saganna 03.09.09, 10:20 Witam :-) co lepiej zwalczy przyrost masy w okolicach brzucha, ud, pupy i nie seksownych motylków - z Waszych doświadczeń - aeorobik czy ćwiczenia w siłowni - raz w tygodniu? Miłego :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda.na.mlyn Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 10:23 Ani jedno, ani drugie - musisz przede wszystkim zmodyfikować dietę. Ćwiczenia będą bardzo pomocne, ale po pierwsze raz w tygodniu to zdecydowanie za mało, po drugie gdy nie zmienisz sposobu odżywiania to gwarancji sukcesu nie będzie. Gdybyś jednak nie miała wyboru - to zdecydowanie siłownia w pierwszej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 10:27 Wg mnie lepszy jest aerobik. Siłownia jest raczej nudna (dla mnie) no i czasem nie chce się ćwiczyć, więc nic nie zdziałasz. Porządny aerobik da Ci więcej. Przede wszystkim grupa ćwiczących pań będzie dla Ciebie bardziej motywująca, będzie Ci głupio obijać się. Warto wybrać ćwiczenia aerobowe oznaczone symbolem: BPU - brzuch, pośladki, uda. To oznacza, że największy nacisk kładzie się na ćwiczenie tych partii ciała. Sama na coś takiego chodzę :D I po trzech zajęciach widocznie zredukował mi się cellulit na udach. Tylko, że ja polecałabym chodzić na to 2-3 razy w tygodniu. Raz to trochę za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 10:44 To zalezy od osoby. Jednych bardziej motywuje grupowe machanie rekami i nogami pod dyktando trenerki, inni wola samodzielnie uslatlic rytm i kolejnosc cwiczen. Jesli chodzi o aspekt czysto fizyczny: areobik jest bardziej nastawiony na spalanie tluszczu, silownia na ksztaltowanie ciala i rozwoj konkretnych miesni. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 10:30 raz w tyg. to za mało. Najlepiej połączyć sobie bieganie (w parku, na bieżni) rowerek i ćwiczenia na siłowni.No i dieta jakaś musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 10:36 Jeśli myślisz o aerobiku,czy innych ćwiczeniach w grupie, to odpowiedz sobie na pytanie, jaka jest twoja kondycja, bo nie mając choć minimalnego wytrenowania, nie dasz rady. Ja po 10 minutach stepu miałam ciemno przed oczami i więcej nie poszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 10:41 siłka,do ponad dwóch lat uczęszczam :) do tego biegam,pływam,jeżdżę na rowerze i w efekcie mam świetne ciałko... Na siłkę chodzę 2 razy w tyg,ćwiczę głownie brzuch (górne i dolne partie),pośladki,uda,ręce... Na basen uczęszczam raz w tyg...biegam 2-3 razy w tyg...na rowerze rzadziej i bardziej rekreacyjnie,jak ma więcej czasu. Nie odchudzam się ani trochę,ale staram się odżywiać zdrowo,dużo warzyw owoców,unikam smażenia i panierowania mięsa. Ale jeśli najdzie mnie ochota,to zjadam talerz placków ziemniaczanych z duża ilością śmietany... Waga 54,wzrost 164,ostatnio ciągle chudnę przez pracę :( Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:14 hermina25 napisała: > siłka,do ponad dwóch lat uczęszczam :) > do tego biegam,pływam,jeżdżę na rowerze i w efekcie mam świetne ciałko... > Na siłkę chodzę 2 razy w tyg,ćwiczę głownie brzuch (górne i dolne > partie),pośladki,uda,ręce... > Na basen uczęszczam raz w tyg...biegam 2-3 razy w tyg...na rowerze rzadziej i > bardziej rekreacyjnie,jak ma więcej czasu. > Nie odchudzam się ani trochę,ale staram się odżywiać zdrowo,dużo warzyw > owoców,unikam smażenia i panierowania mięsa. > Ale jeśli najdzie mnie ochota,to zjadam talerz placków ziemniaczanych z duża > ilością śmietany... > Waga 54,wzrost 164,ostatnio ciągle chudnę przez pracę :( napisz jeszcze jakie ksiązki lubisz czytać czy wolisz wiadomosci w tvp czy w tvn oraz jak widzisz rozwój sytuacji w Iraku w ciągu najblizszych 18 miesięcy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:28 forumowicz_pospolity napisał: > napisz jeszcze jakie ksiązki lubisz czytać > czy wolisz wiadomosci w tvp czy w tvn > oraz jak widzisz rozwój sytuacji w Iraku w ciągu najblizszych 18 miesięcy > ?? A coś taki zgryźliwy?A proszę bardzo...żeby nie było,na każde nawet głupie pytanie-mam odpowiedź... literatura piękna, rosyjska,niemiecka,fantasy...Ulubiona książka "Wilk Stepowy"H.Hessego :) Fakty tvn! Jeśli chodzi o wojnę w Iraku...cóż walka z terroryzmem to jedno,a chęć poszerzenia przez USA swoich wpływów na bliskim wschodzie i udowodnienie hegemonii militarnej to tylko przykrywki,mające na celu opanowanie ekonomiczne złóż ropy naftowej... Szans na poprawę sytuacji nie widzę żadnych,zwłaszcza w ciągu najbliższych 18 miesięcy... Coś jeszcze? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:30 > A coś taki zgryźliwy?A proszę bardzo...żeby nie było,na każde nawet głupie > pytanie-mam odpowiedź... > > literatura piękna, rosyjska,niemiecka,fantasy...Ulubiona książka "Wilk > Stepowy"H.Hessego :) > Fakty tvn! > Jeśli chodzi o wojnę w Iraku...cóż walka z terroryzmem to jedno,a chęć > poszerzenia przez USA swoich wpływów na bliskim wschodzie i udowodnienie > hegemonii militarnej to tylko przykrywki,mające na celu opanowanie ekonomiczne > złóż ropy naftowej... > Szans na poprawę sytuacji nie widzę żadnych,zwłaszcza w ciągu najbliższych 18 > miesięcy... eee to nuda, poglądy oprócz tego hessego jak 90% społeczeństwa z wyższym/średnim wykształceniem Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:36 a co się będę udzielać o sytuacji na bliskim wschodzie w wątku o aerobiku?Notabene w momencie,kiedy siedzę w pracy ;) Generalnie jestem za wojną w Iraku,jak już o to pytasz...Tyle,że to bardzo śliski temat,jak wypowiem się subiektywnie co o tym myślę,to zwymyślają mnie od rasistek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:37 dawaj, nie krępuj się! połowa polaków to rasiści tylko większość to po prostu ukrywa/nie jest tego świadoma Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:40 jestem świadoma swojego rasizmu...tyle,że nie graniczy on z fanatyzmem,a to różnica.Bardzo chętnie pogadam na ten temat,aczkolwiek w chwil obecnej muszę zająć się projektem nowej promocji i obdzwonić przedstawicieli handlowych Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:35 hermina25 napisała: > forumowicz_pospolity napisał: > > > napisz jeszcze jakie ksiązki lubisz czytać > > czy wolisz wiadomosci w tvp czy w tvn > > oraz jak widzisz rozwój sytuacji w Iraku w ciągu najblizszych 18 miesięcy > > ?? > > A coś taki zgryźliwy?A proszę bardzo...żeby nie było,na każde nawet głupie > pytanie-mam odpowiedź... > > literatura piękna, rosyjska,niemiecka,fantasy...Ulubiona książka "Wilk > Stepowy"H.Hessego :) nie czytałem, ponoc bardzo dobra > Fakty tvn! > Jeśli chodzi o wojnę w Iraku...cóż walka z terroryzmem to jedno,a chęć > poszerzenia przez USA swoich wpływów na bliskim wschodzie i udowodnienie > hegemonii militarnej to tylko przykrywki,mające na celu opanowanie ekonomiczne > złóż ropy naftowej... > Szans na poprawę sytuacji nie widzę żadnych,zwłaszcza w ciągu najbliższych 18 > miesięcy... > > Coś jeszcze? ;))) > tak jaki rower kupic - gary fischer marlin, mbike renegade 0.5 czy moze jakiegos specialized w podobnym zakresie cenowym? jak widzisz najblizsze 6 miesiecy na swiatowych giełdach? co sądzisz o szansach naszych koszykarzy w Eurobaskecie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 10:49 raz w tygodniu niestety nic nie pomoze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:15 Stawiam na siłownie i po ćwiczeniach godzina na areobach (np. rowerek) i przejść na dietę niskowęglowodanową. Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:32 hotally doedukuj się najpierw na temat niskowęglowodanowej diety a później ją polecaj - zamiast słuchać jak ciele trenerki. Odpowiedz Link Zgłoś
puszysta_gimnazjalistka Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:37 Godzinne ćwiczenia areobowe połączone z dietą niskowęglowodanową to jak smarowanie piaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:20 bieganie, 2 razy w tygodniu po 10km, choc aerobik tez jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:34 bieganie obciąża stawy- lepsze są rolki Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:36 rolki i NW - tylko z trenerem. Odpowiedz Link Zgłoś
puszysta_gimnazjalistka Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:40 Rolki amatorsko to żaden wysiłek w porównaniu z biegiem, takie udawanie, że się ćwiczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:48 puszysty chcesz się ze mną spróbować na rolkach?:) po oswojeniu się z utrzymywaniem równowagi i niskiej pozycji robi się z tego naprawdę ambitny sport, tylko trzeba mieć zaparcie bo są dość nudne. jeśli nastawiasz się na trening, a nie rozmowę z kolegami to spokojnie można trenować nawet w strefie beztlenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
puszysta_gimnazjalistka Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:55 Ale gdzie ? Na ścieżkach rowerowych z kostki ? Masz jakieś miejsca z dobrym asfaltem i bez samochodów ? > można trenować nawet w strefie beztlenowej. Pewnie można, ale bieganie jest do takiego treningu znacznie poręczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 12:08 no ja mam w poznaniu długą prostą bez samochodów gdzie systematycznie spotykają się rolkarze i cisną w tę i z powrotem. samochody w wakacje nie jeżdżą, bo to kampus UAM na Morasku, czyli miejsce gdzie docierają tylko studenci. jak bedzie w roku akademickim to się zobaczy, bo dopiero się tutaj przeprowadziłem. wcześniej jeździłem po malcie, względnie dobra nawierzchnia, pętla bodajże 7 km i można cisnąć bo zamknięta dla samochodów. niestety dużo rowerzystów i pieszych, więc tutaj raczej trzyma się strefe tlenową. no jest jeszcze cytadela, tam też są miejsca gdzie można pojeździć i mniej ludzi. jeśli chodzi o bieganie to faktycznie jest poręczniejsze bo da się je uprawiać wszędzie, no ale ja tam jednak lubię moje kolana, więc od biegania dla biegania raczej stronię. W tą jesień zamierzam zacząć, ale to tylko ze względu na dziewczynę która chce razem ze mną trenować, a to jedyna dyscyplina całoroczna nie wymagająca dużych nakładów finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
puszysta_gimnazjalistka Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 12:13 Co Wy wszyscy z tym wpływem biegania na kolana ? Lewe kolano mam w rozsypce, nigdy mnie od biegania nie bolało, wliczając w to 40 km po asfalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 12:17 no to a) masz dobre buty b) masz dobre kolana c) jesz dużo galaretek i żelek d) biegasz w terenie i po asfalcie ja się dużo nasłuchałem o problemach od biegania - wprawdzie nie występują u każdego ale ja tam wolę nie ryzykować, jeśli są jakieś realne alternatywy Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yoyo Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 11:51 kardio - bieznia, rower, aerobik (2-3 razy w tygodniu) plus: pilates body pump (rodzaj zajec ze sztanga i ciezarkami, mniej nudne od silowni) yoga - na efekty yogi trzeba poczekac zasada jest prosta kardio spala tluszcz a reszta ksztaltuje sylwetke Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 12:05 > zasada jest prosta kardio spala tluszcz a reszta ksztaltuje sylwetke Polecam lekturę : super-sylwetka.pl/utrata_tluszczu_demitologizujemy_aeroby.html Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: siłownia & aerobik 03.09.09, 22:25 Moim zdaniem siłownia. Ale tylko gdy pogadasz z trenerem i ustali Ci indywidualny program ćwiczeń. Plus do tego, nie wiem chociaż długi i szybki spacer codziennie. Polecam też grę w tenisa (polecam, co lubię:-) ze dwa razy w tygodniu. Tyle, że to dość kosztowna impreza (kort, ewentualnie trener). Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aux Re: dziękuję za odpowiedzi :-) 04.09.09, 00:48 ja Ci polecam siłownie. U mnie zdziałała cuda (ojjj na prawdę cuda:D już po 3miesiącach) ale wiązało się to z przejściem na dietę wysoko białkową i PRZYNAJMNIEJ 3x w tygodniu na siłownie tak na 1,5h, trener dobierze Ci ćwiczenia dobre dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
alteralter Re: dziękuję za odpowiedzi :-) 18.12.09, 12:29 Nie trzeba być od razu mistrzem aerobiku, żeby schudnąć. Dieta białkowa - bardzo wskazana. Ja akurat wspomagam się białeczkiem z hellhound.pl najlepiej multipower, universal albo muscletech. Możecie mnie krytykować, ale dopóki same nie spróbujecie, to się nie przekonacie. Te odżywki to po prostu koncentrat białka, więc są zupełnie nieszkodliwe. Taki kubek z mlekiem i odżywką dostarczy tyle białka co duża jajecznica, jednak bez tłuszczu i cholesterolu, więc nie dość, że nie szkodzi, to wręcz działa korzystniej niż serki czy jajka Odpowiedz Link Zgłoś