Dodaj do ulubionych

Krasnobrodzka 19a

15.01.14, 10:37
Drodzy Sąsiedzi, nie mam już siły walczyć z SM Bródno,o to żeby łaskawe panie administratorki zajęły się tym , czym powinny. Może jeśli zgłosi się parę osób , siła przebicia będzie większa. Płacimy za eksploatację, konserwację i FR. Takie same składniki dotyczą zużycia dźwigów. A tymczasem zero remontów, klatka śmierdzi, myta chyba samą wodą a i to rzadko, windy stare, brudne, na klatce śpią bezdomni. Nikt nie reaguje. Może każdy myśli -jak ja-że jest jedynym który to widzi? A może się boi sam? w każdym razie, ja mam dość- piszcie, może zbierze się grupa i zaczniemy wreszcie robić jakiś porządek?!?
Obserwuj wątek
    • cieka-wisia Re: Krasnobrodzka 19a 25.01.14, 19:50
      a która to klatka? bo u mnie nie jest źle
      • lawkeeper Re: Krasnobrodzka 19a 26.01.14, 09:09
        Siedziba administracji Podgrodzie jest systematycznie remontowana, natomiast bloki od 30 lat nie miały malowanych klatek schodowych (u mnie tylko parter odmalowali, który i tak był w miarę dobrym stanie).
        Dla porównania fotki:

Jeden z bloków w zasobach spółdzielni os. Podgrodzie
        https://i.imgur.com/6UNPWCn.jpg

A tu administracja:
        https://i.imgur.com/ZomZYgD.jpg
        • sibeliuss Re: Krasnobrodzka 19a 26.01.14, 12:58
          Myślisz, że ten malunek wykonał ktoś z innej części kraju?
          • lawkeeper Re: Krasnobrodzka 19a 26.01.14, 13:47
            Jestem przekonany, że wykonała go jakaś gównażeria dopóki w bloku nie było domofonu.
            Jestem realistą i wiem, że nawet jakby odnowili klatkę schodową to znowu jakaś menda by coś na pewno namazała, ale wszyscy płacimy wysokie czynsze (z wysokim funduszem remontowym), więc oczekujemy, że nasze pieniądze zostaną wykorzystane na nasze osiedle, a nie na kluby seniora czy siedziby administracji spółdzielni.
            Oczywiście powyższe zarzuty kierowałem wraz z sąsiadami do spółdzielni - oczywiście bez odpowiedzi spółdzielni sad

• sibeliuss Re: Krasnobrodzka 19a 26.01.14, 15:57
              A czy "nasze" dzieci są świadome, że za to płacimy?
            • liwilla8 Re: Krasnobrodzka 19a 26.01.14, 16:08
              To może trzeba jeszcze raz? Samo pisanie na forum na pewno niczego nie zmieni.
              Dołączę się chętnie do jakichś konkretnych działań.
              • magdakg7 Re: Krasnobrodzka 19a 26.01.14, 16:34
                No, wreszcie smile mieszkam na pierwszej klatce, regularnie nocują tu bezdomni. Na moje pytanie o domofon, pani odparła,ze za nasze pieniadze. Spytałam , co z FR- brak reakcji. A czy "nasze "dzieci wiedzą kto płaci? to często potomkowie alkoholowych tatusiów (obserwacje z mojej klatki) , którzy i tak nie płacą za nic i mają wszystko w.... poważaniu. Mam zamiar na dniach wystosować pismo. Z żądaniem dostępu do dokumentacji wszelkiej maści. Gwoli scisłości- nie jestem członkiem- nie mam zamiaru dokładać do haraczu dla prezesa moich 900 zł.
                • liwilla8 Re: Krasnobrodzka 19a 26.01.14, 16:57
                  Tak myślałam że pierwsza klatka (lub ostatnia). Tam są "przytulne kąciki" dla wszelkiego rodzaju menelstwa bo schody są tak rozmieszczone, że można tam siedzieć przez nikogo nie widzianym i robić co się chce.
                  Mieszkam w innym bloku ale pewnie w moim jest tak samo w skrajnych klatkach. Ja mieszkam w środkowej, w której nie ma tych okropnych długich korytarzy a schody są przy samych mieszkaniach i od razu wygląda inaczej. Co nie znaczy, że nie mogłoby być lepiej.
                  Trochę się naoglądałam mieszkań na Bródnie zanim kupiłam i najgorsze klatki schodowe były na Podgrodziu w skrajnych klatkach - to wręcz reguła.
                  W tym miesiącu niestety nie mam ani chwili czasu ale od lutego mam nadzieję trochę się zmieni - może wtedy się umówimy i ustalimy plan działania?
                  Może znajdą się jeszcze inne osoby które wolą coś robić a nie tylko narzekać na forum - liczę na to.
                  • magdakg7 Re: Krasnobrodzka 19a 26.01.14, 17:14
                    Swietnie- ja na razie jeszcze chciałabym uzbierać choć z 5 osób- bo - wiadomo- jeśli będę sama zawsze można mnie zbyć jako "nachalną babę". Proszę również pozostałe osoby, żeby do nas dołączyły, WIERZĘ że da się coś zrobić!!!
                    • liwilla8 Re: Krasnobrodzka 19a 20.02.14, 08:21
                      To jak, podejmujemy jakieś konkretne działania czy tylko użalamy się na forum? Bo jeśli to drugie, to beze mnie. Co prawda nie wiem czy cokolwiek mogę nie będąc członkiem spółdzielni (i nie mam zamiaru nim być), nie wiem też jak długo jeszcze tu pomieszkam, ale niezależnie od wszystkiego chcę próbować coś robić.
                      • magdakg7 Re: Krasnobrodzka 19a 20.02.14, 10:07
                        TAK, TAK, TAK!!! ja zdecydowanie nie odpuszczam, proszę o kontakt: madzia.g.30@wp.pl, pozdrawiam, Magda
                        • hansk Re: Krasnobrodzka 19a 23.02.14, 19:01
                          za mało ludzi chodzi na walne i nie głosuje, ja też mam już dosyć tego wszystkiego , zmobilizujmy się i zgłosujmy za porządkiem
                          • magdakg7 Re: Krasnobrodzka 19a 23.02.14, 23:28
                            Cóż , dla mnie walne to rzecz nieosiągalna, nie jestem członkiem. Jestem za inicjatywą poza SM. Tam ludziom nie zależy albo prezes nimi steruje albo cholera wie - może lubią płacić takie kwoty za oferowany tu szajs...
                            • sibeliuss Re: Krasnobrodzka 19a 24.02.14, 09:08
                              A czy masz jakieś trudności obiektywne, aby tym członkiem zostać?
                              (pytam z ciekawości)
                              • magdakg7 Re: Krasnobrodzka 19a 24.02.14, 15:57
                                Ani grosza więcej dla pasożytów- to moja dewiza. Poza tym, jako właściciel MAM swoje prawa, nawet jeśli ta banda nie chce ich respektować. Mam nadzieję, że już niedługo. Takie krętactwa i kombinacje kiedyś wreszcie muszą się przejeść ludziom i może wreszcie pójdą po rozum do głowy i rozgonią to dziadostwo. Bo można ,ale trzeba razem- i nie tylko na forum.
                                • pawel12110 Re: Krasnobrodzka 19a 19.03.14, 01:14
                                  Szanowni Państwo, nie jestem co prawda mieszkańcem budynku Krasnobrodzka 19a, lecz Krasnobrodzka 8, ale czytając o stanie klatek schodowych w "19a" odniosłem wrażenie jak bym czytał o swojej klatce schodowej z "8". Ja również uważam, że niedopuszczalnym jest, aby SM doprowadziła do tak złego stanu technicznego przy tak wysokich opłatach za nasze mieszkania. Nie tylko stan klatek schodowych w naszych budynkach jest odrażający, ale jest cały szereg różnych spraw, które należałoby poprawić. W związku z powyższym ja również jestem chętny, aby czynnie włączyć się w działania o NORMALNE warunki w naszych budynkach.
        • oxenstierna11 Re: Krasnobrodzka 19a 31.03.14, 13:41
          rewelacyjny rysunek, powinien taki sam wisieć u prezesa szczurowskiego w gabineciesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka