Dodaj do ulubionych

ważne pytanie, pomóżcie

IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 08.10.03, 13:43
Postanowiłam troszkę sie poruszać. Chcę schudnąć jednak nie umiem odmówić
sobie jedzenia. CIęzko mi czasowo również dostosować się do róznych
aerobików, siłowni itp gdyz pracuję i uczę się. Postanowiłam porobić coś w
domu i chcę skakać na skakance. Wiem źe poprawia kondycję ,ale nie wiem czy
pomaga w jako takim odchudzaniu, spalaniu tłuszczu? Czy ktoś wie i mi pmoże?
Chciałabym widzieć czy skacząc np. codziennie plus mniej jedzenia schudnę?
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 13:44
      każdy ruch spala parę kalorii
    • muszek0 Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 13:46
      gdybym ja wcielił taki plan w życie, to zważywszy na moją masę, sąsiad z dołu
      nie miałby lekkiego życia.
      • mamalgosia Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 13:47
        najgorsze, że nie mógłby Ci się odwdzięczyć tym samym:)
    • fitit Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 13:48
      Odwiedziłem znajomego w bloku.Nagle coś zaczęło walić.U góry skakała baba.
      Można był dostać pierdolca,bo baba musiała ważyć sporo.....
      • mamalgosia Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 13:50
        dobrze, że nie skakała w windzie
    • diab.lica Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 14:12
      > Postanowiłam porobić coś w
      > domu i chcę skakać na skakance.

czy ktos pod toba mieszka ?
      • Gość: Marta Re: ważne pytanie, pomóżcie IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 08.10.03, 14:15
        Mieszkają pode mną, ale spoko, mamy wszyskto wyciszone. ale chcialam byście mi
        powiedzieli czy warto ??????
        • diab.lica Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 14:20
          Gość portalu: Marta napisał(a):

> Mieszkają pode mną, ale spoko, mamy wszyskto wyciszone. ale chcialam byście
          mi
          > powiedzieli czy warto ??????

nie wierze, ze nie bedzie im przeszkadzac. nie lepiej isc do parku ze skakanka
          i przy okazji troche pobiegac? a potem do domu, po schodach a nie winda.
          nie wiem czy warto, bo sie nigdy nie odchudzalam. ale sporo sie ruszam.
    • malen_a Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 14:20
      wiesz, jak napisala Mamalgosia to kazdu ruch cos Ci da, jak jeszcze zmiejszysz
      ilosc jedzienia to fajnie, ale.... ja caly czas mysle, ze tak naprawde mozna
      schudnac tylko chodzac na zajecia prowadzone przez fachowcow, a zazwyczaj mozna
      sobie znalezc pasujace dla siebie zajecia w pasujacych godzinach :-)))
    • Gość: nowy Re: ważne pytanie, pomóżcie IP: 217.153.88.* 08.10.03, 14:43
      A ile ważysz?
      • Gość: Marta Re: ważne pytanie, pomóżcie IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 08.10.03, 14:55
        Waże 70 kg- trochę za dużo, mam wystajacy brzuch i ogólnie wszedzie
        pomagazynowane trochę tłuszczu, a chciałabym 60, tyle by mi styknęło przy 172
        cm wzrostu.

Co do sąsiadów u mnie naprawdę nie ma z nimi problemu.
        • Gość: nowy Re: ważne pytanie, pomóżcie IP: 217.153.88.* 08.10.03, 15:18
          Ja bym zaczął od brzuszków, tylko nie 500 od razu. Do skakania trzeba mieć
          przygotowaną całą resztę i jeśli to mabyć na ostro to łatwo o kontuzję (np.
          podbicie oka biustem)
        • melinek Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 23:55

> a chciałabym 60, tyle by mi styknęło przy 172 cm wzrostu.

To juz bedzie anoreksja.
    • losiu4 Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 15:00

> Postanowiłam troszkę sie poruszać. Chcę schudnąć jednak nie umiem odmówić
      > sobie jedzenia. CIęzko mi czasowo również dostosować się do róznych
      > aerobików, siłowni itp gdyz pracuję i uczę się. Postanowiłam porobić coś w
      > domu i chcę skakać na skakance. Wiem źe poprawia kondycję ,ale nie wiem czy
      > pomaga w jako takim odchudzaniu, spalaniu tłuszczu? Czy ktoś wie i mi pmoże?
      > Chciałabym widzieć czy skacząc np. codziennie plus mniej jedzenia schudnę?

każdy ruch coś daje. I efekty ćwiczeń powinny być zauważalne po pewnym czasie (o ile nie masz jakichś kłopotów zdrowotnych, bądź wydatki kaloryczne na
      aktywność fizyczną będa daleko mniejsze niźli przychód kalorii). Jeśli mieszkasz w bloku zastanów się, czy nikomu nie będziesz przeszkadzać.Akurat podskoki
      niosą dość daleko (taka już mechanika jest). Po co użerac się z sąsiadem walącym w sufit szczotką. Są inne ćwiczenia, które możesz stosować.

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: lea Re: ważne pytanie, pomóżcie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.10.03, 15:04
      Pomóc - to na pewno pomoże, ale napisz jeszcze ile czasu zamierzasz skakać. Bo
      żeby przyniosło to jakieś efekty, to musiałabyś na to poświęcić dziennie trochę
      czasu. jest to ćwiczenie aerobowe, więc żeby przyniosło jakiś skutek, to
      musiałabyś skakać po minimalnie 30 minut dziennie!!! I nie przyniesie to szybko
      efektów, bez dodatkowych ćwiczeń. A skakanie nie jest takie łatwe jak sie
      wydaje. Każdy myśli, że skakanka to mały pikuś, a mało kto da rade wyskakać na
      niej 10 minut. Ja jednak polecam Ci, żebyś dodała do tego inne formy ruchowe.
      Bo coś mi się wydaje, że szybko sie zniechęcisz, jesli bedzisz tylko skakać i
      nie zobaczysz rezultatów. Nie wierzę, że nie masz czasu na aerobik, albo na
      siłownie. Ja też się uczę i też pracuję i na początku też mówiłam, że nie
      znajdę czasu. A jednak czas znalazłam na siłownię, a jest to dla mnie większa
      mobilizacja niż ćwiczenia w domu. Po prostu ćwiczy się przyjemniej. Przemysl
      to...
    • Gość: zlewozmywak Re: ważne pytanie, pomóżcie IP: 213.134.136.* 08.10.03, 15:12
      Zalecam bieganie przede wszystkim, a ponieważ samo bieganie zazwyczaj jest
      nudne to najlepiej znaleźć paczkę na kosza. To też niełatwe, ale gwarantuje
      zmeczenie az do mroczków przed oczami i o to chodzi.
    • soczewica Re: ważne pytanie, pomóżcie 08.10.03, 15:22
      pierwsze co, to won sprzed komputera i się ruszać a nie teoretyzować.
    • Gość: cinka Re: ważne pytanie, pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 00:38
      zmien nie ilosc jedzenia ale jakosc.. wylacz na przyklad z diety biale
      pieczywo, ziemniaki, ryz i slodycze, powiedz sobie - opychac sie, prosze
      bardzo, tutaj jest surowka :o) wazne sa tez regularne posilki, bez podjadania
      miedzy nimi. np 8 sniadanie, 14 obiad, 18 kolacja i popijanie miedzy nimi
      herbatki [polecam pu-erh, ale moze powodowac klopoty z cera] albo wody
      mineralnej... to nie jest naprawde bardzo rygorystyczna dieta. do tego
      wystarczy z pol godzinki cwiczen dziennie, jakiches spokojnych brzuszkow czy
      cos na miesnie ud i posladkow.. schudlam tak mniej wiecej 3 kg w 2-3 tygodnie.

no i ruch - takie zwykle chodzenie tu i tam, posprzatanie mieszkania, przejsc
      sie schodami zamiast windy, przejsc sie po sklepach [to moj ulubiony sport] :)
      mozesz sobie postanowic ze w nagrode za kazdy kg kupisz sobie cos fajnego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka