Dodaj do ulubionych

Rozmówki damsko - męskie

07.08.08, 12:50
Nie uważam się za osobę wybitnie nieinteligentną, ale mój poziom komunikacji z mężczyznami jest żenujący :) Kwestia odmienności i wzajemnego niezrozumienia została już przeanalizowana dogłębnie, więc może nie powinnam się dziwić, tylko przyjąć ów fakt takim, jaki jest. Ale tu właśnie tkwi problem - za dużo analizuję, rozbieram na czynniki pierwsze i zastanawiam się, co on, mówiąc coś, chciał przez to powiedzieć. Właśnie, czy z facetami zawsze jest tak, że mówią dokładnie to, co mają na myśli, bez żadnego kluczenia i domyślania się? Jeżeli coś mówią, to znaczy, że właśnie dokładnie to, co chcieli powiedzieć?
Przykład wczorajszej nocnej rozmowy:
on: nie powinienem był przychodzić.
ja: chcesz stąd pójść?
on: nie.
Po czym dodał po chwili: bo jestem śpiący.
Po co? Niech mi ktoś powie: po co? Z rozmysłem po to, żeby sprawić mi przykrość?
Obserwuj wątek
    • tora83 Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 12:54
      :d Heh ...
      Wiesz co ... ja sie przestalam po prostu w pewnej chwili zastanawiac
      co autor mial na mysli.
      Za duzo mnie to kosztowalo, a i pewnosci nie mialam, ze moje
      dywagacje byly trafne ...
      Sprobuj moze i Ty ...
    • carla.bruni Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 12:54
      selica napisała:

> Nie uważam się za osobę wybitnie nieinteligentną, ale mój poziom komunikacji z
      > mężczyznami jest żenujący :) Kwestia odmienności i wzajemnego niezrozumienia zo
      > stała już przeanalizowana dogłębnie, więc może nie powinnam się dziwić, tylko p
      > rzyjąć ów fakt takim, jaki jest. Ale tu właśnie tkwi problem - za dużo analizuj
      > ę, rozbieram na czynniki pierwsze i zastanawiam się, co on, mówiąc coś, chciał
      > przez to powiedzieć. Właśnie, czy z facetami zawsze jest tak, że mówią dokładni
      > e to, co mają na myśli, bez żadnego kluczenia i domyślania się? Jeżeli coś mówi
      > ą, to znaczy, że właśnie dokładnie to, co chcieli powiedzieć?
      > Przykład wczorajszej nocnej rozmowy:
      > on: nie powinienem był przychodzić.
      > ja: chcesz stąd pójść?
      > on: nie.
      > Po czym dodał po chwili: bo jestem śpiący.
      > Po co? Niech mi ktoś powie: po co? Z rozmysłem po to, żeby sprawić mi przykrość
      > ?
      > no faktycznie, mistrzynia to Ty nie jestes:). powiedzialabym do niego DAJ SPOKOJ, FAJNIE, ZE JESTES:). pozdrawiam serdecznie:).
    • 1.xxx12345 Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:04
      selica napisała:

> > Przykład wczorajszej nocnej rozmowy:
      > on: nie powinienem był przychodzić.
      > ja: chcesz stąd pójść?
      > on: nie.
      > Po czym dodał po chwili: bo jestem śpiący.

przecież to proste jak cep:

jest śpiący więc nie powinien przychodzić, tylko się wyspać a nie narażać siebie i ciebie na nieporozumienia wynikające z niezrobienia czegoś na co byś miała ochotę :P ale ponieważ jest zakochany w tobie i chciał sprawić ci jednak przyjemność, pragnął twojego towarzystwa i przyszedł mimo wszystko ale prosi o wybaczenie "niedyspozycji".
      • selica Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:17
        O nie, nie, nie. Tłumaczenie jest inne. Zakochany nie jest, powodem przyjścia
        był najwyżej seks z poczuciem, że nie powinien on nastąpić, żebym się jeszcze
        bardziej nie zaangażowała w ten związek, którego między nami nie ma. Zrozumiałe?
        • 1.xxx12345 Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:41
          selica napisała:

> Zakochany nie jest, powodem przyjścia był najwyżej seks
          .....
          > żebym się jeszcze bardziej nie zaangażowała w ten związek, którego między nami
          nie ma. Zrozumiałe ?
          >

absolutnie NIE. nie rozumiem nad czym ty się zastanawiasz i co analizujesz.

• stedo Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:07
          Absolutnie nie zgadzam się z Tobą w kwestii interpretacji jego
          zachowanie.Przynajmniej na podstawie tego co napisałaś, tych kilku słów, które
          przytoczyłaś.Jestem skłonna przyjąć interpretację powyższą. Nie wiem czy Ciebie
          kocha bo skąd. Ale że żywi dla Ciebie ciepłe uczucia to na pewno. Nie wiem skąd
          u Ciebie podejrzenie że chciał Ci zrobić przykrość. Z tego co napisałaś nie
          można tak myśleć. Przyszedł, może zmęczony, coś pewnie zjadł, był seks, było mu
          dobrze, był wdzięczny, chciał Ci to jakoś wynagrodzić, ale sił mu zabrakło na
          coś jeszcze i miał wyrzuty sumienia.Ja tak to widzę.Chyba że są między wami
          jakieś zaszłości których nie znam i które upoważniają Cię do takich sądów. Ale
          prędzej to Twoja nadinterpretacja i skłonność do dzielenia włosów na czworo i
          dołowania się.
    • drugie_wcielenie Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:12
      gdy myslisz, ze facet mowi wprost, to najczesciej mowi 'na okolo'. oczywiscie przypadki w przeciwnym kierunku sa rownie czeste jak te pierwsze ;) :DD
      • tora83 Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:13
        drugie_wcielenie napisał:

> gdy myslisz, ze facet mowi wprost, to najczesciej mowi 'na okolo'.
        oczywiscie p
        > rzypadki w przeciwnym kierunku sa rownie czeste jak te
        pierwsze ;) :DD

Tylko po jakiego???? Nie prosciej wprost??
        • drugie_wcielenie Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:38
          problem w tym, ze to nie on robi na przekor. to kobieta odbiera to calkowicie odwrotnie ;)
    • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:34
      może doceń szczerość i eliminuj:)
      p.s. tez analizuje wszystko:)
      • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:49
        ale analizujesz wszystko jak leci czy tylko te teksty ze strony
        kobiet? :DD
        • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:53
          najpierw anal potem lizowanie;)
          nie no wszystko co przyswajam filtruję:)
          chyba ze założę ze nie ma takiej potrzeby to wyyjmuje sito:)
          • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:58
            fu qrde pomyliłeś chyba kolejność :DDDDDD
            Ja tam juz nie filtruje i nie analizuje bo myśle, ze łatwo sie
            przejechać, nie? biore jak leci i sie nie zastanawiam :)
            • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:02
              no moze:)
              no co Ty? zawsze warto zajrzeć komus do głowy:) szczególnie jak sie
              czuje bezkarnie i mysli ze nikt nie patrzy:)))))
              • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:03
                hehehe ale czasami lepiej nie zaglądac bo można sie przestraszyc
                bajzlu :DDD
                • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:04
                  to do torebek:)
                  ale fakt ze nieraz jestem pod wrażeniem:)
                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:10
                    Prawde gadasz, do mojej toerbki lepiej nie zaglądać
                    Czyż nie jest to bezcenne? :DDDDD
                    Tylko błagam nie zaglądaj mi pod czupryne, tam same pustki :))
                    • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:14
                      a znasz jakąs do której warto?:)
                      jest i vią anawet się nie zpałaci:)
                      przestań:) ile my sie znamy?:)
                      • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:28
                        no do cudzej, zawartość torebki wiele mówi o człowieku :)))
                        hihihi niby tak analizujesz a nawet sie nie domyśliłeś jak trzeba
                        było odpowiedzieć :DDDDDDDDDDDDD
                        "Ależ przestań pierdzielic głupoty" a ja bym wtedy analizowała ten
                        komplement i by się nam mdło zrobiło od tej słodyczy :DDD

-
                        Ja jestem całe życie poprawna :) idzie się przyzwyczaić :)
                        -------
                        • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:30
                          włąsnej też;)))))))
                          dzika ja Tobie nie muszę :))))))wszystko jasne qrd:)
                          • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:33
                            no zwłaszcza jak sie zagląda po kilku miesiącach :))
                            Jak nie musisz???? Jakbyś był moim starym to byś nie musiał :DDDDD a
                            tak to mus :)) w drugom strone to samo :DD
                            • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:37
                              bez otwierania?:)
                              taaa, skoro tak uważasz:) to Cie zaczne podpuszczać;)
                              • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:43
                                bez bez, bo ja mam kilka :))
                                taka letnia se leży przez zime i czeka
                                Pewnie podpuszczasz mię od samego początku :DDDD
                                • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:45
                                  a portfel to gdzie nosisz? czy masz kilka?:))))))
                                  Ty no jak mozesz tak zartowac?:)
                                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:51
                                    portfel przekładam, a z resztą różnie bywa :))
                                    Bo ja podła jestem :))
                                    • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:52
                                      czyli jednak zagladasz:PPPPPPPPP
                                      nie dość ze podła to kłamliwa:)))se se ses
                                      • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 14:59
                                        Nie no wyciagam portfel i zapominam :)))
                                        Ty podlecu jeden (wulgarna do tego):))
                                        • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:01
                                          co zapominasz?:)
                                          nie o wularyzmy CIe nie posadzam:)
                                          ale zeby nie pochwalic mojej nowej wizytówki to duzy brak
                                          kultury:PPPP
                                          • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:07
                                            zapominam o sezonowej torebce :))
                                            a szkoda, potrafie czasami chociaż śmiesznie to brzmi ;D
                                            Wiesz, ze nie myślałam, że w końcu ją zrobisz????
                                            Dobrze ze na koźle jedziesz a nie na kozie ;))
                                            • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:09
                                              nie szkodzi sa reklamówki:)
                                              to udowodnij;)
                                              ja też nie myśłałem:) ale fajnie wyszedłem na focie to se wkleiłem:)
                                              prawda ze lepeij niż w realu?
                                              • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:15
                                                chłechłe chłę nie Ty pierwszy sie nabijasz z mojej miłosci do
                                                reklamówek ;))
                                                Motyla noga :PP
                                                Gupek ::)
                                                A skąd ja mam niby wiedzieć? nie próbowałam :DDDDDD
                                                • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:19
                                                  a ja sie nie nabijam tak se powiedziałem tylko:)
                                                  jak w nicku:)
                                                  a to widac nie cza próbowac nie?:)
                                                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:23
                                                    No to mozesz sie ponabijać z reklamówkowej królowej wieśniar :))
                                                    No :DD
                                                    Widać ze mu nózki po ziemi szurajom :))
                                                  • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:29
                                                    eee mało smieszne ale teraz Ci zrobili jak się bedą same rozkładac
                                                    nie?:)
                                                    to moze jeszcze słychac jak szurajom?
                                                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:33
                                                    też tak uważam ze mało, mam te ekologiczne ale zawsze zapominam
                                                    nosić jak śp. babcia ze sobom.
                                                    yhy :)
                                                    nie chciałam pisac ze widać jak posuwajom by wyszłoby dziwnie, nie?
                                                  • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:35
                                                    moze włóż sobie jednom to torebki (sezonowej:)))))
                                                    nie dzinie dlaczego?:) wszystko jest dla ludzzi:) nawet posuwanie;)
                                                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:37
                                                    miejsca mało :))))))
                                                    ale na koźle???????
                                                  • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:39
                                                    to na głowe jak deszcz będzie padał:)
                                                    a co? na baranie?:))))))
                                                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 15:55
                                                    dzienkuje postoje :))
                                                    takiego woła :)))
                                                  • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:02
                                                    w worku na głowie?:)
                                                    zobaczę jak mi z grzywka?:)))))
                                                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:07
                                                    a musze? :DD
                                                    a skond grzywka?
                                                  • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:11
                                                    nic nie musisz deokracja jest:)
                                                    no jak? jak mnie siadziesz na barana:))))))))))
                                                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:18
                                                    no jakieś kanony piękna obowiazują, nie (hehehe)
                                                    ponawiam pytanie, jaka grzywka???? ;PP
                                                    spadam miłego
                                                  • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:20
                                                    usta se wymaluj i juz;)
                                                    no weź qrd nie kumasz> siadzie mi na łbie i se Twoje podmajtkowe
                                                    pukle zarzucę:0 tylko nie szpanuj ze nie masz;)))))))
                                                  • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:24
                                                    topsz przepana
                                                    Ehhh Ty baraninko :)) a czemu napisałam ":PPP";)
                                                    ide juz lepiej na piechte :DD
                                                  • gupijasio Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:26
                                                    ja wiem ze Ty wiesz ze ja wiem:)
                                                    pacz jak sie w tytuł wontku wstrzelilismy:))))))))
                                                    na piechte?:) chyba sie nie spieszysz za bardzo:)
    • dzikoozka Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 13:50
      Ja sie łapię na tym, na rozumiem pewne rzeczy zupełnie na opak :))
      no ale cóż robić, podobno inne mózgi mamy
      • guarana83 Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:02
        no tez myślę, ze za dużo analizuję
        ale u mnie problem jest podwojny,bo nie dość, że facet to jeszcze nie mówi w moim języku i czasem nie dość, że nie rozumiem jego wypowiedzi to jeszcze musze dochodzić co autor miał na myśli

próbuję od tego dowyknąć...
        • stedo Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:08
          To faktycznie masz problem!:))
          • stedo Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:10
            P.S. W tej sytuacji to mowa ciała może być bardzo pomocna;)).
            • selica Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 16:47
              Masz na myśli ruchy frykcyjne? :D
              • stedo Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 17:09
                Nie tylko, nie tylko;))A Tobie odpowiedziałam wyżej.I nic nie ustosunkowałaś
                się, że tak to określę;))
                • selica Re: Rozmówki damsko - męskie 07.08.08, 23:08
                  Nie jest tak, jak piszesz. Niestety... Tkwimy w takim układzie
                  niedookreślonym, na pewno nie można powiedzieć, że jesteśmy razem i
                  zdaje się nigdy nie będziemy. Taka sytuacja trwa ponad rok i ja
                  niestety zaczynam się angażować. Niedobrze, bo on traktuje mnie jak
                  swoją koleżankę, a to co mówi ma na celu utwierdzanie mnie w tym
                  przekonaniou. Zapewne po to, żebym o tym nie zapomniała.
                  Trochę w tym ugrzęzłam i martwię się, co będzie dalej. Pewnie trzeba
                  by to przerwać, ale jeszcze nie umiem :)
                  Wątpię, żeby coś się w tej kwestii zmieniło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka