Dodaj do ulubionych

zapisy do zerowek

15.02.13, 12:29
Czy ktos z rodzicow tegorocznych zerowkowiczow moglby sie podzielic doswiadczeniami z poprzedniego roku? czy ciezko sie dostac do wybranej zerowki? czy moze sie zdarzyc, ze dziecko nie dostaje sie do zadnej zerowki? interesuje mnie sytuacja zwyklej rodziny, nie matki samotnej. w systemie online planuje zaznaczyc trzy zerowki, ale nie wiem, czy to wystarczy... z gory dzieki, kks
Obserwuj wątek
    • kasik2222 Re: zapisy do zerowek 15.02.13, 12:59
      różnie bywa. Moje dziecko sie nie dostało do rejonowej szkoły, bo do zerówej nie obowiązuje rejonizacja. Jeździmy na drugi koniec osiedla. Samotne matki również nie mają pierwszeństwa ( tak było w przedszkolu - w szkole nie ). Zorientuj sie ile klas 0 jest tworzonych, u m mnie w rejonie były tylko dwie, więc było bardzo mało miejsc, a np. w 285 juz jest 5 klas, więc szanse są duże. Już po zakończonej rekrutcji nawet przyjmowali. Ale gmina zapewnić dziecku miejsce musi, z tymże niekoniecznie w tej szkole , którą wybierasz. Jak nie będzie miejsc to w innej szkole podlegającej pod gmine.
    • ewa.mama Re: zapisy do zerowek 16.02.13, 17:26
      zerówka na suwalskiej w roku szkolnym 2012/2013 utworzyła 2 klasy - dzieci mają zajęcia na popołudniu, że kończą kilka dni w tyg po 16
      zerówka na turmonckiej 5 klas - 3 w module, 2 w szkole - przy czym po pół roku jest zamiana, dzieci mają na rano 8-9 (by nie było tłoku różnicują co 15min)
      generalnie jeśli ktoś ma dziecko już w danej szkole ma dodatkowe punkty i w zasadzie ze 100% pewnością dostanie miejsce w zerówce - mówię o obojgu pracujących rodziców
      • ewa.mama stawka żywieniowa 17.02.13, 08:27
        suwalska 8,5
        turmoncka 11,5
        • strzelec-29 Re: stawka żywieniowa 17.02.13, 18:33
          na Suwalskiej stawka żywieniowa wynosi 7zł
          • ewa.mama Re: stawka żywieniowa 17.02.13, 22:56
            no to jeszcze większa różnica...
            przy czym suwalska ma obiad jednodaniowy z tego co mi wiadomo, a turmoncka dwudaniowy w w/w cenie
            mimo to nawet po odjęciu zupy na turmonckiej (1,5 czy 2zł już nie pamiętam) różnica nadal powala...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka