m.nikla 12.11.08, 09:35 Kto z Was ma?? ja bardzo chce sobie zrobic ,ale szukam jakiegos symbolu żeby wyrazic to o co mi chodzi... Moze ktos ma pomysł_ cos co bylo delikatne i subtelne a zmienilo sie w swoje przeciwienstwo... tak mniej wiecej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jop Re: Tautuaż... 12.11.08, 09:45 A zastanowiłoś się, jak ten tatuaż będzie wyglądał za 30 lat, przy 20 kg więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Tautuaż... 12.11.08, 10:35 o jezu, jak ja nie lubie tego argumentu przy kwestii tatuaży - jest bez sensu zupełnie. nieatrakcyjne ciało jest nieatrakcyjne z tatuażem, czy bez - wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
jj1978 Re: Tautuaż... 12.11.08, 10:42 dokladnie, chociaz ja bym odradzala tatuaz w 'miejscach podatnych na rozciaganie i dzialanie grawitacji' ze tak powiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Tautuaż... 12.11.08, 21:30 2szarozielone napisała: > o jezu, jak ja nie lubie tego argumentu przy kwestii tatuaży - jest bez sensu > zupełnie. nieatrakcyjne ciało jest nieatrakcyjne z tatuażem, czy bez Nie zgadzam się. O ile ciało dojrzałego/starszego człowieka jest dla mnie neutralne, o tyle z rozciągniętym/wyblakłym tatuażem staje się odstręczające. Taki tatuaż zwraca na siebie uwagę tak samo mniej więcej jak paskudny defekt na skórze. Osobiście wolę widok pięćdziesięcioletniej skóry bez niczego niż z blizną/tatuażem/śladami po ospie etc. Odpowiedz Link Zgłoś
johnnybgoode Re: Tautuaż... 12.11.08, 11:33 1. bardzo dobrze sobie wszystko przemysl, to naprawde zostaje na cale zycie i choc niektore wzory, glownie nieduze, mozna jeszcze potem zakryc innym tatuazem, to niektorych juz sie po porostu nie da 2. absolutnie nie korzystaj z zadnych, kolegow, znajomych, ludzi ktorzy zajmuja sie tym okazyjnie, promocyjnie, po kolezensku, no chyba, ze ktos taki zajmuje sie tatuowaniem od wielu lat, zaplac wiecej, ale skorzystaj z dobrego studia. Zaplacisz nie tylko za fachowca, ale rowniez za higiene, materialy itp itd 3. wybierz sobie jaki rodzaj wzoru cie intersuje, np. new school, oldschool, tribal i inne, i do tego dobierz czlowieka, ktory sie dobrze orientuje w danej konwencji, niech zaprojektuje cos dla ciebie, nie wybieraj gotowego wzoru, a jezli juz to go zmodyfikuj 4. faktycznie przestrzegaj zalecen co do pielegnacji i gojenia 5. juz teraz zacznij sobie wybierac miejsce i wzor nastepnego, bo jesli ci nie schrzania pierwszego to za jakis czas bedziesz chciala sobie zrobic kolejny ( u mnie jest to przerwa 4-5 lat, ale mam juz zaplanowana wieksza czesc gornej polowy ciala :)) ) 6. nie sluchaj innych, wzor musi sie podobac Tobie i to ty musisz byc do niego na 1000% przekonana, szukaj na stronach studiow tatuazu, pregladaj rozne galerie, da ci to wyobrazenie co i gdzie mozna sobie wytatuowac i jak z grubsza wyglada efekt Po kilku tygodniach, a nawet miesiacach powinnnas sama juz dobrze wiedziec czego chcesz, nie rob tatuazu pochopnie Pozdrawiam wszystkich z jak i bez wzorkow Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Tautuaż... 12.11.08, 12:32 świetne rady, zwłaszcza nr 5 ;-) Ja do swojego tatu dojrzewałam blisko 10 lat. Teraz (od 3 miesięcy) mam piękną kolorową różyczkę w tribalu na łopatce i już myślę o kolejnym... ;-) I namówiłam meża na chińskiego smoka... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Tautuaż... 12.11.08, 15:08 ja zamierzam być oryginalna i nie robić sobie żadnego tatuażu Odpowiedz Link Zgłoś
frisky2 Re: Tautuaż... 12.11.08, 15:11 Uwazaj zebys przy okazji HIV sobie nie zaszczepila. Ponoc przy tatuazach czesto sie go lapie Odpowiedz Link Zgłoś
johnnybgoode Re: Tautuaż... 12.11.08, 15:20 bardzo smieszne, na pewno nie czesciej niz w szpitalu, w dobrych studiach masz wszystko jednorazowe, a to co nie jest jednorazowe to wysterylizowane !! Odpowiedz Link Zgłoś
frisky2 Re: Tautuaż... 12.11.08, 15:25 Nie wiem czy smieszne, pewnie dla tych, ktorych zarazono nie. Czytalem wypowiedzi lekarzy na ten temat. Jesli jest tak jak mowisz, jednorazowki itp. to pewnie jest w porzadku. Wiec chyba na to autorka watku powinna zwrocic uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
johnnybgoode Re: Tautuaż... 12.11.08, 18:11 z tego jak powinno to wygladac, to wszystkie uzywane igly musza byc jednorazowe, metalowe elementy maszynki wysterylizowane, tatuator w rekawiczkach, przy czym trzeba zwracac uwage, czy majac rekawiczki dotyka tylko ciebie i elementow jednorazowych , czy np jakis elementow studia, butelek z tuszem, itp, po kazdej takiej akcji powinien zmienic rekawiczki. Ja nie jestem tatuatorem, ale kilka tatuazy mam i zawsze bacznie obserwuje to co sie dookola w studio dzieje. Nawet jak przychodze prozmawiac o wzorze to bacznie obserwuje, czy jest czysto, czasami mozna zobaczyc artyste przy pracy i popatzec mu na rece, jezeli cos wzbudza moje watpliwosci to ide dalej. Oczywiscie , ktos moze miec pecha, moze byc uczulony na tusz, zaniedbac gojenie itp itd, wtedy efekt zamierzony bedzie inny od oczekiwanego Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Mam! 12.11.08, 15:27 Delikatny i subtelny swiezy trupek zmienia sie z czasem w swoje przeciwienstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
delayla Re: Tautuaż... 12.11.08, 16:18 ja mam od kilku dobrych lat i nie żałuję - polecam! Ti świetna sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Scylla 12.11.08, 18:40 www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_zwi%C4%85zk%C3%B3w_frazeologicznych/68722-scylla.html Odpowiedz Link Zgłoś
rudolf.ss zrób sobie myszkę przy dziurze 13.11.08, 01:42 na jednym z pośladków wydziaraj sobie myszkę skierowaną do środka i obok napis - "uciekaj myszko do dziury". Ewentualnie wersja hardcore - na czole by ci pasowal napis - "BKR" Odpowiedz Link Zgłoś
oi_polloi Re: Tautuaż... 13.11.08, 02:25 mam. kolejne juz zaplanowane. powiem ci jedno: jesli piszesz chce miec tatuaz ale nie wiem jaki to sobie odpusc. serio. dla wlasnego dobra. chyba ze kiedys znajdziesz cos i bedziesz wiedziec ze to wlasnie to. i po paru miesiacach nadal bedziesz to wiedziec. wtedy mozna myslec o tatuazu. Odpowiedz Link Zgłoś