spolecznik1 21.05.08, 21:48 www.kondratowicza18.info/kolejna-informacja-vt30.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smootek ANONIM 21.05.08, 22:47 Ciekawe, że akurat teraz. Ciekawe kto to skroił? Buńczuczno-ogólnikowo-populistyczny ton, bo przecież każdy, kto tu mieszka - to widzi i wie, że dobrze się tu nie działo i nie dzieje. No może poza tymi, co na krzywdzie innych się dorobili Skąd zatem ten zryw lokatorskiej aktywności tuż przed Walnym? I czemu ANONIMOWY??? Całkiem. Czyżby samorządowe działania Magratt nie były wsmak komuś? Po co nowy Zarząd i Rada Nadzorcza? Coś tu zmieni? Wątpie. Ja tam niczego nie podpiszę. Coś mi tu cuchnie. GDZIE BYLI AKTYWIŚCI PRZEZ TE WSZYSTKIE LATA? Niech mi powiedzą, zanim cokolwiek zrobią z Zarządem, jaki mają pomysł na rozliczenie się z przeszłością. Najlepiej podobnym pismem, z podpisami, peselem, itd ))))))))) Czekam. Odpowiedz Link
spolecznik1 Re: ANONIM 21.05.08, 22:52 tez uważam ze jak ktoś ma śmiałość wrzucać nie zamówiona korespondencje do naszych skrzynek powinien sie podpisać Odpowiedz Link
zyga02 Re: ANONIM 22.05.08, 09:13 Mam podobne odczucia. Cały rok nic, a obecnie gdy sprawa Wspólnoty mieszkaniowej ruszyła do przodu zryw aktywności i próba przełużenia istniejącego stanu rzeczy. Wydawało mi się niemożliwe, że są osoby, które chcą trwania SBM, ale widocznie mam zbyt małą wyobraźnie. Musimy wybrać nowy zarząd, ale już WM, a nie SBM. Jeśli wszystko pójdzie sprawnie i nikt nie będzie przeszkadzał nastąpi to naprawdę szybko i to jest priorytet, a nie rozmienianie się na drobne i nic nie dające dywagacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
magratt Re: Nowe pisemko 22.05.08, 13:20 Widziałam, na początku nie chciało mi się komentować przed zebraniem. Ale zastanawia mnie komu może zależeć teraz na przedłużaniu istnienia i zwiększaniu znaczenia SBM?. Czy jak zwykle chodzi o finanse, te rozliczone i te nie rozliczone? Jak sądzicie, Szanowni Forumowicze, czy należałoby doradzić obecnej radzie złożenie rezygnacji i nie zawracanie sobie głowy spółdzielnią czy poczekanie na rozwój sytuacji? Brak w obecnym porządku punktu o rezygnacji rady nadzorczej to chęć maksymalnego ograniczenia biurokracji(spółdzielnia i tak niedługo umrze) a nie ochota na dalsze "porządzenie sobie". Odpowiedz Link
smootek Re: Nowe pisemko 22.05.08, 14:06 nie ma sensu przedłużać istnienia SBM, bo i tak Syndyk Rules Napisz, proszę co wiesz o anonimowych autorach Odpowiedz Link
magratt Re: Nowe pisemko 22.05.08, 15:16 smootek napisał: > Napisz, proszę co wiesz o anonimowych autorach Żadnych namacalnych dowodów ani pewnych informacji nie mam. Ale przeprowadziłam proste rozumowanie: Jeżeli ktoś organizuje coś takiego, to po sporządzeniu listy do podpisywania sam się pierwszy podpisuje. Też tak zrobiłam gdy składaliśmy pismo w sprawie nocnych hałasów. A na pierwszym miejscu pod wnioskiem widnieje podpis byłego prezesa KW, co można obejrzeć w dyżurce ochrony. Odpowiedz Link