jessica26 27.10.08, 21:48 Mam takie pytanie do Was. Czy są rzeczy na świecie które Was wzruszają, zachwycają? Chodzi mi o sztukę szeroko pojętą ;) Mnie potrafią wzruszyć wiersze, piękne powieści, opowiadania... a czasami także muzyka.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agresywny_i_niefajny Re: Co Was wzrusza? 27.10.08, 22:59 mnie wzrusza jęk umierającego kapłana... ale jakoś tak pozytywnie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Co Was wzrusza? 27.10.08, 23:01 jessica26 napisała: > Mam takie pytanie do Was. Czy są rzeczy na świecie które Was wzruszają, > zachwycają? Chodzi mi o sztukę szeroko pojętą ;) Ale wzrusza(vide temat) czy zachwyca? Bo to nie to samo. Zdarzyło mi się wzruszyć, bo np. wiersz/film miał gigantyczny ładunek emocjonalny,ale mnie nie zachwycał. I odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
looneczka Re: Co Was wzrusza? 27.10.08, 23:13 muzyka w szczególności ale są też filmy przy których nie mogę powstrzymać łez. no i zdjęcia. zwłaszcza te na których widać biedne wyniszczone afrykańskie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Co Was wzrusza? 28.10.08, 08:28 Może to głupio zabrzmi, ale za każdym razem okrutnie wzrusza mnie scena w "Czterech pancernych i psie", gdy nad brzegiem morza Janek odnajduje ojca (tzn. się rozpoznają w końcu) No i zakończenie "Ostatniego brzegu", książki i filmu. Ponadto wzruszam się jak widzę start rakiety kosmicznej, albo promu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Co Was wzrusza? 28.10.08, 12:11 zwierzaki ;-) małe kosmate i bezbronne Odpowiedz Link Zgłoś
teklana Re: Co Was wzrusza? 28.10.08, 12:24 Ostatnio sie wkreciłam w ogladanie programu "mam talent"wzruszyła mnie mała Klaudia śpiewajaca "list do matki" ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
saszka77 Re: Co Was wzrusza? 28.10.08, 12:39 Ostatnio nic. Chyba na skutek zbyt wielu wzruszeń, poruszeń a i czasem wymuszeń. Zdrowa, obronna reakcja organizmu przeciążonego wzruszeniami, achami, ochami, etc., mam nadzieję,że tymczasowa.:) Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Co Was wzrusza? 28.10.08, 13:00 muzyka, wiersze, występy dzieci, hymn państwowy, grany przez dużą orkiestrę... Odpowiedz Link Zgłoś