pele84 29.08.09, 12:38 Czy ktoś z Was posiada cyfrową telewizję w UPC? Jeżeli tak, to proszę o opinie, czy widać różnicę między sygnałem analogowym a cyfrowym. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jtb Re: Telewizja cyfrowa UPC - wrażenia 29.08.09, 12:46 Ona jest cyfrowa tylko z nazwy. Odpowiedz Link
vanesskax Re: Telewizja cyfrowa UPC - wrażenia 29.08.09, 13:32 tak,widać różnicę. zwłaszcza w czasie burzy/deszczu kiedy sygnał się zawiesza. Odpowiedz Link
pele84 Re: Telewizja cyfrowa UPC - wrażenia 29.08.09, 13:54 Pytam, gdyż zaproponowali mi w UPC pakiet tv + net. No i oczywiście telewizja tylko cyfrowa, bo "przecież jest w zasadzie w tej samej cenie, a nawet o złotówkę tańsza". Pół biedy, gdybym posiadał telewizor z HD i innymi cudami techniki, ale to jest odbiornik, który ma kilka lat (tu argument UPC jest taki, że sobie dekoder podłączę przez złącze euro i będzie hulać). Odpowiedz Link
vanesskax Re: Telewizja cyfrowa UPC - wrażenia 29.08.09, 14:00 mi zaproponowali jakiś czas temu tv+tel+net,czyli taki pakiet jak miałam,ale teraz będzie tańszy,na dodatek tv cyfrowa. a jak się okazało, ta cyfrówka to taki lekki niewypał. Odpowiedz Link
siula3 Re: Telewizja cyfrowa UPC - wrażenia 29.08.09, 14:30 A ja już mam UPC półtora roku i nie narzekam.Nie było jeszcze żadnej awarii.A różnicę pomiędzy analogową ,a cyfrową widać .Obraz jest o wiele lepszy,ostrzejszy.To widać, wystarczy wyłączyć dekoder.Jedynie co było nie tak to z mojej ,a w zasadzie męża winy, bo podłączył tv do pokoju dzieci i wystąpił spadek mocy, ale przyszedł człowiek z Upc i zwiększył nam moc sygnału. Odpowiedz Link
mk968 Re: Telewizja cyfrowa UPC - wrażenia 29.08.09, 15:40 ja rezygnuje 162 zeta za internet i nagrywarkę to za drogą wracam do Aster Odpowiedz Link
christine.p Re: Telewizja cyfrowa UPC - wrażenia 05.09.09, 07:30 Mam od ponad 3 lat UPC - wcześniej miałam przez wiele lat Aster i nie zdecydowałabym się wróci do Aster. - (i tak byłam zbyt długo z Aster, bo nie docierał do mnie inny sygnał internetowy). Telewizja Aster miała ciągle jakieś awarie,przerwy w nadawaniu, konserwacje w ciągu dnia, przez kilka godzin... Przez ponad 3 lata z UPC chyba tylko raz musiałam dzwonić, bo była awaria telewizji i 2 razy internetu (to chyba niezbyt wiele - prawda?) Jeśli chodzi o obraz telewizji cyfrowej UPC, to jest wyraźna różnica pomiędzy tym, a obrazem analogowym. - Chyba, że ktoś ma stary telewizor, to nie bardzo zauważy te różnicę. Wracając do Aster i UPC - w Aster wcale nie jest taniej, jeżeli decydujesz się na pakiet TV+Internet+Telefon. - Mam UPC i przy tym transferze internetowym, w Aster wychodzą o wiele wyższe rachunki. Sprawdzałam to bardzo dokładnie, bo w czerwcu kończyła mi się umowa w UPC i zastanawiałam się, czy nie znajdę tańszej, podobnej alternatywy - nie znalazłam... Odpowiedz Link