Dodaj do ulubionych

Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 11:55
To może a`propos wątku o urodzie i wyglądzie zewnętrznym.A ze mną jest jakoś
tak,że pociąga mnie inteligencja,szczególnie ta,ocierająca się o moje
zainteresowania intelektualne.Ktoś może być najpiękniejszy,ale jeśli nie
rozumie tego,o czym do niego mówię ,to won.Jestem w stanie zadurzyć się po
uszy w błyskotliwości,inteligencji i dowcipie mężczyzny,mogę go słuchac
godzinami.I naprawdę nic mnie wtedy nie obchodzi,jak ten ktoś wygląda!
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.03, 12:24
      >mężczyzny,mogę go słuchac
      > godzinami.I naprawdę nic mnie wtedy nie obchodzi,jak ten ktoś wygląda!

Juz to widze.. jakis strupiaty maszkaron, tlusty i nie umyty, ale za to
      inteligentny i ciebie z nim w lozku.
      Wszyscy , ktorzy pisza, ze wyglad zewnetrzny nie jest wazny, klamia.
      Jest wazny, bardzo. Nie musi to byc wyglad supermodela/ki, ale musi byc
      pozytywnie przez nas odbierany.
      • Gość: Klara Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 27.12.03, 12:26
        Srurtututu...Wygląd naparwdę nie musi byc istotny!!!!! Czy tak trudno to zrozumieć?
        • Gość: samica Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 12:35
          Przecież istnieją operacje plastyczne, zabiegi u kosmetyczki, piękne stroje.
          Nie podoba Wam się Adam Małysz albo Romuś z "Plebanii"?
          • Gość: Ofca Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 27.12.03, 12:41
            Według mnie...sa faceci przystojni...i mniej przystojni, tyle ze życie jakos
            tak pokazuje że ci mniej przystojni nie sa tak pewni siebie jak Ci
            pięknisie...dlatego można znimi fajnie gadac, i o wszystkim...godzinami...
        • helga0 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.12.03, 16:31
          Mnie też bardziej pocuiąga intelekt niż wygląd. Nie zainteresowałabym się
          półmózgiem wyglądającym jak Brad Pitt. Jednak sa cechy wyglądu, które sa
          niezbędne. Nie poszłamyb do łózka z grubym śmierdzącym dziadem, żeby nie wiem
          jak był inteligentny. facet musi być przede wszystkim czysty, zadbany - nie
          chodzi o wydepilowane pachy i upudrowaną buzię, ale musi być schludny. Poza tym
          nie znosze facetów z wielkim rozlanym tyłkiem, krótkimi paluszkami i zepsutymi
          zębami.
      • nglka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 13:15
        Gość portalu: ... napisał(a):

> Juz to widze.. jakis strupiaty maszkaron, tlusty i nie umyty, ale za to
        > inteligentny i ciebie z nim w lozku.
        > Wszyscy , ktorzy pisza, ze wyglad zewnetrzny nie jest wazny, klamia.
        > Jest wazny, bardzo. Nie musi to byc wyglad supermodela/ki, ale musi byc
        > pozytywnie przez nas odbierany.

A dupa nie prawda ;) Mam faceta, którego poznałam przez internet, nasz związek
        rozpoczął się praktycznie zanim widzieliśmy się pierwszy raz. Nie narzekam na
        powodzenie i nigdy nie podejrzewałabym siebie o coś takiego jak związek z kimś,
        kogo nie widzę. A Ty mylisz podstawowe pojęcia - higiena osobista i estetyka nie
        ma nic wspólnego z gustem. Jeśli ktoś o siebie dba to jedna z najważniejszych
        spraw - psychika przede wszystkim bo na co mi laluś, który myśli tym, co ma w
        spodniach? A na Sybir z takim ;)
    • Gość: cami2 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 14:30
      Mnie rowniez pociagaja inteligentni i interesujacy ludzie, z ktorymi mozna
      pogadac na temat. Mysle, ze ci inteligentni potrafia zadbac o siebie,mimo
      wielkiej urody, czaru czy wdzieku. Zyskuja w naszych oczach i sa piekniejsi niz
      ci najprzystojniejsi. Szkoda tylko ze nie latwo takich spotkac...
      pozdrawiam:)
    • Gość: weronka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.trzepak.pl 27.12.03, 16:05
      wole inteligentnego i mniej pieknego ( nie znaczy , ze zaniedbanego), niz
      glupiego, zadufanego w sobie przystojniaczka. Mezczyzna musi byc madrzejszy
      ode mnie, interesujacy,z poczuciem humoru, odpowiedzialny. Wtedy jest tez
      seksowny...
      • lola211 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.12.03, 16:35
        Zdecydowanie wole inteligentnego i przystojnego.I takiego sobie znalazłam.Oni
        naprawde istnieja.
        • Gość: cami2 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 17:00
          tylko gdzie sie ukrywaja....?;)
      • Gość: michal Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.piastlan.net / *.piastlan.net 27.12.03, 17:46
        W zasadzie to fajnie jest czytać taki watek napisany przez kobiety i co ciekawe
        nie mówiacy tylko i wyłacznie o "pięknych" facetach :) tylko przeraziła mnie
        jedna część twojej wypowiedzi, mianowicie:
        (...)Mezczyzna musi byc madrzejszy ode mnie.
        a co jeżeli ja wiem ze moja dziewczyna jest mądrzejsza o demnie ?! nie uważam
        sie za idiote, ale wiem ze jest madrzejsza...

pozdrawiam michal
    • Gość: weronka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.trzepak.pl 27.12.03, 16:14
      Klaryso, a spod jakiego znaku jestes? Jesli Bliznieta lub Wodnik- to twoje
      poglady sa w pelni oczywiste.
    • kochanica.francuza Nareszcie normalny wątal!!! 27.12.03, 17:28
      Zgadzam się z autorką wątku - i to nie wygląda tak, że wszyscy intelektualiści
      sa "strupieszali i niedomyci"(ach, te polaczkowate poglady na inteligencję).

Wygląda to tak, że jadę np. autobusem i obok siebie widze ładnego faceta, więc
      się na niego gapię. Nóżki ladne...tyłek też...barki niczego sobie...i nagle
      obiekt sie odwraca i w oczetach widzę tępotę głęboką jak studnia.

W tym momencie przestaję sie na niego gapić i nie istnieje dla mnie jako facet.

Inteligencja jest jednym z pierwszych "sit", przez jakie przepuszczam facetów,
      a ostatnio również stopień indoktrynacji przez popkulturę(im nizszy tym lepiej -
      indywidualizm w cenie).
      Howgh.
      • kochanica.francuza Re: Nareszcie normalny wątal!!! 27.12.03, 17:30
        kochanica.francuza napisała:

> Zgadzam się z autorką wątku - i to nie wygląda tak, że wszyscy
        intelektualiści
        > sa "strupieszali i niedomyci"(ach, te polaczkowate poglady na inteligencję).
        >
        > Wygląda to tak, że jadę np. autobusem i obok siebie widze ładnego faceta,
        więc
        > się na niego gapię. Nóżki ladne...tyłek też...barki niczego sobie...i nagle
        > obiekt sie odwraca i w oczetach widzę tępotę głęboką jak studnia.
        >
        > W tym momencie przestaję sie na niego gapić i nie istnieje dla mnie jako
        facet.
        >
        > Inteligencja jest jednym z pierwszych "sit", przez jakie przepuszczam
        facetów,
        > a ostatnio również stopień indoktrynacji przez popkulturę(im nizszy tym
        lepiej
        > -
        > indywidualizm w cenie).
        > Howgh.

Dodam jeszcze, że moja najwieksza, nieodwzajemniona miłośc, 15 zmarnowanych
        lat, polegała na tym, ze kochalam sie w jego inteligencji i tworczym podejściu
        do życia...Co do wyglądu to byl moim rowiesnikiem, ale straszny konus...
        Pozdrawiam
    • Gość: Klarysa Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 17:58
      Kilka odpowiedzi na kilka wątków;
      1/Mój znak zodiaku to Baran,a astrologię i podobne rzeczy zostawiam
      zdesperowanym.Co do szamanizmu,wolę Eliadego.
      2/Jeśli człowiek nie czyta,nie słucha muzyki,nie chodzi czasem do teatru ,nie
      odróżnia wiertarki Boscha od obrazów Hieronima Boscha,to o czym u licha z
      takim "czymś" rozmawiać?
      3/Nie rozumiem "bycia z kimś dla fizyczności".Takie "bycie" ,można sobie
      fundować,jako szybki numerek w wucecie;krótko,rzeczowo,oboje zaspokojeni .
      4/Lepsze jest 10 -ciu inspirujących kochanków,niż jeden żałosny mąż w stylu
      Ferdka Kiepskiego.
      Pozdrawiam.
    • Gość: weronka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.trzepak.pl 27.12.03, 18:09
      Moj mezczyzna jest wlasnie taki, jaki powinien byc: niezwykle inteligentny, z
      duza wiedza i poczuciem humoru i oczywiscie przystojny.
      I jeszcze jeden element" seksownosci" mezczyzny: jego stosunek do dzieci.
    • Gość: Triss Merigold Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 27.12.03, 18:13
      Hi hi to mi się skojarzyło z pewnym profesorem ze studiów. Chodziłam do niego
      na wszystkiem możliwe wykłady i fakultety, erudycję i wiedzę miał taką, że
      chciałam go słuchać godzinami ale miał jakieś 80 lat i wzrost siedzącego psa.
      Mimo najgłębszego szacunku i podziwu dla jego dokonań naukowych i umiejętności
      przekazywania wiedzy nie mogłabym się w nim zakochać.
    • Gość: ssak Zenek ze Złotopolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 18:36
      Czasem nie ma wyjścia, jak tylko polubić inteligencję faceta, bo niestety, tych
      ładniejszych już zabrały ładniejsze koleżanki, a może bardziej przebiegłe.
      A gdyby facet wyglądał jak Zenek ze Złotopolskich, a iloraz inteligencji miał
      150, to co, uwierzyłabyś w to? Jadąc pociągiem wsiądziesz do przedziału gdzie
      siedzi młody bóg, pachnący, dobrze ubrany, czy tam, gdzie siedzi jakiś pokurcz
      w okularach, ale za to z laptopem, na którym akurat klepie powieść, która się
      sprzeda w tysiącu egzemplarzy, bo taka hermetyczna i niszowa?
      • Gość: Klarysa Re: Zenek ze Złotopolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 22:07
        To wsiadam,gdzie więcej miejsca,bo powieści hermatyczne i niszowe znam od
        podszewki z autopsji.
        • Gość: anna konda Re: Zenek ze Złotopolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 01:49
          Widzę, że to forum to regularne rykowisko nniszowych pisarzy. Trzeba tylko
          czytać uważnie: a to ktoś rzuci od niechcenia o prawach autorskich, a to tytuł
          powieści, której nikt nie zna, a to, że tu się pewnie szuka tematów do
          powieści...
          • Gość: chloe Re: Zenek ze Złotopolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:06
            hehe tez zauwazylam ta specyfike dyskternego pochwalenia sie....tylko czym?
    • nglka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 13:12
      Ha... i w końcu spotkałam kogoś, kto myśli podobnie do mnie a już się bałam, żem
      sama została ;) I brawo... uroda przeminie a głupek głupkiem zostanie ;) Jestem
      z Tobą ;)
      • Gość: bloom inteligentny pociąg IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 13:46
        Inteligentny partner - fascynujące, ale niebezpieczne, zwłaszcza dla małżeństwa.
        Chyba, że bardzo inteligentny, który potrafi czasami udawać głupiego. Dla dobra
        sprawy.
        BTW: Nie tylko inteligencja pociąga.
      • lola211 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 14:23
        Tak tak, bo kazdy przystojniak to głupek.
        Niby te co tu piszą to takie inteligentne, szukają goscia na ich poziomie, a
        takie bzdury wypisuja.
        • triss_merigold6 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 14:32
          Jasne, jesli nie wygląda jak kaszalot to musi być dresem. A każda atrakcyjna
          kobieta jest pustą idiotką.
          • nglka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 14:42
            A Wy, drogie dwie Panie wyżej podpisane trochę dystansu i nie brać wszystkiego
            tak dosłownie, nie dodawać mi tu swopich dopisków proszę ślicznie ;)
            Nigdzie nie napisałam, że jak ładny facet to pustak (swoją drogą - to kwestia
            gustu więc skoro ktoś nie umie się domyślić o co mi chodzi to najwidoczniej nie
            ja tu bzdury wypisuję) :)
            Więc od tej pory postama się prościej by nikt więcej bezpodstawnie mnie o
            wypisywanie bzdur nie posądzał ;)
            Nigdzie nie napisałam i nie napiszę, że jeśli ktoś ładny, to głupek a kobieta
            piękna to na pewno pusta ale dla porównania : jeśli będzie ładny i nie
            odpowiadający moim kryteriom intelektualnym a facet intligentny, z tzw
            "dowcipem" urodą nie dorównujący sławnym gwiazdom - wybiorę bez wahania tego
            drugiego a w erze naszych dzisiejszych "koffanych" pokemonów to rzadkość, gdy
            słyszę czy czytam, że "szkoda mi go zostawić, bo on taki śliczny" albo "ten to
            jest fajny, zobacz, jaki ma samochód" zaraz zaraz, to żadna klasyfikacja - taka
            jest większość nastolatek niestety i zawsze tak było... więc zapewne zawsze tak
            będzie. Źle mnie zrozumiałyście i od razu pazurki na wierzch... ehh ;)
            • lola211 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 15:11
              jeśli będzie ładny i nie
              > odpowiadający moim kryteriom intelektualnym a facet intligentny, z tzw
              > "dowcipem" urodą nie dorównujący sławnym gwiazdom - wybiorę bez wahania tego
              > drugiego a w erze naszych dzisiejszych "koffanych" pokemonów to rzadkość, gdy
              > słyszę czy czytam, że "szkoda mi go zostawić, bo on taki śliczny" albo "ten
              to
              > jest fajny, zobacz, jaki ma samochód" zaraz zaraz, to żadna klasyfikacja -
              taka
              > jest większość nastolatek niestety i zawsze tak było... więc zapewne zawsze
              tak
              > będzie. Źle mnie zrozumiałyście i od razu pazurki na wierzch... ehh ;)

Prawde mówiac ja sie z takim podejsciem nie stykam, moze dlatego ze nie mam do
              czynienia z nastolatkami.Nie znam tez kobiet które wybrały na meza, partnera
              zyciowego faceta pieknego, którego uwazaja za głupka.Nie znam naprawde.Dla
              nich oni sa zarówno pociagający fizycznie jak i na odpowiednim dla nich
              poziomie.
              To, ze ktos zwraca uwage na wyglad partnera nie oznacza automatycznie, ze inne
              jego cechy sa niewazne czy mniej wazne.Przeciwstawiasz głupiego pieknisia
              madremu brzydalowi- wtedy wybór jest raczej jeden, jesli zakładamy ze dokonuje
              go dojrzala kobieta , a nie szurnieta nastolatka.A co w wypadku gdy poziom
              inteligencji jednakowy, tylko jeden z nich wybitnie przewyzsza drugiego uroda?
              Wtedy wyglad tez nie odegra zadnej roli?
              • nglka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 15:27
                > Prawde mówiac ja sie z takim podejsciem nie stykam, moze dlatego ze nie mam do
                > czynienia z nastolatkami.

- Ja mam do czynienia tyle, co naczytam w internecie a jak widzę to jest tego
                masę...

> Nie znam tez kobiet które wybrały na meza, partnera
                > zyciowego faceta pieknego, którego uwazaja za głupka.

- Tu nie chodzi o typowe uznawanie za głupka ale zaślepienie... "miłość jest
                ślepa" - niektóre osoby zbyt późno stwerdzają, że to "tylko zauroczenie". Lepiej
                zastanowić się przed niż wtedy, gdy będą już dzieci...

> To, ze ktos zwraca uwage na wyglad partnera nie oznacza automatycznie, ze inne
                > jego cechy sa niewazne czy mniej wazne.Przeciwstawiasz głupiego pieknisia
                > madremu brzydalowi- wtedy wybór jest raczej jeden,

- No to fakt :D Jednak... może trudno Ci będzie uwierzyć ale z facetem, który
                najmniej odpowiada mi pod względem "mojego gustu" - układa mi się najlepiej ;)
                Zapewne jest to przypadek ale trafiło się ślepej kurze ziarno ;)

> jesli zakładamy ze dokonuje
                > go dojrzala kobieta , a nie szurnieta nastolatka.A co w wypadku gdy poziom
                > inteligencji jednakowy, tylko jeden z nich wybitnie przewyzsza drugiego uroda?
                > Wtedy wyglad tez nie odegra zadnej roli?

- Oczywiście, że wtedy też wygląd nie odgrywa żadnej roli o tyle o ile jest
                miłość a nie gdybanie "ta czy nie ta" i wcale takich rozterek nie mają osoby
                jedynie nastoletnie... Prawdziwa miłość odgrywa się w psychice a zaintrygować
                można przecież nie tylko wyglądem. Wystarczy zachęcić drugą osobę do
                zainteresowania się tym typem, który zachowuje się inaczej, nietypowo, wręcz
                pociągająco...
    • raks5 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 14:34
      wiadomo, ze kobiety pociaga bardziej inteligencja, a facetow wyglad...
      I bardzo dobrze, bo kobieta to ta "piekna polowka". Ale faktem jest, ze jesli
      kobieta zainteresuje soba w sposob odpowiedni (np. inteligencja, blyskotliwosc,
      erudycja itp...), to sie po prostu staje w oczach zakochanego piekna. I zaden
      facet nie pomysli o swojej kobiecie- "moze brzydka, moze mnostwo ladniejszych
      wokol, ale moja za to madra". Nie, bo po prostu dla zakochanego faceta
      (zakochanego z roznych, zwykle niewytlumaczalnych powodow), jego kobieta jest
      NAJPIEKNIEJSZA i NAJSEKSOWNIEJSZA na swiecie.

To tylko kobiety, jak wynika z Waszych watkow, potrafia oddzielac rozne cechy
      swojej polowki...

Ale faktem jest, ze nigdy bym nie "lansowal" panny, ktora mi sie nie podoba
      chociaz troche fizycznie bez zakochania. I w ten sposob nie natrafilbym na jej
      inne super cechy.
      pzdr
      • triss_merigold6 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 14:39
        "Wiadomo, że kobiety bardziej pociąga inteligencja, a facetów wygląd".
        Skąd wiadomo, przepraszam? Mnie osobiście pociąga wygląd bo jestem wzrokowcem i
        estetką.
        Wygląd to pierwsze na co zwracam uwagę, dalsza weryfikacja następuje po tym jak
        mężczyzn otworzy usta i coś powie. Wtedy okazuje się czy ma coś więcej niż
        pociągające opakowanie.
        Jeśli mężczyzna jest brzydki jak kupa to może być nawet geniuszem ale zostanie
        kolegą i tylko kolegą.
        • nglka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 14:58
          Napiszę tylko jedno: Poczekaj, aż Cię trafi (czytaj: aż się zakochasz) ;) I tyle.
          • triss_merigold6 Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 15:01
            Już jestem zakochana :) Widzisz, żeby się zakochać trzeba najpierw zwrócić na
            kogoś uwagę. Nie zwróciłabym uwagi na pryszczatego gnoma z brakami uzębienia
            ani mocno wąsatego pana o posturze zapaśnika sumo. Już dość stara jestem i znam
            swoje preferencje.
            • nglka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 15:08
              triss_merigold6 napisała:

> Już jestem zakochana :) Widzisz, żeby się zakochać trzeba najpierw zwrócić na
              > kogoś uwagę. Nie zwróciłabym uwagi na pryszczatego gnoma z brakami uzębienia
              > ani mocno wąsatego pana o posturze zapaśnika sumo. Już dość stara jestem i znam
              >
              > swoje preferencje.

Po pierwsze jak większość tutaj - mylisz gust z higieną osobistą... brak
              uzębienia, zaniedbanie cery czy otyłość to zniedbanie własnej osoby, trzeba się
              wybrać do dentysty, na pryszcze zastosować odpowiednią dietę i wybrać się do
              dermatologa a przy otyłości wystarczy wstać odpowiednio wcześnie od stołu by
              tego uniknąć... zaledwie jedna tysięczna procenta osób otyłych ma to faktycznie
              przekazane w genach. O siebie trzeba dbać a wtedy wszystko przedstawia się
              inaczej.Żeby się zakochać wcale nie trzeba wiedzieć jak wygląda druga osoba a
              wiem to z własnego doświadczenia. Piszesz, że jesteś stara... tutaj wiek nie gra
              roli - doświadczenie życiowe zazwyczaj niestety nie jest zależne od wieku...
              niektóre osoby wiedzą więcej w pewnych sprawach niż ich starsi "koledzy" a
              różnica między nami jest taka - że ja jestem pewna swego, bo mnie to spotkało a
              Ty brniesz przy swoim bo na Ciebie jeszcze nie trafiło. Nie możesz zapewniać, że
              nie można kochać bez znajomości wyglądu fizycznego skoro sama tego nie
              przeżyłaś. A to natomiast, że sama tego nie przeżyłaś - wcale nie świadczy o
              tym, że przezyć takiej miłości nie można ;)

Druga sprawa - preferencje nijak się mają do prawdziwego uczucia.
              • Gość: bloom koniom i zakochanym ... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 15:34
                ...inaczej pachnie siano.
                Możliwe, że ani wygląd, ani inteligencja, nie grają roli w procesie
                zakochiwania. Tylko feromony albo podświadomość ("ona/on ma to coś").
                A zakochanemu partner wydaje się zawsze najpiękniejszy i najmądrzejszy ("różowe
                okulary") także o obiektywnej ocenie walorów fizycznych lub intelektualnych nie
                może być mowy...
                Jesteśmy pyłkami na wietrze własnej natury (przeznaczenia?), ot co.
                • nglka Re: koniom i zakochanym ... 28.12.03, 15:39
                  To wytłumacz mi jak te podstępne feromony dostały soę do mojego umysłu przez
                  codzienne półroczne internetowe rozmowy... hm... kabelkiem? ;) Być może jest
                  tak, że na początku jest ogromne zauroczenie ale z ręką na sercu myślałam
                  dokładnie tak "nie ważne jak, byleby o siebie dbał" i tyle. Wystarczyło spojrzenie.
              • Gość: Triss Merigold Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 28.12.03, 16:23
                Nie mylę gustu z higieną osobistą. Skoro wygląd nie ma żadnego znaczenia i wady
                wynikające z braku higienty też nie powinny zniechęcać, idąc Twoim tokiem
                myślenia.
                Bez oglądania drugiej osoby można ulec fascynacji osobowością, ciekawym stylem
                pisania, podobieństwem przemyśleń i poglądów. Jeśli Ty to nazywasz miłością,
                ok. jak sobie życzysz. Dla mnie miłość łączy się ze zmysłowym poznaniem (ważny
                jest zapach, ton głosu, gesty, cała namacalna fizyczność). Chcesz mnie
                przekonać do własnego doświadczenia, wierzę, że się zakochałaś bez oglądania
                pana z internetu.
                Ja w ten sposób nie zawierałam i nie zamierzam zawierać znajomości, nie
                potrzebuję i zwyczajnie mi się nie chce.
                Nglko ludzie mają różnie. Ty byłaś w stanie obdarzyć uczuciem kogoś
                niewidzianego w realu, ja nie jestem i przekonywanie mnie, że mogę inaczej jest
                bezprzedmiotowe. Mam męskie podejście i żeby sie kimś zauroczyć muszę go
                obejrzeć.
                • nglka Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 16:52
                  Gość portalu: Triss Merigold napisał(a):

> Nie mylę gustu z higieną osobistą. Skoro wygląd nie ma żadnego znaczenia i
                  > wady wynikające z braku higienty też nie powinny zniechęcać, idąc Twoim tokiem
                  > myślenia.

- Najwidoczniej nie rozumiesz mojego toku myślenia. Wyraziłam się jasno, że
                  HIGIENA OSOBISTA a samo znaczenie słowa FIZYCZNOŚĆ mogą i działają oddzielnie.
                  Fizycznośc w sensie charakterystyki - szczupłość sylwetki, kolor włosów ich
                  długość, gęstość, kolor skóry, wielkość i kolor oczu, wielkość nosa, kolor i
                  szerokość ust, sposób poruszania, gesty, uśmiech, dotyk.

> Bez oglądania drugiej osoby można ulec fascynacji osobowością, ciekawym stylem
                  > pisania, podobieństwem przemyśleń i poglądów. Jeśli Ty to nazywasz miłością,
                  > ok. jak sobie życzysz. Dla mnie miłość łączy się ze zmysłowym poznaniem (ważny
                  > jest zapach, ton głosu, gesty, cała namacalna fizyczność).

- Hmmmm widocznie inaczej pojmujemy słowo "miłość" i trochę żałuję, że tak
                  daleko zapędziłam się w tą dyskusję nie wymieniając się z Tobą na ten temat
                  poglądami, bo zapewne każdy opisałby to inaczej.

> Ja w ten sposób nie zawierałam i nie zamierzam zawierać znajomości, nie
                  > potrzebuję i zwyczajnie mi się nie chce.

- Mi też się nie chciało i nie zamierzałam, to się po prostu "stało" ale ja Cię
                  nie chcę przekonywać, żebyś spróbowała ;)

> Nglko ludzie mają różnie. Ty byłaś w stanie obdarzyć uczuciem kogoś
                  > niewidzianego w realu, ja nie jestem i przekonywanie mnie, że mogę inaczej jest
                  >
                  > bezprzedmiotowe. Mam męskie podejście i żeby sie kimś zauroczyć muszę go
                  > obejrzeć.

- Nie tak do końca męskie - w końcu ta moja druga internetowa strona jest płci
                  męsiej a myślała podobnie jak ja (tak, czepiam się ale wcale nie złośliwie, ot -
                  taka już moja dyskusyjna natura)

Pozdrawiam ciepło ;)
        • Gość: zrazick Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 17:03
          A jaka jest różnica miedzy kumplem a kolegą?? Wlasnie zostalem oficjalnie
          kumplem takiej jednej i nie wiem czy mam sie cieszyc czy raczej odbebnic kleske?

pzdr
    • facetciacho mozna byc superprzystojnym i inteligetnym 28.12.03, 17:00
      jedno drugiego nie wyklucza a wrecz przeciwnie..... inteligecja to nie tylko
      wyuczone na pamiec regulki formulki i wzory co czesto wlasnie widzimy u
      kujonow niedbajacych o siebie... inteligetny czlowiek wlasnie wie ze nalezy
      dbac o siebie wie jak sie ubrac aby zwrocic uwage innych na siebie (nie mowie
      o krzykliwych seledynowych oraz tandetnych strojach) ....inteligetny czlowiek
      ma takze wlasne zdanie ktorego broni... inteligetny czlowiek takze sam sobie
      dobiera znajomych i nie zmusza sie do rozmow z osobami ktore go nie
      interesuja.. i jesli np. inteligetny przystojny facet nie ma ochoty rozmawiac
      z kobieta ktora go nie interesuje to ja splawia chocby jak inteligetna byla
      (czesto wlasnie te damy krzycza ze przystojni sa pusciutcy w srodku)...
      inteligetny czlowiek nie robi nic przeciw sobie

ja mam 134IQ i zupelnie nie przywiazuje do tego wyniku zadnej wagi

ciekawe jak wyglada autorka tego posta? i ilu przystojnych mezczyzn okazalo
      sie na tyle inteligetnymi ze jej nie chcialo
      • nglka Re: mozna byc superprzystojnym i inteligetnym 28.12.03, 17:06

> ja mam 134IQ i zupelnie nie przywiazuje do tego wyniku zadnej wagi

- gdybyś faktycznie nie przywiązywał do tego wagi - nie wspomniałbyś o tym nawet
        słowem, drogi panie kolego ;) Swoją drogą warto wiedzieć, że inteligencja
        niewiele ma wspólnego z regółkami i zdolnościami do nauki, bo te nie idą w parze
        a to "przecież takie logiczne" ;)
        • miriammiriam Re: mozna byc superprzystojnym i inteligetnym 28.12.03, 17:29
          nglka napisała:

> > ja mam 134IQ
          > Swoją drogą warto wiedzieć, że inteligencja
          > niewiele ma wspólnego z regółkami i zdolnościami do nauki, bo te nie idą w
          >parze a to "przecież takie logiczne" ;)

taaaaaaaaaa inteligencja nie ma nic wspólnego z Ilorazem Inteligencji, a miłość
          nie ma nic wspolnego z doznaniami zmysłowymi, np. wzrokowymi.
          teraz przedstaw swoją teorie n/t etiologii zapalenia opon mózgowych; spróbuje
          zgadnąć - wywołują pewnie małe zielone ludziki.

• nglka Re: mozna byc superprzystojnym i inteligetnym 28.12.03, 17:33
            Nie napisałam, że miłość nie ma nic wspólnego z doznaniami zmysłowymi - warto
            jednak, byś zauważył/a, że doznania zmysłowe nie ograniczają się jedynie do
            rzeczywistego postrzegania fizyczności... jest zmysł słuchu... czyjś głos w
            słuchawce, zmysł wzroku i nie muszę patrzeć na osobę, mi starczy że widzę co pisze.
            A inteligencja nie ma KOMPLETNIE nic wspólnego ze zdolnościami do
            zapamiętywania - jeśli twierdzisz, że jest inaczej, to tak jakbyś napisał/a, że
            niebieskoocy robią najlepsze ciasta. Ni to śmieszne, ni płakać przy tym jako nie
            bardzo ;)
            • miriammiriam Re: mozna byc superprzystojnym i inteligetnym 28.12.03, 17:38
              nglka napisała:

> Nie napisałam, że miłość nie ma nic wspólnego z doznaniami zmysłowymi - warto
              > jednak, byś zauważył/a, że doznania zmysłowe nie ograniczają się jedynie do
              > rzeczywistego postrzegania fizyczności... jest zmysł słuchu... czyjś głos w
              > słuchawce, zmysł wzroku i nie muszę patrzeć na osobę, mi starczy że widzę co
              pi
              > sze.
              > A inteligencja nie ma KOMPLETNIE nic wspólnego ze zdolnościami do
              > zapamiętywania - jeśli twierdzisz, że jest inaczej, to tak jakbyś napisał/a,
              że
              > niebieskoocy robią najlepsze ciasta. Ni to śmieszne, ni płakać przy tym jako
              ni
              > e
              > bardzo ;)

tak tak wcale nie piszesz bzdur, absolutnie masz racje "zmysł wzroku, nie musze
              patrzeć na osobe, starczy mi co pisze" , myślałam ze to sie nazywa wyobraźnia,
              dziekuje za oświecenie, o najmedrsza

Boże daj mi cierpliwość do prostych ludzi
              • nglka Re: mozna byc superprzystojnym i inteligetnym 28.12.03, 17:44

> tak tak wcale nie piszesz bzdur, absolutnie masz racje "zmysł wzroku, nie musze
                >
                > patrzeć na osobe, starczy mi co pisze" , myślałam ze to sie nazywa wyobraźnia,
                > dziekuje za oświecenie, o najmedrsza
                >
                > Boże daj mi cierpliwość do prostych ludzi

Zmysł wzroku działa na wyorbraźnię... wydawało mi się, że jest to na tyle
                logiczne, że nie muszę tego pisać ale najwyraźniej jak napisałam, jedynie mi się
                wydawało. A pisząc o [prostych ludziach - obrażasz mnie - więc sobie wyobraź, że
                Twoje prywatne kompleksy zupełnie mnie nie interesują i jeśli egzystujesz w tak
                płytkim dołku intelektualnym, że nie stać Cię na kulturalną dyskusję - nie
                odpisuj wcale bo to mija się z celem. "Kto poniża - sam jest niski" A.
                Saint-Excupery

Mimo wszystko Szczęśliwego Nowego Roku i Szybkiego powrotu do zdrowia ;)
        • facetciacho ale............ 28.12.03, 17:33
          Swoją drogą warto wiedzieć, że inteligencja
          > niewiele ma wspólnego z regółkami i zdolnościami do nauki, bo te nie idą w
          parze a to "przecież takie logiczne" ;)

ale wlasnie wiekszosc osob w ten DURNY sposob mierzy inteligencje i to jest
          dlamnie kretynstwo...
          a swoja droga chyba powinnas to odrazu zrozumiec:)

• nglka Re: ale............ 28.12.03, 17:36

> a swoja droga chyba powinnas to odrazu zrozumiec:)

"Jak Cię widzą - tak Cię piszą" a prościej "rzecz biorąc" - jak ujmiesz literki
            pisane, tak Cię zrozumiem ;)
            • justin74 Re: ale............ 28.12.03, 17:43
              Czy ten facet, którego poznałaś przez net jest aż tak niewyględny, że musisz
              usprawiedliwiać swój wybór teorią o braku wpływu fizyczności na miłość?
              • nglka Re: ale............ 28.12.03, 17:47
                Niewyględny? A cóż to za słowo? Swoją drogą - ja niczego nie usprawiedliwiam a
                wyjaśniam swój punkt widzenia. Jakby nie patrzeć - jest między tymi wyrażeniami
                wielka różnica.
                • justin74 Re: ale............ 28.12.03, 17:59
                  Między wyjasnianiem swojego punktu widzenia a próbą przekonania wszystkich, że
                  wygląd nie ma żadnego znaczenia jest pewna różnica. Dla Ciebie nie ma, dla
                  innych ma i to duże. To tak jakbyś przekonywała do uroków skakania ze
                  spadochronem osobę mającą lęk wysokości.
                  • nglka Re: ale............ 28.12.03, 18:03
                    Chodzi mi jedynie o wyrażenie własnego zdania jak wszystkim tutaj. Tak samo
                    próbuję wszystkich przekonać jak i wszyscy mnie. I kółeczko się zamyka bo
                    właściwie nie wiadomo kto i co od kogo... Taka już rola dyskusji. Nie we
                    wszystkim można przekonać i niekoniecznie zależy mi, żeby uzmysłowić WSZYSYSTKIM
                    TUTAJ ZEBRANYM, że jest coś takiego możliwe. Jest temat - jest dyskucja i fajnie
                    a kto i co myśli - ja tego nie zmienię i doskonale zdaję sobie z tego sprawę...
                    ja po prostu lubię wymianę zdań, lubię poznawać cudzy punkt widzenia i wiedzieć
                    dlaczego tak a nie inaczej piszą to co piszą, chyba nie ma w tym nic złego?
      • Gość: cami2 Re: mozna byc superprzystojnym i inteligetnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 00:21
        Inteligentny czlowiek to rowniez ten, ktory potrafi porozmawiac z prawie kazdym
        czlowiekiem, dogadac sie, znalesc wspolny temat, jednoczesnie majac wlasne
        poglady. Inteligentny nie znaczy egoistyczny i narcystyczny. Inteligentny
        czlowiek potrafi obiektywnie ocenic siebie, zauwazyc wlasne wady, nie tylko
        piekne cialo, umysl i same walory.
        Pozdrawiam cieplo:)
    • Gość: Klarysa Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.03, 18:15
      Cholera,to ja założyłam ten wątek ,a Wam udało się coś,co nieczęsto udaje się
      komukolwiek.Zdenerwowałyście mnie.Z trzech wypowiedzi wynika,że inteligencja =
      stara baba w okularach,bądź gruby dziad z popsutymi zębami.Nie pisałem o
      kloszardach,ale o ludziach nie podrasowywanych przez technikę komputerową w
      filmach,tj.o przeciętnej urodzie ,a ogromnym wdzięku i inteligencji.Zrozumiałe?
      Znam paru takowych,Bogu dzięki!!!Rozmowa to rzecz na tyle istotna w związku na
      ile seks,czy czułość.Zrozumiała mnie tu chyba tylko jedna osoba.Przykre.
      • kochanica.francuza Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.03, 18:34
        Gość portalu: Klarysa napisał(a):

> Cholera,to ja założyłam ten wątek ,a Wam udało się coś,co nieczęsto udaje się
        > komukolwiek.Zdenerwowałyście mnie.Z trzech wypowiedzi wynika,że inteligencja
        =
        > stara baba w okularach,bądź gruby dziad z popsutymi zębami.Nie pisałem o
        > kloszardach,ale o ludziach nie podrasowywanych przez technikę komputerową w
        > filmach,tj.o przeciętnej urodzie ,a ogromnym wdzięku i
        inteligencji.Zrozumiałe?
        > Znam paru takowych,Bogu dzięki!!!Rozmowa to rzecz na tyle istotna w związku
        na
        >
        > ile seks,czy czułość.Zrozumiała mnie tu chyba tylko jedna osoba.Przykre.
        chyba to jednak były dwie...:-)))
        • Gość: Klarysa Re: Tylko inteligencja pociąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.03, 18:48
          A,fakt,przepraszam,dwie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka