Gość: nexux IP: 195.82.160.* 04.10.03, 08:30 oślica Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rydzyk Re: Sinead O' Connor IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 10:04 najlepiej sprzedaje się bunt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Sinead O' Connor IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 11:27 Sinead O'Connor jest wyjątkową artystką a to że potrafi stawiać na swoim wcale nie jest złe i ja ją za to szanuję. ludzie robią gorsze rzeczy, a ona nie chciała być plastikową laleczką. mówienie o niej oślica jest żałosne. nieozumiesz to nie słuchaj Odpowiedz Link Zgłoś
mona48 Stek bzdur 06.10.03, 23:37 Gość portalu: martynka napisał(a): > Sinead O'Connor jest wyjątkową artystką a to że potrafi stawiać > na swoim wcale nie jest złe i ja ją za to szanuję. ludzie robią > gorsze rzeczy, a ona nie chciała być plastikową laleczką. > mówienie o niej oślica jest żałosne. nieozumiesz to nie słuchaj Potrafi stawiac na swoim i za to ja szanujesz ? Czyli szanujesz kogos kto nie raz poparl publicznie terroryzm i zabijanie niewinnych ludzi w imie jakiejs tam ideologii czy religii ? Ty idiotko skonczona, Hitler i Stalin tez "potrafili postawic na swoim" i czy z tego powodu godni sa szacunku ?! Boze, Ty to czytasz i nie grzmisz !!! Gdybys, nieszczesna istoto, mieszkala w kraju gdzie na kazdym kroku wybuchaja bomby, albo w innym, ktorego samoloty rozrywaly sie na wysokosci 10 kilometrow, gdybys w takim rozerwanym bomba samolocie stracila najblizsza i najukochansza przyjaciolke, z ktora pozegnalas sie 3 godziny wczesniej bo ona musiala udac sie do umierajacej matki a marzeniem tej matki bylo ujrzec przed smiercia swoja jedyna corke, zaczelabys moze myslec przed zabraniem publicznie glosu na temat tych co "stawiaja na swoim". Mnie gowno obchodzi jej muzyka tak jak skreslilam Cata Stevensa od kiedy przylaczyl sie do terrorystow religijnych, ktorzy wydali wyrok smierci na Salmana Rushdi'iego. Czy jestes Ty i Tobie podobni wielbiciele tych "artystow" zrozumiec te drobna subtelnosc ? Bizon ma racje, podpisuje sie pod tym co napisal Mona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: nexux = osioł IP: *.net81-65-13.noos.fr 04.10.03, 11:46 Zupelna kretynka, popiera slepy terror i twierdzi, ze najwiekszy wrog ludzkosci to Papiez...No comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Popierala wylacznie IRA w przekonaniu, ze tylko terror IP: *.nott.cable.ntl.com 04.10.03, 12:10 przemawia do Brytow. A jej rodzice NIE MOGLI sie rozwiesc - w 1974 w Republice Irlandii nie istnialy ZADNE rozwody (wprowadzono je 20 lat pozniej) - mogla to byc co najwyzej tzw. legal separation - jak rozwod, poza prawem powtornego zawarcia zwiazku malzenskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dementi Re: nexux = osioł IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.10.03, 12:20 Gość portalu: b napisał(a): > Zupelna kretynka, popiera slepy terror i twierdzi, ze najwiekszy > wrog ludzkosci to Papiez...No comment Gdy czytam takie comments, mam dosc. Upada we mnie nadzieja, ze na tym swiecie rozum wygra i nie popadnie w kretynizm. Ja z przekonania demokrata i tzw. dobre chlopisko zaczynam myslec o koniecznosci ustanowienia swiata wg. Wellsa albo budowie obozow dla plytkomyslicieli rodzaju nexux. Kiedys wyobrazalem sobie, ze kazdy powinien miec prawo do wyrazenia swoich pogladow. Teraz zaczynam w to watpic. Panie i Panowie nastawieni na anty... Czytajcie ludzi rowniez miedzy wierszami, sluchajcie nie tylko to co mowia ale tez i o czym spiewaja. No tak.. ale zeby odczytac o czym spiewa O'Connor, trzeba miec cos wiecej niz intelekt stawonoga. Trzeba miec horyzont szerszy niz: moje od miedzy do miedzy. Ale to nie wasza/nasza wina. To ten cholerny swiat, ktory wciska gotowe do spozycia zygowiny. To zabija myslenie i ubezwlasnowalnia. Do Wielkiego Brata jeden krok. Tylko kto nim bedzie? Ten co slucha Ich Troje, czy ten ktory woli Bartosiewicz? Ten co skale w radio ma zaspawana na Radio Maryja czy ten co woli posluchac to tam to tu? Ten co oglada sitcomy czy ten co nie dospi ale obejrzy dlugo wyczekany film? Ten co po harlekinie zonanizuje sie myslowo o cycato-dupiatej lalce czy ten swiadomy urody ukrytej? Kto do nedzy bedzie Wielkim Bratem? Ja mam nadzieje, ze ten, ktory od czasu do czasu wlaczy sobie "Universal Mother" O'Connor a potem nie rzuci siekiera w radio gdzie wyrzezi kolejnego hita niejaki M.Wisniewski z kapeli wiadomej. Swiat jest dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: nexux = osioł IP: 195.94.203.* 04.10.03, 12:53 Boże. Co począć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: nexux = osioł IP: 195.205.45.* 04.10.03, 12:58 Sinead na pewno ma juz zapewniona pozycje artystki 'niebanalnej' (o rany, jak banalnie to brzmi ;) ). Natomiast na opinie takie, jak nexux'a sobie niestety zapracowala swoimi ciaglymi prowokacjami. Ja nie uwazam jej za oslice, tylko za czlowieka, ktory po traumatycznych przezyciach czasami nie wie, co ze soba zrobic... A ze najwyrazniej jako artystka uwaza, ze 'niewazne, czy mowia dobrze, czy zle, byleby mowili', to juz jej sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokn [...] IP: *.dyn.optonline.net 04.10.03, 12:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk22 Re: Sinead O' Connor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 13:00 nie rozumiem po co wogole pisac artykuly o kims tak pierdolnietym... cala ta gazetka wybiorcza denerwuje mnie coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakcyl Re: Sinead O' Connor IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.03, 13:12 oslica? bo co? bo nie pokazuje cycek jak inne aby zrobic kariere? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slajd Re: Sinead O' Connor IP: *.piekary.net 04.10.03, 14:22 Kokn i Krk22 - no coments!!! Biedne z wAS stworzenia, ale wale mi wAS gnojki nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio powiedziala mi o niej IP: *.ipt.aol.com 04.10.03, 14:46 pewna osoba o zacieciu niezaleznym, w czasach nothing copmares 2 u, z jedna plyta w reku...wlasciwie trzeba powiedziec - wstyd! ale potem juz sam siegnalem po pierwszy album w jej dorobku i umarlem na zawsze przy Troy....potem zycie wykrecilo kozla i sinead porzucila swiat.....wiec chyba tak troche jakby ta moja anarchistyczna koleazanka ze slodka postPrincowka w reku w sumie po latach miala racje......chyba, ze to tata jej pokazal...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMILE:-) Re: Sinead O' Connor IP: *.trzebinia.net 04.10.03, 15:03 Wielka, bardzo wielka kobieta! Piękna muzyka, słowa...wielkie, mocne, zapadają w pamięć. Słuchając jej można płakać.... Papież? Potargane zdjęcie papieża..? I co z tego...może popełniła wtedy błąd,ale to nie oznacza,że przez to co zrobiła trzeba jej nie słuchać bo jest ANTYKOŚCIOŁOWI KATOLICKIEMU! Co z tego że była "łysa"? Każdy muzyk ma swój image..ona ma krótkie włosy, ja też je mam..i co? Szkoda że w telewizji nie puszczają filmu "Chłopak rzeźnika". Szkoda że odchodzi, wielki głos, ważna osobistość w świecie muzycznym. W "muzycznym biznesie" jak to nazwała. Tak...w Irlandii nie można było dostać rozwodu 20 lat temu..Gazeta kłamię.. A do tych piszących na nią: "oślica" i tym podobne...to! Wolicie Shakire, Wiśniewskiego, Lopez...wszystkie te które wypinają dupę,albo występują za kase w głupich programach!? To są ci co to co mają powiedzieć jest przewidywalne, a z Sined to nigdy nie wiadomo, co zrobi teraz.. A teraz odejdzie... I niech Matka Boska da jej szczęście i spokój o którym marzy. Dzięki za artykuł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dementi Re: Sinead O' Connor IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.10.03, 15:52 Slusznie SMILE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elenai A wiecie dlaczego podarła zdjecie Papieża? IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.10.03, 16:19 ...w proteście przeciwko wykorzystywaniu seksualnemu dzieci przez księży (co dopiero niedawno zaczęło być ujawniane, np. fala takich przypadkow w USA, ale nie sadze żeby ktoś ośmielił sie o tym mowić w Irlandii w czasach młodości Sinead) - ja o tym długo nie wiedziałam - kiedy byłam mała, wiekszość ludzi miało o niej opinie 'ta łysa wariatka ktora podarła zdjecie Papieża' - dopiero ogladajac jakiś dokument o niej dowiedziałam sie jak to było naprawdę. Zgoda, ten gest był niedojrzały i niepotrzebny, ale nie nam osądzać kogoś kto doświadczył czegos tak koszmarnego w dzieciństwie... Szkoda że ludzie zwrócili uwagę na samą formę protestu, a nie sygnalizowany problem, troche wg zasady 'nie daj żyć czarownicy' ;) - bo przecież mężczyznom uchodziły większe 'prowokacje'. Muzykę Sinead i jej głos uwielbiam - jest niepowtarzalna, nie wiem czy jest druga wokalistka o takiej wrażliwości a zarazem sile i głębi głosu... Jest też wierna sobie i swojej muzyce - nie robi nic 'komercyjnego', nie uzywa swojej seksualności do promocji swojej muzyki - chociaż jest wg mnie przepiękną kobietą. Bardzo polecam jej piosenki: liryczne 'This is to mother you', 'Ave Maria', 'Lullaby for Cain', 'Silent Night', 'Black Coffee', 'Factory Girl' oraz mocne 'Troy', 'Fire on Babylon'... A co do tekstów typu 'oślica' - po prostu ręce opadają, nie ma tu z czym polemizować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk [...] IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 18:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofu9 Re: Sinead O' Connor IP: *.tc.ph.cox.net 04.10.03, 18:28 Nie ma drugiej takiej artystki.Ocenia sie winno sztuke, a nie artyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quent Re: Sinead O' Connor IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 23:06 jaka jest taka jest,wiele rzeczy mi sie w niej nie podoba, popełniła wiele głupot w swoim życiu, wiele jej prowokacyjnych zachowań było infantylnych, złych albo po prostu głupich(to na przykład ze została tzw. ksiedzem i to nawet podobno katolickim!! Boze obraniaj:-)) ale jedno jest pewnie: głos ma niesamowity i naszym telewizyjno-radiowym gwiadom(shakira, jenifer i reszta) daleko do niej.nie jestem jej wielkim fanem,nie znam wszystkich utworów ale piosenka w jej wykonaniu "the emperor's new clothes" jest jedna z moich ulubionych. tym którzy nie słyszeli polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Sinead O' Connor IP: 62.233.250.* 05.10.03, 15:07 Fajna babeczka, piosenki naprawde warte polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariacki Re: Sinead O' Connor IP: *.trzebinia.net 05.10.03, 15:41 Świetna naprawde świetna muzyka! Wiele zrobiła i stała się jedną z WIELKICH osób pokolenia końca lat 80.. Zawsze będe wracała do jej muzyki. Nie rozumiem wszystkich którzy napisali o niej że jest: "oślicą" A co do amerykanów to.....śpiewanie hymnu narodowego przed koncertem rockowym jest głupie! Niech odejdzie godnie i nie zakłucajmy już jej spokoju... Ale: Nothing Compares 2U...Sinead! Nothing! Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Sinead O' Connor 05.10.03, 15:49 Nie powinno się nikogo oceniać nie znając go osobiście, tak myślę. A wątpię, czy ktokolwiek z piszących, że Sinead jest oślicą ją zna. Jest osobowością, a w epoce śpiewających laleczek Barbie i czerwonowłosych "piosenkarzy", którzy udają, że są kimś więcej niż kolejnym wytworem speców od marketingu to jest coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Artykul slabiutki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 16:50 Ja tez uwazam, ze nie powinno sie oceniac ludzi. Nie podobaja mi sie jej gesty, zwlaszcza te nastawione na wywolanie skandalu, ale muzyke uwielbiam. A co do artykulu, to jest slabiutki. pamietam jak ten sam autor w artykule o Bjork porobil mase bledow, z tym nie jest inaczej. Pominal tez pare istotnych faktow, np. az sie prosi o wyjasnienie jej image'u: dlaczego tak naprawde jest lysa? Podobno jej wydawca, kiedy nagrywala pierwsza plyte, powiedzial, ze zrobi kariere, bo jest ladna, to ona na znak buntu ogolila sie na lyso i tez zrobila kariere. A w ogole to jedno zdjecie Sinead z wlosami nie moze byc 1 1992 roku... Ach, i grala jeszcze przeciez w "Wichrowych wzgorzach" sama Emilie Bronte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon Do politycznie poprawnych wielbicieli tej pani IP: *.net81-65-13.noos.fr 05.10.03, 23:02 Gowno zrozumieliscie (z osobnikiem pod pseudo "dementi" na czele).Ja nie oceniam jej dokonan artystycznych, a nawet jesliby tak bylo to nie oznacza, ze padam na kolana przed Szakira, Lopez czy Ich Troje. Swoja droga reprezentujecie typowo komunistyczne myslenie typu: " nie podobam ci sie ja, zatem na pewno podoba ci sie zatem moj wrog, moje skrajne przeciwienstwo". Wracam jednak do tematu: ja po prostu oceniam jej poglady, do czego mam swiete prawo, poglady, ktore ta osoba glosi publicznie. Mieszkam od lat w kraju, w ktorym od dziesiecioleci, ot taka katanska specyfika, tzw. intelektualisci, arysci wszelakiego autoramentu, z racji swej spolecznej pozycji, glosza na prawo i lewo (bardziej na lewo :-))) )poglady, od ktorych przecietnemu zjadaczowi chleba wlos jezy sie na glowie. Przez lata cale lizali dupe Sowietom oraz ich przybudowkom i mnie, do kurwy nedzy, ma prawo sie to nie podobac, mam prawo nie lubic Noir Désir z tego wlasnie powodu i zadne politycznie poprawne "dementi" nie zmusi mnie do padania na kolana przed tym kretynem Manu Chao. I co ? Powiesisz mnie teraz jeden z drugim za jaja oskarzajac o to, ze jestem nazista ? Dodam jeszcze, ze cenie sobie Papieza, USA, panstwo Izrael oraz Hayeka. Moze lewactwo z francuskiego Canal Plus wieszac psy na Delon'ie bo on nie kryje sie z prawicowymi pogladami ? Moze ? No to ja tez moge powiedziec "kretynka" o tej rozhisteryzowanej cipie O'Connor. A temu "dementi" moge wytlumaczyc to jasniej przy pomocy mojego intelektu stawonoga kiedy bede nastepnym razem w Wawie. Tylko ze od mojego tlumaczenia moze cie bardzo rozbolec twoj barani, politycznie poprawny leb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek i Lolek Re: Sinead O' Connor IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 06.10.03, 04:15 Ta kobieta jest chora psychicznie i wymaga leczenia w zakładzie zamkniętym... Ciekaw jestem czy jak się zdenerwuje jest głośniejsza od mojej żony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek i Lolek Re: Sinead O' Connor Jeszcze raz ja!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 06.10.03, 04:27 Osioł to piękne zwierzę. Myślę że ona do osła nie pasuje. Raczej jak to śpiewa Lady Punk , ona jest mniej niż zero.... Kto tylko walczy to w końcu przegrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Sinead jest ok. 06.10.03, 20:25 : > Pięknie śpiewa:). mandinka byla ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mona48 Re: Sinead O' Connor 07.10.03, 23:37 No i co, obiektywni wielbiciele talentu ? Zatkalo was czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lugoshi Re: Sinead O' Connor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 09:33 **** REKLAMA**** Muzyka broni się sama. Motywy jej postępowania są niemożliwe do odczytania. Trudno porozumieć się z człowiekiem zza ściany , co dopiero zrozumieć przefiltrowane i wykrzywione przez media. TV niszczy mózg ! ******KONIEC REKLAMY ****** * * dla "rozgarniętych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary O'Brien Re: Sinead O' Connor IP: *.trzebinia.net 08.10.03, 14:08 Nie zatkało nas. Cokolwiek powiedziała i jakkolwiek ją oceniacie, ona ma WSPANIAŁY GŁOS i trudno patrzeć na to jak JĄ oceniacie po przeczytaniu tego artykułu. Oceńcie muzykę, głos....a nie czyny. Wiadomo że rozgłosem chciała sobie powiększyć słuchalność, ale czy to jest ważne dla tych co ją słuchają?! Jej głos się nie zmieni, jej muzyka się nie zmeini po tym jak rozerwała zdjęcie papieża. Tylko media które popierają KOŚCIÓŁ KATOLICKI I WSZECHMOCNĄ AMERYKĘ za to najlepiej zamkneli ją by za kratki. Nic nie dorówna jej piosenką. Odpowiedz Link Zgłoś
arwal Re: Sinead O' Connor 08.10.03, 19:34 Gość portalu: Mary O'Brien napisał(a): > Tylko media które popierają KOŚCIÓŁ KATOLICKI I WSZECHMOCNĄ AMERYKĘ za to > najlepiej zamkneli ją by za kratki. Teraz dopiero mnie zatkało. Odpowiedz Link Zgłoś