mk968 31.10.06, 21:28 jakie są czy są jeszcze na topie osobiśćie polecam tą na ul Wysockiego 11 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka75 Re: Biblioteki - Bródna 01.11.06, 08:54 ja bardzo sobie chwalę bibliotekę na Balkonowej. W tej dla dorosłych można dostać świeżutkie nowości, często kupowane w związku z prośbami czytelników. Ta dla młodzieży, poza nowościami, ma też dział książek w języku angielskim, jest z czego wybierać. A w obu przesympatyczne panie bibliotekarki służące wszelka pomocą. Raz znalazły dla mnie książkę wydaną w 1976 roku na podstawie opisu okładki!!! Odpowiedz Link
magoo_king Re: Biblioteki - Bródna 01.11.06, 18:45 wstydzioch mnie ogarnął ... bo w bibliotece ostatni raz byłem chyba z 8 lat temu. Jako dziecie uczęszczałem na .... hmmm tu zaczyna się problem chyba to Toruńska adres, ale głowy nie dam. Koło ogródka Jordanowskiego. Później już uczęszczałem na Bazyliańską. Może czas odświerzyć kartę. Odpowiedz Link
anka75 Re: Biblioteki - Bródna 01.11.06, 21:32 niewątpliwie warto. Książki są dziś nieprzytomnie i nieracjonalnie drogie, a jednocześnie sporo na rynku pozycji wartych przeczytania. Dzięki bibliotekom jestem w miarę na czasie ( o ile znajdę dość czasu na lekturę, a niewiele go mam niestety( ) a jednocześnie nie wydaję niebotycznych sum w księgarniach. Choć czasem nie mogę się powstrzymać i wbrew rozsadkowi pozwalam sobie na takie zakupy... A potem nie mam gdzie postawić nowych nabytków, bo moje mieszkanko nie jest, niestety z gumy... Odpowiedz Link
moon3000 Re: Biblioteki - Bródna 03.11.06, 14:52 Masz na mysli ta biblioteke na Rembielinskiej 6a? Osobiście polecam biblioteke dla dzieci i młodzieży, leciwa juz ze mnie osoba,ale wybór książek w tej bibliotece dla mnie jest niesamowity. Zwłaszcza świetnie jest zaoptarzony dział FANTASTYKI!A takich Pań Bibliotekarek jakie tam pracują to ze świeca szukac! Stereotyp bibliotekary odszedł już dawno w zapomnienie. "Ludzie przestają myśleć, gdy przestają czytać" Denis Diderot Odpowiedz Link
mili28 Re: Biblioteki - Bródna 07.11.06, 13:07 Ja polecam również na Rembielińskiej dla młodzieży i na Bazyliaskiej. Wybór książek świetny sporo nowości. Teraz to jest co czytać. Odpowiedz Link
akavi Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 08:04 a co polecacie do przeczytania, ostatnio zastanawiałam sie co by tu kupic mężowi, który chłonie ksiązki, więc może czytaliście cos ostatnio godnego polecenia i doradzicie mi? Odpowiedz Link
anka75 Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 16:16 Lem "Rasa drapieżców"- intelekt tego człowieka rzuca na kolana Suskind "Pachnidło"- na czasie. Obrzydliwe, ale oryginalne i fascynujące. nie pamiętam kto "Nostalgia anioła"- mimo wszystko optymistyczne, ale raczej jest to książka dla kobiet, więc chyba nie na prezent dla męża... Wracając do głównego tematu wątku- wierzę, że Panie z Balkonowej są w stanie polecić Ci dużo więcej, naprawdę fajnych pozycji na prezent)) Odpowiedz Link
magoo_king Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 19:18 Wszystko co wyszło spod pióra deana koontza a przedewszystkim "opiekunowie" i "Grom". Odpowiedz Link
brunerherman Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 12:28 Spalić wszystkie książki. Są niepoprawne politycznie. Odpowiedz Link