Dodaj do ulubionych

Panasonic czy Sony

IP: 195.116.133.* 10.02.03, 09:09
Zastanawiam się jaki kupić TV - chciałem Sony ale po przeczytaniu kilku
nieprzychylnych opinii o tej marce zaczynam mieć wątpliwości. Podobno
Panasonic jest o wiele lepszy
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Panasonic czy Sony IP: 195.116.133.* 10.02.03, 09:42
      Sony jest do d**y, psuje sie i żałuję że go kupiłem. Pozdrawiam.
    • Gość: _zigo Re: Panasonic czy Sony IP: 195.116.133.* 10.02.03, 09:46
      Nie wiem czemu czepiasz się Sonego to firma, która nigdy mnie nie zawiodła -
      natomiast brat ma Panasonica i strasznie narzeka- podobno często nawala fonia
    • Gość: Rafał Re: Panasonic czy Sony IP: *.int.warszawa.tdci.pl 11.02.03, 17:18
      Wszystkie studia telewizyjne w Polsce używają monitorów / telewizorów SONY.
      Monitory studyjne Panasonic co prawda istnieją , ale są nietrwałe i kiepskiej
      jakości.
      Innych profesjonalnych - nie znam ( no - może jeszcze egzotyczne JVC i Philips -
      - kiepskie )
      Może to będzie dla Ciebie pewną podpowiedzią ....
      • jaki71 Re: Panasonic czy Sony 11.02.03, 17:46
        Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Wszystkie studia telewizyjne w Polsce używają monitorów / telewizorów SONY.
        > Monitory studyjne Panasonic co prawda istnieją , ale są nietrwałe i kiepskiej
        > jakości.
        > Innych profesjonalnych - nie znam ( no - może jeszcze egzotyczne JVC i
        Philips
        > -
        Jezeli chodzi o monitory "studyjne" klasyczne - kineskopowe to faktycznie SONY
        sa bardzo dobre. JVC chlam, Philips - nie spotkalem, Panasonic mierne.
        Najleprze monitory to Barco
        Jezeeli plazmy to wszyscy uzywaja JVC ba maja regolacje temperatury barwowej.
        Natomias przyszlosc monitorow to LCD (od kilku lat uzywane na wozach bo
        oszczedzaja miejsce i waga mniejsza). LCD to obecnie najleprze robi Panasonic
        kat widzenia 180stopni i to nie po przekatnej.

A wracajac do telewizorow to ja wybralem Sony i nie zaluje. Zdecydowalem sie na
        tradycyjne 4/3. Jesli nie planujesz w najblizszym czasie kina domowego to zrob
        tak samo. W ciagu najblizszych lat, moze 3 moze troche wiecej wprowadzona
        zostanie telewizja cyfrowa naziemna i to najprawdopodobniej z dawno
        zapowiadanym HDTV. Czyli za te pare lat i tk trzeba bedzie zmienic telewizor
        (altenatywa bedzie przystawka do do tradycyjnych telewizorow). Lepiej teraz
        oszczedzic te 3tys zl. Po potem bedziesz sie wnerwial ze tyle kasy wydales 3
        lata temu a teraz za te same pieniadze mozna miec w domu HTV.
        Pzdr Jaki
        • Gość: jacek2 Re: Panasonic czy Sony IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 25.06.03, 18:34
          jaki71 napisał:

> Gość portalu: Rafał napisał(a):
          >
          > > Wszystkie studia telewizyjne w Polsce używają monitorów / telewizorów SONY
          > .
          > > Monitory studyjne Panasonic co prawda istnieją , ale są nietrwałe i kiepsk
          > iej
          > > jakości.
          > > Innych profesjonalnych - nie znam ( no - może jeszcze egzotyczne JVC i
          > Philips

> Jezeli chodzi o monitory "studyjne" klasyczne - kineskopowe to faktycznie
          SONY
          > sa bardzo dobre. JVC chlam, Philips - nie spotkalem, Panasonic mierne.
          > Najleprze monitory to Barco
          > Jezeeli plazmy to wszyscy uzywaja JVC ba maja regolacje temperatury barwowej.
          > Natomias przyszlosc monitorow to LCD (od kilku lat uzywane na wozach bo
          > oszczedzaja miejsce i waga mniejsza). LCD to obecnie najleprze robi Panasonic
          > kat widzenia 180stopni i to nie po przekatnej.
          >
          > A wracajac do telewizorow to ja wybralem Sony i nie zaluje. Zdecydowalem sie
          na
          >
          > tradycyjne 4/3. Jesli nie planujesz w najblizszym czasie kina domowego to
          zrob
          > tak samo. W ciagu najblizszych lat, moze 3 moze troche wiecej wprowadzona
          > zostanie telewizja cyfrowa naziemna i to najprawdopodobniej z dawno
          > zapowiadanym HDTV. Czyli za te pare lat i tk trzeba bedzie zmienic telewizor
          > (altenatywa bedzie przystawka do do tradycyjnych telewizorow). Lepiej teraz
          > oszczedzic te 3tys zl. Po potem bedziesz sie wnerwial ze tyle kasy wydales 3
          > lata temu a teraz za te same pieniadze mozna miec w domu HTV.
          > Pzdr Jaki
          Telewizja HDTV w Polsce!!!? Dobry zart, bedzie tak jak z autostradami - duzo
          gadania i wielkie NIC!!!!!!!
          • jaki71 Re: Panasonic czy Sony 11.08.03, 14:27
            Caly problem z autostradami to ten ze je finansuje i buduje w wiekszej
            czesci "Panstwo" a telewizje HDTV wprowadzaja nadawcy prywatni a nie publiczny
            defakto panstwowy. W europie przy jakosci jaka daje telewizja naziemna
            analogowa i cyfrowa satelitarna wprowadzenie cyfrowych multipleksow naziemnych
            nie ma sensu. Nie wnosi to zadnej poprawy jakosci dla uzytkownika. Jedyna
            mozliwosc ich wejscia to jednoczesne ich wejscie z HDTV. Inna sprawa to problem
            do tej pory nie rozwiazany kto mialby byc wlascicelem takiego multipleksa i na
            jakiej zasadzie bedzie sprzedawal kanaly.
            JAki
    • Gość: Andrzej Re: Panasonic czy Sony IP: *.rybnet.pl / 192.168.32.* 20.02.03, 13:21
      Też się nad tym zastanawiałem.Dokonałem szczegółowej analizy telewizorów
      Panasonic i Sony dostępnych na naszym rynku.Wybrałem Panasonic TX-29AS10(100
      Hz)za 3000PLN (ze stolikiem).Sony wyraźnie przegrywa z Panasonic pod względem
      jakości i ceny.
    • Gość: & Re: Panasonic czy Sony IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 20.02.03, 18:53
      Potwierdzam że z SONY .... pozostała nazwa.Zobacz w niedawnym archiwum masę
      wypowiedzi na temat produktów tej nieszczęsnej firmy.Tak to prawda że
      odbiorniki telewizyjne SONY były synonimem jakości. ALE BYŁY.I z całą pewnością
      nie są, czego sam jestem przykładem gdzie w ciągu niespełna czterech lat sypnął
      się trzyletni 21 calowy a zaraz po nim starszy bardzo drogi 29 calowy.Nie muszę
      dodawać że oba skutecznie, to znaczy nie do naprawienia.Poczytaj w archiwum o
      tych "przypadkach" z padaniem super WEGI i paru innych flagowych współczesnych
      modelach. Przeciętny serwisant który miał styczność z produktami tej firmy
      przyzna że produkty zaczęły mieć coraz gorszą jakość od początku lat 90.
      Natomiast produkty z lat osiemdziesiątych czy siedemdziesiątych z reguły
      pracują bez zarzutu i pewnie długo tak będzie.
      Między bajki włóż te porównania że to musi być dobre skoro w studiach TV widać
      tylko produkty SONY.
      Tak, tak tyle tylko że to co widać to są wysoko specjalizowane robione tylko
      dla studiów PROFESJONALNE MONITORY, produkowane w zgoła innych miejscach niż te
      w których firma pozwoliła od lat dziewięćdziesiątych produkować wyroby ze swoim
      znakiem przeznaczone na rynek konsumpcyjny. Odbiornik TV dla konsumenta w
      Europie Wschodniej jest składany z części produkowanych tam gdzie ta produkcja
      jest najtańsza a więc w krajach o tak znaczącej kulturze elektronicznej jak
      min. Białoruś, Ukraina,Słowacja,Litwa itd. itp.Resztę sobie dopowiedz.
      Na zakończenie tego potwornie długiego postu radzę Ci zakup odbiornika każdej
      firmy pod warunkiem że będzie posiadał na obudowie napis PANASONIC.
      Tak uczyniłem i chyba był to trafny wybór.
      • Gość: az Re: Panasonic czy Sony IP: *.co.uk 25.06.03, 11:40
        Zgadzam sie z przedmowca. Wlasnie tak sie wciska niskiej klasy produkty
        zwyklemu obywatelowi!;-) Czlowiek widzi ze profesjonalisci uzywaja SONY to
        sadzi ze wszystkie produkty tej marki sa tak samo dobre a tymczasem firma
        bazuja na tym wciska kit gawiedzi. Jezeli ktos produkuje dobry sprzet
        profesjonalny niestety nie oznacza ze musi produkowac dobry sprzet popularny.
        • Gość: bodo Re: Panasonic czy Sony IP: *.rtk.net.pl 25.06.03, 21:04
          a ja uważam, że najlepsze jest LG (serio!)
    • Gość: marcin Re: Panasonic czy Sony IP: Proxy.PMPoland.PL:* 27.06.03, 11:33
      jeżeli chodzi o jakość obrazu, to Sony na pewno jest lepsze. Idz do jakiegoś
      sklepu, gdzie na jednej półce masz parę marek TV włączonych, porównaj sobie
      obraz. Panasonic zawsze ma obraz zaciemniony w stosunku do Sony, Philips zawsze
      jest rozjaśniony.
      Najżywsze i najbardziej nasycone barwy ma Sony.

• Gość: marcin Re: Panasonic czy Sony IP: Proxy.PMPoland.PL:* 27.06.03, 11:35
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> jeżeli chodzi o jakość obrazu, to Sony na pewno jest lepsze. Idz do jakiegoś
        > sklepu, gdzie na jednej półce masz parę marek TV włączonych, porównaj sobie
        > obraz. Panasonic zawsze ma obraz zaciemniony w stosunku do Sony, Philips
        zawsze
        >
        > jest rozjaśniony.
        > Najżywsze i najbardziej nasycone barwy ma Sony.
        >
        Ale video i DVD mam od Panasonica i za nic na Sony bym nie zamienił.
    • Gość: Henryk Re: Panasonic czy Sony IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 16:02
      A ja mam 28 calowego Sanyo i jestem z niego zadowolony. Kupilem go juz chyba 8
      lat temu. Caly cas ladnie odbiera i nigdy jeszcze nie zepsul sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka