nigredo3 18.05.04, 08:15 czy ktoś wie co ma powstać na tyłach ELE? Jakiś blok? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nigredo3 Re: ELE 21.05.04, 14:13 ElE to budynek na przeciwko Szpitala Bródnowskiego, mieści sklepy, bank itp. Za ELE jest niedokończona (od kiedy pamiętam) budowa oraz dwa parkingi. Podobno ma tam powstać blok. Ciekawe czy jeden czy kilka i jak wysokie. Odpowiedz Link
sloggi Re: ELE 22.05.04, 00:46 Aaaaaaaa, piszesz o Trumnie [bo jest czarna], trzeba było tak od razu Powinni zacząć od wyburzenia tej ruiny, bloczki jak na Suwalskiej fajnie wyglądałyby. Odpowiedz Link
sloggi Re: ELE 08.06.04, 13:26 Wykonałem telefon do SM Bródno - nic na ten temat nie wiedzą. Odpowiedz Link
nigredo3 Re: ELE 08.06.04, 16:17 nie wiem co lepsze przed oknami: boisko, parking czy ściana Odpowiedz Link
sloggi Re: ELE 08.06.04, 16:25 Jedno jest pewne - rudera przy Kondratowicza 39a musi zostać zburzona. A i jeszcze jedno - teren ma nieuregulowany status własności. Odpowiedz Link
nigredo3 Re: ELE 08.06.04, 16:33 w takim razie mogę spać spokojnie, zanim to uregulują mój blok się rozleci Pozostają włączone alarmy i przeklinający "sportowcy" Odpowiedz Link
sloggi Re: ELE 08.06.04, 16:37 nigredo3 napisała: > w takim razie mogę spać spokojnie, zanim to uregulują mój blok się rozleci > Pozostają włączone alarmy i przeklinający "sportowcy" Krasiczyńska 2? Odpowiedz Link
gizmol Re: ELE 11.06.04, 14:51 mieszkam od 1981 na Bródnie i ta 'inwestycja' już stała. Starsi mieszkańcy powinni również pamiętać, że i z ELE (czyt. TRUMNĄ ) też były 'przesunięcia w terminie realizacji' Tak to się kiedyś nazywało. Podejrzewam, że trumienka bardziej się w oczy z ulicy rzucała, toteż doprowadzono ją w końcu do stanu (jako takiej) używalności. A ponieważ zasłania sobą rozwalającą się już ze starości ruderę, to z tą ostatnią można się wstrzymać. No i się wstrzymują ju żdobre 20 kilka lat... Pewnie pierwszy inwestor już dawno nie żyje... Podobnie rzecz się ma ze środkowymi pasami Trasy Toruńskiej (od ul. Wysockiego do ul. Modlińskiej) - ktoś chyba czeka kiedy to wszystko się zawali i narobi nieszczęścia Odpowiedz Link
michkos Re: ELE 26.06.04, 16:45 w połowie lat dziewięćdziesiątych, gdy powstała gmina W-wa-Targówek, to chodziły słuchy, że budynek za ELE miał być wykończony i miał sie tam mieścić urząd gminy. jedank sprawa przycichła, a radni woleli wydać sporo kasiejki na nowy ratusz. lepiej poinformowani na pewno wiedzą, że kosztował on kilka razy więcej niż planowano i kto na tym zarobił, ale to inna historia... Teraz budynek za ELE nadal stoi, ale co z nim bedzie? Nie wiem Odpowiedz Link
sloggi Re: ELE 27.06.04, 13:08 W tej chwili to budynek na tyłach Ele-trumny nadaje się tylko do rozbiórki. Odpowiedz Link