Dodaj do ulubionych

czy każdy facet jest sknerą?

IP: *.4web.pl 25.11.03, 22:14
moj facet od kiedy jestesmy razem nigdy mi nic nie kupil(jestesmy 5
miesiecy),w tym sensie,ze nie stara sie mi nigdy zrobic jakiejs
niespodzianki,np kupic kwiatów,czy czegokolowiek,by uczcić kolejny miesiąc
bycia razem.jak to jest.wiem że temmat banalny,ale chce wiedziec czy to
oznacza,ze moze wedlug niego nie jestem takich rzeczy warta,czy moze nie
zalezy mu tak bardzo.nie bierzcie mnie za jakas materialistke,chyba wiecie o
co chodzi.takie drobiazgi świadcza o calośći.mnie sie wydaje ze on nie bylby
w stanie nic dla mnie zrobić.
Obserwuj wątek
    • vortex Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 00:15
      mam podobnie jak on, mnie po prostu nie wychowano na dawanie prezentów :P mimo
      że jako mały dzieciak rozdawałem zabawki każdemu kto chciał. Jeśli ktoś mnie o
      to poprosi to daje a jak nie to nie pamietam o takich sprawach. Teraz jestem
      tego świadom i pracuje nad sobą :D

Sprawdź czy komukolwiek kupuje jakiś prezent na inną okazje niż gwiazdka czy
      urodziny :> jeśli nie to po prostu nie ma tego w nawyku i nie wie że Ci to
      przeszkadza.

pozdrawiam
      vortex
      • julla Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 00:19
        Zgadzam się z vortexem, nawyk dawania prezentów wynosi się z domu. Niektórzy po
        prostu nie czują tego tematu.
        To nie ma chyba nic wspólnego ze sknerstwem; ta przywara objawia się inaczej.
    • Gość: stankiee Re: czy każdy facet jest sknerą? IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.11.03, 01:07
      A jest może Koziorożcem? Bo jeśli tak to witaj w klubie. I raczej przyzwyczaj
      się do tego albo zmień obiekt uczuć. Ja walczyłam 10 lat, potem dałam sobie
      spokój i od razu mi lżej. Nie ma to nic wspólnego ze skąpstwem a raczej z
      innym podejściem do prezentów. Mój mąż sam nie oczekuje i nie zalewa mnie
      kwiatami na każdym kroku, ale skąpy nigdy nie był.
      • jakasik Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 09:26
        Dokładnie mam to samo! Mój mąż to też koziorożec! Jak ja się wkurzałam na
        początku znajomości na niego! Zauważyłam, że tak samo jak nie wpadnie na to,
        żeby zrobić prezent tak samo nie oczekuje ich od innych. A skąpy nie jest.
        Ostatnio dostałam od niego róże, ale święto w domu! :-)
        • Gość: stankiee Re: czy każdy facet jest sknerą? IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.11.03, 11:49
          A ja w okolicy świąt słyszę: co chciałabyś dostać? I wiem, że co nie wskażę,
          to on na głowie stanie ale prezent dostanę. A trzeba mu przyznać, że rozstrzał
          cenowy ma niezły (od czegoś z biżuterii do samochodu). Trzeba czasami uważać,
          co się mówi przy nim.
          • Gość: jakasik Re: czy każdy facet jest sknerą? IP: *.gliwice.pik-net.pl 26.11.03, 13:41
            Lepiej: ja ostatnio usłyszałam pytanie czy ja obchodzę imieniny (akurat się
            zbliżały) czy urodziny, bo jakoś nie pamięta czy coś mi kupował ostatnio! Ale
            fakt, jak coś powiem to potem on na głowie stanie żeby mi to kupić ale najpier
            bierze dodatkową robotę, żeby ten prezent był faktycznie tylko od Niego!
            • stankiee Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 18:53
              No cóż, ja jestem Lwicą. To chyba słusznie mi się należy, prawda?
              Dobrze, że mąż tu nie zagląda, bo Mikołaj ominąłby mnie szerokim łukiem. A coś
              w tym roku jeszcze nie robił ankiety, może byłam niegrzeczna?
    • Gość: De czy kazda kobieta to dziwka ???? IP: *.dialsprint.net 26.11.03, 01:11
      you idiot !!
      • Gość: kola Re: czy kazda kobieta to dziwka ???? IP: *.spray.net.pl 26.11.03, 02:45
        Ale jeśli dziwka, to lubi się sobą dzielić, no nie De?
        Czyli i tak kobiety nie są sknerami, można nawet powiedzieć, że hmnn... są
        bardziej otwarte, zwłaszcza dziwki.
    • default Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 09:21
      Sporo jest chyba takich facetów, którzy - jak Twój facet, czy vortex, czy mój
      facet - nie mają nawyku dawania prezentów, kwiatów itp. co wcale nie oznacza,
      że są sknerami albo że uważają że kobieta nie jest tego warta. Po prostu nie
      przychodzi im to do głowy, że kobiecie miło jest otrzymać kwiaty czy jakiś
      drobiazg. Ja już odzwyczaiłam się od oczekiwania na takie gesty, tym milej mi
      się robi kiedy - bardzo rzadko - się zdarzą.
      Piszesz że wydaje Ci się "ze on nie bylby w stanie nic dla mnie zrobić". Nic
      zrobić, znaczy nic nie kupić? Może on zamiast kwiatka woli pomóc Ci pozmywać,
      sprzątnąć mieszkanie, umyć Ci samochód, załatwić ważną sprawę w urzędzie itp. -
      właśnie takie "prezenty" dostaję od mojego faceta i powiem Ci, że z czasem
      przekonuję się, że to lepsze od kwiatka :)
    • Gość: kalina Re: czy każdy facet jest sknerą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 09:56
      Mój koziorożec jest taki sam, jak już niesie ten kwiatek coś dusi mnie w gardle.
      I pierwsza myśl jak się pojawia to by wsadził go sobie...
      Mam wrazenie ,że robi coś wbrew sobie i strasznie cierpi. Nie chce takich
      prezentów. Ja jak coś daje nie mogę się doczekać gdy osoba obdarowywana otworzy
      paczkę i cieszę się bardziej od niej.
      • Gość: Triss Merigold Re: czy każdy facet jest sknerą? IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 10:02
        Halo co Wy z tymi Koziorożcami?! Jestem kobietą Koziorożcem i DAJĘ prezenty bez
        okazji, drobiazg albo coś większego, ponieważ lubię sprawiać przyjemność komuś
        na kim mi zależy.
        To się wynosi z domu ale nie tylko. Było już parę wątków o panach sknerach i
        tacy też istnieją. Nie kupi kwiatka, słodyczy, wina, czegoś miłego i
        niepożytecznego na urodziny bo mu szkoda kasy.
        • marina2 Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 10:15
          A mój Koziorożec jest człowiekiem hojnym , rozrzutnym hedonistą siła
          wyciąganym od jubilera , szalejącym w knajpkach na wystawnych obiadach na
          które uwielbia zapraszać przyjaciól z przychówkiem , dotuje każdego żebraka
          więc bez takich mi tu wycieczek o Koziorożcach.M
          • Gość: ania Koziorozec IP: *.chello.pl 26.11.03, 10:19
            Jestem Koziorozcem i wczoraj wydalam ostatnie pieniadze na mikolajkowy prezent
            dla mojego chlopaka.
            ;)
            • vortex Re: Koziorozec 26.11.03, 11:14
              jakby co, ja nie jestem Koziorozcem :P

pozdrawiam
              vortex
              • default Re: Koziorozec 26.11.03, 11:27
                Jesteś Lwem ;)
                • vortex Re: Koziorozec 26.11.03, 11:30
                  default napisała:

> Jesteś Lwem ;)

:| eeeeeeeee default kurde skąd wiesz? hehehehhehehe albo kiedyś gdzieś
                  powiedziałem i nie pamietam :P albo jest jakiś sposób by sprawdzić na koncie :>

albo dobra dedukcja :D

pozdrawiam
                  vortex
                • Gość: stankiee Re: Koziorozec IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.11.03, 11:55
                  Ja też jestem Lwicą:))
          • Gość: stankiee Re: czy każdy facet jest sknerą? IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.11.03, 11:54
            Wyjątek potwierdza regułę?
        • Gość: stankiee Re: czy każdy facet jest sknerą? IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.11.03, 11:53
          Triss, ty jesteś kobietą a my myślimy nieco inaczej. Ale moja mama jest
          Koziorożcem i podszas ostatnich świąt wyraźnie powiedziała, że nie chce
          prezentów a cieszy się z pamięci o niej. Mój mąż jest taki sam. W dniu jego
          urodzin czy imienin mogę przyjść z gołymi rękami, ale jeśli zapomnę o
          życzeniach będzie mu przykro.
    • Gość: kalina Re: czy każdy facet jest sknerą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 15:44
      Z moich obserwacji wynika ,że koziorożce(faceci) są bardzo zamknięci w sobie.
      Mają trudności z okazywaniem uczuć, a obdarowywanie jest formą okazywania co
      się czuje. Może właśnie tym jest spowodowana taka a nie inna ich postawa.
      • stankiee Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 18:55
        Z tym zamknięciem się w skorupce to święta prawda. Ale zawsze to lepsze niż
        moje gadulstwo.I trzeba przyznac rację: niegdy nie zapomniał o różnych
        naszych "świętach". A pewnie są tacy co zapominają.
        • marina2 Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 19:26
          To się nazywa szufladkowanie luc=dzi prawdziwe etykietowanie.Mój Koziorożec
          jest gadułą - gawędziarzem.M
          • stankiee Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 19:41
            Czyli niewiele ma to wspólnego ze znakiem zodiaku.
    • raja1 Re: czy każdy facet jest sknerą? 26.11.03, 21:24
      facet jest sknera dopoki sie nie zakocha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka