grubiutkatruska 02.09.09, 09:56 cześć koleżanki, podoba sie wam przezwisko Truśka? zaakceptowałybyście je ? proszę tylko o konkretne odpowiedzi ... z góry dzięki , pa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bell82 Re: podoba sie wam ??? 02.09.09, 10:05 kojarzy mi sie ze świnią, ale pzrezwisk nie nalezy brac na serio Odpowiedz Link Zgłoś
kk-666 Re: podoba sie wam ??? 02.09.09, 10:14 mi się z kaczką to przezwisko kojarzy, nie nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: podoba sie wam ??? 02.09.09, 10:18 Obie macie złe skojarzenia. :) Truś to po prostu królik, więc ona będzie albo króliczka, albo królica. Różnica jest taka, mniej więcej, jak między czarodziejką a czarownica, jakieś dwadzieścia lat. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: podoba sie wam ??? 02.09.09, 10:19 truś dopuszczalne w grach forma podstawowa: truś (DNOTs) trusia; 1. pieszczotliwie o króliku 2. człowiek bojaźliwy, cichy, milczący truś Odpowiedz Link Zgłoś
pedroantoniohisz Re: podoba sie wam ??? 02.09.09, 12:36 jedno z najmilszych określeń jakie znam- sam tak mówię do mojej Latynoski:) ciao Truśieńko - uwielbiam Cie :* Odpowiedz Link Zgłoś
grubiutkatruska Re: podoba sie wam ??? 03.09.09, 10:16 Pedro Antonioo mi amor! Dla Ciebie mogę być TRUŚKĄ o każdej porze dnia i nocy.. nawet jeśli niektórym kojarzy sie to ze świnią czy z kaczką... Chyba że tak po latynosku TRUSZCZITA?? :D :* Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: podoba sie wam ??? 03.09.09, 10:33 a po włosku Truszczeska :-P Trusia oznacza osobę strachliwą i milczącą również ("siedziała cicho jak trusia"), z jednej strony pieszczotliwe, z drugiej z lekka pejoratywne Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: podoba sie wam ??? 03.09.09, 10:33 U nas w klasie była Truśka :)) Mi sie podobało i chyba jej też, nigdy nie miała o to pretensji Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: podoba sie wam ??? 03.09.09, 19:34 Wolę Trusia, jakoś nie lubię form zakończonych na - śka. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiana1 Re: podoba sie wam ??? 03.09.09, 21:10 czesc. nic zlego w takim przezwisku. truska brzmi jak truskawka Odpowiedz Link Zgłoś
umathurman Re: podoba sie wam ??? 03.09.09, 21:11 Truśka to moje przezwisko przez całą podstawówkę i liceum ;) Odpowiedz Link Zgłoś