febru77 11.07.08, 13:56 znacie jakąś stronę gdzie jest opisane dokładnie jakie są objawy po zazyciu konkretnych narkotyków? konkretnie chodzi mi o heroine... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honeyandmilk Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 13:59 lepiej pytać się na forum: Zdrowie/Uzależnienia. Objawy: senność, zmęczenie, wąskie źrenice oczu, nie reagujące na światło, rozdrażnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:03 a omamy czy wizje...? nie mam zamiaru tego brać, zeby nie było wątpliwośći Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:05 duzo latwiej jest wpisac w google "heroina"... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 13:46 febru77 napisała: > a omamy czy wizje...? Nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 13:47 honeyandmilk napisała: > lepiej pytać się na forum: Zdrowie/Uzależnienia. > Objawy:(...) rozdrażnienie. Raczej odwrotnie, błogość i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
suzielu Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:06 Czasem tez ale zalezy od dawki i od czlowieka. Ale generalnie jest to odretwienie (nie czujesz nic) nie ma strachu, radosci, smutku, nic. Wyrwanie sie z ciala Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:16 Na wiki jest to dość dokładnie opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:26 talk.hyperreal.info/thread/11755 pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 16:20 yą stronę sprawdziłam wcześniej, ale tam jest straszny bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 16:31 wiem, ale jak sie uzbroisz w cierpliwosc i przez niego przedrzesz, mozna czasami wpasc na cos ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:00 taj, ale za dużo tam wpisów wyrwanych nie wiadomo skąd , wyczytanych nie wiadomo gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
suzielu Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:24 jak po kazdym innym narkotyku, kazdy czlowiek moze miec inne jazdy kazdego razu. Zalezy w duzej mierze od nastroju w jakim sie znajduje tuz przed i od towarzystwa, miesca itd Ale generalne odczucia sa takie jak napisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:28 ja tam nie znam nikogo, komu by zly nastroj zawadzil. nie polecam, bo glupio mi sie zyje ze swiadomoscią, ze juz nigdy w zyciu nie bedzie mi tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
suzielu Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:30 ja znam i to bardzo zawadzil, bo one bardzo czesto wyostrzaja ten stan. dlatego najlepiej probowac z fajna grupa w ciekawym plenerze Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:36 heroiny najlepiej nie próbować wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 14:40 postulujecie natoralne srodki znane od wiekow? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 16:38 tygrysio_misio napisała: > postulujecie natoralne srodki znane od wiekow? Heroina to jest w zasadzie naturalny środek znany od wieków - opium, minimalnie tylko zmodyfikowany dla wzmocnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 16:52 ja sie tam nieznam, bo jestes swieto.....ale dopiero zauwazylam jakiego ortografa wlnelam ;] tak czy ciak....spozywanie tych przetworzonych gowniem jeszcze nikomu na dobre nie wyszlo...no chyba,ze mowimy o morfinie dla ledwo zywych Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 16:57 heroina ma podobno takie samo działanie jak morfina, tyle, ze silniejsze.... co do mofriny, uważam że powinna być podawana chorym bez dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:01 wiele narkotykow mogloby byc i jest podawane chorym sporo substancji podobnie dzialajacych tyle,ze lzejszych jest sprzedawane nawet bez recepty.. caly dramatyzm w tym,ze niektore z tych substancji dzialajacych na uklad nerwowy i psychike jest tez superskutecznymi uzywkami...a na tym mozna zarobic a najlepiej na prohibicji w USA wyszly organizacje przestepcze i politycy je chroniacy;] Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:06 fakt... nawet niedawno u nas było głośno o tabletkach na kaszel... niektórzy ze wszystkoego potrafią zrobić swój pożytek... na czym cierpią chorzy , bo nawet z rakiem nie łatwo zdobyć opioid, a kiedy nie ma juz jak człowieka leczyć jedyne co pozostaje to uśmierzać ból... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:10 nawet jak jest jak leczyc i usmierzac naturalnie to ogromna czesc woli nalykac sie apapow...a potem placz jak zwykle tabletki przeciwbolowe nie dzialaja i trzeba siegac po to ostro uzalezniajace Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:14 w polsce jest największe spożycie tych pseudo uśmieżaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:12 na planete ostatnio co jakis czas american drug war. lubie ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:03 W XIX wieku wszystkie celebryty jechały na kokainie i nic im nie było. Nie ma się czym podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:09 Pewnie na tym samym, tylko nie oficjalnie. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:11 Wszystkie z pierwszych stron ówczesnych gazet. Pisarze, malarze kompozytorzy a nawet uczeni tacy jak Freud. Przeszło nawet na początek XX wieku. Witkacy podpisywał swoje dzieła pędzlem umaczanym w farbie zmieszaną ze specyfikiem, który akurat zażywał podczas malowania danego dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:18 Czytałaś Witkacego "Narkotyki, niemyte dusze"? Nie wynika z tego że narkotyki nic mu złego nie robiły. Odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:14 pl.wikipedia.org/wiki/Charles_Baudelaire nie wiem czy bral kokaine..ale cos bral pl.wikipedia.org/wiki/Paul_Verlaine o nim sa plotki... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:08 a narkomania napedzala sfery artystyczne odkad sie pojawila...malarzy, poetow, muzykow rockowych;] ale jednak wielku z nich skonczylo marnie...hoc z drugiej strony na tym opiera sie ich legada,ze umerli jak mlode bogi choc zarzygani a nie jako stare zalozne pryki ala to jak sie promuje Ozzy Osbourn tak cfzy siak...to nie dla normalnych ludzi ktorzy nie potrafial powieziec "nie" Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:12 Bo to nie chodzi o to, co kto bierze, tylko o ty czy umie w tym wszystkim zachować umiar. Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:15 zapewne kazdy biorący twierdzi, ze umiar zachowuje... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 13:50 febru77 napisała: > zapewne kazdy biorący twierdzi, ze umiar zachowuje... Nie każdy. Ale narkotyki są dla ludzi. Od picia piwa też nie od razu zostajesz alkoholikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:16 bertrada napisała: > W XIX wieku wszystkie celebryty jechały na kokainie i nic im nie było. Nie ma > się czym podniecać. Z tym nic im nie było, polemizował bym. To że w opracowaniach na temat ich twórczości nie podaje się takich szczegółów, wcale o tym nie świadczy. Kokaina niszczy błyskawicznie ciało i psychikę. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:18 jestem w stanie w to uwierzyc. raz sie prawie zabiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:28 nie, heroina pozostwila we mnie kolor rozowy i jedyne zlo z jakim ją kojarze to to jaka byla wspaniala, i ze mimo to nie chce się z nią wiecej spotkac. Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:31 przyznam, ze brałam babe jage ... ale nic specjalnego... heroine ktoś brał /chyba to / i chciał wyskoczyć przez okno /nie patologia jakaś/ Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:33 Jeżeli chciał wyskoczyć za okno, to z pewnością nie w wyniku działania heroiny. Heroina powoduje wyłącznie euforię (błogostan). Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:39 co to baba jaga? nie znam sie na narkotykowym slangu Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:41 tez wole jak rzeczy nazywa sie po imieniu..................................................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 18:02 baba jaga na rowerze, tak mi ktoś powiedział, ze sie na to mówi... ale jak mówiłam nie znam sie na tym, spróbowałam z ciekawości... zastanawia mnie tylko ta heroina, sąsiadki brat chyba miał z tym przygode albo nie wiadomo z czym właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 12:36 przepraszam za brak powagi, po prostu zbiłes mne z trpu. myslalam, ze wchodzisz do mieszkanie widzisz rzeczonego w nieskoncoznej ekstazie, czy co tam. a tu kropka na ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 12:37 poza tym ludzie czesto zanim dożylnie, to najpierw palą h. Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 13:23 sąsiadka go ściągała z okna i poogladała... wiemy, ze popala trawe ale teraz był inny chyba łatwiej jest dac to w żyłe niż spalić i efekt lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 14:46 ja znam duzo takich osob...ale raczej wszyscy mowia "jeszcze nigdy..chcialbym sprobowac" Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 15:06 znam jedną zagorzała przeciwniczke... ale jej mąż popala :P Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 13:53 febru77 napisała: > co śmiesznego? Lol, febru, też niedawno miałam ślad po igle w żyle. Pobierali mi krew do badań. Na bieżąco mogę wymyślić 10 powodów dla których można mieć w żyle takie ślady. Nie wyłączając innych narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 13:50 Może krew oddał, na badaniach krwi był, albo go komar użarł ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 14:49 ja po zdawaniu plytek/osocza mam permamentnie takie wielkie slady przez jakies 2 tygodnie...czasem jak zima jestem blada jak kosc sloniowa to widac po 2 miesiace biale slady...ledwo zalecze ranke a juz lece kolejny raz zdac...jakby mnie ktos nawiedzony dopadl na ulicy nie znajac mnie pewnie tez by pomysla,ze cos biore;] no ale mnie nie trzeba sciagac z okna..choc jak zlapie glupawke to wiele razy pytano mnie czy cos pilam/palilam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 19:11 toz to przeciez po kwasie skacza, po grzybach, nie po h :| Odpowiedz Link Zgłoś
febru77 Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 17:19 to może wziąć i stworzyc kilka dzieł :) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 19:24 W każdej kulturze są obecne jakieś narkotyki. Problem współczesnej narkomanii to chyba po pierwsze problem braku właściwego kontekstu kulturowego, a po drugie - tego, że syntetyczne świństwa mają dużo silniejsze działanie, także uzależniające. A w ogóle zastanawiam się, jak to się stało, że w Europie alkohol jako używka właściwie wyparł takie np. konopie indyjskie. Bo nasi dalecy przodkowie to jarali na potęgę... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: pytanie o narkotyki 11.07.08, 19:29 2szarozielone napisała: > właściwie wyparł takie np. konopie indyjskie. Bo nasi dalecy przodkowie to > jarali na potęgę... Masz na myśli naszych przodków - założycieli rasy indoeuropejskiej przed wymarszem z Indii? O Piastach palących trawę dotychczas nie słyszałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: pytanie o narkotyki 12.07.08, 01:13 To przeczytaj "Alchemię kultury" - nawet fajna książka :) zresztą parę innych opracowań antropologicznych jest o tym, że prasłowianie jarali. Nic dziwnego - destylacja alkoholu to późny wynalazek, a konopie u nas ładnie rosną :) Odpowiedz Link Zgłoś