiepskie ) Może to będzie dla Ciebie pewną podpowiedzią .... Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: Panasonic czy Sony 11.02.03, 17:46 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Wszystkie studia telewizyjne w Polsce używają monitorów / telewizorów SONY. > Monitory studyjne Panasonic co prawda istnieją , ale są nietrwałe i kiepskiej > jakości. > Innych profesjonalnych - nie znam ( no - może jeszcze egzotyczne JVC i Philips > - Jezeli chodzi o monitory "studyjne" klasyczne - kineskopowe to faktycznie SONY sa bardzo dobre. JVC chlam, Philips - nie spotkalem, Panasonic mierne. Najleprze monitory to Barco Jezeeli plazmy to wszyscy uzywaja JVC ba maja regolacje temperatury barwowej. Natomias przyszlosc monitorow to LCD (od kilku lat uzywane na wozach bo oszczedzaja miejsce i waga mniejsza). LCD to obecnie najleprze robi Panasonic kat widzenia 180stopni i to nie po przekatnej. A wracajac do telewizorow to ja wybralem Sony i nie zaluje. Zdecydowalem sie na tradycyjne 4/3. Jesli nie planujesz w najblizszym czasie kina domowego to zrob tak samo. W ciagu najblizszych lat, moze 3 moze troche wiecej wprowadzona zostanie telewizja cyfrowa naziemna i to najprawdopodobniej z dawno zapowiadanym HDTV. Czyli za te pare lat i tk trzeba bedzie zmienic telewizor (altenatywa bedzie przystawka do do tradycyjnych telewizorow). Lepiej teraz oszczedzic te 3tys zl. Po potem bedziesz sie wnerwial ze tyle kasy wydales 3 lata temu a teraz za te same pieniadze mozna miec w domu HTV. Pzdr Jaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Panasonic czy Sony IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 25.06.03, 18:34 jaki71 napisał: > Gość portalu: Rafał napisał(a): > > > Wszystkie studia telewizyjne w Polsce używają monitorów / telewizorów SONY > . > > Monitory studyjne Panasonic co prawda istnieją , ale są nietrwałe i kiepsk > iej > > jakości. > > Innych profesjonalnych - nie znam ( no - może jeszcze egzotyczne JVC i > Philips > Jezeli chodzi o monitory "studyjne" klasyczne - kineskopowe to faktycznie SONY > sa bardzo dobre. JVC chlam, Philips - nie spotkalem, Panasonic mierne. > Najleprze monitory to Barco > Jezeeli plazmy to wszyscy uzywaja JVC ba maja regolacje temperatury barwowej. > Natomias przyszlosc monitorow to LCD (od kilku lat uzywane na wozach bo > oszczedzaja miejsce i waga mniejsza). LCD to obecnie najleprze robi Panasonic > kat widzenia 180stopni i to nie po przekatnej. > > A wracajac do telewizorow to ja wybralem Sony i nie zaluje. Zdecydowalem sie na > > tradycyjne 4/3. Jesli nie planujesz w najblizszym czasie kina domowego to zrob > tak samo. W ciagu najblizszych lat, moze 3 moze troche wiecej wprowadzona > zostanie telewizja cyfrowa naziemna i to najprawdopodobniej z dawno > zapowiadanym HDTV. Czyli za te pare lat i tk trzeba bedzie zmienic telewizor > (altenatywa bedzie przystawka do do tradycyjnych telewizorow). Lepiej teraz > oszczedzic te 3tys zl. Po potem bedziesz sie wnerwial ze tyle kasy wydales 3 > lata temu a teraz za te same pieniadze mozna miec w domu HTV. > Pzdr Jaki Telewizja HDTV w Polsce!!!? Dobry zart, bedzie tak jak z autostradami - duzo gadania i wielkie NIC!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: Panasonic czy Sony 11.08.03, 14:27 Caly problem z autostradami to ten ze je finansuje i buduje w wiekszej czesci "Panstwo" a telewizje HDTV wprowadzaja nadawcy prywatni a nie publiczny defakto panstwowy. W europie przy jakosci jaka daje telewizja naziemna analogowa i cyfrowa satelitarna wprowadzenie cyfrowych multipleksow naziemnych nie ma sensu. Nie wnosi to zadnej poprawy jakosci dla uzytkownika. Jedyna mozliwosc ich wejscia to jednoczesne ich wejscie z HDTV. Inna sprawa to problem do tej pory nie rozwiazany kto mialby byc wlascicelem takiego multipleksa i na jakiej zasadzie bedzie sprzedawal kanaly. JAki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Panasonic czy Sony IP: *.rybnet.pl / 192.168.32.* 20.02.03, 13:21 Też się nad tym zastanawiałem.Dokonałem szczegółowej analizy telewizorów Panasonic i Sony dostępnych na naszym rynku.Wybrałem Panasonic TX-29AS10(100 Hz)za 3000PLN (ze stolikiem).Sony wyraźnie przegrywa z Panasonic pod względem jakości i ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Panasonic czy Sony IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 20.02.03, 18:53 Potwierdzam że z SONY .... pozostała nazwa.Zobacz w niedawnym archiwum masę wypowiedzi na temat produktów tej nieszczęsnej firmy.Tak to prawda że odbiorniki telewizyjne SONY były synonimem jakości. ALE BYŁY.I z całą pewnością nie są, czego sam jestem przykładem gdzie w ciągu niespełna czterech lat sypnął się trzyletni 21 calowy a zaraz po nim starszy bardzo drogi 29 calowy.Nie muszę dodawać że oba skutecznie, to znaczy nie do naprawienia.Poczytaj w archiwum o tych "przypadkach" z padaniem super WEGI i paru innych flagowych współczesnych modelach. Przeciętny serwisant który miał styczność z produktami tej firmy przyzna że produkty zaczęły mieć coraz gorszą jakość od początku lat 90. Natomiast produkty z lat osiemdziesiątych czy siedemdziesiątych z reguły pracują bez zarzutu i pewnie długo tak będzie. Między bajki włóż te porównania że to musi być dobre skoro w studiach TV widać tylko produkty SONY. Tak, tak tyle tylko że to co widać to są wysoko specjalizowane robione tylko dla studiów PROFESJONALNE MONITORY, produkowane w zgoła innych miejscach niż te w których firma pozwoliła od lat dziewięćdziesiątych produkować wyroby ze swoim znakiem przeznaczone na rynek konsumpcyjny. Odbiornik TV dla konsumenta w Europie Wschodniej jest składany z części produkowanych tam gdzie ta produkcja jest najtańsza a więc w krajach o tak znaczącej kulturze elektronicznej jak min. Białoruś, Ukraina,Słowacja,Litwa itd. itp.Resztę sobie dopowiedz. Na zakończenie tego potwornie długiego postu radzę Ci zakup odbiornika każdej firmy pod warunkiem że będzie posiadał na obudowie napis PANASONIC. Tak uczyniłem i chyba był to trafny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Panasonic czy Sony IP: *.co.uk 25.06.03, 11:40 Zgadzam sie z przedmowca. Wlasnie tak sie wciska niskiej klasy produkty zwyklemu obywatelowi!;-) Czlowiek widzi ze profesjonalisci uzywaja SONY to sadzi ze wszystkie produkty tej marki sa tak samo dobre a tymczasem firma bazuja na tym wciska kit gawiedzi. Jezeli ktos produkuje dobry sprzet profesjonalny niestety nie oznacza ze musi produkowac dobry sprzet popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Panasonic czy Sony IP: *.rtk.net.pl 25.06.03, 21:04 a ja uważam, że najlepsze jest LG (serio!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Panasonic czy Sony IP: Proxy.PMPoland.PL:* 27.06.03, 11:33 jeżeli chodzi o jakość obrazu, to Sony na pewno jest lepsze. Idz do jakiegoś sklepu, gdzie na jednej półce masz parę marek TV włączonych, porównaj sobie obraz. Panasonic zawsze ma obraz zaciemniony w stosunku do Sony, Philips zawsze jest rozjaśniony. Najżywsze i najbardziej nasycone barwy ma Sony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Panasonic czy Sony IP: Proxy.PMPoland.PL:* 27.06.03, 11:35 Gość portalu: marcin napisał(a): > jeżeli chodzi o jakość obrazu, to Sony na pewno jest lepsze. Idz do jakiegoś > sklepu, gdzie na jednej półce masz parę marek TV włączonych, porównaj sobie > obraz. Panasonic zawsze ma obraz zaciemniony w stosunku do Sony, Philips zawsze > > jest rozjaśniony. > Najżywsze i najbardziej nasycone barwy ma Sony. > Ale video i DVD mam od Panasonica i za nic na Sony bym nie zamienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Panasonic czy Sony IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 16:02 A ja mam 28 calowego Sanyo i jestem z niego zadowolony. Kupilem go juz chyba 8 lat temu. Caly cas ladnie odbiera i nigdy jeszcze nie zepsul sie. Odpowiedz Link Zgłoś