Dodaj do ulubionych

wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli

28.07.09, 11:41
wczoraj po 22 jak juz bylam wstawiona, zadzwonilam po moja kolezanke i razem
sie upilysmy, spala u mnie nie poszla do pracy dzis, ja mam wolne:) na
szczescie... zrobilysmy na dwie calego jackego, drugi tez jest napoczęty...
a moj mezczyzna wraca o 13, a ja mam podkrążone oczy i wogole wygladam jak
prezpita... ciekawe czemu??? hmmmm...

jakbym umiala gotowac zrobilabym mu jakis obiad, ale nie bardzo mi w kuchni
wychodzi... jaka lokal robi w Wawie jedzenie i dostarcza do domu, jakieś
porządne???

i w dodatku ten bol...... jak go wyeliminować???
z czego maseczka jest dobra na podkrążone i czerwonawe oczy???

cierpieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Obserwuj wątek
    • justysialek Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 12:08
      a kogo to obchodzi?
      • piekna.i.wyrafinowana Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 22:07
        jesli nie ciebie to w jakim celu sie udzielasz???
    • hermina25 Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 12:09
      ehmmm ;)
      zaufaj mi,jestem specjalistką od kaca :)
      po pierwsze-jak masz wannę-to gorąca,relaksująca kąpiel...jeśli wanny brak,to
      prysznic z dużą dawką żelów zapachowych :)
      na podkrążone oczy,herbata w torebkach-stary dobry sposób :)
      dużo pij,co tam lubisz (tylko już nie alkoholu)
      co do obiadu,to Ci nie pomogę,bo ja uwielbiam gotować,zwłaszcza na kacu i dla
      swojego mężczyzny ;)
      • zloty.strzal Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 13:53
        > po pierwsze-jak masz wannę-to gorąca,relaksująca kąpiel...

U mnie to działa jeszcze gorzej. Jak wejdę do gorącej wody, to żołądek mi się
        chce wywrócić na lewą stronę.
        • piekna.i.wyrafinowana Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 22:17
          no wlasnie, tak jak u mnie...
      • piekna.i.wyrafinowana Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 22:16
        z ta herbata na oczy faktycznie dobry sposob... wielkie dzieki! Choc moj kochany
        i tak poznal, ze wypilam... ale nie przez oczy, a przez znaczny ubytek w barku...

natomiast jezeli idzie o kapiel to mi sie zbiera na wymioty, jak tylko wejde do
        wody z rana na kacu, szczególnie goracej, inna sprawa jak wezmę kąpiel z
        wieczora na kacu- wtedy dziala wyjatkowo relaksująco, a jeszcze inna jak
        popływam w basenie, lub ewentulanie w jeziorze, morzu, oceanie... zależy gdzie
        obudzę sie na kacu:)

co do gotowania, chcialabym umiec gotowac, do tej pory wszelkie proby konczyly
        sie porażką, chcialbym zrobic cos dla mego faceta, bo jak na razie tylko on dla
        mnie cos robi- w kwestii kulinarnej oczywiscie...
        • hermina25 Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 23:09
          no właśnie to zależy też od tego jak znosisz kaca :)
          u mnie to lekki ból głowy,lekkie zamotanie i nie wyspanie (zwłaszcza jeśli dzień
          po libacji siedzę w pracy),tak więc gorący prysznic (bo wanny nie posiadam) jest
          dla mnie wszystkim czego może zapragnąć moje umęczone alkoholem ciało :)
          oczywiście zdarzało mi się zatrucie,gdzie dzień po imprezie spędzałam z głową w
          kiblu,ale to ze dwa razy chyba ;)
          sauna!to jest rewelacja kacowa :)wypoci z Ciebie wszystkie alkoholowe toksyny :)
          basen-jak najbardziej,ale w raczej w rekreacyjnej formie,niż sportowej,jeziorko
          i w ogóle woda robią dobrze :)
          dobra,bo zaraz urodzę tu poradnik dla skacowanych ;)
          • piekna.i.wyrafinowana Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 23:29

u mnie idzie o to, ze chyba sie postarzałam... od konca liceum balowalam dosyc
            intensywnie... czsy studenskie to wogóle maskra...zdarzały się tygodnie, że
            impreza się nie kończyła... wtedy to miało się zdrowie...

oczywiście oprócz życia studenckiego, gdzie kaca leczyło się alkoholem, zawsze
            mialam pod reką na przewidywalnego kaca do niedawna niezawodne sposoby czyli:
            basen, sok pomidorowy, sok z cytryny, kakao i czekolada, danonek, ale od
            jakiegos pół roku nie moge przez caly skacowany dzien wyeliminować bólu głowy,
            nawet teraz po kapieli i goracym przywitaniu mego faceta głowa mnie boli... i
            choc mojego faceta juz "ululałam" bo nie dosyć, ze wrocil zmeczony to ja
            dodatkowo go wykończyłam i smacznie spi... to ja zasnac nie moge bo łeb mi pęka...
    • skarpetka_szara Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 19:42
      chyba mozg tez szwankuje dzisiaj.....? lol
      • carinica011 Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 20:53
        jakie to żałosne... z wyrafinowaniem to masz tyle wspólnego, co ja z fizyką
        jądrową...
        a tak na przyszłość - na kaca najlepiej jest pomyśleć, a jak powszechnie wiadomo
        alkohol rozklada się w cukrze, wiec lyzka miodu powinna pomóc.
        taka warszawska i mądra a o netkelnerze nie słyszała.
        • piekna.i.wyrafinowana Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 22:06
          byc moze z fizyka jadrową zbyt wiele wspolnego nie masz, ale za to wiele łaczy
          cię z impertynencją...

a tak dla wiadomości i zaspokojenia twej babskiej ciekawosci, sposoby na kaca
          mam opanowane TEORETYCZNIE i stosuje je w praktyce, ale co mi po nich kiedy bólu
          głowy nie da się wyeliminować... przynajmniej w mym przypadku...

co do warszawskiej, to warszawska jedynie tymczasowo, wiec o netkelnerze nie
          słyszała, a poza tym nigdy wczesniej, nie byla na tyle w powaznym zwiazku by
          starac sie o jedzenie dla faceta, wiec z usług podobnych firm korzystać nie
          musiała...

ale mimo to dziekuje, za to mądrą i jakże na wysokim poziomie kultury podpowiedź
      • piekna.i.wyrafinowana Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 22:06
        znasz to co? lol
        • e1982 Re: wlasnie wstalam/ moja glowa- BOli 28.07.09, 23:31
          Hmh...Gorącej kąpieli/prysznica sobie nie wyobrażam po kacu...chyba bym z porcelaną się witała:/
          Ale zimny prysznic jak najbardziej-szybciej stawia na nogi :D
          A na zmęczony alkoholem żołądek-lubię delikatny rosołek-nawet ten z kostki-działa dobrze, bynajmniej na mnie :) Czasem gorzka herbata lub kawa (ale przy lekkim kacu :P)
          Co do bólu głowy-chyba tylko jakieś tabletki. Słyszałam o tabletkach branych przed piciem chyba 2kc-nie brałam więc sama nie wiem, ale słyszałam że są ok :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka