Dodaj do ulubionych

*************P R O Ś B A**************************

IP: 81.210.25.* 23.12.03, 13:06
Drodzy Forumowicze !!!

Mam do Was wielką prośbę.Jeśli macie chwilkę czasu i oczywiście ochoty w
tym przedświątecznym rozgardiaszu ,to napiszcie , proszę co myślicie o
wykorzystaniu symbolki Świąt Bożego Narodzenia w kampaniach reklamowych (czy
to przybliża Wam Święta , czy wręcz "odstrasza" i denerwuje i czy cała ta
świąteczna machina nie rusza za wcześnie?)
Taka jest mniej więcej treść mojej pracy semestralnej na "komunikację
interpersonalną"(pierwszy rok psychologii) .Za każdą uwagę będę bardzo
wdzięczna.
pozdrawiam
a n k a
Obserwuj wątek
    • thomas21cry Re: *************P R O Ś B A********************* 23.12.03, 13:08
      Mi nie przeszkadza, nawet lubie że ta cała machine rusza tak wcześnie
      • mkowalczykiewicz Re: *************P R O Ś B A********************* 23.12.03, 13:10
        a ja wręcz przeciwnie.....nie ma tego oczekiwania, magii, sama komercja...
      • samowolny Re: *************P R O Ś B A********************* 23.12.03, 13:13
        ja też jestem za tym aby kampania Bożonarodzeniowa trwała cały rok.. aby
        ludzie sobie nawzajem robili prezenty, pomagali biednym, składali dary dla
        potrzebujących, byli dla siebie mili i nie tylko przez dwa dni w roku ....
        • mkowalczykiewicz Re: *************P R O Ś B A********************* 23.12.03, 13:17
          ale to, czy jesteśmy mili dla siebie i czy pomagamy innym zależy tylko od nas,
          nie sądzisz?....myślę, że nie jest to, a przynajmniej być nie powinno,
          uzaleŻnione od Świąt...pozdrawiam zimowo. M
      • ka2 Re: *************P R O Ś B A********************* 23.12.03, 13:19
        a mnie wręcz przeciwnie
        niedługo, a będą choinki w marketach we wrześniu stały
        królestwo kiczu i prześciganie się w metodach na wyciągnięcie pieniędzy
        jest już nawet moda choinkowa, czyli jak powinno wyglądać współczesne (
        nowoczesne ) drzewko
        komercja jednym słowem
    • anulex Re: *************P R O Ś B A********************* 23.12.03, 13:10
      Mi nie przeszkadza. Nowy Swiat i w ogole wszystkie przyozdobione ulice
      wygladaja slicznie :)
      • Gość: a n k a Re: *************P R O Ś B A********************* IP: 81.210.25.* 23.12.03, 13:12
        Dziękuję bardzo za te pierwsze opinie:)))Mam nadzieję na więcej
    • malen_a Re: *************P R O Ś B A********************* 23.12.03, 13:14
      cala ta kampania zaczyna sie za wczesnie,ale ogolnie b. to lubie, te swiatelka
      noca na sklepach swiecace, przytrojone wystawy itp...
    • tapati Trochę razi tem tytuł;) 23.12.03, 13:16
      Ja ostatnio oglądałam reklamę coca-coli. Tą z piosenką Coraz blizej święta...lalala..Jadą ciezarówki czerwone, z lampeczkami, pełne coca-coli..Zaczełam się zastanawiać z któej kolendy wzięli ten motyw, taki znajomy był dla mnie...Po chwili namysłu stwierdziłam, że z żadnej. Przez to, że co rok, od jakiegoś czasu, ta rekalma, z tą samą pioseneczką jest nadawana w TV to jakoś mi wpadła już do głowy, jak to kojarząca się ze Świętami. Trochę to przerażające i smutne.
      • tapati Re: Trochę razi ten tytuł;) 23.12.03, 13:21
        Smutne jest właśnie to, że Świeta kojarzą się z produktami, a to przecież mają na celu te wszytskie reklamy. Czy można na to coś poradzić?? Nie można się odciąć od tego zupełnie, więć trzeba samemu sobie radzić. Najtrudniej jednak uchronić dzieci od tego, aby Święta nie kojarzyły się tylko z konsumcją, produktami, zakupami itd.
      • Gość: a n k a Re: Trochę razi tem tytuł;) IP: 81.210.25.* 23.12.03, 13:22
        Jeszcze raz dziękuję za Wasze opinie - w końcu praca semestralna to nie byle
        co .No to może teraz takie specjalne życzenia świąteczne:
        Życzę Wam:
        Gorącej filiżanki kawy, którą ktoś dla Ciebie zrobi.
        Nieoczekiwanego telefonu od starego przyjaciela.
        Zielonych świateł na Twojej drodze do pracy, albo sklepu.
        Życzę Ci dnia małych spraw, które Cię ucieszą...
        Najszybszej kolejki w sklepie.
        Ulubionej piosenki w radio.
        Twoich kluczy dokładnie tam gdzie ich szukasz.
        Życzę Ci dnia pełnego szczęścia w perfekcyjnych dawkach,
        które dadzą Ci radosne poczucie, że życie uśmiecha się do
        Ciebie, obejmuje Cię i przygarnia, ponieważ jesteś kimś specjalnym.
        Wesołych świąt.
        • thomas21cry Walczenie z reklamą przypomina mi Gombrowicza.. 23.12.03, 13:32
          .. i walczenia z formą:)
          Reklamy czy chcecie czy nie są i bedą cześcą naszego życia ale akurat w święta
          musze przyznać ze reklamy są fajne..
          • vortex Re: Walczenie z reklamą przypomina mi Gombrowicza 23.12.03, 19:00
            Mnie wkurzają reklamy i komercjalizacja wszystkiego, teraz robi sie produkt ze
            wszystkiego, a z każdego symbolu można zrobić logo. :( święta przestają mi sie
            podobać bo robia sie coraz bardziej sztuczne. Wszechobecna reklama zatruwa
            życie.
            Obawiam sie że zatrzymanie tego będzie cięzkie albo całkowicie niemożliwe.
            Jeszcze tylko brakuje piosenek reklamujących na MTV :(

Można tylko starać sie nie patrzeć na narzucające sie reklamy, ale one są
            wszędzie. :(

pozdrawiam
            vortex
    • kochanica.francuza Re: *************P R O Ś B A********************* 23.12.03, 16:51
      Mój "odpis" jest na Spolecznym.
      Pozdr
    • lucky_woman Re: *************P R O Ś B A********************* 24.12.03, 15:58
      Mniej więcej godzinę temu stałam na światłach w Alejach Jerozolimskich, a przed
      sobą miałam widok przebiegającego na pasach (żeby zdążyć na zielone światło)
      faceta, który jedną ręką przytrzymywał średniej wielkości choinkę przerzuconą
      przez ramię (która na jakiś metr wystawała daleko za jego plecami i co chwile
      unosiła się w powietrzu gdy biegł), a w drugiej miał mnóstwo toreb z zakupami i
      smycz z ciągnącym go dużym psem. Widok był naprawdę komiczny i wyraźnie
      rozbawił niektórych ludzi stojących na przystanku, którzy mu się przyglądali.
      To się nazywa „szał świątecznych zakupów”:)
    • Gość: anna konda Re: *************P R O Ś B A********************* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 16:11
      a mnie jest zupełnie wszystko jedno, może to z wiekiem przychodzi, a może z
      tym, jak się obchodzi swięta w domu. U nas święta nie kojarzą się z niczym
      dobrym i pewnie daltego staram się w ogóle nie zauważć mikolajów. moga sobie
      hulać na sankach nawet w sierpniu. syndrom wyparcia.
    • Gość: aldona Re: *************P R O Ś B A********************* IP: 81.210.25.* 26.12.03, 22:21
      Dobrze już po Świętach i cała ta przedświąteczna gorączka już się skończyła
      ...oczywiście do następnego roku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka