Dodaj do ulubionych

Biblioteki - Bródna

31.10.06, 21:28
jakie są czy są jeszcze na topie osobiśćie polecam tą na ul Wysockiego 11
Obserwuj wątek
    • anka75 Re: Biblioteki - Bródna 01.11.06, 08:54
      ja bardzo sobie chwalę bibliotekę na Balkonowej. W tej dla dorosłych można
      dostać świeżutkie nowości, często kupowane w związku z prośbami czytelników. Ta
      dla młodzieży, poza nowościami, ma też dział książek w języku angielskim, jest z
      czego wybierać. A w obu przesympatyczne panie bibliotekarki służące wszelka
      pomocą. Raz znalazły dla mnie książkę wydaną w 1976 roku na podstawie opisu
      okładki!!!
      • magoo_king Re: Biblioteki - Bródna 01.11.06, 18:45
        wstydzioch mnie ogarnął ... bo w bibliotece ostatni raz byłem chyba z 8 lat
        temu. Jako dziecie uczęszczałem na .... hmmm tu zaczyna się problem chyba to
        Toruńska adres, ale głowy nie dam. Koło ogródka Jordanowskiego. Później już
        uczęszczałem na Bazyliańską. Może czas odświerzyć kartę.
        • anka75 Re: Biblioteki - Bródna 01.11.06, 21:32
          niewątpliwie warto. Książki są dziś nieprzytomnie i nieracjonalnie drogie, a
          jednocześnie sporo na rynku pozycji wartych przeczytania. Dzięki bibliotekom
          jestem w miarę na czasie ( o ile znajdę dość czasu na lekturę, a niewiele go mam
          niestetysad( ) a jednocześnie nie wydaję niebotycznych sum w księgarniach. Choć
          czasem nie mogę się powstrzymać i wbrew rozsadkowi pozwalam sobie na takie
          zakupy... A potem nie mam gdzie postawić nowych nabytków, bo moje mieszkanko nie
          jest, niestety z gumy...
      • moon3000 Re: Biblioteki - Bródna 03.11.06, 14:52
        Masz na mysli ta biblioteke na Rembielinskiej 6a? Osobiście polecam biblioteke
        dla dzieci i młodzieży, leciwa juz ze mnie osoba,ale wybór książek w tej
        bibliotece dla mnie jest niesamowity. Zwłaszcza świetnie jest zaoptarzony dział
        FANTASTYKI!A takich Pań Bibliotekarek jakie tam pracują to ze świeca szukac!
        Stereotyp bibliotekary odszedł już dawno w zapomnienie.
        "Ludzie przestają myśleć, gdy przestają czytać" Denis Diderot
        • mili28 Re: Biblioteki - Bródna 07.11.06, 13:07
          Ja polecam również na Rembielińskiej dla młodzieży i na Bazyliaskiej.
          Wybór książek świetny sporo nowości. Teraz to jest co czytać.
    • 4pablo Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 08:00
      Krasnobrodzka 11.
      • akavi Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 08:04
        a co polecacie do przeczytania, ostatnio zastanawiałam sie co by tu kupic
        mężowi, który chłonie ksiązki, więc może czytaliście cos ostatnio godnego
        polecenia i doradzicie mi?
        • anka75 Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 16:16
          Lem "Rasa drapieżców"- intelekt tego człowieka rzuca na kolana
          Suskind "Pachnidło"- na czasie. Obrzydliwe, ale oryginalne i fascynujące.
          nie pamiętam kto "Nostalgia anioła"- mimo wszystko optymistyczne, ale raczej
          jest to książka dla kobiet, więc chyba nie na prezent dla męża...
          Wracając do głównego tematu wątku- wierzę, że Panie z Balkonowej są w stanie
          polecić Ci dużo więcej, naprawdę fajnych pozycji na prezentsmile))
        • magoo_king Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 19:18
          Wszystko co wyszło spod pióra deana koontza a przedewszystkim "opiekunowie"
          i "Grom".
    • brunerherman Re: Biblioteki - Bródna 02.11.06, 12:28
      Spalić wszystkie książki. Są niepoprawne politycznie.
    • mk968 A jaka jest najstarsza ? 03.11.06, 14:57
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka