estellea 13.05.09, 20:38 Ktore to waszym zdaniem? Gdzie najlepiej wybrac sie z ukochanym? Gdzie byscie chcialy, aby mezczyzna sie wam oswiadczyl itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kora3 Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 20:55 stanowczo nie chciałabym juz oswiadczyn nigdzie:) ale z fajnych i mniej oklepanych :) miast polecam: Sanę, Damaszek, Bagdad i Izmir :) Odpowiedz Link Zgłoś
0lla Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 21:03 Chcialabym pojechac z mezem do Wenecji :) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 21:12 za jakie grzechy? Odpowiedz Link Zgłoś
gamonek Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 21:36 Wenecja jest spoko, w lutym albo w listopadzie Deszcz, wilgoć, lekka mgła i wyłaniające się z niej palazzi na kanałach :) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 21:14 Uwielbiam malutkie wioski na wysepkach na morzu adriatyckim i dla mnie to najbardziej romantyczne miejsca. Miast nie znosze, kojarza mi sie z halasem, chaosem, smrodem, samochodami i w ogole wszystkim innym niz romantyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 21:21 ja tam się nie znam, ale sto razy bardziej romantyczny wydaje mi się ostatnimi czasy mój krakowski balkon albo niechby i oklepany Zakopiec (zwłaszcza w ulewnym deszczu) niż wszystkie Paryże, Wenecje i greckie miasteczka na wyspach. kwestia towarzystwa i atmosfery ;) żadne miasto na świecie romantyczne samo z siebie nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 21:41 chyba nie bylas w San Francisco Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 21:49 no nie byłam :) ale widziałam sporo innych pięknych miast. co nie zmienia faktu, że one raczej mnie nie nastrajają romantycznie. może to dlatego, że ja jestem z tych, którzy rozklejają się raczej na widok wschodu słońca w górach niż Ponte Vecchio, przy całym szacunku dla tego drugiego. i ogólnie uważam, że tego trzeba szukać raczej w sobie niż w miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 22:21 soulshunter napisał: > chyba nie bylas w San Francisco No ja bylam i bylam porazona iloscia smieci na ulicach. Im wieksze miasto tym wiekszy syf. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 23:08 soulshunter napisał: > chyba nie bylas w San Francisco wydaje mi się, że Yokohama jest ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 21:55 Praga! :) ewentualnie Rzym Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 22:26 Moim zdaniem miasta szczegolnie te duze, turystyczne i slawne z romantyzmem nie maja nic wspolnego. Gdybym miala jakas wizje romantycznych oswiadczyn napwewno nie bylyby w miescie. O juz wiem gdzie. Np. obserwujac wschod slonca nad brzegiem Grand Canyonu. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 22:28 zachod jest ladniejszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 22:33 Kurde ja mialam mozliwosc podziwiania tylko wschodu. Plusem byla mala ilosc turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.i.wyrafinowana Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 22:35 miejsce w ktorym sie zakochalam to Półwysep Ko Phi Phi w Tajlandii, wogole Tajlandia to piekny kraj... a poza tym z bardziej europwjskich:) uwielbiam Lizbone, Prage, Wilno, oczywiscie Paryz, Rzym, wogle Wlochy, mam cholerna slabosc do Sycylii!!! najbardziej chcialabym zareczyc sie wlasnie na Sycylii:))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdabydg Siena, Split, St.Petersburg, Wenecja jest 13.05.09, 22:42 przereklamowana, w ubiegłym roku byłam, na zdjęciach może i ładnie wygląda, ale w rzeczywistości lipnie było... Najbardziej mi się St. Petersburg podoba i tam chcę wrócić z ukochanym w przyszłości :) Odpowiedz Link Zgłoś
smutna_kochanka Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 13.05.09, 23:12 Moskwa Odpowiedz Link Zgłoś
nicki.nicki Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 07:57 Mieszkam w Wenecji i polecam moje miasto :) Poza tym Rzym Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 08:19 Czy oswiadczyny musza byc w romatycznym miesjscu? Jak dla mnie te rzeczy nie musza sie laczyc, nie kazda kobieta chce oswiadczyn romatycznych. Ja np. chcialabym jakis innych, nietypowych. A nie bukiet kwiatow, romatyczne miejsce, kolacja...to takie oklepane;/. A co do miast romatycznych, niekoniecznie na oswiadczyny: paryz, lizbona, sztokholm, florencja, torun. Rowniez sycylie i krym. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 08:46 Moskwa, Petersburg, Praga. Ewentualnie Zakopane na szczycie skoczni :D Odpowiedz Link Zgłoś
eevita Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 10:17 No własnie, taka róznorodność odpowiedzi swiadczy o tym,że nie to ładne, co ładne, tylko co sie komu podoba:)Dla jednego szczyt rozmantyzmu to zachód słonca na Karaibach a dla drugieg sniadanie na dworcu w Koluszkach. Wazne jest towarzystwo, nastawienie i nastrój, dla mnie najbardziej romantyczne są mazury, i to nie dlatego,że nie mam porównania z Rzymami czy innymi Tokiami, ale dlatego,że przeżyłam tam miłośc swojego zycia:). A jakby ci sie oswiadczył na 1szym peronie Dworca Centralnego (kurcze, mam jakis pociąg do tych dworców, czy co)to myslisz,że bedzie mniej fajnie niż w Wenecji?:) Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 10:31 Jak na prawdę ukochany to wszystko jedno gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
portobello_belle Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 12:41 Rzeszów :D Odpowiedz Link Zgłoś
marylin.monroe77 Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 20:18 Lubię Gadańsk. Bardzo atrakcyjny jest Rzym. Oświadczyny - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_vaniglia Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 21:57 Rzym Rzym Roma!! a jesli oswiadczyny to bym chciala w Rzymie w nocy w jakiejs waskiej uliczce kolo polnocy gdy nikogo nie ma, problem w tym ze w Rzymie sie nie spi i rzadko sie zdaza zeby jakas uliczka byla pusta o jakiejkolwiek porze Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 23:59 Zdecydowanie Rzym! Z polskich miast Gdynia. Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_basia Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 14.05.09, 22:46 Romantycznie czuję się w różnych miejscach, to co sobie przypominam jako najromantyczniejsze to mała farma agroturystyczna położona kilka kilometrów od małego miasteczka Greve in Chanti w Toskanii:) zwłaszcza wieczorem:) I jeszcze takie małe opactwo tez w Toskanii (nazwy nie podam bo nie pamiętam jak się pisze). W ogóle takie małe toskańskie i prowansalskie miasteczka, najlepiej późnym popołudniem i wieczorem:) Odpowiedz Link Zgłoś
next.white Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 15.05.09, 08:16 Dubrownik:) Ale nie w szczycie sezonu, najlepiej maj lub wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
estellea Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 15.05.09, 08:21 Te oswiadczyny to tak tylko, dodatkowo wymienilam. Chodzi mi o to jakie miejsce jest takim sybmolem zakochania, generalnie w pojeciu ludzi a nie jakas wioska, ktora akurat dla was jest najbardziej romantyczna. Chyba zle sprecyzowalam pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 15.05.09, 08:40 Troszke zle postawilas pytanie, to prawda. Ale mozna sie spodziewac, ze jak go zmienisz, to i tak uzyskasz takie odpowiedzi, bo to jest subiektywne odczucie. Zobacz, ze ile osob sie wypowiedzialo, tyle roznych opinii. I dla kogos wlasnie wioska moze byc romatyczna, chociaz ogol opinii publicznej tak nie sadzi. Kilka miast sie powtorzylo, wiec na tej podstawie mozesz przyjac, ze sa w pojeciu ludzi romatyczne;). Odpowiedz Link Zgłoś
nonoa Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 15.05.09, 08:47 Taormina na Sycylii.... Odpowiedz Link Zgłoś
pretensjaa Re: Najbardziej romantyczne miasto swiata 15.05.09, 15:09 Praga, Paryż Odpowiedz Link Zgłoś