hugolinka 10.07.09, 13:11 Witam, czy ktoś z Was miał / ma posiada telefon w tej sieci? Jakie jest wasze zdanie na temat tej sieci? Mam z nimi dosc spory problem i zastanawiam się czy tylko ja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skywalker2002 Re: Play 10.07.09, 13:20 Jakiż to problem??? Jestem w sieci prawie 2 lata i nie mam żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: Play 10.07.09, 13:26 Głupia sprawa. Zgłosiłam reklamację w sprawie abonamentu u Pracownika, który ją przyjął, ale kazał mi osobiście wysłać pisemną reklamację do siedziby. Dostałam odpowiedź że reklamacji nie uwzględniono ponieważ dzwoniono do Punktu w którym kupowałam tel. i tam konsultant ponoć powiedział, że nic nie zgłaszałam a z umowa jest wszystko ok. Wściekłam się i pojechałam tam. Jak się okazało nawet nikt do niego nie dzwonił. Dziś wysmarowałam kolejne pisemko, które tym razem Pan z Play mi podbił, więc już mi chyba nie wmówią.... Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: Play 10.07.09, 13:23 Chcę do nich teraz na dniach przejść z plusa, a co się dzieje? najtańsi na rynku są, wiec co, zasięg? Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: Play 10.07.09, 13:28 nie wiem czy są tacy najtansi. Zasięg jest bez zarzutu. Ale każdy kto dzwoni do Ciebie spoza PLAY płaci 1,20 za minute Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: Play 10.07.09, 13:30 To współczuję, wszystko każ podpisywać bo bajzel mają, kupuję na kartę. No szkoda że inni tyle płacą ;( Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: Play 10.07.09, 13:34 Teraz już mam nauczkę. Myslałam, że wysyłając pismo z prośbą o włączenie usługi za którą płacę nie musi być podpisywane. A teraz wyszło na to, że w ogóle nigdzie nie zgłaszałam ani nic. Wściekłam się że zarzucają mi kłamstwo. No i jak ktoś do mnie dzwoni to też porażka. Ja płacę chyba 46 gr za minutę a do mnie 1,20.... Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Play 13.07.09, 04:37 Jakie 1,20 zł? 0,79 zł max - najdrożej w heyah i erze (tak tak). Ale poza tym za dwa lata ma się to zmienić - Play nie będzie miał już takich korzystnych stawek MTR, jak teraz, bo ta preferencja jest na rozruch sieci. Zasięg jest bez zarzutu, a na kartę jak najbardziej opłaca się brać, bo nie trzeba pamiętać o comiesięcznych doładowaniach, żeby kasy nie stracić. UKE powinno się zająć tym konfiskowaniem kasy z konta. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Play 10.07.09, 13:32 Ja mam Play. Korzystam bo ma duzo smsow. Ale minusem jest to, ze korzysta z zasiegu plusa i czesto ten zasieg nie domaga. Czasem smsy przychodza po ponad dobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: Play 10.07.09, 13:35 No ja akurat z zasięgiem nie mam najmniejszych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: Play 10.07.09, 13:35 Smsy po dobie to jakaś porażka... pierwsze słyszę... Nie, na kartę oferta jest znacznie tańsza niż to co piszesz, smsy za free a miesiac za 5zl, rozmowy po 29gr, rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: Play 10.07.09, 13:37 nie wiedziałam o tych cenach na kartę. Faktycznie bardzo tanio Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Play 10.07.09, 13:39 No coz nie zmyslam sobie. Zasieg czasem ginie, a smsy czasem dochodza po ponad dobie.. Czasem jestesmy poza centrum miasta i jedno z nas znajduje sie pod granicami miasta i wtedy najczesciej jest problem z zasiegiem.. A nie dochodzące smsy zdazaja sie bez względu na to gdzie sie znajdujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: Play 10.07.09, 13:41 To niedobrze z tymi smsami, ustawię się z jakąś niunią a tu zonk :) Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Play 13.07.09, 04:44 W orange jest tak samo - kupilam sobie pakiet minut, żeby z siostrą pogadać, a sms z potwierdzeniem aktywacji dostałam w niedzielę rano, kiedy po pakiecie nie było ani widu ani słychu :P. Sms od chłopaka w playu raz chyba doszedł po dwóch godzinach (centrum miasta - lool). Takie historie ma czasem każdy operator. Raz w Białymstoku pół dnia nie było zasięgu Ery, bo jakiś nadajnik się popsuł....Normalnie żałowałam, że przedłużyłam umowę, ale żaden operator w Polsce nie jest idealny. Szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: Play 10.07.09, 13:40 Play fresh to się bodajże zwie, cenowo wykasowali konkurencję, koniecznie poczytaj o tym, po co przepłacać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Play 10.07.09, 13:42 Ja mam play fresh :) Za doładowanie za 10 zł masz 1000smsow za free :D Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: Play 10.07.09, 13:44 No i super, o to chodzi, aż żal mi sie robi klawiatury mojego eryka jak sobie pomyślę ile będę pisał sków :) Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: Play 10.07.09, 13:43 Za to że zarzucają mi kłamstwo, a sami kłamią mówiąc, ze sprawdzali podane przeze mnie informację. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Teraz mam dwa powody aby unieważnić umowę:) (taką mam nadzieję) a po tym nie chcę mieć już z nimi nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
monique_88 Re: Play 10.07.09, 14:26 mam od 2 lat, wszystko ok, będę przedłużała 15 lipca. A twój problem to nie z siecia play tylko konkretnie z osobą, która tam pracuje. takie coś niezależy od sieci bo wszędzie znajdą się takie przypadki sklepy, banki itp., co utrudniaja życie Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: Play 10.07.09, 14:46 hugolinka napisała: > Witam, czy ktoś z Was miał / ma posiada telefon w tej sieci? Jakie jest wasze > zdanie na temat tej sieci? > > Mam z nimi dosc spory problem i zastanawiam się czy tylko ja Też mam, dopóki nie chcę nic załatwić problemów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Play 10.07.09, 22:00 Rok temu zmienilismy Plusa na Play. Jestesmy bardzo zadowoleni, zwlaszcza z rachunków :) Moja tesciowa tez przeszla do play i narzeka na zasieg. My takiego problemu nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
elfmeter35 Re: Play 13.07.09, 09:39 Potwierdzam to z długo idącymi sms-ami. Miałem telefony juz w każdej sieci i w żadnej się nic takiego nie zdarzało. Oczywiście zawsze może byc coś takiego jak niedziałający chwilowo nadajnik. Teraz mam tel w Orange, ale znajomy ma własnie w Playu. No i z sms- ami jest tragedia. Centrum dużego miasta i sms-y ida dobe. Nic waznego lepiej nie wysyłac, bo i tak dojdzie po czasie. Co z tego, ze jest tanio, jak to nie działa. Coś za cos. Połączenia i sms-y są tanie - wk......ie dostajesz gratis ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: Play 13.07.09, 10:01 Ja dziś kupuję nowy numer w playu na kartę, trochę się tylko boję z tymi smsami bo na nich mi głównie zależy, chociaż nie tylko tata też ma w play, jeszcze babcię namówić tylko :) Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Play to pomyłka 13.07.09, 11:51 1. Olewają zgłoszenia bezczelnie wmawiając, ze punkt obsługi nie przekazał im pisma klienta. Skończyła mi się lojalka na abonament i chciałem rozwiązania umowy, złożyłem pismo w BOK-u, minął miesiąc,a tu telefon działa jak działał. Dzwonię na infolinię, a ci mi bezczelnie kłamią, że nie dostali mojego pisma, bo punkt go nie przekazał! Musiałem drugi raz składać rozwiązanie umowy, tym razem przeszło, ale 2 miesiące abonamentu na mnie zyskali:-/ 2. Jakość rozmów jest BEZNADZIEJNA, rwie połączenia, słychać jak z dna oceanu. Smsy dochodzą po dobie. 3. "Masz Playa, masz gwarancję, ze nikt do Ciebie nie zadzwoni." Nie ma głupich, żeby płacić minimum 70 groszy za minutę. Wszyscy znajomi będą ci się co najwyżej wyświetlać. 4. Stawka 29 groszy za minutę to już żadna atrakcja Dokładnie tyle samo płaci się w pre-paidzie w orange i w plusie, jakość rozmów jest NIEPORÓWNYWALNA, no i gdy ktoś do nas dzwoni, to nie płaci jak za zboże. Jedyna zaleta Playa to tani roaming międzynarodowy, mają stawki niższe niż eurotaryfa i najkorzystniejsze taryfy w egzotycznych rajach urlopowych (pod warunkiem uruchomienia usługi 'tani roaming') Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: Play to pomyłka 13.07.09, 16:59 Kupiłem za 30pln kartę play i 10 doładowanie, ceny faktycznie bardzo niskie, smsy śmigają szybciutko, a numer mam bardzo łatwy i piękny, się własnie zastanawiam czy nie opchnąć go na allegro :) Odpowiedz Link Zgłoś