Dodaj do ulubionych

Jak spędzacie wolny czas?

01.07.09, 13:47
Podobno ambitne osoby zawsze znajdą sobie ciekawe i rozwijające zajęcie. Ja
zaczęłam bojkotować komputer i coraz więcej czasu spędzam aktywnie. Znalazłam
fajny kurs tańca nie daleko mojego osiedla, jeżdżę na rolkach i dużo
spaceruję. Co robicie dla siebie, gdy nareszcie uda się Wam mieć chwilę tylko
dla siebie? :-S
Obserwuj wątek
    • impresja Re: Jak spędzacie wolny czas? 16.08.09, 11:02
      Ja uwielbiam czytać książki:) To dla mnie najbardziej pochłaniający sposób na
      nadmiar czasu. Lubię także rysować i śpiewać, choć obecnie obydwie te czynności
      nie mają charakteru profesjonalnego; Także chodzę na kurs tańca, a dzisiaj
      przykładowo wybieram się na żagle nad jezioro;) Nie byłabym w stanie spędzać
      wolnych chwil przed komputerem - tylko aktywność i samorozwój:)
      • apik Re: Jak spędzacie wolny czas? 21.09.09, 15:12
        ja uwielbiam uczyc sie jezyków. teraz doszkalam swoj angielski i zaczelam
        chodzić też na wloski i się zakochałam w nim :)))))) :serce: Jakby ktoś szukał
        fajnej szkoły w Krakowie, to polecam Maly Rynek bo tam wlasnie zarazono mnie
        miloscia do nauki jezykow :)
      • Gość: sex Re: Jak spędzacie wolny czas? IP: *.net.inotel.pl 01.12.09, 03:29
        kocham się z psem :)
    • marsznamarsz Re: Jak spędzacie wolny czas? 21.09.09, 17:52
      ja lubię leniuchować, ale jak już "jakoś" spędzać czas to przynajmniej pożytecznie :-S
      dlatego np zabieram mamę tutaj marszrozowejwstazki.wordpress.com/
    • koniczyna Re: Jak spędzacie wolny czas? 10.10.09, 18:59
      ostatnio postanowiłam trochę zainwestować w siebie - zapisałam się na taniec,
      biegam wieczorami, częściej chodzę do teatru.. Bo w końcu z życia trzeba
      korzystać. Minusem jest to, że mimo wszystko czas jakim dysponuję jest
      ograniczony. Praca, uczelnia, codzienne obowiązki. Dlatego też staram się mądrze
      nim dysponować. Ostatnio nawet wymyśliłam, że lepszym rozwiązaniem, od
      tradycyjnych zakupów, są zakupy przez internet.. Prościej, a jednocześnie
      szybciej. I nie wiem, czy wiecie, ale nawet jest coś takiego jak zakupy smsem
      dzięki usłudze OneStep.. Też skorzystałam :) i polecam.. bo po co tracić czas.. ;)
    • korelowa Re: Jak spędzacie wolny czas? 21.10.09, 23:20
      Ja bardzo lubie poplywac. W zimę chętnie chodzę na łyżwy i ogólnie dużo spacerów
      z psem
      • eem Re: Jak spędzacie wolny czas? 26.11.09, 20:14
        Wolny czas gospodaruję na spotkania z panem P ;-) bądź ze znajomymi, spacery z
        psiakami no i zdarza się zwykłe lenistwo przed telewizorem przy dobrym filmie z
        moim Niedobrym :-)
    • Gość: bałwanek Re: Jak spędzacie wolny czas? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 30.11.09, 23:25
      ja w wolnym czasie najbardziej lubię rzucać śnieżkami w przejeżdżające samochody :)
      • Gość: nitka coś dla ducha i coś dla ciała - najpierw.. IP: *.net-serwis.pl 01.12.09, 11:44
        niezbędne weekondowe obowiązki, a potem pilates, błogie leżakowanie w jaccuzi i
        masaż... Ostatnio niestety mam co raz mniej czasu, a i nie zawsze chce się wydać
        te 100-200 zł :(

• hiacynt Re: Jak spędzacie wolny czas? 09.02.10, 15:00
      Zgadzam się z tym, że ambitne osoby zawsze znajdą sobie jakieś zajęcie, żeby
      miło spędzić czas. ja uwielbiam ruch i dlatego staram się często uczestniczyć w
      różnych zajęciach. Biegam, pływam, tańczę a czasem się po wspinam. A jak ten
      ruch już mnie zmęczy to lubię się zrelaksować na jakimś masażu... Jak mam
      wolniejszy weekend to jadę do jastrzębiej Góry do Hotelu Primavera na
      czekoladowy masaż, który mnie relaksuje. Staram się jak najmniej siedzieć przed
      komputerem;)
      • madd_ Re: Jak spędzacie wolny czas? 20.02.10, 19:28
        Ja robie tyle rzeczy że wow! Uczę się angielskiego i japońskiego , gram na gitarze ,
        chodzę na zakupy , jeżdze na łyzwach , czytam książki , robie bransoletki z muliny no i...
        ucze sie ;)
    • m.m.79 Gratuluję pomysłowości 21.02.10, 20:13
      Zazdroszczę ci pomysłowości a najbardziej tego, że masz wolny czas ja nawet nie wiem
      co to jest ciągle tylko praca dom dziecko swój wolny czas spędzam właśnie z nią z reguły
      nadrabiamy zaległości. Pozdrawiam
    • paprryka Re: Jak spędzacie wolny czas? 23.03.10, 10:10
      W sumie mam bardzo mało wolnego czasu dlatego staram się rozsądnie dysponować
      każdą wolną chwilą. Najczęściej uczę się angielskiego i czytam książki.
      Oczywiście zdarza mi się gdzieś wyjść ze znajomymi,ale bardzo rzadko
    • emiliagres Re: Jak spędzacie wolny czas? 14.03.11, 21:40
      Ja ze swoją córeczką kupujemy w internecie. Biżuterię zawsze w „Niebieski-koralik” . Jest to miejsce dla mamy i pociechy, ponieważ ona wybiera bransoletki i koraliki dla siebie, a ja dla siebie. Obie przy tym świetnie się bawimy. Dodam, że dziecięca linia Biagi Kidz jest kolorowa i ciekawa. Koraliki są w kształcie zwierzątek, księżniczek i innych buziek...
      • energyy Re: Jak spędzacie wolny czas? 05.05.11, 13:15
        A ja cenię sobie aktywny wypoczynek. Zawsze jak tylko mam chwilę czasu idę pojeździć na rowerze. Dlatego też w najbliższym czasie zamierzam wybrać się do Hotelu Głęboczek na Pojezierzu Brodnickim gdzie są idealne warunki do uprawiania sportu.
    • ostrypazurek Re: Jak spędzacie wolny czas? 17.05.11, 12:46
      Ja uwielbiam spędzać czas na świeżym powietrzu jak jest ładna pogoda tym bardziej. Teraz otworzyli nam w Warszawie idealne miejsce na aktywny wypoczynek, jest plaża, palmy, boiska do piłki plażowej, hamaki, leżaki, bary, plac zabaw. Tylko czekamy na pogodę i będziemy tam spędzać całe dnie :D
    • jagieneczka Re: Jak spędzacie wolny czas? 18.05.11, 11:01
      mam tak mało wolnego czasu, że staram się go wykorzystac całkowicie! jeżdżę na rowerze do parku, by tam poczytac jakąś książkę:)
    • leneczkaja Re: Jak spędzacie wolny czas? 13.06.11, 14:39
      jak mam chwilkę dla siebie jadę do parku albo zakładam rolki i przed siebie:). Czasami potrzebuję chwili żeby się zresetować, to dla mnie bardzo ważne. Każdemu należy się chwilka odpoczynku, a poza tym to dobre na kondycję, może kiedyś będę wyglądała jak ta laska z artykułu:D
    • smmiley Re: Jak spędzacie wolny czas? 13.06.11, 17:25
      Jaa spędzam czas aktywnie . Jeżdzę na rolkach , rowerze , biegam . Chodze na lekcje tańcu i badminktona , takrze nie nudze się . Zawsze coś znajde na nude . często słucham muzyki lub czytam jakieś książki a przy tym rysujee bo to lubiee ;D
      • besarabia Re: Jak spędzacie wolny czas? 15.06.11, 19:50
        "nudzą się nudni". Daje Wam słowo, że nie wiem co to znaczy nudzić się. Uwielbiam czytać książki, różne, zazwyczaj czytam kilka naraz równolegle. Każda jest innego 'ciężaru'; jakiś kryminał czy fantasy, czyjaś biografia i np. poradnik psychologiczny.
        Prócz tego spotykam się ze znajomymi , podróżuję ( ach ten czas!) i żegluję.
        pozdrawiam
        • leneczkaja Re: Jak spędzacie wolny czas? 18.06.11, 10:43
          fakt nudzą się tylko nudni:D! z czasu wolnego trzeba korzystać wybierać to co najlepsze! czyli spoooort :D! To idealne lekarstwo a stres:)
          • ostrypazurek Re: Jak spędzacie wolny czas? 09.08.11, 13:48
            o tak sport ! mnie znajomi zarazili grą w squasha chodzimy na korty do naszego Blue city jest super, można się mega wyżyć :D
    • jagoda87 Re: Jak spędzacie wolny czas? 11.08.11, 15:54
      a uwielbiam się zagłębić w dobrej lekturze, szczególni lubię czytać na plaży, jak świeci słońce i jak można sie całkowice odprężyć a w domu lubię czytać w ulubionym fotelu, jesli chodzi o czytanie to ostatnio wpadły mi w ręce nowe ksiązki z wydawnictwa goneta.net polecam wszytskim którzy szukają czegoś nowego, nowej młodej literatury
      • besarabia Jagodo, 11.08.11, 18:46
        Możesz coś więcej o tych książkach? Ja właśnie skończyłam kolejną książkę Katarzyny Zyskowskiej- Ignaciak, Przebudzenie. Nieco w klimacie podobna do powieści Margit Sandemo, jeśli lubisz...
        • jagoda87 Re: Jagodo, 11.08.11, 20:47
          Besarabio znalazłam to wydawnictwo przez przypadek strona to goneta.net ale nie wiem które książki Cię interesują , ja tematyka, bo są różne poradniki np Kobieta sukcesu , albo proza Goły Ryszarda Katarzyńskiego
    • stormyweather Re: Jak spędzacie wolny czas? 03.10.11, 11:26
      Ja staram się codziennie ćwiczyć przed wyjściem z domu, z różnym skutkiem, ale ogólnie nie jest źle. Na wyjścia na fitness niestety nie mam czasu, teraz w weekendy zacznie się nauka, więc też nie za bardzo - w sumie w każdej wolnej chwili staram się gdzieś jeździć. No i uwielbiam łażenie po knajpkach, w Krakowie jest ich pod dostatkiem - jest teraz nawet specjalny serwis z recenzjami i opiniami na temat różnych miejsc, pogodzinach.pl, więc nie muszę chodzić w ciemno smile
      • garysssia relaks w wolnym czasie 16.11.11, 18:53
        Ja czas wolny lubie spędzać na relaksie ;) staram się nie przemęczać:) głównie w rolę wchodzi tv albo laptop ;) chętnie korzystam z portali społecznościowych i gramw gierki online ;) ostatnio znalazłam na fejsie bardzo fajną aplikację może i Wam się spodoba ;) scrapbook Dilmah sie nazywa ;) można obrabiać nią swoje zdjęcia - dość interesujące
    • emilkapol Re: Jak spędzacie wolny czas? 17.11.11, 13:19
      pod kocykiem z książką i kubkiem kakao
    • emiliagres Re: Jak spędzacie wolny czas? 03.12.11, 13:52
      Uwielbiam serfować po internecie. Najczęściej odwiedzam stronki, gdzie mogę pośmiać się ze śmiesznych obrazków,zdjęć. Jedną z moich ulubionych jest wymiot.pl , gdzie można znaleźć bardzo dużo wyselekcjonowanych plików z internetu.
    • edom Czas wolny 31.01.12, 16:55
      Czas wolny najlepiej jest spędzać poza miastem. Najprzyjemniejsze chwile to te które zostają nam na długo w pamięci. Wyjazd ze znajomymi lub z rodziną do przytulnego domku z kominkiem to jest to! Taki domek można wynająć w miejscu o którym zawsze marzyliśmy! :)
    • aniajaka Re: Jak spędzacie wolny czas? 29.01.20, 11:54
      Ja w wolnym czasie najczęściej oglądam filmy - uwielbiam je później analizować, dlatego też mój wybór najczęściej pada na kryminały. Teraz znalazłam dobre-filmy.pl/seriale/senke-nad-balkanom-2017-online/ i jest to jeden z lepszych filmów jakie widziałam. Ogólnie jakby ktoś szukał dobrej strony z filmami to polecam tą, jest ogromny wybór, a stronka jest darmowa.
    • 101lulilaj90 Re: Jak spędzacie wolny czas? 29.01.20, 12:50
      Ja przeważnie w wolnym czasie zajmuję się domem i dzieckiem. Rzadko kiedy realizuję swoje pasje i zainteresowania.
    • stasi1 Re: Jak spędzacie wolny czas? 01.02.22, 17:50
      A ja zlikwidowałem w domu internet więc nie mam dostępu do sieci . oczywiście z komputera
    • obrotowy Rozgladamy sie za wolnymi Panienkami... 01.02.22, 22:32
      mika napisał(a):
      > Podobno ambitne osoby zawsze znajdą sobie ciekawe i rozwijające zajęcie.

zgadza sie.
      my tez wtedy rozgladamy sie za wolnymi Panienkami.
    • lenamagda11 Re: Jak spędzacie wolny czas? 02.02.22, 08:32
      Ja ostatnio zalegam z Netflixem, ale pogoda nie zachęca do innych aktywności
    • obrotowy z kochanką i dwoma butelkami szampana 02.02.22, 21:31
      mika napisał(a):
      > Podobno ambitne osoby zawsze znajdą sobie ciekawe i rozwijające zajęcie.

z kochanką i dwoma butelkami szampana - jesli warunki na to pozwalaja...

a warunki pozwalaja na to rzadko

bo jest praca, zona i dzieci...
      • stasi1 Re: z kochanką i dwoma butelkami szampana 03.02.22, 12:32
        Ale sam pisałeś że kochanki nie masz teraz dlatego że ci nie trafia a nie to że warunki nie pozwalają
        • obrotowy Re: z kochanką i dwoma butelkami szampana 03.02.22, 15:04
          stasi1 napisał:
          > Ale sam pisałeś że kochanki nie masz teraz dlatego że ci nie trafia a nie to ż
          > e warunki nie pozwalają

warunki na to nie pozwalaja - wiec aktualnie kochanki nie mam, czy to nielogiczne ?
          • stasi1 Re: z kochanką i dwoma butelkami szampana 10.02.22, 07:57
            Ale kiedyś też warunki ci nie pozwalały a jednak były te kochanki
            • obrotowy zgadza sie...ale... 17.02.22, 14:03
              stasi1 napisał:
              > Ale kiedyś też warunki ci nie pozwalały a jednak były te kochanki

zyciem, chlopie, rzadza nie tylko
              1. wlasna wola
              2. warunki (zewnetrzne)
              ale tez:
              3. szczesliwy (lub nieszczesliwy) przypadek

czasami nic specjalnie nie chcesz, a cos Ci wpadnie w reke, czasami bardzo sie starasz, a nic nie wychodzi.

sens w tym_ by sie tym nie zrazac.

• stasi1 Re: zgadza sie...ale... 19.02.22, 18:14
                Pewnie nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka