Dodaj do ulubionych

zamiana mieszkania lokatorskiego na własnościowe

26.07.07, 20:55
Zgodnie z ustawą należy złożyć odpowiednie podanie i sprawa niby załatwiona. Otóż w Spółdzielni Mieszkaniowej Bródno, do której należą 4 osiedla mieszkaniowe (ok. 25 tys. członków) nie jest to takie proste. Najpierw należy przynieść:
- zaświadczenie o niezaleganiu z opłatami (wydawane po odstaniu ok. 2 godz.)
- zaświadczenie o metrażu (czas oczekiwania ok. tygodnia).
Następnie należy stanąć w kolejce SM Bródno i przygotować 180zł za rzeczoznawcę.
KOLEJKA MOŻE TRWAĆ NAWET DO TYGONIA. ZAPISUJĄ NA LISTĘ I SPRAWDZAJĄ OBECNOŚĆ CO DWIE GODZINY, PEŁNIĄ DYŻURY NOCNE. DZIENNIE MIAŁO BYĆ PRZYJĘTYCH 70 PODAŃ A NP. 24.07 OZNAJMIŁA PRACOWNICA, ŻE PZRYJMIE TYLKO 35 PODAŃ.

CZY TO JEST NORMALNE? W INNYCH SM ZAŁATWIA SIĘ TO OD RĘKI. CZY PRACOWNICY SM BRÓDNO ROBIĄ PROBLEMY BO BOJĄ SIĘ O UTRATĘ PRACY, KIEDY POWSTANĄ WSPÓŁNOTY MIESZKANIOWE?
Obserwuj wątek
    • aniabi Re: zamiana mieszkania lokatorskiego na własności 27.07.07, 07:47
      a ja wysłałam poleconym. Nie mam zamiaru stać w tej kolejce.
    • olajosz Re: zamiana mieszkania lokatorskiego na własności 27.07.07, 11:00
      Ale czy ktoś już wykupił?Podobno panie w Spółdzielni odkładają wszystko na
      kupkę bo Ustawa została zaskarżona do Trybunału .
    • asiaipawel Re: zamiana mieszkania lokatorskiego na własności 27.07.07, 12:52
      www.gazetaprawna.pl/mieszkania_spoldzielcze/
      polecam lekturę....
      faktem jest kolejka społeczna działa i miewa się dobrze,tłum ludzi - byłam dziś -
      wyślę pocztą - najwyżej mnie wezwą - w jakimś terminie - do uzupełnienia
      "czegos tam"....., zaświadczenie o metrażu i nie zaleganiu z czynszem dołączę.
    • kriss67 Wzory pism 27.07.07, 14:38
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,4344391.html
    • christine.p Re: zamiana mieszkania lokatorskiego na własności 27.07.07, 21:23
      Mam pytanie - Czy ustawa ma dotyczyć tylko mieszkań lokatorskich - spółdzielczych, czy obejmie również mieszkania kwaterunkowe?
      • beata118 Re: zamiana mieszkania lokatorskiego na własności 27.07.07, 21:48
        O kwaternunkowych ma być podobno w jutrzejszej wyborczej.
        • christine.p Re: zamiana mieszkania lokatorskiego na własności 27.07.07, 22:00
          Dziękuję za info smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka