Dodaj do ulubionych

Tautuaż...

12.11.08, 09:35
Kto z Was ma??
ja bardzo chce sobie zrobic ,ale szukam jakiegos symbolu żeby wyrazic to o co
mi chodzi...
Moze ktos ma pomysł_ cos co bylo delikatne i subtelne a zmienilo sie w swoje
przeciwienstwo... tak mniej wiecej
Obserwuj wątek
    • jop Re: Tautuaż... 12.11.08, 09:45
      A zastanowiłoś się, jak ten tatuaż będzie wyglądał za 30 lat, przy
      20 kg więcej?
      • 2szarozielone Re: Tautuaż... 12.11.08, 10:35
        o jezu, jak ja nie lubie tego argumentu przy kwestii tatuaży - jest bez sensu
        zupełnie. nieatrakcyjne ciało jest nieatrakcyjne z tatuażem, czy bez - wszystko
        jedno.
        • jj1978 Re: Tautuaż... 12.11.08, 10:42
          dokladnie, chociaz ja bym odradzala tatuaz w 'miejscach podatnych na
          rozciaganie i dzialanie grawitacji' ze tak powiem:)
        • rosa_de_vratislavia Re: Tautuaż... 12.11.08, 21:30
          2szarozielone napisała:

> o jezu, jak ja nie lubie tego argumentu przy kwestii tatuaży -
          jest bez sensu
          > zupełnie. nieatrakcyjne ciało jest nieatrakcyjne z tatuażem, czy
          bez

Nie zgadzam się. O ile ciało dojrzałego/starszego człowieka jest dla
          mnie neutralne, o tyle z rozciągniętym/wyblakłym tatuażem staje się
          odstręczające. Taki tatuaż zwraca na siebie uwagę tak samo mniej
          więcej jak paskudny defekt na skórze.
          Osobiście wolę widok pięćdziesięcioletniej skóry bez niczego niż z
          blizną/tatuażem/śladami po ospie etc.
    • johnnybgoode Re: Tautuaż... 12.11.08, 11:33
      1. bardzo dobrze sobie wszystko przemysl, to naprawde zostaje na cale zycie i
      choc niektore wzory, glownie nieduze, mozna jeszcze potem zakryc innym tatuazem,
      to niektorych juz sie po porostu nie da

2. absolutnie nie korzystaj z zadnych, kolegow, znajomych, ludzi ktorzy zajmuja
      sie tym okazyjnie, promocyjnie, po kolezensku, no chyba, ze ktos taki zajmuje
      sie tatuowaniem od wielu lat, zaplac wiecej, ale skorzystaj z dobrego studia.
      Zaplacisz nie tylko za fachowca, ale rowniez za higiene, materialy itp itd

3. wybierz sobie jaki rodzaj wzoru cie intersuje, np. new school, oldschool,
      tribal i inne, i do tego dobierz czlowieka, ktory sie dobrze orientuje w danej
      konwencji, niech zaprojektuje cos dla ciebie, nie wybieraj gotowego wzoru, a
      jezli juz to go zmodyfikuj

4. faktycznie przestrzegaj zalecen co do pielegnacji i gojenia

5. juz teraz zacznij sobie wybierac miejsce i wzor nastepnego, bo jesli ci nie
      schrzania pierwszego to za jakis czas bedziesz chciala sobie zrobic kolejny ( u
      mnie jest to przerwa 4-5 lat, ale mam juz zaplanowana wieksza czesc gornej
      polowy ciala :)) )

6. nie sluchaj innych, wzor musi sie podobac Tobie i to ty musisz byc do niego
      na 1000% przekonana, szukaj na stronach studiow tatuazu, pregladaj rozne
      galerie, da ci to wyobrazenie co i gdzie mozna sobie wytatuowac i jak z grubsza
      wyglada efekt
      Po kilku tygodniach, a nawet miesiacach powinnnas sama juz dobrze wiedziec czego
      chcesz, nie rob tatuazu pochopnie
      Pozdrawiam wszystkich z jak i bez wzorkow
      • m.nikla Re: Tautuaż... 12.11.08, 12:08
        bardzo dziekuje z a rady:)
      • marcyszka Re: Tautuaż... 12.11.08, 12:32
        świetne rady, zwłaszcza nr 5 ;-)
        Ja do swojego tatu dojrzewałam blisko 10 lat. Teraz (od 3 miesięcy) mam piękną
        kolorową różyczkę w tribalu na łopatce i już myślę o kolejnym... ;-)
        I namówiłam meża na chińskiego smoka...
    • joanna182-0 Re: Tautuaż... 12.11.08, 15:08
      ja zamierzam być oryginalna i nie robić sobie żadnego tatuażu
    • frisky2 Re: Tautuaż... 12.11.08, 15:11
      Uwazaj zebys przy okazji HIV sobie nie zaszczepila. Ponoc przy tatuazach czesto
      sie go lapie
      • johnnybgoode Re: Tautuaż... 12.11.08, 15:20
        bardzo smieszne, na pewno nie czesciej niz w szpitalu, w dobrych studiach masz
        wszystko jednorazowe, a to co nie jest jednorazowe to wysterylizowane !!
        • frisky2 Re: Tautuaż... 12.11.08, 15:25
          Nie wiem czy smieszne, pewnie dla tych, ktorych zarazono nie. Czytalem
          wypowiedzi lekarzy na ten temat. Jesli jest tak jak mowisz, jednorazowki itp. to
          pewnie jest w porzadku. Wiec chyba na to autorka watku powinna zwrocic uwage.
          • johnnybgoode Re: Tautuaż... 12.11.08, 18:11
            z tego jak powinno to wygladac, to wszystkie uzywane igly musza byc jednorazowe,
            metalowe elementy maszynki wysterylizowane, tatuator w rekawiczkach, przy czym
            trzeba zwracac uwage, czy majac rekawiczki dotyka tylko ciebie i elementow
            jednorazowych , czy np jakis elementow studia, butelek z tuszem, itp, po kazdej
            takiej akcji powinien zmienic rekawiczki. Ja nie jestem tatuatorem, ale kilka
            tatuazy mam i zawsze bacznie obserwuje to co sie dookola w studio dzieje. Nawet
            jak przychodze prozmawiac o wzorze to bacznie obserwuje, czy jest czysto,
            czasami mozna zobaczyc artyste przy pracy i popatzec mu na rece, jezeli cos
            wzbudza moje watpliwosci to ide dalej. Oczywiscie , ktos moze miec pecha, moze
            byc uczulony na tusz, zaniedbac gojenie itp itd, wtedy efekt zamierzony bedzie
            inny od oczekiwanego
    • marouder.eu Mam! 12.11.08, 15:27
      Delikatny i subtelny swiezy trupek zmienia sie z czasem w swoje przeciwienstwo!
    • delayla Re: Tautuaż... 12.11.08, 16:18
      ja mam od kilku dobrych lat i nie żałuję - polecam! Ti świetna sprawa:)
    • kochanica-francuza Scylla 12.11.08, 18:40
      www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_zwi%C4%85zk%C3%B3w_frazeologicznych/68722-scylla.html
    • rudolf.ss zrób sobie myszkę przy dziurze 13.11.08, 01:42
      na jednym z pośladków wydziaraj sobie myszkę skierowaną do środka i
      obok napis - "uciekaj myszko do dziury".

Ewentualnie wersja hardcore - na czole by ci pasowal napis - "BKR"
    • oi_polloi Re: Tautuaż... 13.11.08, 02:25
      mam. kolejne juz zaplanowane. powiem ci jedno: jesli piszesz chce miec tatuaz ale nie wiem jaki to sobie odpusc. serio. dla wlasnego dobra. chyba ze kiedys znajdziesz cos i bedziesz wiedziec ze to wlasnie to. i po paru miesiacach nadal bedziesz to wiedziec. wtedy mozna myslec o tatuazu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka