Dodaj do ulubionych

odchudzanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:37
Jaki sport uprawiać żeby szybko schudnąc???????
Obserwuj wątek
    • mkowalczykiewicz Re: odchudzanie 04.12.03, 16:50
      zależy, co lubisz (zawsze łatwiej zmobilizować się do czegoś, od czego nie
      odrzuca ;))...pamiętaj tylko, że tkanka tłuszczowa zaczyna sie spalać dopiero
      po 30 minutach ruchu, więc.....lepiej mniej wyczerpujący a dłużej (stawiam na
      rower (może być stacjonarny), basen)....no i oczywiście konieczna jest zmiana
      trybu odżywiania: więcej owoców i warzyw, mniej słodyczy i tłustych rzeczy. Ja
      chodzę 2-3 x w tygodniu na siłownię po 2 h (w tym 45 minut jeżdżę na rowerku).
      Powodzenia i trzymam kciuki! M
    • Gość: karolina Re: odchudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 18:54
      Wydaje mi się że najlepszy będzie basen lub rower.powodzenia.
      • maggie-c Re: odchudzanie 04.12.03, 18:56
        najlepsze jest polaczenie treningu aerobowego i silowego. Ten drugi jest super
        wazny i niedoceniany przez dziewczyny a efekty przy jego wprowadzeniu widac
        duzo duzo szybciej.
    • kociamama Re: odchudzanie 04.12.03, 19:30
      Mysle, ze kazdy sport jest dobry... Chodzi tylko o silna wole, a ta czsem
      nawala. Dlatego dobrze jest chodzic na jakis aerobic zjaks kumpela. Jak grupa
      cwiczy, to glupio sie ociagac, wiec jest to mobilizujace (przynjamniej ja tak
      mam).
      Ja bym tez polecila tenis. Cwiczy wszystkie partie ciala (biegasz, wykonujesz
      dziwne skoki, machasz lapami i nogami), no i jest to wciagajaca gra. Jak sie
      wciagniesz w wir gry na punkty, nawet nie zauwazasz, jak czas umyka ( a chyba
      o to chodzi, jak sie chce duzo kalorii spalic). Wada-nienajtanszy. Ale jeden
      ze spalajacych najwiecej kalorii.

Podobno tez dobry jest basen i swiwetnie modeluje sylwetke, ale tez chyba
      trzebaby miec jakiegos bata nad glowa (jak ja ide na basen to niestety wole
      robic fikolki niz plywac w te i wewte).

Dobre tyez sa biegowki (nawet jak jest 1cm sniegu) (wada, ze tylko jak jest
      snieg). Ale lebszy spacer na biegowkach niz spacer... Tez sa tanie. Caly nowy
      sprzet mozna kupic nawet za 350 zl, a uzywany to za 150. W przeciwienstwie do
      nart zjazdiwych to wydatek jednorazowy, bo potem mozna biegac wszedzie i za
      darmo.

Oczywiscie polecam tez narty. MOzna niezle schudnac przez 2 tygodnie urlopu
      narcirskiego (o ile wiecej sie zjezdza niz opala. czy zajad pysznosciami w
      knajpie pod stokiem)

Zycze powodzenia,
      pozdrawiam,
      Kociamama.
      • kociamama i jeszcze seks;))) 04.12.03, 19:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka